Middenheim

Jos et tiedä, keitä ovat Chaos Dwarfit tai kuka on Sigmar tai mitä olivat Fimirit, tieto löytyy tältä palstalta.
Avatar
Pulautus Pallo
Viestit: 332
Liittynyt: Ke 29.06.2011 15:28

Middenheim

Viesti Kirjoittaja Pulautus Pallo » Ma 04.11.2013 22:25

Elinkkä en tiedä juurikaan mitään faban tarinasta (no joo, vamppyyrit on empiree vastaa ja pimeet ei tykkää vaaleista haltioista!) mutta kiinnostais kuitenkin tietää, että onko jotain yksiköitä, jotka olisi tyypillisiä tai tabuja middenheimille. Ritarit varmaan aika pop, mutta onko muuta? Käyttääkö ne magiaa? Ruutiaseet vai bowit?
sutenööri kirjoitti: "Idioottien kanssa väittely on kuin pelaisi pulun kanssa shakkia: se kaataa nappulat, kakkaa laudalle ja lentää omien luokse kehumaan voitollaan"

Avatar
Rune
Peliporukkavalvoja
Viestit: 6295
Liittynyt: Ma 06.01.2003 15:18
Paikkakunta: Joensuu

Re: Middenheim

Viesti Kirjoittaja Rune » Ma 04.11.2013 23:14

Pulautus Pallo kirjoitti:Elinkkä en tiedä juurikaan mitään faban tarinasta (no joo, vamppyyrit on empiree vastaa ja pimeet ei tykkää vaaleista haltioista!) mutta kiinnostais kuitenkin tietää, että onko jotain yksiköitä, jotka olisi tyypillisiä tai tabuja middenheimille. Ritarit varmaan aika pop, mutta onko muuta? Käyttääkö ne magiaa? Ruutiaseet vai bowit?
En muista mitä Empiren armeijakirja tätä nykyä sanoo, mutta netistä löytyy paljon tekstiä. Mm. Warhammer-Empire on hyvä paikka!

...paitsi että artikkelit ovat kai nurin tällä hetkellä. :D Mutta sieltä löytyy!

Lyhyesti, Middenheim on ainoita suuria kaupunkeja (Middenlandin keskus, btw) Keisarikunnassa jossa on hyväksyttävämpää palvoa jotain muuta jumaluutta kuin Sigmaria. Tietty, monia jumaluuksia palvotaan ympäri Keisarikunnan, mutta vain middenheimissa Ulricin - sodan, voiman ja talven jumala - menee selkeästi Sigmarin yli. Middenheimilaiset ovat järjestään äkäistä ja sisukasta väkeä, jotka elävät Drakenwaldin varjossa ja sisällä. Tästä johtuen väki on vahvaa ja sota-altista, mutta myös taikauskoista ja vanhoollista. Jouset ja varsijouset menevät aina ruudin yli, osaksi sen vuoksi että ruutia ja tykkejä on vaikeaa ja kallista saada, ja osaksi sen takia että wanhan perinteen mukaan jouset ovat luotettavampia ja tarkempia aseita kuin musketit.

Magia on myös yksi tabu Middenlandissa. Middenheim on sentään metropoli josta löytyy velhojen kilta ja kaikkea, mutta keskimäärin magiaa karsastetaan ja jopa vihataan. Noitia, turhuuksia tai pahuuden voimia, mitäpä näitä on. Velhoja näkyy armeijossa, varsinkin suuremmissa, sillä kenraalit eivät ole hölmöjä, mutta perus sotilaat ja monet johtajistakin karsastavat ylenpalttista veljeilyä velhojen kanssa.

Cult of Ulric oli hieno teemalista kutosedikan aikaan. Siihen ei saanut velhoja ollenkaan mutta Ulricin papit helyineen pitivät magiaa kurissa. Tykkejä ja ruutia löytyi häviävän vähän mutta sotilaat olivat astetta kovempia, ja White Wolf-ritarit olivat (kuten kuuluukin) kovassa huudossa. Lisäksi listasta löytyi paljon skirmareita ja metsien miehiä, sekä ajokoiria. Hyvä meininki.

