Joukkojen määrä taistelussa

Jos et tiedä, mitä C'tanit ovat tai kuka on Cypher ja ketkä olivat Primarkit, tieto löytyy tältä palstalta.
scout_squad
Viestit: 27
Liittynyt: Ti 10.06.2014 22:45

Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja scout_squad » Ke 11.06.2014 23:38

Eli siis paljonko sotilaita(ig) on yhdessä taistelussa?

volantis
Viestit: 67
Liittynyt: Ke 06.11.2013 20:30
Paikkakunta: kotka

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja volantis » To 12.06.2014 15:00

Riippuu taistelun koosta mutta noin yleisesti joitain kymmeniä miljoonia mutta voihan niitä olla satoja miljoonia ettei miljardeja (tarinassa ei figu peleissä)
Kaikkea sitä voisi mutta kaikkea ei jaksa

Thoqqu
Viestit: 38
Liittynyt: La 07.12.2013 22:53
Paikkakunta: Vantaa

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja Thoqqu » Pe 13.06.2014 10:59

Luvut muodostuu siis pitkän ajan myötä ellei nyt kyseessä ole cadian gaten puolustaminen. AM.lle on ihan ok että yksi legioona tai useampi tuhoutuu kokonaan jotta saavutetaan jotain triviaalia isommassa taistelussa, oli se sitten korkea arvoisten komentajien evakuointi tai miinakentän raivaus. Porukkaa tulee lisää niin paljon kuin sitä tarvitaan...

JarkAira
Viestit: 1520
Liittynyt: Ke 27.02.2013 19:50
Paikkakunta: Kuopio

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja JarkAira » Pe 13.06.2014 12:55

Jos nyt mieluummin rykmenttejä legioonoiden sijasta. Legioona oli terminä käytössä primarkkien johtamilla alkuperäisillä avaruusmariinien jaostoilla ennen Heresyn jälkeen tehtyä Second Foundingia, jossa jäljellä olevat lojalistien legioonat jaettiin alle tuhannen mariinin Chaptereiksi (ja samalla perustettiin Grey Knightit Ordo Malleuksen alaisuuteen kaikessa hiljaisuudessa).

Kaartilla tosiaan riittää noita rykmenttejä. Departmento Munitorum arvio niiden määräksi jokusen miljoonan.

Kaarti noudattaa nykypäivän armeijoista tuttua hierarkista jakoa rykmentteihin, jotka on taas jaettu komppanioihin omilla esikunnillaan ja komissaarilla ja ne on taas jaettu joukkueihin, jotka on jaettu partioihin/ryhmiin.

Rykmenttien koolla ei ole mitään standardia ja eliittrykmentit voivat olla vain muutaman sadan kaartilaisen kokoisia ja toiset taas kymmenientuhansien kokoisia.

Suunnitelmallista taistelua varten pistetään kenraali(e)n alaisuuteen useita rykmenttejä toimimaan yhtenä pataljoonana, sillä rykmentit ovat yleensä erikoistuneita tietyille aloille. Taistelussa voi siis olla helposti vähintään satojatuhansia ja isommissa mätöissä mennään miljooniin.
7. edikan pelit:
IH 8W/1T/3L | Skitarii 3W/0T/1L | Cult Mechanicus 2W/0T/0L|
IH+INQ 24W/2T/9L | IH+Ski+CM 6W/0T/2L | Ski+CM 4W/0T/0L|
Orks 4W/1T/9L | Muut 7W/2T/13L|

Avatar
WolfMan
Viestit: 1108
Liittynyt: La 26.02.2005 19:24
Paikkakunta: Tornio

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja WolfMan » Ma 30.06.2014 14:00

Sabbat world crusaden alkukinkereissä oli miljardin kaartilaisen kokoinen armeija. Enää en löytänyt mainintaa paljonko tuolla crusaden aikana loppupeleissä kaartilaisia oli, mutta 5-7 miljardia on jäänyt mieleeni. Toki billion voi myös viitata vain miljoonaan, riippuen suomennoksesta, kuitenkin lexicanumin artikkelissa käytetään sanaa million, joten veikkaan tuon miljardin puolesta.

Avatar
Morze
Viestit: 3142
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja Morze » Ma 30.06.2014 14:07

Nelkkarin tarinamaakareilla ei koskaan ole ollut kunnon käsitystä skaaloista ja vielä vähemmän kiinnostusta. Porukkaa on paikalla niin paljon kuin tarina vaatii, mutta yleisesti ottaen porukkaa on paljon, mutta rajoitetusti. Vaikka joukkoja olisi paljon, niiden perille saaminen on hidasta ja epävarmaa ja pahimmillaan apujoukot saapuvat vuosikymmeniä myöhässä.

