Mistä on GW:n nimet tehty (by Andromedus ja The Captain)?

Onko kynä (tai näppäimistö) miekkaa mahtavampi? Tule ja todista, että näin on - muuten emme usko.
Lukittu
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12662
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Mistä on GW:n nimet tehty (by Andromedus ja The Captain)?

Viesti Kirjoittaja The Captain » Pe 12.03.2004 12:09

Pitkällisen uurastuksen tuloksena Andromedus ja allekirjoittanut ovat vihdoin saaneet koottua yhteen tiedostoon tutkimuksensa tulokset. Mistä siis GW repii erisnimet hahmoilleen? No tästä:

Warhammer 40k
Koonneet The Captain ja Andromedus.

HUOM! Tähän listaan ei ole päivitetty muiden lisäyksiä. Lukekaa siis koko ketju ennen kuin ehdotatte lisäyksiä, koska joku muu on jo kumminkin ehtinyt ensin.

Warhammer 40,000 – Rogue Trader

Dark Angels founder (myöhemmin Primarch) Lyyn Elgonsen (2. laitoksesta alkaen Lion El’Jonson): Lionel Johnson (1867–1902), engl. runoilija. Kirjoitti mm. runon “Dark Angel”.

Inquisitor Obiwan Sherlock Clousseau: Obi-Wan Kenobi (Star Wars, vanha jedimestari), Sherlock Holmes (Arthur Conan Doylen luoma mestarisalapoliisi), tarkastaja Jacques Clous(s)eau (Vaaleanpunainen pantteri -elokuvien päähenkilö) .

Inquisitor Toulon Hess: Toulon ja Hess ovat henkilöitä Puppet Master –elokuvasta.


Warhammer 40,000 – 2nd edition
Jaghatai Khan, Primarch of White Scars: Tsagadai (muut kirjoitusasut: Jagadai, Jaghatai) oli Tsingis-kaanin poika.

Sanguinius, Primarch of Blood Angels: sanguinus lat. verinen

Ferrus Manus, Primarch of Iron Hands: ferrus lat. rauta manus lat. käsi

Horus, Primarch of Lunar Wolves (myöh. Sons of Horus, nyk. Black Legion): Horus on egypt. mytologiassa Osiriksen ja Isiksen poika, haukanpäinen taivaan jumala.

Corax, Primarch of Raven guard: Corvus Corax on korpin tieteellinen nimi.

Vulcan, Primarch of Salamanders: Vulcanus oli Roomassa tulen ja sepäntaidon jumala.

Konrad Curze (Night haunter, Night Lords): Joseph Conrad kirjoitti kirjan Pimeyden sydän, jossa pahiksena oli kapteeni Kurtz. Kirjaan perustuvassa elokuvassa Ilmestyskirja: Nyt Kurtzin tappaa Martin Sheenin esittämä salamurhaaja, Night haunterin kohtaloksi taas koitui M'Shen.

Nostromo (Night Lordien kotiplaneetta): Joseph Conrad kirjoitti kirjan Nostromo.

Olympia (Iron Warriorien kotiplaneetta): Olympia on kaupunki Kreikassa, tunnettu mm. antiikin ajan urheilukisoistaan.

Medusa (Iron Handien kotiplaneetta): Medusa oli taruhirviö, yksi gorgoista. Käärmeenpäinen nainen, jonka katse muutti kiveksi.

Warmaster Solon: Solon oli yksi antiikin Ateenan viisaimmista miehistä.

Deucalion (world): Deukalion oli kreikk. mytologiassa mies, joka rakensi laivan ja pelastui vedenpaisumuksesta. Vaimonsa Pyrrhan kanssa loi ihmiskunnan uudelleen kivistä.

Goff Boss Griznak: Grishnak oli yksi nimetty örkkijohtaja J. R. R. Tolkienin kirjassa Taru sormusten herrasta.

Eidolon(world): Eidolon on Heretic 2 -pelin päävastus, joka on demoni. Eidolon tarkoittaa aineetonta olentoa, aavetta.

Empyrean (warp spacen nimi): Empyrean on Jumalan ja enkelien asuinsija Taivaassa. Muinaisessa kosmologiassa Empyrean (vrt. kreikan sana pyros) oli tulen elementin sfääri.

Mon-Keigh (eldarien nimitys ihmisille): muistuttaa epäilyttävästi englannin sanaa monkey.

Codex: Angels of Death

Captain Gabriel of Dark Angels: Gabriel on yksi Lähi-idän uskontojen arkkienkeleistä; serafi, joka toimii Jumalan sanansaattajana.

Caliban (world): Caliban oli henkilö Shakespearen näytelmässä Tempest (Myrsky).

Luther, Arch-heretic of Dark Angels: Martin (Martti) Luther oli Euroopan merkittävin uskonpuhdistaja keskiajalla. GW:llä on mielenkiintoinen huumorintaju, kun Imperiumin toiseksi suurin petturi nimetään Lutheriksi.

Chaplain Asmodai: Asmodai (Asmodeos) on heprealaisessa mytologiassa kolmipäinen demonien kuningas, Aadamin ja Naamah-demonin jälkeläinen.