Valkosuden ritareita, jousia, pappeja ja kovaa lyömistä. Siitä on Middenlandin armeijat tehty. Tietty sinne saa mahdutettua myös teemaa rikkovia juttuja, teemoja kun kantsiikin ehkä venyttää välistä, mutta jos tahtoo tyylipuhdasta Drakwaldin sotajoukkoa niin siinä muutamia juttuja.
#Ostium
http://cabal-ostium.blogspot.fi/

For a Pessimist, I'm pretty Optimistic

Avatar
Pulautus Pallo
Viestit: 332
Liittynyt: Ke 29.06.2011 15:28

Re: Middenheim

Viesti Kirjoittaja Pulautus Pallo » Ma 04.11.2013 23:24

Kiitos kattavasta vastauksesta, tämä jää kyllä pitkäksi aikaa mieleen!
Jotain archereita vois kyl hommata, on sen verta nättejä figuja muutenkin ja sit jotain turkiksia yms. ritareille. Ja crossarit aika siistejä kans, sellaisiakin vois hommata. Ja jotain ajokoiria/susia vois kyl lisäillä unit fillereiksi vähän lateksimajavan empire tyyliin, sopii aika hyvin.
Juuh, kyllä se tästä lähtee!
sutenööri kirjoitti: "Idioottien kanssa väittely on kuin pelaisi pulun kanssa shakkia: se kaataa nappulat, kakkaa laudalle ja lentää omien luokse kehumaan voitollaan"

Avatar
Rune
Peliporukkavalvoja
Viestit: 6295
Liittynyt: Ma 06.01.2003 15:18
Paikkakunta: Joensuu

Re: Middenheim

Viesti Kirjoittaja Rune » Ma 04.11.2013 23:42

Pulautus Pallo kirjoitti:Kiitos kattavasta vastauksesta, tämä jää kyllä pitkäksi aikaa mieleen!
Jotain archereita vois kyl hommata, on sen verta nättejä figuja muutenkin ja sit jotain turkiksia yms. ritareille. Ja crossarit aika siistejä kans, sellaisiakin vois hommata. Ja jotain ajokoiria/susia vois kyl lisäillä unit fillereiksi vähän lateksimajavan empire tyyliin, sopii aika hyvin.
Juuh, kyllä se tästä lähtee!
Ai, oot vasta aloittamassa armeijaa!

Kantsii tsekata jalkaväkeä hankittaessa myös vaihtoehtovalmistajien nappeja. Perryt ja Foundry on tosi jees!

http://www.perry-miniatures.com/
War of the Roses ja Medieval / Mercenaries linjat on tosi jeboja. Uusien GW:n jalkaväkyksiköiden kanssa samassa yksikössä näyttävät hoopoilta kun GW:n sarjakuvamaiset perusmiehet ovat suhteessa niin paljon suurempia, mutta itse esim. käytän Foundryn jalkamiehiä (kutosedikan metallisia Greatswordeja btw) ja GW:n ratsumiehiä. Perryt sopivat hyvin yhteen Foundryn kanssa.

http://www.wargamesfoundry.com/our-ranges/medieval
http://www.wargamesfoundry.com/our-ranges/renaissance

Jotta tämmöstä. :) Hinnat samaa luokkaa ja halvempaa kuin GW:llä, ja jälki ainakin paljon enemmän miun mieleen.

Runedit\\ Niin joo, ja Lexicanumista löytyy tietty sikana tietoa.

http://whfb.lexicanum.com/wiki/Middenheim

Ja Warhammer-Empire on helposti hienoin Warhammer-yhteisö mitä tiedän. :D Loistavaa väkeä.

www.warhammer-empire.com
#Ostium
http://cabal-ostium.blogspot.fi/

For a Pessimist, I'm pretty Optimistic

Avatar
ile
Viestit: 1365
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Middenheim

Viesti Kirjoittaja ile » Ti 05.11.2013 04:18

Runelta tulikin jo varsin tyhjentävät vastaus. Joitakin täydentäviä juttuja (jos et jaksa lukea kaikkea netistä löytyvää tai hankkia käsiisi Ulricin teema-armeijalistaa Storm of Chaos-kampanjan ajoilta.)
Pulautus Pallo kirjoitti:...ja sit jotain turkiksia yms. ritareille...
Eikös Empiren perus-ritariboksissa tule White Wolfin vasarakädet, partaiset kypärättömät päät sekä turkisviitat ihan standarditavarana?
8 teemanmukaista ja kovaa lyövää ritaria 30egen boksissa on sekä fluffikas että voittajan valinta.