Konflikteja on myös erikokoisia, kaikki sodat eivät välttämättä tapahdu biljoonan ihmisen hive -planeetalla. Jollain esim. alle miljoonan asukkaan vasta-asutetulla, muusta imperiumista jokseenkin eristyksessä sijaitsevan planeetan on aika vaikea torjua jotain örkki-invaasiota.

Snowtrooper
Viestit: 1265
Liittynyt: Pe 20.08.2004 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja Snowtrooper » Ma 30.06.2014 20:28

WolfMan kirjoitti:Toki billion voi myös viitata vain miljoonaan, riippuen suomennoksesta
"Billion" viittasi standardienglannissa 70-luvulle asti biljoonaan (10^12), amerikanenglannissa miljardiin (10^9), josta britit taas käyttivät termiä "milliard". Kiitos amerikkalaisen mediateollisuuden, jälkimmäinen merkitys alkoi olla siinä määrin yleisempi että siihen siirryttiin virallisesti ja nykyisin brittienglannissakin "billion" tarkoittaa miljardia.

Yleisesti ottaen jos 40K:ssa mainitaan lukuja ne kannattaa sivuuttaa mikäli haluaa säilyttää uskottavuuden illuusion: kirjoittajilla on harvemmin mitään ymmärrystä niistä muuta kuin että laitetaan joku isolta kuulostava luku miettimättä lainkaan, onko se järkevän kuuloinen. Eli ihmeellisen avaruustankin panssari vastaa (teräksenä arvioituna) alle puolta nykyaikaisen tankin panssarista, satojen miljardien asukkaiden kennomaailma saattaa pitää aseissa jopa ihan useampaa miljoonaa miestä (siinä missä Catachanilta pelkästään Kaartiin vuosittain lähetettävien sotilaiden määrä kaiken järjen mukaan ylittää planeetan koko väkiluvun), RT-ajoilta asti periytyvästä nopeustaulukosta huolimatta warppimatkailu sujuu aina käsikirjoituksen nopeudella (mm. Kryptman tanssaa galaksin halki parissa kuukaudessa), kilometrien mittaiset avaruusalukset joissa muka yhtä tykkiäkin suuntaa satoja miehiä (naisia, lapsia, servitoreja, xenoksia) pyörisivätkin muka muutaman tuhannen hengen miehistöllä (jolloin aluksella voisi harhailla vuosikausia törmäämättä yhtään kehenkään), keskiajalle taantunut maailma louhii parissa vuodessa tarpeeksi metalleja semmoisen avaruuslaivan kokoamiseen, jne.

JarkAira
Viestit: 1520
Liittynyt: Ke 27.02.2013 19:50
Paikkakunta: Kuopio

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja JarkAira » Ti 01.07.2014 02:49

Kannattaa lukea myös Graham McNeillin ja Dan Abnettin kirjoittamia teoksia. Näissä on yleensä tekniikka ja siten myös luvut huomattavasti uskottavampia kuin 40K:ssa keskimäärin.

Monesti epämääräisiä lukuja käytetään lähinnä tehokeinona tai sitten luvuista kertovalla hahmolla itsellään ei ole niistä mitään käsitystä. Voisi hyvin kuvitella, että Mechanicuksen aluksella työskentelevä orja joka täyttää servitoreiden ravintoainesäiliöitä kaksikymmentä tuntia vuorokaudessa ei ole hirveästi kiinnostunut siitä, onko komentosillalla työskentelemässä 100 vaiko 100 000 ihmistä tai kuinka monta gaziljoonaa kilonaulaa aluksen pääplasmamoottorin työntövoima on.

Immersio ja todellisuus on hyvin monelle kaksi helposti erotettavaa asiaa, mutta on sitä tullut törmättyä ihmisiin, jotka eivät pysty katsomaan Star Trekkiä ilman jatkuvaa narisevalla nörttiäänellä tapahtuvaa kommentointia siitä, mitä tapahtuisi oikeasti missäkin tilanteessa :)