Baal (world): Baal on jumalolento Lähi-idän mytologiassa. Kanaanilaisten ”epäjumala”. Tarkoittaa ”Herraa”.

Commander Azrael of Dark Angels: Azrael on Lähi-idän uskontojen (erit. islamin) kuoleman enkeli.

Grand Master of Librarians Ezekiel of Dark Angels: Ezekiel (Hesekiel) on yksi Raamatun profeetoista.

Brother Bethor, Bearer of the Sacred Standard: Bethor on enkeli, yksi taivaallisen sotajoukon komentajista

Brother-Captain Erasmus Tycho of the 3rd Company of Blood Angels: Erasmus Rotterdamilainen oli keskiajalla elänyt pappi, raamatunkääntäjä ja humanisti (humanismin perustaja). Tycho Brahe oli ruotsalais-tanskalainen tähtitieteilijä.

Commander Dante, Lord of Blood Angels: Dante Alighieri oli italialainen runoilija, joka kirjoitti Jumalaisen näytelmän (Commedia Divina), jossa päähenkilö (Dante itse) kulkee helvetin ja kiirastulen läpi paratiisiin.

Apothecary (nyk. Brother) Corbulo, Sanguinary Priest: Cnaeus Domitius Corbulo oli yksi antiikin Rooman merkittävimmistä sotapäälliköistä.

Chief Librarian Mephiston, Lord of Death: Goethen Faustissa Mefisto(feles) oli paholaisen ruumiillistuma.

Sapphon, Dark Angels Grand Master of Chaplains: Sappho oli antiikin naisrunoilija, joka eli Lesboksen saarella. Hänen runoistaan ja elintavoistaan sana lesbolaisuus on saanut nykyisen merkityksensä. Dark Angeleilla on mielenkiintoisia nimivalintoja – olihan Lionel Johnsonkin homoseksuaali.

Gideon, Ravenwingin päällikkö: Gideon on yksi Vanhan testamentin tuomareista.

Belial, Dark Angeleiden 3. komppanian päällikkö (Storm of Vengance): Belial (Beliar) on monissa raamatunkäännöksissä saakuli synonyymi (ks. esim. 2. Kor. 6:15).

Sammael, Dark Angeleiden 4. komppanian päällikkö: Sammael on langennut enkeli (jotkut pitävät saakuli yhtenä ilmentymänä) ja demonien ruhtinas, jonka väitetään vietelleen Eevan käärmeen hahmossa. Sanotaan hänen olevan Lilithin puoliso Aatamin jälkeen.

Sheol, Dark Angeleiden 5. komppanian päällikkö: Sheol on Vanhassa testamentissa käytetty sana, joka on käännetty "haudaksi", "kuopaksi" tai "helvetiksi". "Sheol" on paikka, jonne sielut menivät, kunnes Jeesus voitti kuoleman ylösnousemuksellaan.

Codex: Sisters of Battle

Saint Praxedes of Ophelia VII: Äiti Praxedes Carty oli Sisters of Loretto -nimisen katolilaisen järjestön johtohahmo vuodesta 1880 eteenpäin. Sisarkunta perusti kouluja Uuteen Meksikoon, joka oli vasta liitetty Yhdysvaltoihin.

Ophelia VII (world): Ofelia on Uranuksen seitsemäs kuu.

Cardinal Bucharis: Isidore I Bucharis oli Konstantinopolin patriarkka vv. 1347–1350.


Codex: Witchhunters

Inquisitor lord Fyodor Karamazov: Fjodor Dostojevski kirjoitti teoksen Karamazovin veljekset.

Inquisitor Tannenberg (Inquisitor Rulebook): Tannenberg on paikkakunta Itä-Preussissa, jossa ensimmäisen maailmansodan aikana saksalaiset tuhosivat aika täydellisesti Venäjän Toisen Armeijan.

Codex: Eldar

Eldar: Tolkienin haltiakielellä ”tähtien kansa”. Nimi, jolla haltiat kutsuvat itseään. Raymond E. Feistin kirjojen haltiat lienevät myös Keski-maasta kotoisin, koska yksi heidän sukuhaaroistaan kutsuu itseään eldareiksi.

Harlequin: Harlekiini on italialaisen commedia'dell'arten hahmo, palvelija, joka on kaikin puolin nokkela paitsi rakkauden saralla. Commedia'dell'arte-näyttelijät käyttivät myös maskia samaan tapaan kuin harlekiinit.

Nuadhu "Fireheart": Nuadhu oli kelttiläisen pantheonin (Tuatha de Danaan) jumala, jonka nimi voi tarkoittaa "pilventekijää" tai "rikkauksien tuojaa". Hän oli parannuksen ja veden jumala, joka johti Tuatha de Danaania, kunnes menetti kätensä taistelussa (tosin sai hopeisen tilalle - kuulostaako siltä, että tätä ideaa on jäljitellyt joku muu kuin GW?)


Codex: Chaos Space Marines

Ahriman the Sorcerer: Ahriman on persialaisessa mytologiassa paha henki, Ormuzdin vastavoima ja kuoleman luoja. Zarathustralaisessa uskonnossa hän on pimeyden ja pahuuden jumala, valon jumala Ahura Mazdan katkera vihollinen.