Muistaakseni myös Knights Panthereilla on joukkoja Middenheimissa tai siinä lähellä, eli nämäkin ritarit näkyvät seudulla. Ja näillekin tulee omat kilvet ja kypärät siinä ritarien perusboksissa. Parilla ritariboksilla saisi 16 ritaria: esim. 10 White Wolfin vasarajöröä Inner Circleen, 5 Pantheria tuki- ja jahtijoukoiksi, ja yhden halvan heron voi vielä modailla ja basettaa isottelevasti. Istuu maailmaan ja toimii myös pelissä.

Vanhaa kunnon Teutogen Guardia voi imitoida hankkimalla panssaroitua jalkaväkeä, joilla on raskaat kahdenkäden vasarat, ja pelata näitä Greatswordeina.

Tyylillisessä mielessä vois olla siistiä hankkia Militiaa/Free Companya. Ulricillahan on tällainen kilvoitteleva asenne, johon kuuluu innokkaiden ja melko kevyesti varustettujen sotureiden joukkioita. Ja siitä boksista riittää rakenneltavaa ja modailtavaa. Kannattaa mm. sekoittaa tänne ritariboksin vasarakäsiä. Samaisesta boksista voi rakennella myös jousi- ja varsijousiukkoja, jos haluaa vähemmän maajussilta näyttäviä jousimiehiä tai vähemmän aseensa jättimäisen koon kanssa kamppailevia varsijousimiehiä. Wink wink.

Jengi on käyttänyt puoli-griippien tilalla WH40K:n susimariinien isoja susia. Sellainen modailu käy kyllä äkkiä kukkarolle.

Ja vaikkeivat Middenheimin vanhoillisuskonnolliset Ulricilaiset ehkä diggaa ruudista, kaupungissa on kuitenkin yksi vanhan maailman suurimmista tykeistä (lataajana jättiläinen). Eli kyllä järeän kaliiperin ruutiaseita voi hankkia teemamallivalikoimaansa hymyssä suin.

-ile

Lateksimajava
Viestit: 2112
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Middenheim

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » Su 10.11.2013 23:39

Koska fluffista en tiedä juuri mitään, niin kommentoin fiilis- ja ulkonäköpohjalta.

Itse painiskelin aika paljon sen kanssa, että Greatswordien miekkakädet on tosi paljon siistimpiä kuin white wolfien vasarakädet. Päädyin sitten greatswordeihin. Jos nyt tekisin armeijan uudestaan, harkitsisin vakavasti greatsword-käsien käyttämistä ja niihin isojen kahden käden vasaroiden pinnaamista. Hemmetillinen duuni, mutta varmasti sen arvoista. Tietenkin, jos ryhdyt väsäämään isompaa greatsword-yksikköä niin työmäärä ja vasaransaanti tulee olemaan tuskaa.

Tuleeko nykyään ritaripaketissa white wolf osat? Itse ostin armydealin (nykyistä edeltävän paketin mutta sisälsi nykyisiä state troopereita) ja siinä ei ollut. Paketti sisältänee vasaran kärkiä reilut 10 kappaletta? Eihän se itsessään paljoa ole, mutta yllättävän monista paikoista niitä saattaa löytyä käyttökelpoisia vasaroita. Itsekin voisin lahjoittaa pari hyvään tarkoitukseen :)

Olen ilen kanssa samoilla linjoilla free companyn käytöstä. Niiden jalkajouset on huomattavasti inhimillisemmän kokoiset kuin nykyisen paketin viritelmät. Maalaisin militian käyttäen ruskean sävyjä yhdistettynä sinivalkoiseen teemaan. Semi-organisoituja maalaistolloja.

Velhoja vierastan itsekin, mutta koska pelissä niitä tuntuu olevan pakko käyttää, niin lore of Beasts on riittävä tyylikäs ratkaisu. Sitäpaitsi lähitaisteleva jalkaväki tykkää niiden taioista.

Avatar
Pulautus Pallo
Viestit: 332
Liittynyt: Ke 29.06.2011 15:28

Re: Middenheim

Viesti Kirjoittaja Pulautus Pallo » Ma 11.11.2013 00:18

Muuten mistä saisi noita kahdenkäden vasaroita? Siinä white wolf upgrade kitissä tulee muutaman, mutta itse tykkään ainoastaan siitä yhdestä nuijasta, jota pidetään kahdella kädellä. Ne muut tuo mieleen normaalin hand weaponin eikä oikein nappaa. Eli olisiko jotai muita vasaroita? Juuri noissa thunderwolf gryphoneissa jotkut käyttää thunder hammereita, mutta omaanmakuun vähän turhan kookkaita.
sutenööri kirjoitti: "Idioottien kanssa väittely on kuin pelaisi pulun kanssa shakkia: se kaataa nappulat, kakkaa laudalle ja lentää omien luokse kehumaan voitollaan"

