Kotimaiset figublogit

Keskustelut, jotka liittyvät miniatyyripeleihin mutta jotka eivät sovi muihin keskustelun alueisiin.
Avatar
Furinji
Viestit: 2832
Liittynyt: To 28.08.2003 18:44
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Furinji »

Tarkoituksena olisi kartoittaa eli pikemminkin kiskoa kivien alta esiin kotimaisia blogeja, jotka kirjoittelevat tästä miniatyyriharrastuksesta. Sekä suomenkielisiä, että tottakai myös muilla kielillä raapustettuja suomalaisten pitämiä blogeja. Olen näitä nyt vimmatusti yrittänyt etsiä jo pitkään ja niitä aina silloin tällöin paljastuu, mutta hyvin osa piilottelee. Englanniksi kirjoittavien figubloggaajien seasta nyt varsinkaan on vaikeaa bongata suomalaisia.

Ja nyt puhutaan ihan omista nettiblogeista EI foorumiblogeista, joita kyllä on Sotavasarakin ihailtavan täynnä.

Toivoakseni siis tämä 1. Auttaa ihmisiä löytämään uusia paikkoja, jotka tarjoavat mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaa. 2. Auttaa bloggaajia tuomaan sivuaan esille ja näin saamaan lisää lukijoita ja 3. Rohkaisee myös uusia perustamaan oman blogin.

4. pyrkimys on tietysti kannustaa meitä suomalaisia bloggaajia verkostoitumaan paremmin. Perustin itse viime vuoden puolella hieman muitakin aiheita sivuavan figublogini Laatikollinen avaruussuippokorvia ja olen siitä saakka toki pyrkinyt siellä "blogrollissa" liputtamaan myös muita kotimaisia. 14 (10.2.2011) kappaletta olen omani lisäksi maailmalta löytänyt, joka on sinäänsä jo ihan positiivinen määrä nykytilanteessa, mutta varmasti niitä on vielä enemmänkin.

Päivitys 20.9.2019

Achtung Painter
Art of War
Battalion HQ
Bhaalhammer
Black Metal Wargaming
Blowing smoke
Call To Arms 40k
Cardano System
Codfish Parings
Council of two

Darkon invictus
Dawn of the Lead
Dwarves For Glorious Death
Eight Peaks
Engineered Gaming
Every one of them
ExtraBushyBeards
Femoral Head Ostectomy
Figujaosto
Finmirage's stuff
First Blood 84

Good Gaming Philosophy
Great Teacher Ookami_Tez
Hour of the Deathwatch
Huron elää!
Intergalaktinen sienirihmasto
Iron Sleet
Ison Miehen Pienet Miehet
I Want it Painted Pink
Jarec's Blög

Kanttiiniakatemia
Kourallinen arpakuutioita
Laatikollinen avaruussuippokorvia
Legion of Plastic
Lepralegioona
Lightspeed on the wrong lane
Länsi-Kairan Hurmeinen Blogi
Maalaa taas
Maalausta ja Muovailuvahaa
Mentor brush & dice

Miniatuuriskulptille morsian
Miniatyyrisatoa
Oldhammer Finland
On Wargames and Such
Pain, Tin and Stuff
Pelit ja vehkeet
Pikkumiehet
Pikku piikkimiehiä ja santarmeja
Porin figuseuran blogi
Projekti X

Ramblings of an emu
Real Men Wear Lace and Stockings
Rillikerho
Rise of the DIX
Small Cuts - Blög
Sotakone Miniatures
Sotatanner
Spiky Rat Pack
Split Sphere

Sumpin mukana
Static Painting
Storms of the Seven Seas
Sutimiehen Jorinat
TabletopCop
Tulisija
Taikamiekan Saattue
Taisteluraportit
Tall tales
The Arctic Monkey called JCoo
The Art of War

Ulottuvuus-X
Vain Vader
Vanhaa vasarointia
WAR HEAD
Well of Miniatures
Warhammer 40K paja
Xeno Blog
Zaebus Minoris
ÖRKKITEHTUURIA / ORKITECHTURE

Poistuneita:
Aaron warhammer blogi
Bringers of Dawn
Da Bad Moonz
Eeppisyyden rajamailla
Force of Durben
Guardians of latefall..... and Other stuff
Im Memoriam
Killing Blow Up
Kullervo's Niche of Melancholia
Lead-Space
Nemesis Wargaming
Procellae Legionis
Prowla's Miniatures
The hive of extraordinary gentlemen
Tinasotilas.net
Warhammer 40K paja
Warhammer Gallery
WarPandaGaming
Webwaysta kryptaan..
Wittmannin Imperial Guard säätöä
www exocowboy net
Xenocafe