Abaddon the Despoiler: Abaddon (hepr. tuho, hävitys) on syvyyksien demoni Johanneksen ilmestyksessä (Ilm. 9:11).

Vanaheim (world): Pohjoismaisessa mytologiassa vanirien asuinpaikka Asgårdissa, maailmankaikkeuden ylimmällä tasolla. Vanirit ovat luonnon ja hedelmällisyyden jumalia, joista kuuluisimmat ovat Freia ja Freyr.

Prospero (world): Prospero on päähenkilö Shakespearen näytelmässä Tempest (Myrsky).

Armageddon (world): Harmagedon eli Armageddon on viimeinen taistelu Taivaan ja paholaisen välillä.

Tzeentch: Tämä on tietysti tarkoitus ääntää kuten sana change, muutos, mutta mielenkiintoista kyllä Saksassa on sukunimi Tzscheetzsch (sic!).

Fabius Bile: Quintus Fabius Maximus (k. 203 eKr.) oli roomalainen sotilasjohtaja ja poliitikko, joka nimitettiin Rooman diktaattoriksi, kun Hannibalin armeija uhkasi Roomaa. Bile on suomeksi sappineste.

Typhus: Typhus on suomeksi lavantauti tai pilkkukuume.

Berserker: Berserker tulee viikinkien sanasta bersirkir, joka tarkoittaa turkista. Bersirkirit olivat myös viikinkisotureita, jotka yrittivät saada itsensä taisteluraivon valtaan ennen taistelua.


Codex: Space Wolves

Fenris: Pohjoismaisessa mytologiassa suuri susi, joka vangittiin kääpiöiden takomalla ketjulla. Puri poikki Tyrin käden, kun tämä piti sitä suden suussa rauhoittaakseen sitä.

Njal Stormcaller: Njal on islantilaisen Njalin saagan päähenkilö.

Freki ja Geri (Leman Russin sudet): Odinilla, viikinkien pääjumalalla, oli samannimiset lemmikkisudet (myös: Freke ja Gere).

Codex: Ultramarines

Roboute Guilliman, Primarch of the Ultramarines: Robert Guillemin eli "Sidewalk Sam" on suosittu katutaiteilija. Käyttääköhän hän paljon sinistä väriä?

Chaplain Cassius: Dio Cassius (n. 155–235 jKr.) oli roomalainen historioitsija.

Ancient Helveticus, Bearer of the Battle Standard of Macragge: Nimi Helveticus tarkoittaa sveitsiläistä.


Codex: Space Marines

Captain Cortez of Crimson Fists: Cortez (Cortés) on suhteellisen yleinen nimi, mutta peräänantamattomuudestaan kuuluisa konkistadori Hernán Cortés (Hernando Cortez) on saattanut olla tämän Marine-sankarin nimen taustalla.

Sergeant Lysander, Imperial Fists Veteran: Lysander (k. 395 eKr.) oli kreikkalainen sotapäällikkö.

Chaplain Xavier: Professori Xavier on ryhmä X:n johtaja (ja Xavier, alkuperäiseltä kirjoitusasultaan Javier, on melko yleinen nimi muutenkin).


Codex: Dark Angels

Veteran Sergeant Naaman: Naaman oli ihotaudista kärsinyt Syyrian armeijan komentaja Raamatussa (2. Kun. 5:1–14).


Codex: Imperial Guard

Valhalla (world): Valhalla on skandinaavisessa mytologiassa kuolleiden soturien määränpää, johon valkyyriat kokoavat heidät. Valhallassa ryypätään, tapellaan ja naidaan.

Tallarn (world): Tallarn Green on paikkakunta Walesissa.

Attila (world): Attila oli hunnien kuningas, joka eli n. 406–453 jKr.

Lord Commander Solar Macharius: Macharius oli Jerusalemin piispa vv. 314–334.

Captain Al’Rahem of Tallarn: Al rahem on arabiaa ja tarkoittaa mm. kohtua. Mahtoivatko GW:n pojat tietää…?

Sly Marbo, one man army: Sylvester ”Sly” Stallone esitti muinoin pääosaa Rambo-elokuvissa (Marbo on anagrammi Rambosta).


Codex: Armageddon

Pelucidar (world): Pellucidar oli Edgar Rice Burroughsin luoma maailma maapallon sisällä. Sekä Armageddonin Pelucidar että esikuvansa olivat maanalaisia maailmoja.


Codex: Tyranids

Carnifex: lat. carnifex tarkoittaa teurastajaa.

Lictor: Antiikin Roomassa lictorit olivat eräänlaisia järjestyksenvalvojia tai poliiseja.


Codex: Dark Eldar

Kruellagh the Vile: Cruella de Vil eli Julmia Juoninen oli pääpahis Disneyn elokuvassa 101 dalmatialaista.