Jos haluan lukea faktatietoa fysiikkaan liittyvistä asioista, otan mieluummin käsiini tieteellisen julkaisun fiktion sijasta enkä yritä sekoittaa niitä keskenään ja jos haluan tietää lisää faktoja 40 000 -luvun suurimmista historiallisista taisteluista, kaivan aiheeseen perehtyneen professorin kirjoittaman ja akateemisen yhteisön hyväksymän kirjoituksen. Eikun mites se nyt menikään.
7. edikan pelit:
IH 8W/1T/3L | Skitarii 3W/0T/1L | Cult Mechanicus 2W/0T/0L|
IH+INQ 24W/2T/9L | IH+Ski+CM 6W/0T/2L | Ski+CM 4W/0T/0L|
Orks 4W/1T/9L | Muut 7W/2T/13L|

Avatar
Morze
Viestit: 3142
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja Morze » Ti 01.07.2014 08:50

Missä luvut kunnolla tupaahtavat turvalleen ovat tähtienvälinen matkustus. Tau retconnattiin matkustamaan alle valonnopeutta, mutta onnistuvat silti vastaamaan Imperiumin hyökkäyksiin, vaikka koko sota on ohi ennen kuin edes viesti sen olemassaolosta ehtii keskusmaailmoihin. Tyranidienkin pitäisi matkustaa vähintään ~50 000 valovuotta alle ihmisiässä.

Avatar
116
Viestit: 5051
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: Joen suu(ssa)

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja 116 » Ti 01.07.2014 10:51

Niin...
40K'n lukeminen kannattaa aloittaa sillä että laittaa aivot hetkeksi pöydälle, ottaa ison huikan vodkaa ja sitten lukee.
Suurin osa teknologiaa sotii käytännön järkeä vastaan: esim miksi lore sanoo että storm bolter ja heavy bolter omaavat kovemman rekyylin kuin bolter, vaikka kaliiperi ja panos on sama? logiikka ja energian siirtyminen newtonin lakien mukaan meinaisi että kun aseen paino kasvaa propellant-mekanismilla toimivissa aseissa niin rekyyli vähenee jne...

Tau-n kyky liikkeeseen perustellaan nopeilla warp-purskeilla jolloin tau-alus siirtyy warppiin muutamaksi sekunnin sadasosaksi, takaisin reaaliavaruuteen ja takaisin warppiin, ja koska aika-etäisyys kulkee warpissa nopeammin kuin reaalimaailmassa ja vääristyy suhteessa warpissa olleeseen aikaan, niin nopealla sarjahypyllä alus voi liikkua nopeammin kuin perusalus joka liikkuu pelkästään warpissa.
^nörttitaso nousi! lvl 2!

ahem.
Kuitenkin joukkojen määrä: teoriassa keisarillisia joukkoja on sotatoimialueella erillinä joukkoina (ei-PDF) muutamista rykmenteistä useampaan armeijakuntaan, mutta koska epäilen suuresti että GW'n kirjoittajat eivät ole koskaan armeijaa läpikäyneet niin joukkojen mittakaavat ja liikkeet ovat aivan puistattavan epäloogisia, joissain paikoissa riittämättömia ja joissain paikoissa kaarti koostuu melkein yli-inhimillisistä sotilaista.
Esimerkkinä Armaggedon: Joukkorosteri joka kertoo mitä kaikkia yksiköitä on taistellut Armaggedonissa kertoo siellä olleen n. 40 rykmenttiä miehiä... mikä kuvastaisi noin puolta venäjän armeijan miehistä läntisessä armeijakunnassa. Tuolla määrällä ei pahemmin hive-maailmaa valloiteta tai pidetä, olkoonkin että hyökkäyksen "vaadittu" ylivoima läpimurtoon on 4/5:1
Kokeilkaa Kings of Waria. Hilpeän hauska fantasia-blokkimähinäpeli. Ilmaset säännöt kanssa.

Manticin uuden scifi-taistelupelin alphasäännöt on ulkona!
Check them out!

Avatar
tneva82
Viestit: 8340
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja tneva82 » Ti 01.07.2014 13:17

warhamer116 kirjoitti: Esimerkkinä Armaggedon: Joukkorosteri joka kertoo mitä kaikkia yksiköitä on taistellut Armaggedonissa kertoo siellä olleen n. 40 rykmenttiä miehiä... mikä kuvastaisi noin puolta venäjän armeijan miehistä läntisessä armeijakunnassa. Tuolla määrällä ei pahemmin hive-maailmaa valloiteta tai pidetä, olkoonkin että hyökkäyksen "vaadittu" ylivoima läpimurtoon on 4/5:1
Tosin eriasia sitten onko 40k rykmentti lähelläkään meidän maailman rykmenttejä kooltaan. Itseasiassa tuskin huomioiden että 40k rykmenttien koot ovat rajusti erillaisia keskenään.
"There's probably volcano crater-kingdoms full of Bretonnian-esque knights who ride reptile-horses to battle and crap like that. " - Josh Reynolds

