Spartan games konkkaan

Keskustelut, jotka liittyvät miniatyyripeleihin mutta jotka eivät sovi muihin keskustelun alueisiin.
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7628
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

Yllättävä uutinen:

http://www.tabletopgamingnews.com/spart ... s-closing/

Jännä nähdä miten muiden vastaavankokoisten firmojen tulevaisuus kehittyy.
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Ei ihme jos meni konkkaan, en ole tuolta mitään ostanu...
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
Morze
Viestit: 3205
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja Morze »

No Spartanilla oli aika vauhko tuotekehitys, joten ei tuo hirveästi yllätä. Uusia pelejä ja versioita julkaistiin sellaista tahtia, ettei mikään oikein päässyt pahemmin juurtumaan skeneen paria poikkeusta lukuunottamatta.

Edit. Tor gaming meni näköjään myös eilen, ei ole pienen elämä helppoa.
Viimeksi muokannut Morze, La 26.08.2017 20:03. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Mysterous
Viestit: 2209
Liittynyt: La 16.11.2002 19:24
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja Mysterous »

smaxx kirjoitti:
La 26.08.2017 15:20
Ei ihme jos meni konkkaan, en ole tuolta mitään ostanu...
Meinaatko että näiden välillä on jokin relaatio 😃?
Maalausblogi taas pystyssä.
Flogger
Viestit: 1122
Liittynyt: Pe 13.02.2009 00:47

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja Flogger »

Spartanilla tosiaan taisi olla vähän sellaista pelien ryöstöviljelyä ja interwebbi valitti firmasta paikoin aika äänekkäästikin. Halo-lisenssi saattoi myös olla virheliike.
Vaikka firma oli absoluuttisesti katsoen pieni, niin figumarkkinoilla kuitenkin melko merkittävä kakkosketjun toimija. Saapa nähdä ostaako joku brändejä konkkapesästä.
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7628
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

Viikonloppuna meni toinenkin figufirma konkkaan, vähän tuntemattomampi suuruus eli Tor gaming kertoo seuraavaa:
Statement date: Friday 25th August 2017.
Tor Gaming was started back in 2010 with the intention to product the tabletop wargame Relics and with it, bring some originality to your gaming table. We tried to create a world that was distinctly different to what was already being presented from several fronts, and I like to think we managed in this task.
Unfortunately, the last few years have been a difficult trading time for Tor Gaming. Running a business in a niche market is never easy but the gaming industry has become very crowded in the last few years for a number of reasons. As such, I have made the difficult decision to close Tor Gaming and sell off the Relics IP and product range.
The reasons for Tor Gaming closing are many faceted but as I mention above the gaming market is a much more crowded than it was when I started out. The arrival of crowdfunding platforms certainly shook up the industry and made it even easier for new companies to appear and vie for the limited funds our customers have to spend in this hobby of ours. I have made use of them a number of times for Relics and whilst they are good for raising funds I have found each time I ran a project I had a nasty taste in my mouth afterwards.
Coupled with the fact that the traditional ‘distribution model’ of selling product to end users through retailers is a difficult task in this industry as retailers have only so much shelf space and as such are less inclined try out every range that comes along makes continuing to trade in this industry as a producer is difficult.
Over the last couple of years we have seen a steady decline in sales and as such Tor Gaming no longer has the resources to spend on the marketing and advertising required to make our voice heard over all the other voices in this industry. This has ramifications on our ability to develop and produce new products to support the Relics line. We could continue by making use of more crowdfunding projects and moving away from the more traditional ‘distribution model’ for selling but I feel that would be the wrong decision as I am not happy putting the financial risk on to the shoulders of our customers.
It’s been a fun journey but as with all journeys, there has to be an end. For Tor Gaming, that end is here. The journey has been fun and exciting, even frustrating at times. But along the way we have met some great people in this hobby and I am proud to call many of them friends now!
https://torgaming.co.uk/

Eli kilpailu on kovaa ja tarjontaa niin paljon, että ukkoja on hankalaa myydä kickstartterin jälkeen.
Avatar
tnjrp
Viestit: 2652
Liittynyt: Ke 21.08.2002 13:32
Paikkakunta: Piikkiö
Viesti:

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja tnjrp »

Ei kahta ilman kolmatta, On The Lamb Games (joka lienee vielä tuntemattomampi, vaikka on toiminut alalla 10 vuotta) lopettaa myös:
https://www.facebook.com/OnTheLambGames ... 2190687915

Näillä toiminta jatkuu kuitenkin jossain muodossa vielä vuoden loppuun, toisin kuin esim. Tor Gamesilla, jolta näyttäisi menneen kaikki saman tien lukkoon. Eikä taida Spartaninkaan kauppa enää paljon pelitellä, ainakin pikaisella vilkaisulla kaikki oli "out of stock".
HeRoS: tauolla ainakin toistaiseksi
Snowtrooper
Viestit: 1282
Liittynyt: Pe 20.08.2004 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja Snowtrooper »