Lelith Hesperax: Hespera on kreikaksi ilta. Lilith taas oli ensimmäinen Jumalan luoma nainen ja Aadamin ensimmäinen puoliso, mutta tämä oli luotu epäpuhtaasta maasta, ja siksi hän kieroutui. Lilithin todellinen alkuperä on Lähi-idän mytologian hämärissä, ja nimeen on liitetty aikojen saatossa yhä useampia pahuuteen liittyviä ominaisuuksia, mm. lasten surmaaja (Syyriassa), siivekäs yön demoni (Talmud), vampyyri, succubus ja incubusten äiti. Ks. myös Jesaja 34:14.


Codex: Daemonhunters

Inquisitor Torquemada Coteaz: Tomás de Torquemada (1420–1498) oli espanjalaisen Inkvisition perustaja ja johtaja.


Codex: Necrons

C’Tan: Mahdollisesti väännös nimestä Satan.

Codex: Orks

[Grand Admiral Thrawn spekuloi:) Ghazghkull Mag Uruk Thraka - Ghâsh tarkoittaa Tolkienin keksimässä örkkikielessä tulta, ja loppuosa kenties englannin sanasta skull (=kallo). Ilmeisesti viittaa hänen päänupissaan palavaan pakkomielteeseen vallata Imperium. Mag on lyhennys latinan sanasta magnus-a-um (=suuri) tai sen johdannaisista, ja Uruk on edelleen Tolkienin örkkikieltä ja tarkoittaa örkkiä. Siis suuri örkki, mikä sopii kuvaan hyvin.


Warhammer Fantasy Battle
Koonneet Andromedus ja The Captain

Bretonnia:
Gilles le Breton (Bretonnian ensimmäinen kuningas sekä valtion perustaja): André Breton oli ranskalainen kirjailija.

Bretonni (bretonnialaiset): Bretonit ovat edelleen ranskassa Bretagnen niemimaalla asustava kelttiläiskansa.

Lady of the Lake (bretonnialaisten jumala tai suojeluspyhimys): Arthurin tarussa Järven neito oli yksi kelttien jumalista. Hän antoi Merlinille Excaliburin.

Bordeleaux (kaupunki): Bordeaux on Aquitanen pääkaupunki Lounais-ranskassa. Se on tunnettu viineistään.

Morgiana Le Fay, enchantress: Morgan(a) le Fay oli Arthurin puolisisko sekä taikuri.

Green Knight: Vihreä ritari oli ritaritarustossa Graalin maljan etsijä. Pyöreän pöydän tarinoissa vihreä ritari löi kaikki, jotka yrittivät ylittää hänen siltansa - kunnes Arthur tappoi hänet.

Louen Leoncoeur: Englannin kuningas Rikhard I:n lisänimi oli Leijonamieli (ransk. Coeur de Leon eli Leoncoeur).


Dwarfs:

Khazalid (kääpiöiden kirjoituskieli): Tolkienilla Khazad tarkoitti kääpiötä.


Empire/Kislev

Sigmar Heldenhammer: Tolkienilla oli Rohanin ratsumiesten yhdeksäs kuningas nimeltään Helm Vasarakoura, joka sai nimensä, koska hän oli niin voimakas. Mutta Sigmar-nimen alkuperänä saattaa olla myös saksalainen Siegfried -sankari.

Sylvania (vampyyrien maakunta): Transsylvania on paikka, jossa vampyyrien uskottiin asuvan. Vlad Seivästäjä asui sillä alueella.

Luthor Huss: Pari uskonpuhdistajaa yhdistettynä, jälleen Martti Luther, jonka lisäksi roviolla poltettu Jan Hus.

Balthasar Gelt: Balthasar oli yksi kolmesta itämaiden tietäjästä. Gelt on jiddishiksi ”raha” (ja Balthasarhan on kultaa tekevä alkemisti).

Kossars: Minusta (Andromedus) tuntuu että näiden esikuvana ovat lähinnä kasakat. Tosin he olivat ratsastajia, mutta ainakin sana on sinne päin. Enemmän läheisenä kuitenkin pidän venäläisiä kasaareita, jotka luultavasti kuuluivat hunnien jälkeläisiin ja hallitsivat venäjän kaakkoisosia 600-luvulla.

Mongols: Mongolit, paimentolaiskansa, joka Tsingis-kaanin johdolla jopa valloitti puoli maailmaa (hyvin karkeasti sanottuna).

Tzarina Katarin: Ilmeisesti esikuvana on ollut Katariina suuri, Venäjän tsaaritar (1729-96).

High elves:
Aenarion: Anarion oli Tolkienilla toinen elendilin pojista, Isildurin veli.


Lizardmen:

Itza (kaupunki): Chichén Itzá on nykyään rauniokaupunki Jukatanin niemimaalla. Entinen mayakaupunki.

LostErikson (Lustrian löytäjä): Eerik Punainen löysi Pohjois-Amerikan(Vinlandin) noin vuonna 1000.

Amaxon (joki): Amazon-joki virtaa Etelä-Amerikan halki.

Skinkit: Scincidae, lämpimien maiden liskolaji.