Ja nyt vuoro teille eli tuokaahan esiin omia tai kaverienne blogeja. (Päivittelen vaikka listaa jatkossa.)
Viimeksi muokannut Furinji, Pe 20.09.2019 14:44. Yhteensä muokattu 68 kertaa.
Weedeeo
Viestit: 1259
Liittynyt: Ti 31.07.2007 23:46
Paikkakunta: Tampere

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Weedeeo »

Kuva
Mitä on rakkaus?
santso kirjoitti:sitä kun on päästetty menemään ja satsit ladattu koneeseen ja kone käy kuumana, nesteet virtaa ja tahti on kova :D
Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7630
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja jamovoima »

http://lepralegioona.blogspot.com/

tää menee varmaan otsikon kategoriaan. Koitetaan päivitellä tonne mein peliporukan tekemisiä.
Avatar
izeColt
Viestit: 142
Liittynyt: Ti 16.01.2007 16:49
Paikkakunta: Kauhava

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja izeColt »

Hieno Furinji että kaivoit näitä blogeja esiin, osaa noista jo tulee seurailtuakin enemmän tai vähemmän aktiivisesti. On hienoa seurata, mitä muiden suomalaisten figuharrastajien peruspäivään kuuluu.

Sotavasara foorumina on oiva paikka harrastuksen yleiskatsaukseen, mutta jos tosiaan haluaa raapia pintaa syvemmältä, ovat blogit varsin mainio lähde moiseen. Lisäksi blogia ylläpitämällä on mahdollista verkostoitua myös ulkomaalaisten kanssa, siis jos vaan vaivautuu kirjoittamaan stooria englanniksi.
Spread the word. Iron Sleet
Xenon
Peliporukkavalvoja
Viestit: 3131
Liittynyt: Ke 11.05.2005 17:47

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Xenon »

Pistetääs tämä omakin blogi nyt tänne.
http://darkoninvictus.blogspot.com/
Avatar
Murhe
Valvoja
Viestit: 3640
Liittynyt: Pe 13.09.2002 09:33
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Murhe »

Olisi tehnyt mieli nimetä Furinjin oma blogi ketjuun, mutta siellähän se laatikollinen avaruussuippokorvia komeili jo valmiina. Täytyy vain sanoa, että nostan hattua kiinnostavasta kirjoitustyylistä ja viikon vinkkilistoista. Figuilun ulkopuoliset aiheet ovat ihan mukavaa lisää tottahan toki. Semmoinen kuva on tullut, että olet ahkera blogien lukija ja se taas hyödyntää tälläistä laiskan puoleista, kun saa valmiiksi suodatettuna mielenkiintoisia aiheita. Joskus vain ihmettelen, että mistä revit ajan ja inspiraation kirjoittamiseen.
Avatar
Okkiw
Viestit: 125
Liittynyt: Ma 03.08.2009 08:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Okkiw »

Murhe kirjoitti: Semmoinen kuva on tullut, että olet ahkera blogien lukija ja se taas hyödyntää tälläistä laiskan puoleista, kun saa valmiiksi suodatettuna mielenkiintoisia aiheita.
Juu, joskus mietityttää, että mistä ne ihmiset löytää sen omankin blogin..mutta sepä taitaa olla juuri tällaisten Furinjin kaltaisten aktiivisten tyyppien ansiota, jotka jakavat sitä tietoa eteenpäin eivätkä panttaa sitä itsellään!

Mad Props man!
"Lukeminen kannattaa aina"
http://spikyratpack.blogspot.com/
Avatar
Furinji
Viestit: 2832
Liittynyt: To 28.08.2003 18:44
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Furinji »

Päivittelin listan ajantasalle.