Kickstarterin oli ehkä joskus tarkoitus oikeasti olla tapa kerätä riskisijoituspääomaa aloittaville pienyrityksille. Nyt se on selkeästi profiloitunut ennakkotilauskanavaksi. Lisäksi ruokahalu on kasvanut syödessä: aiemmin figupeli oli hitti jos miltsi meni rikki, nyt Monolith julisti jo etukäteen että heille alle 3 megataalaa on fail. Ongelmaa pahentaa se, että tunnettu franchise kerää automaattisesti kiinnostusta pelkällä nimellään toisin kuin Grimdark Warriors at the Edge of the Universe 5555 tai Totally Not Generic High Fantase Not-Middle-Age vol. DCLXVI, sekä se, että vakiintuneet toimijat (Reaper yms.) tunkevat myös samoille apajille.

Mitä tulee kivijalkakauppoihin jakelutienä, ne ovat tärkeä harrastuksen säilymisen kannalta, mutta toisaalta pientä valmistajaa houkuttaa helposti se, että jos leikkaa sekä tukkurin että jälleenmyyjän pois ketjusta saa pitää kaiken katteen itsellään, tai vaihtoehtoisesti kaivaa maata kilpailijoiden jalkojen alta myymällä halvemmalla. Jos sekä tukkuri että jälleenmyyjä haluavat myymälle tuotteelleen 40% katteen niin valmistajan pitäisi myydä se heille 36% hyllyhinnasta. Joo, näkymällä hyllyssä saa ilmaista julkisuutta, mutta mikään ei tule ilmaiseksi.
Avatar
ile
Viestit: 1429
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja ile »

Hyvä analyysi Snowtrooperilta. Kickstarterit ovat ennakkotilauskanava - ja usein jopa jo olemassa olevien linjastojen myyntikanava, kun etabloituneet pikkufirmat lätkivät add-oneiksi olemassaolevat linjastonsa pienellä alennuksella.

Kun katselee pikkufirmoja ja niiden Kickstartereita (joihin siis osallistun liian usein), pari juttua on pistänyt silmään:
1) Pienten firmojen jakelukanavat ovat viimevuosina supistuneet, eli panostetaan lähinnä omaan nettimyyntiin ja kickstartereihin. Samoin on näkynyt eBayssa harvinaisten sarjojen kertarysäysmyyntejä, kun joku jälleenmyyjä poistaa myymättömän varaston kertaheitolla.
2) Figu-Kickstartereissa yli 90 % panostajista on palaavia asiakkaita, uusia on hyvin vähän. Samat nimet pyörii ja suurin osa isoista panoksista tulee näiltä himokeräilijöiltä.

Voisko tää kertoa saturaatiosta? Ja siitä, että tuotantolinjat ovat löytäneet tukijansa ja ostajansa, eikä iso panostus mainostukseen ja näkyvyyteen voi enää tavoittaa merkittävää määrää uutta väkeä? (Ellei jotenkin onnistu mainstreamiytymään, mikä lienee mahdotonta, jos erottuu erikoisuudella eikä panosta mainontaan.)

Ajatus kivijalkamyynnistä taitaa olla jo kuollut kirjain aloittelevalle figufirmalle. Pikkufirman menestyvä toiminta pyörii jatkuvien kickstarttien ympärillä. Tai sitten voi katsoa Black Tree Designia, jolla on meneillään jatkuva 30-50 % ale. Eli listatut hinnat eivät todellisuudessa päde, vaan ovat luomassa mielikuvaa arvokkaasta tuotteesta, jonka juuri sinä voit tänään saada selvästi halvemmalla.

Ja koko ajan näitä samoja figuja tulee tipoittain markkinoille käytettyinä tai käyttämättöminäkin. Ei nykyään enää koskaan katso pelkästään valmistajan sivuilta tai kivijalkaliikkeen nettisivuilta, jos jotain haluaa. Aina kurkkaa myös, olisiko joku myymässä pois omia vanhojaan alella...