Saurus: Matkinta varmaan sanasta Dinosaurus. (Dinosaurus on lat. yhdyssana, joka tarkoittaa hirmuliskoa. Saurus on sanassa osa, joka tarkoittaa liskoa. –The Captain)

Kroq-Gar ja Grymloq: Transformers-fanit tunnistanevat ainakin dinobotien johtaja Grimlockin, ja Kroq-Gar kuulostaa väännökseltä Junkionien johtaja Wreck-Garista.


Orcs & Goblins:

Örkit: Örkit ovat Tolkienin luoma ilkeä laji, joka syntyi, kun Morgoth kidutti haltioita.


Dark Elves:


Naggarothin noitakuningas Malekith: Tolkienilla oli Keski-Maassa 9 ihmiskuningasta jotka valtasormus orjuutti. Heistä tuli Nazgul eli sormusaaveet. Heistä vahvin oli Morgulin noitakuningas. Malekith Kirottu on myös yksi Marvelin pahiksista, mustien haltioiden kuningas ja Thorin arkkivihollinen.


Hordes of Chaos:


Crom the Conqueror: Crom oli kimmerialaisten jumala Robert E. Howardin Conan-tarinoissa.

Azazel, Daemon Prince of Damnation: Lähi-idän uskonnoissa Azazel on yksi demoneista. Ks. 3. Moos. 16: 8–26. Syntipukin käsite on lähtöisin uhreista, jotka lähetettiin Azazelille.

Galrauch: Glaurung oli Tolkienin lohikäärmeistä ensimmäinen. Onkohan vähän kaukaa haettua?


Wood Elves:

Orion(metsän kuningas): Orion on tähtikuvio ja legendaarinen metsästäjä kreikkalaisessa mytologiassa.


Loren(metsä): Otettu varmaan sanasta (Loth)Lorien. Jälleen kerran Tolkienilta. Tolkien tosin saattaa olla ottanut nimen Elsass-Lothringenista, joka on Ranskan ja Saksan (eli hyvien ja pahojen) välissä sijaitseva alue. Myös Warhammerin Loren sijaitsee Bretonnian ja Empiren välimaastossa.

Treemen/dryads: Idea on selvästi otettu Tolkienilta enteistä ja huorneista (enttien alalaji). Dryadit ovat metsänhenkiä kreikkalaisessa mytologiassa.


Undead (Vampire Counts & Tomb Kings):

Vlad von Carstein: Vlad Seivästäjä oli yksi Romanian kreiveistä. Hän seivästi vihollisensa ja pakotti omaiset syömään heitä. Häntä myös syytettiin ihmissyönnistä.

Lahmia: Lamia on kreikkalaisessa mytologiassa kauniin naisen ja eläimen (yleensä käärmeen) risteytys.

Neferata: Nefertiti oli yksi Egyptin kuningattarista.

Heinrich Kemmler, Lichemaster: Heinrich Himmler oli Reich SS:n johtaja.

Valley of the Kings: Kuninkaiden laakso on laakso entisessä Egyptin pääkaupungissa Thebassa (nyk. Luxor), ja tänne haudattiin kuolleet. Itse asiassa melkein koko Tomb kings -armeijan idea on otettu egyptiläisistä.

Melkhior: yksi kolmesta itämaiden tietäjästä.

Settra: Yhdistelmä egyptiläisistä jumalista Set ja Ra.

Ushabti: Ushabti on egyptiläinen ihmisenkaltainen veistos. Koko ja muoto vaihtelivat.


Dogs of War/Regiments of Renown

Pirazzo: Francisco Pizarro oli espanjalainen konkistadori.

Birdmen of Catrazza: Muistuttaa hieman Birdman of Alcatrazia, joka oli murhaaja Robert Stroud. Hän kasvatti lintuja ja tutki niiden sairauksia vankilassa ollessaan.

Luccrezzia Belladonna: Lucrezia Borgia oli italialainen myrkyttäjätär (tosin epäillään hänen käyttäneen muitakin keinoja hankkiutua eroon ihmisistä), Cesare Borgian sisar. Belladonna on myrkyllinen kasvi.


Sekalaiset:

Araby(maa): Arabia on kieli ja samalla maailman suurin niemimaa. Arabialainen kulttuuri kattaa koko Pohjois-Afrikan ja suurimman osan Lähi-itää.

Ind(maa): Intia.

Cathay (maa): Cathaia on Kiinan muinainen nimitys. Myös kielessä ja kulttuurissa on yhtäläisyyksiä.

Nippon (maa): Japani on japaniksi Nihon, ja joissain maissa tämä lausutaan Nipponina.

Marco Columbo: Marco Polon ja Kolumbuksen sekoitus, tutkimusmatkailija kuten esikuvansakin.

Leonardo di Miragliano: Leonardo da Vinci (1452 - 1519) oli italialainen yleisnero renessanssiajalla. Sukunimi Miragliano viitannee FB-Leon ihmeellisiin (miraclous) aikaansaannoksiin.
Viimeksi muokannut The Captain, To 27.01.2005 15:41. Yhteensä muokattu 18 kertaa.

Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12662
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Kirjoittaja The Captain » Pe 12.03.2004 12:10

Lista ei varmastikaan ole täydellinen. Jos löydätte huomauttamista, huomauttakaa toki. Mekin olemme vain ihmisiä.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.