No hitto olettepas te saaneet aikaan selkääntaputtelua ketjun jatkoksi. Ei kai se auta muu, kuin kiittää ja kumartaa. Mutta ei sitä nyt yhden ketjun pystyyn pistäminen ihmeitä vaadi satuin vaan olemaan ensimmäinen, jonka ketjun puuttumisen ärsytyskynnys ylitti laiskuuskynnyksen ;)
Murhe kirjoitti:Täytyy vain sanoa, että nostan hattua kiinnostavasta kirjoitustyylistä ja viikon vinkkilistoista. Figuilun ulkopuoliset aiheet ovat ihan mukavaa lisää tottahan toki. Semmoinen kuva on tullut, että olet ahkera blogien lukija ja se taas hyödyntää tälläistä laiskan puoleista, kun saa valmiiksi suodatettuna mielenkiintoisia aiheita. Joskus vain ihmettelen, että mistä revit ajan ja inspiraation kirjoittamiseen.
Tuleehan sitä aika paljon blogeja selattua, mutta en itsekään niitä ymmärtänyt ruveta kaivelemaan, kuin vasta joskus vuosi sitten. Sitä kautta tottakai paljon ideoita ja vinkkejä rupesi kertymään ja helppo tehdä omaa blogia sitten sillä ajatuksella, että mitä itse haluaisi nähdä. Erilaiset linkkilistat olen havainnut hyviksi, joten sellaista kerää sitten itsekin. Omat valinnat vain tottakai heijastavat omia kiinnostuksia, joten tilausta samalle idealle olisi varmasti moneen muuhunkin blogiin. From the Warp-blogistahan itsekin idean ryöväsin. Siinä muuten teille englanniksi kirjoittaville hyvä vinkki, jos haluatte reippaasti lisää lukijoita, niin kannattaa liittyä tuohon FTW:n blogger grouppiin.

Kirjoittaminen sujuu suhteellisen helposti nykyisin. Salainen aseeni juontuu ihan siitä, että tässä on kahdeksan vuotta ollut mukana paikallisen animeseuran hallituksessa ja pj:n ja/tai tiedottajan ominaisuudessa on tullut raapustettua sellainen määrä informaatiota eteenpäin jäsenille, että harjoitusta on kyllä kertynyt kummasti. Siitä en kyllä sitten itsekään tiedä, että mistä kaikki aika ja inspiraatio irtoaa. Tietysti harrastus tuottaa blogia ja blogi auttaa tukemaan harrastusta, joten siitä saa aika hyvän pyörän liikkeelle. Se vaan, että kun noita harrastuksia riittää, niin on kummaa, että tälle on siunaantunut näinkin paljon aikaa. Välillä tosin oikeasti tuntuu siltä, että tulee blogattua enemmän ja figutettua vähemmän.
Okkiw kirjoitti:Juu, joskus mietityttää, että mistä ne ihmiset löytää sen omankin blogin..mutta sepä taitaa olla juuri tällaisten Furinjin kaltaisten aktiivisten tyyppien ansiota, jotka jakavat sitä tietoa eteenpäin eivätkä panttaa sitä itsellään!
Tuossa on kieltämättä oleellinen pointti. Blogimaailmassa kun panttaaminen ei hyödytä ketään vaan homma toimii parhaiten yhteistyöllä ja avunannolla. Kun blogista johtaa linkkejä toisiin blogeihin, niin niitä kummasti johtaa myös takaisin. Blogspotissahan tuo varsinkin onnistuu todella vaivattomasti, kun pistää vain sen Blogroll-gadgetin pystyyn sivun laitaan mainostelemaan muita blogeja, joita itse seurailee. Tulihan itsellekin aluksi eniten liikennettä juuri Sotavasarasta, mutta kyllä nykyisin jo suurimmat kävijämäärät tulevat siitä, kun väki kiertää blogista toiseen. Kätevää ja sillä tyylillä sitä itsekin on ulkomaalaisista ne suosikit löytänyt.
Okkiw kirjoitti:Mad Props man!
Kiitos kiitos ja sinun ja izeColtin suusta tuollainen varsinkin painaa paljon vaa'assa. Teidän tuotoksianne blogissa ei voi olla ihailematta. Se on jännää miten paljon bloggaaminen tuo yllättäviä bonuksia harrastukseen. Välillä ihan täysin asioiden vierestäkin. Enpä olisi välttämättä tullut esimerkiksi Spitfire-olutta maistaneeksi ilman Spiky Rat Packiä :D Ja mitä bloginne we-are-not-worthy-postausta katselin, niin ilmeisesti teillekin on varsin odottomatonta boostia harrastamiseen tullut blogin ansiosta.
Avatar
Pseudok
Viestit: 815
Liittynyt: Ke 12.11.2003 22:16
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Pseudok »