-ile
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7628
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

Monesti puhutaan pelien kulta-ajasta ja siitä, että kaikkea on tarjolla, joka taitaa myös olla näissä konkursseissa vähän taustalla. Kaikki ei kuitenkaan pelaa kaikkea, jolloin yksittäisen pelin pelaaja- ja ostajamäärät voi jäädä varsin pieniksi, jolloin ei ylläpidetä enää välttämättä kuin tuollaisia yhden hengen nyrkkipajoja, eikä todellakaan investoida mihinkään tuotantolinjoihin, joka Spartanin oman selvityksen mukaan oli heidän ratkaiseva virheensä.
Avatar
Morze
Viestit: 3205
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja Morze »

Vauhtiaokeus taitaa olla pienen aloittelevan toimijan suurin uhka. Jos vaikka joukkorahoituksella saa sen suurelta tuntuvan summan, voi firma kasvaa liian suureksi olemassa oleville asiakkaille ja markkinointi on tälläisille marginaalituotteille hankalaa, tuotetta myy parhaiten olemassa olevat harrastajat.
Viimeksi muokannut Morze, Ma 28.08.2017 14:26. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
Hammerheart
Viestit: 3191
Liittynyt: La 01.02.2003 17:52
Paikkakunta: Espoo

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja Hammerheart »

On the Lamb vastaa kyssäriin, että mikä oli viimeinen naula arkkuun:
(jos lafka ei ole tuttu, niin niillä oli Brushfire niminen anthro-skirmish peli (10-50 nappia per puoli, eli suht ison puoleinen) ja sitten Endless Tactics chibi-Final Fantasy Tactics peli, joka rahoitettiin KS:llä.)

"We mostly only made sales during conventions, with a bit of online sales for a couple of weeks afterwards. We've had 2-3 distribution orders in the decade of operation and very little retailer interest.

Brushfire was a good seller for awhile, but we ended up spending a few grand on sculpts that did not sell at all. Literally zero sales.
If it wasn't for Endless and changing to casting in house, we would have closed years ago. The majority of Endless' sales were through Kickstarter, which while 'good' is also an extraordinary pain in the ass. Its an emotional & mental strain, and I honestly could not do another one for the sake of my health.

Sales for Endless at Gen Con were way down last year. We only had a handful of sales between Gen Con and our move, and then at Adepticon sales were again way down. Between Adepticon and today we have have sold 4 minis.

Since we cast in house and don't really have much overhead we could have kept going for awhile longer to keep trying. Maybe kickstart something new... but I have a number of health issues that are preventing me from being able to help Matt with casting. We're both generally working full time hours, so this leaves very little time for casting and doing anything else."
Inouj kirjoitti:Väliin tietty kommentoi joku pelihipsteri, joka ei tiedä kommentoimastaan asiasta mitään, siirryttyään jo vuosia sitten pelaamaan GW:n main stream tuotteita "parempia" pelejä.
hmh
Viestit: 64
Liittynyt: Ke 30.04.2014 19:25
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja hmh »

Pienten valmistajien mahdollisuuksista tuli mieleen: mikä on uusin miniatyyripeli, joka onnistunut vakiinnuttamaan asemansa Suomessa? Vakiintunut asema = peliä pelataan säännöllisesti useammalla paikkakunnalla.
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Age of Sigmar
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7628
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

Batman-peli on tainnut hiljattain kerätä suosiota päätellen foorumiaktiivisuudesta.
Avatar
Tom_Gore
Viestit: 1415
Liittynyt: Ma 25.10.2004 12:33
Paikkakunta: Tampere (Annala)

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja Tom_Gore »

smaxx kirjoitti:
Ma 28.08.2017 17:45
Age of Sigmar
Tämä toki ei ole ihan reilu vertaus, kun kyseessä on vanhan figupelin täysin uudistettu versio eikä varsinaisesti täysin uusi peli.
This world is not so vast that it could conceal the bones of my enemies. Instead I will pile them so high even their gods weep at the sight.
- Lord Assassin Morghoul
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Bolt Action on varmaan uudemmasta päästä pelejä, mitkä on vakiinnuttaneet oikeasti toimintaa. Pelataan stadissa ja Lahdessa aktiivisesti. Eikä sekään ole kovin uusi. Jos ei Sigmaria laske, musta se on kyllä ihan uusi peli.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Mikke
Viestit: 883
Liittynyt: La 21.09.2002 11:11
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja Mikke »

Battlegroupilla on aktiiviset peliporukat ainakin Oulussa ja Kuopiossa ja Oulun fantsusta sitä saa kattavasti hyllytavaranakin.
"Concrete is heavy ; iron is hard - but the grass will prevail."
-Edward Abbey
Avatar
TheEmu
Viestit: 4550
Liittynyt: Su 15.10.2006 22:48
Paikkakunta: Turku

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja TheEmu »

En tiä meneeks iha aiheeseen mut jos kerta modetki ni kyl mäki: Guild Ball.

Eka turnaus keräs 16 pelaajaa ja Turku Fanassa noussee toiseksi suurimmaksi turnaukseksi 40k:n jälkeen. Aktiiviset peliporukat ainakin Turku-Hesa-Vaasa-Oulu-akselilla.
"Dear Game Designer. Rock is cheese. Paper is fine.

Regards, Scissors. "
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Spartan games konkkaan

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Eiks se kiltapallo ole enämpi lautapeli... Mut suosittu varmasti.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleiset miniatyyrikeskustelut”