Viikate
Sotavasaran WH40k-tarinamestari
Viestit: 410
Liittynyt: Su 02.02.2003 21:16

Viesti Kirjoittaja Viikate » Pe 12.03.2004 14:47

Loistava aihe! Juuri tämä historian, populaarikulttuurin ja kirjallisuuden sekoittelu GW:n tarinoissa on yksi niiden kiinnostavimmista piirteistä. Kiitos!

Tuohon löytynee lisättävääkin...

-Space Wolves

Njal Stormcaller: Njal on Islannin kuuluisimman saagan päähenkilö

Freki ja Geri (Leman Russin sudet): Odinilla, viikinkien pääjumalalla, oli saman nimiset lemmikkisudet

-Dark Angels:

Belial, 4. komppanian päällikkö (Storm of Vengance): demoniherra, joissakin uskonnoissa se kaikkein mahtavin demoni

Luther kirjoitetaan joissakin tapauksissa myös muodossa Luthor, mikä saattaisi viitata Lex Luthoriin, Teräsmiehen arkkiviholliseen. Luther on kuitenkin se yleisempi kirjoitusasu. Martti Lutherhan johti eräänlaista kapinaa katolista kirkkoa vastaan, eli fanaattisen uskonnolliset Dark Angelit vertautuisivat katolisiin ja Fallen Angelit reformoituihin. Oliko tämä tosiaan GW:n tarkoitus ja nimen lähde on sitten kyseenalaista.


-Primarchit

Konrad Curze (Nighthaunter, Night Lords): Joseph Conrad kirjoitti kirjan Pimeyden sydän, jossa pahiksena oli kapteeni Kurtz. Kirjaan perustuvassa elokuvassa Apocalypse: Now Kurtzin tappaa Martin Sheenin esittämä salamurhaaja, Nighthaunterin kohtaloksi taas koitui M'Shen.


-Muuta

C'Tan: ainakin minulle sekä kirjoitusasu että taustatarina tuovat mieleen C'Thulhun, tosin epäilemättä se saakuli sieltä taustalta löytyy.

Siinä ensimmäisinä mieleen tulevat. Loistava aihe tosiaan. Varmasti koko Sotavasaran voimin tuohon saadaan vielä lisääkin nimiä, nehän eivät lopu ihan heti kesken.
"Ja tarkemmin silmäillen löydykkään ei mitään naurettavaa"

Ar-Senator
Viestit: 1049
Liittynyt: Ma 17.11.2003 17:00
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Ar-Senator » Pe 12.03.2004 16:13

The Captain kirjoitti:Vlad von Carstein: Vlad Seivästäjä oli yksi Romanian kreiveistä. Hän seivästi vihollisensa ja pakotti omaiset syömään heitä. Häntä myös syytettiin ihmissyönnistä.
Ja on Draculan esikuva, asui Transilvaniassa.

Edit:Olette unohtaneet Nipponin!

Nippon: vastaa Japania, vaikka en keksi nimissä mitään yhtäläisyyttä, paitsi jostain ole lukenut että Nipponia kutsutaan nimellä "Land of the Rising Sun."

Avatar
Frenzy
Viestit: 2082
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Frenzy » Pe 12.03.2004 20:10

Oliskos DA:n Ezekiel, holder of keys raamatusta? Suomannettuna muistaakseni Hesekiel, tai jotain. Kiva idea! :)
Viimeksi muokannut Frenzy, Pe 12.03.2004 20:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Maedhros
Viestit: 1055
Liittynyt: Ma 02.02.2004 23:14
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maedhros » Pe 12.03.2004 20:26

Terminator kirjoitti:Oliskos DA:n Ezekiel, holder of keys raamatusta? Suomannettuna muistaakseni Heesekiel, tai jotain. Kiva idea! :)
Hesekiel oli tunnettu kristitty profeetta ennen Jeesusta.

Ghen'tos
Viestit: 640
Liittynyt: Pe 09.05.2003 12:12
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja Ghen'tos » Pe 12.03.2004 20:46

The Captain kirjoitti:Eidolon(world): Eidolon on Heretic 2 -pelin päävastus, joka on demoni. Eidolon tarkoittaa aineetonta olentoa, aavetta.
Tätäkin aiemmin esiintynyt myös Final Fantasy pelissä.
Ehkä Guardian force (GF) tai Aeon on tutumpi. Muistaakseni 5:nen tai 4:nen. Mutta totta on että eidolon tarkoittaa tuota yllä mainittua. Mukava idea tämä, eipähän tule enää kysymyksiä nimien alkuperistä. :)
Work out, in case future happens.