Every one of them - kyltymätöntä himoani tilastoida asioita helpottamaan luotu blogi. Edustettuna kaikki pelaamani lauta- ja figupelit. Pääasiassa kirjoittelen itselleni mutta jos jotakuta kiinnostaa sattumanvaraiset peliraportit vähän siitä sun tästä niin ainahan se turhamaisuutta hivelee.
In the heat of the blight/
you lose your heart and sell your soul/
I lose control in the heat of the blight
Avatar
Furinji
Viestit: 2832
Liittynyt: To 28.08.2003 18:44
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Furinji »

Uusia tuttavuuksia:
WAR HEAD
Pain, Tin and Stuff
Dawn of the Lead

22 blogia siis nyt yhteensä.
Avatar
AguaToss
Viestit: 204
Liittynyt: Ma 16.02.2009 15:48
Paikkakunta: Kotka, mussalo
Viesti:

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja AguaToss »

Laitetaan vaikka oma blogi tänne:
http://cardanosystem.blogspot.com/
"The ever mutating power of the dark gods will consume you all."- AguaToss, the Bringer of Apocalypse.
Avatar
Furinji
Viestit: 2832
Liittynyt: To 28.08.2003 18:44
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Furinji »

Bongattu ja lisätty:
Tinasotilas.net
www.exocowboy.net
Da Bad Moonz

28 blogia.
Avatar
TheEmu
Viestit: 4556
Liittynyt: Su 15.10.2006 22:48
Paikkakunta: Turku

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja TheEmu »

Aloitinpa itsekin blogaamisen, löytyypi osoitteesta http://ramblingsofanemu.blogspot.com/

Alkuun aion kirjoitella pääosin Warmachine/Hordes-listoista/metailuista ja ehkäpä vähän maalauksesta/maalatuista figuistakin. Ploki on luonnollisesti englanniksi, että saa vähä isomman lukijajoukon, josko jotain sattuisi kiinnostelemaankin.
"Dear Game Designer. Rock is cheese. Paper is fine.

Regards, Scissors. "
Avatar
Haizelhoff
Valvoja
Viestit: 2203
Liittynyt: To 15.05.2008 18:30
Paikkakunta: Tapiola

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Haizelhoff »

FTW blogger groupil itekki aluks rupesin saamaan lukijoitani. Sen jälkeen myös liittyny Blogdex-nimiseen blogi ryhmään sekä house of pancakes -ryhmään. Kaikki nää oikeesti auttaa, sillä suurin osa omista lukijoistani tulee Amerikan Etelä-valtioista ja Alaskasta :D .

Mun blogi tuolta Furinjin listalta löytykin etukäteen.
Avatar
Diogenes
Viestit: 854
Liittynyt: Ke 14.02.2007 07:39

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Diogenes »

http://grondiogenes.blogspot.com/

Töissä on/oli viikonloppuna tylsää, ja samaa tulee olemaan tiedossa koko kesä, joten työajan käyttö peliblogin käynnistämiseen tuntui olevan hyvä vaihtoehto.
Avatar
Furinji
Viestit: 2832
Liittynyt: To 28.08.2003 18:44
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Furinji »

Diogenes kirjoitti:Töissä on/oli viikonloppuna tylsää, ja samaa tulee olemaan tiedossa koko kesä, joten työajan käyttö peliblogin käynnistämiseen tuntui olevan hyvä vaihtoehto.
Oikein.

Ja päivittelin listaakin jälleen. Kyllä tässä ihan kivasti kuukausittain on uusia tullut vastaan. Hienoa hienoa. Saldo on nyt 31.
Avatar
Gerazu
Viestit: 1672
Liittynyt: Ma 16.07.2007 20:25
Paikkakunta: Pori

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Gerazu »

http://shan1ty.blogspot.com , saa liittyä lukijaksi, kuvia sinne ilmestyy vielä tällä viikolla. Toivon mukaan...
Viimeksi muokannut Gerazu, Ti 28.06.2011 14:08. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Avatar
Remos
Viestit: 1248
Liittynyt: La 31.10.2009 19:18
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Remos »

http://heios.blogspot.com/

Oma pikku blogini, englanniksi kirjoitan, jotta muutkin ku suomalaiset pystyvät siitä saamaan jotain irti!
Saa liittyä lukijaksi!
"Sotun sääntö numero kahdeksan: Ignooraa Remos aina."
Avatar
Furinji
Viestit: 2832
Liittynyt: To 28.08.2003 18:44
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Kotimaiset figublogit

Viesti Kirjoittaja Furinji »

Heinäkuun helteillä päivitetyn listan saldo nousee luvuksi 34.

Vielä on blogospheressä tilaa sinullekin ;)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleiset miniatyyrikeskustelut”