Avatar
Darius
Viestit: 1393
Liittynyt: Su 05.12.2004 23:17
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja Darius » Ti 01.07.2014 13:26

tneva82 kirjoitti:
warhamer116 kirjoitti: Esimerkkinä Armaggedon: Joukkorosteri joka kertoo mitä kaikkia yksiköitä on taistellut Armaggedonissa kertoo siellä olleen n. 40 rykmenttiä miehiä... mikä kuvastaisi noin puolta venäjän armeijan miehistä läntisessä armeijakunnassa. Tuolla määrällä ei pahemmin hive-maailmaa valloiteta tai pidetä, olkoonkin että hyökkäyksen "vaadittu" ylivoima läpimurtoon on 4/5:1
Tosin eriasia sitten onko 40k rykmentti lähelläkään meidän maailman rykmenttejä kooltaan. Itseasiassa tuskin huomioiden että 40k rykmenttien koot ovat rajusti erillaisia keskenään.
Tanith taisi olla pari tuhatta jos sitäkään, ja sitten jotkut rykmentit ovat kaartikirjan mukaan monen kymmenen tuhannen miehen osastoja. Eli hajontaa tosiaan on. Mutta numerot voi kyllä 40k:ssa aika pitkälti heittää romukoppaan kuten on jo aikaisemmin sanottu, koska niin harva kirjoittaja tajuaa mitään niistä, ja vielä harvempi jaksaa vaivautua. En edes viitti laskea niitä kaikkia mariinikirjoja joissa yhden mariinikomppanian, siis sadan jantterin, sanotaan pystyvän valtaavan planeettoja. Joka on lievästi sanoen hankalaa, jos sotilaita on hyökkäysjoukossa vähemmän kuin kaupunkeja puolustajalla.
Bep.

Avatar
116
Viestit: 5051
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: Joen suu(ssa)

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja 116 » Ti 01.07.2014 13:27

Gaunt's ghotissa tuli ilmi että noin "standardi" kokoisen IG jv rykmentin miesvahvuus olisi noin 10.000 miestä (mikä on n. 2x suurempi kuin venäläinen, 6.000 miestä), mutta silti 400.000 miestä on aika vähän...
Kokeilkaa Kings of Waria. Hilpeän hauska fantasia-blokkimähinäpeli. Ilmaset säännöt kanssa.

Manticin uuden scifi-taistelupelin alphasäännöt on ulkona!
Check them out!

JarkAira
Viestit: 1520
Liittynyt: Ke 27.02.2013 19:50
Paikkakunta: Kuopio

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja JarkAira » Ti 01.07.2014 17:14

Saataisiin vaikka edes Suomeen standardikokoiset rykmentit.

Kaartin Jääkärirykmentin rauhan ajan operatiivinen koostumus on 1. Jääkärikomppania ja Tukikomppania Kaartin pataljoonasta sekä Sotilaspoliisikomppania, 2. Jääkärikomppania, Kuninkaallinen Kranaatiheitinkomppania ja Kuljetuskomppania Uudenmaan Jääkäripataljoonasta.

Menee henkilömäärät tuon osalta aika lailla metsään, jos yrittää arpoa niitä normaalin käytännön mukaisesti. Suomessahan komppania tarkoittaa perinteisesti kolmea jääkärijoukkuetta, komentojoukkuetta, tukijoukkuetta ja huoltojoukkuetta.

Ylläolevien komppanioiden nimistäkin voi jo arvella, että tuskin siellä on jokaisessa kompaniassa omaa tuki- tai kuljetusjoukkuetta, jos kerran siellä on sen nimiset komppaniatkin.

Käytännössä KaartJR sisältää yhteensä kuudesta kahdeksaan kiväärijoukkuetta, kolme joukkuetta sotilaspoliiseja, muutaman konekiväärijoukkueen ja pioneerijoukkueen sekä kolme krh patteria ja sekalaisen läjän kuljettajia. Näistäkään erillistä ulkopuolista kuljetusporukkaa ei ole varattu heittimille eikä sotilaspoliiseille, sillä niissä on omat kuljettajat, jotka tekevät muuten samaa hommaa kuin muukin porukka.