Avatar
Rune
Peliporukkavalvoja
Viestit: 6295
Liittynyt: Ma 06.01.2003 15:18
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Rune » Pe 12.03.2004 21:00

Itse asiassa FF IX:ssä on eidolonit joita Garnet ja Eiko iskevät kentällö tuimaa tahtia. IV:ssa ne olivat ihan summoneita, V:ssä jo espereitä (olevinaan) vaikka kulkivat nimellä summon kuitenkin. Ei kukaan siitä esper jutusta välittänyt vaikka se siellä vilahtelikin. FF VI:ssä ne olivat sitten virallisesti Espereitä (tästä tykkään...), VII:ssä ihan möllejä summoneita, VIII:ssä Guardian Forceja, IX:ssä edellämainittuja eidoloneja ja kympissä sitten Aeoneja. Kolmosessakin näitä ilmeni, olivat summoneita sielläkin. ;) Mutta anteeksi offtopic, tämä ei kovin paljoa kuulunut aiheeseen.
Viimeksi muokannut Rune, Pe 12.03.2004 23:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
#Ostium
http://cabal-ostium.blogspot.fi/

For a Pessimist, I'm pretty Optimistic

Ari
Viestit: 1379
Liittynyt: Ke 22.05.2002 17:54

Viesti Kirjoittaja Ari » Pe 12.03.2004 22:21

Tomás de Torquemada
Miehen sukunimestä voi erottaa latinankieliset sanat, Torque joka merkitsee kidutusta ja Quemada joka tarkoittaa polttamista. Tosiaan nimi miestä myöten.

Ar-Senator
Viestit: 1049
Liittynyt: Ma 17.11.2003 17:00
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Ar-Senator » Pe 12.03.2004 22:44

Harlequin: Italialaisen commedia'dell'arten hahmo, palvelija joka on kaikin puolin nokkela paitsi rakkauden saralla.Commedia'dell'arte-näyttelijät käyttivät myös maskia samaan tapaan kuin harlekiinit.

Grand Admiral Prawn
Viestit: 812
Liittynyt: To 17.04.2003 15:00
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mistä on GW:n nimet tehty (by Andromedus ja The Captain)

Viesti Kirjoittaja Grand Admiral Prawn » Pe 12.03.2004 22:52

The Captain kirjoitti:
Eldar: Tolkienin haltiakielellä ”tähtien kansa”. Nimi, jolla haltiat kutsuvat itseään. Raymond E. Feistin kirjojen haltiat lienevät myös Keski-maasta kotoisin, koska yksi heidän sukuhaaroistaan kutsuu itseään eldareiksi.

Äh, Feist nyt on muutenkin varastanut kaikki haltiakieliset juttunsa Tolkienilta ;)


Tässä lisää spekulaatiota:

Ghazghkull Mag Uruk Thraka - Ghâsh tarkoittaa Tolkienin keksimässä örkkikielessä tulta, ja loppuosa kenties englannin sanasta skull (=kallo). Ilmeisesti viittaa hänen päänupissaan palavaan pakkomielteeseen vallata Imperium. Mag on lyhennys latinan sanasta magnus-a-um (=suuri) tai sen johdannaisista, ja Uruk on edelleen Tolkienin örkkikieltä ja tarkoittaa örkkiä. Siis suuri örkki, mikä sopii kuvaan hyvin. Sitä en tiedä mistä Thraka on väännetty, mahdollisesti vain coolilta kuulostava sana...
Hunnien jäljiltä ei ruoho kasvanut, mutta Vantaan kaupunki hävittää puutkin.

The Scientist
Viestit: 736
Liittynyt: To 12.06.2003 12:57

Viesti Kirjoittaja The Scientist » Su 14.03.2004 19:56

Maedhros kirjoitti:
Terminator kirjoitti:Oliskos DA:n Ezekiel, holder of keys raamatusta? Suomannettuna muistaakseni Heesekiel, tai jotain. Kiva idea! :)
Hesekiel oli tunnettu kristitty profeetta ennen Jeesusta.
Hmm... kuinka voi olla kristitty ennen Jeesuksta?
"I don't know what I want, but I know how to get it."

Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12662
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Kirjoittaja The Captain » Ma 15.03.2004 12:10

Andromedus kirjoitti: EDIT: Enkös minä laittanut sinne Nipponin herra Captain?
Oli se siellä yhdessä vaiheessa, mutta copy-pastesin nuo siitä tuoreimmasta listastasi, ja näköjään olit poistanut sen.
DarkMinde kirjoitti:se on Seth eikä Set, muuten hienoa työtä.
Ei muuten ole. Seth on englantilainen kirjoitusmuoto, Set on suomalainen, ja minä kirjoitan suomea.
Terminator kirjoitti:Oliskos DA:n Ezekiel, holder of keys raamatusta? Suomannettuna muistaakseni Hesekiel, tai jotain. Kiva idea!
Löytyy jo listasta, se on vain sillä nimellä kuin 2. editionin codexissa.

Lisäilen listaan pikkuhiljaa noita ihmisten postaamia lisäyksiä. Kiitos tähän mennessä osallistuneille.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.

Araknofobia
Viestit: 246
Liittynyt: Ti 02.07.2002 10:03

Viesti Kirjoittaja Araknofobia » Ma 15.03.2004 14:54

Bretonnia:
Repanse De Lyonese (5ed. spessu): Lähtökohtana Jeanne d'Arc.

Regiments of Renown
Al Muktar's Desert Dogs: Al Muktar taitaa olla Arabian Lawrence viritelmä. Taitaa mukana olla lainausta Frank Herbertin Dyyni sarjastakin.