Lateksimajava
Viestit: 2112
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Middenheim

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » Ma 11.11.2013 16:52

Tosiaan tulee ekana mieleen käyttää greatswordien käsiä ja laittaa miekan tilalle vasarat. On siinä pinnaamisessa duunia, mutta itse ainakin tykästyin enemmän noihin röyhelöihin kuin white wolfien käsiin. Ja white wolfien vasaroiden päät sopii ihan hyvin, kunhan laittaa niille pidemmät varret. Thunder hammer on jo aika jäätävän kokoinen.

Meni vahingossa konffauskeskusteluksi historia-alueella :D Moderaattorit olkaa armollisia!

Avatar
Pulautus Pallo
Viestit: 332
Liittynyt: Ke 29.06.2011 15:28

Re: Middenheim

Viesti Kirjoittaja Pulautus Pallo » Ma 11.11.2013 17:08

Lateksimajava kirjoitti: Meni vahingossa konffauskeskusteluksi historia-alueella :D Moderaattorit olkaa armollisia!
Eiköhän se oo ihan ookoo kun tarkoitetaan hyvää ja muita autellaan :).
Siispä, oisko kaamoksen vasarat sopivan kokoisia? Niitä saisi varmaa ihan kohtuuhinnalla WoC pelaajalta ja jos leikkaa kaamosikonit pois ja stuffaa jotain empirish ikoneita.
Ja onko muuten middenheimillä jotai ominaista ikonologiaa tai jotain merkkejä, mitä voisi laiitaa? Tai onko empirellä ylipäätänsä muita käyttökelpoisia ikoneita kuin se pyrstötähden näköinen juttu mitä on warrior priestien otsassa jne.?
Ja toi pinnauskin on tuntematon laji vielä minulle. GW myy jotain hobby drilliä, mutta pieni poranterä tekee sen varmaan helpommin? Ja kelpaako joku rautalanka vai pitääkö olla jotain dedicated hobby metal tubea?
sutenööri kirjoitti: "Idioottien kanssa väittely on kuin pelaisi pulun kanssa shakkia: se kaataa nappulat, kakkaa laudalle ja lentää omien luokse kehumaan voitollaan"

Avatar
Rune
Peliporukkavalvoja
Viestit: 6295
Liittynyt: Ma 06.01.2003 15:18
Paikkakunta: Joensuu

Re: Middenheim

Viesti Kirjoittaja Rune » Ma 11.11.2013 22:49

Pulautus Pallo kirjoitti: Ja onko muuten middenheimillä jotai ominaista ikonologiaa tai jotain merkkejä, mitä voisi laiitaa? Tai onko empirellä ylipäätänsä muita käyttökelpoisia ikoneita kuin se pyrstötähden näköinen juttu mitä on warrior priestien otsassa jne.?
Kaksihäntäinen komeetta on nimenomaan Sigmarin symboli. Susia ja sudenpäitä ja turkiksia joka paikkaan. Susi on Ulricin teemaeläin ja symboli. Myös karikatyyrinen linna on kuvastanut jossain ikonografiassa Middenheimia muistaakseni.
Ja kelpaako joku rautalanka vai pitääkö olla jotain dedicated hobby metal tubea?
Ei tietty PIDÄ olla mitään dedicated hobby metallia, mutta ihan perus rautalanka saattaa olla aika heppoista. Itse olen väkertänyt omat aseenvarteni muistaakseni 1,6mm tai 2mm tangosta. Sen saa pihdeillä hyvin katki, sitä kestää viilailla ja GW:n pin vicessa (se on ihan ok peli) on muistaakseni juuri 1,6 ja 2mm terät. Toisaalta, vaikka pin vicen ostaisikin, on kannattavaa hankkia jostain parilla eurolla poranteräsetti jossa on kokoja millin kymmenyksen välein.

Mutta tosiaan, enemmän pinnauksesta ja konffauksesta kannattaakin kysellä Konverttaus-osastolta. Sieltä saa varmasti paremmin apujakin kun asiaan vihkiytyneemmät näkee viestit. :D

Kuvia sit Galleriaan kun prokkis etenee!
#Ostium
http://cabal-ostium.blogspot.fi/

For a Pessimist, I'm pretty Optimistic

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Historia”