Pelkästään nimikkeiden perusteella KaartJR:n vahvuus olisi 1200 sotilasta, mutta oikeasti tuo on sen verran kompakti paketti, että siellä oppii jokaisen saapumiserän naamat muistamaan.
7. edikan pelit:
IH 8W/1T/3L | Skitarii 3W/0T/1L | Cult Mechanicus 2W/0T/0L|
IH+INQ 24W/2T/9L | IH+Ski+CM 6W/0T/2L | Ski+CM 4W/0T/0L|
Orks 4W/1T/9L | Muut 7W/2T/13L|

Snowtrooper
Viestit: 1265
Liittynyt: Pe 20.08.2004 11:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: Joukkojen määrä taistelussa

Viesti Kirjoittaja Snowtrooper » Ke 02.07.2014 00:21

Aina kun ison operaation yhteydessä mainitaan taisteluun osaa ottaneet rykmentit, heilutan käsiäni ja kerron itselleni niiden olleen tunnetuimmat taisteluun osaa ottaneet rykmentit, eivät kaikki. Vaikka 40K-rykmentin koko seilaakin sadan ja miljoonan välillä, niin ammoisessa fluffissa mainittu 3000 miehen "standardikoko" jalkaväkirykmentille rasauttelee silti rusinoita edelleen pahasti. Pelkkää varuskuntaa olevalla Cadialla tai isommilla kennomaailmoilla tyyliin Armageddon tai Necromunda rykmenttien numeroinnin pitäisi lisäksi mennä ihan ronskisti neli- tai viisinumeroisiin (nykyisin kolminumeroinenkin on harvinaisuus) - mutta niin, (heilutus yltyy) kennomaailman 64738. jalkaväkirykmentti ei välttämättä ole se maineikkain. Leikitään, että matalanumeroiset rykmentit ovat legendaarisia yksiköitä jotka voivat jäljittää historiansa aina Yhdistymissotiin asti, joten ne myös ovat ne jotka vastaisuudessakin keräävät mainetta vuosituhannesta toiseen koska aina uudelleen perustettaessaan ne varustetaan parhaiten ja lähetetään pahimpiin paikkoihin joten ne ovat ne jotka yleensä päätyvät historiikkeihin.

Absurdeimpana yksityiskohtanahan pörrö on aina maininnut, että yksittäistä kahakkaa isommissa taisteluissa rykmenteistä kyllä muodostetaan tarpeen mukaan prikaateja, divisioonia, armeijakuntia ja armeijoita siellä planeetan pinnalla (kuljetuksessa erillään koska Horuksen kapina), ihan samoin kuin eri aselajien rykmenttien osatkin sotketaan paikan päällä keskenään (muodostettaessa ja kuljetuksessa erillään, koska Horuksen kapina) että saadaan toimivia aselajien yhteistoimintaan kykeneviä joukko-osastoja. Silti näitä isompia yksikköjä käytetään fluffissa tuskin koskaan, tai mainitaan, minkä rykmenttien osista kyseinen "rykmentti" paraikaa koostuu...

---

Taun tähtienvälinen matkailu perustui alunperin kolmosedikan kodeksissa juuri tuohon aluksen "kimmottamiseen" reaaliavaruuden ja varpin rajapinnasta, jolloin se loikkasi pitkän matkan eteenpäin ilman tarvetta Gellarin kentälle. Matkustus oli selvästi hitaampaa kuin varpissa oikeasti kulkevilla Imperiumin aluksilla, mutta kuitenkin moninkertaiseseti valoa nopeampaa.

Nykyfluffi taas ei puhu tästä mitään, vaan sanoo yksiselitteisesti, että taukit eivät ymmärrä varpista mitään ja matkaavat valoa hitaaammin. Edes keinotekoisen tiheä tähtisikermä ei tosin sitten enää selitä fluffia, koska minkään apujoukon lähettäminen olisi tuolloin täysin mahdotonta valoa nopeammin liikkuvia örkkejä, nidejä, tai Imperiumia vastaan. Absurdeimpana yksityiskohtana Damoclesin ristiretki kesti vähemmän aikaa kuin taukeilta olisi realistisesti kestänyt lennättää apuvoimia valoa hitaammin paikalle. Tosin vastapainoksi tämä selittää, miksi Taukit ovat ylipäätään olemassa: Imperiumin näkökulmasta ne eivät ole uhka, pikemminkin itseään rajoittava riesa, koska taukkien valloitusmatka Maahan kestäisi nykytekniikalla sen vajaa 100 000 vuotta, joten mitään "oikeaa" valloituslaivastoa ei paikalle viitsitä toistaiseksi edes lähettää, semminkin kun nuo kuitenkin imevät puoleensa myös alueen oikeita uhkia (örkit, nidit). Toki sen kennomaailman valtaus saattaa muuttaa näkemystä ensi kodeksissa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “40k: Historia”