Näistä löytyy helposti muitakin mm. The Birdmen of Catrazza = Alcatratcin lintumies (meniköhän oikein).
Leonardo Da Miracliano FB:n vastine Leonardo Da Vincille.

[OT] Kaivaa nippeli tietoa päästään
Lyhyt Vlad Tepes (Seivästäjä) historiikki:
Tämä heppu ei järjestänyt syönti karkeloita, mutta seivästys orgioita riitti enemmänkin. Hänen suurinta huviaan oli katsella seivästettyjen ihmisten kitumista, joskus jopa 50 ihmistä kerralla "hauskutti" häntä tällä tavalla. Vladin hulluus vaati noin 30000 uhria. Kukaan ei puuttunut tähän puuhasteluun, koska Vlad esti Turkkilaisten pääsyn Eurooppaan. Vladin loppu tuli vasta n. 1470-luvulla kun Turkin sulttaani marssi Transsylvaniaan, vain sen takia ettei Vlad kunnioittanut häntä tarpeeksi. Turkkilaiset voittivat Vladin, jonka pää matkusti erään urhean soturin kainalossa Konstantinopoliin.

Örkit: Muita Orc sanan käyttäjiä, on mm. William Blake jo v. 1793.
Blaken Orc näkyy olevan jokin hirviö (en ole vielä lukenut koko tekstiä).
Ja: Blake's Orc = Black Orc, heh heh.
Tekstejä löytyy täältä: http://blake.bellevue.com Hö! No ainakin joskus se toimi.
[OT] Ihmettelee mitä sinne kertyykin...

Avatar
Matti
Valvoja
Viestit: 3157
Liittynyt: Ke 21.08.2002 09:27
Paikkakunta: Espoo, Etelä-Leppävaara

Viesti Kirjoittaja Matti » Ma 15.03.2004 15:42

Pari nopeaa omaa lisäystä:

FB Highelves:
Aenarion - Anarion, Tolkienilta. Isildurin veli.

FB Bretonnia:
Green Knight -
http://www.coloria.net/varit/vihrea.htm kirjoitti: Green Knight ('Vihreä ritari') oli ritaritarustossa Graalin maljan etsijä. Pyöreän pöydän tarinoissa vihreä ritari löi kaikki, jotka yrittivät ylittää hänen siltansa - kunnes Arthur tappoi hänet.
FB Chaos:
Galrauch - Glaurung, Tolkienilta. Morgothin lohikäärmeistä ensimmäinen.
“When you aim for perfection, you discover it’s a moving target.” – George Fischer

Grand Admiral Prawn
Viestit: 812
Liittynyt: To 17.04.2003 15:00
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Grand Admiral Prawn » Ma 15.03.2004 17:33

Eltharion the Grim <- Eldarion (taas Tolkienilta, Aragorn II:n poika)
Hunnien jäljiltä ei ruoho kasvanut, mutta Vantaan kaupunki hävittää puutkin.

Andromedus
Viestit: 1968
Liittynyt: Su 06.10.2002 19:57
Paikkakunta: Savonlinna, Itäisten arojen linnake

Viesti Kirjoittaja Andromedus » Ma 15.03.2004 20:19

En usko että Eltharion on väännelmä Eldarionista. Onhan niitä kaiken maailman Marioneja ja muita.
On se kumma että sain potkut työstäni vaikken mitään tehnyt.

Ruutiukko
Viestit: 152
Liittynyt: Pe 14.02.2003 02:44
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Ruutiukko » Ti 16.03.2004 00:58

Fantasybattlen DoW:ssä (ainakin vanhassa armybookissa) esiintyvä Lucrezia Belladonna: Lucrezia Borgia, kuuluisa myrkyttäjätär Italiasta ja silloisen paavin äpärälapsi. Belladonna on (tietääkseni) myrkyllinen kasvi.
"Istun kivellä ja nauran makeasti, veihän naapurinkin viljan halla."

Vader
Viestit: 665
Liittynyt: To 13.03.2003 21:21
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Vader » Ti 16.03.2004 12:08

Codex: Armageddonia lukiessani silmääni pisti Armageddon-systeemiin kuuluva Pelucidar-planeetta, jota kuvataan sanoilla "Terraformed (per -Imperial), Subterranean Jungle."

Edgar Rice Burroughs kirjoitti Pellucidar - Maan uumenissa -kirjasarjan, jossa maapallomme oli ontto ja sisäpinnalla olevassa viidakossa asui ihmisiä, Tarzankin kävi siellä. Tuota sisämaailmaa kutsuttiin siis Pellucidariksi.

Wolffer
Viestit: 267
Liittynyt: La 26.07.2003 19:42

Viesti Kirjoittaja Wolffer » Ti 16.03.2004 16:47

Araknofobia kirjoitti: Leonardo Da Miracliano FB:n vastine Leonardo Da Vincille.
Ja eiköhän tuo "Miracliano" ole jotain virityksiä Miracle "ihme" sanasta.

Lukittu

Palaa sivulle “Tarinat ja novellit”