Ryövärit

Onko kynä (tai näppäimistö) miekkaa mahtavampi? Tule ja todista, että näin on - muuten emme usko.
Rausku
Viestit: 347
Liittynyt: La 02.12.2006 19:10
Paikkakunta: Riihimäki

Ryövärit

Viesti Kirjoittaja Rausku »

Rustasin sitten tänne tarinan. Kirjoittelen lisää jahka kerkiän. Toivottavasti pidätte.

Luku 1, Metsän kosto

Lorenin metsässä kaikui kavioiden kapse. Ryövärit olivat jo toisen kerran viikon sisällä matkalla metsähaltiakylään tuhotakseen sen ja ottaakseen kalleudet ja muonavarat mukaansa.
”Pst, pomo, olin näkevinäni pensaassa… aaargh!” rosvo ei ehtinyt kuiskata lausettaan loppuun tarkkaan tähdätyn nuolen lävistäessä kaulavaltimon.
”Kilvet esiin! Kilvet esiin! Ne hyökkäävät!” Leakim karjui kurkku käheänä ja nosti selästään suuren nahkapäällysteisen puukilven. Kaikki muutkin ottivat johtajastaan mallia ja vetivät kilpensä esiin.
”Leakim, näin vähän aikaa sitten kivilouhikon. Voisimme mennä sinne suojaan.” Shakur, entinen bretonnialainen ritari sanoi johtajalleen nuolien rummuttaessa kilpiä.
”Hyvä idea! Kääntykää ympäri ja seuratkaa minua ja Shakuria! Nopeasti!” Hevoset laukkasivat niin kovaa kuin pääsivät päästäkseen pois nuolisateesta. Kaksi viimeistä rosvoa ehti kuolla nuolet selässään ennen suojaan pääsemistä. Muutamia nuolia lensi vielä kivien välistä, mutta sitten se loppui ja tuli aivan hiljaista. Ryövärit alkoivat kasata kivistä barrikadeja varoen kuitenkin visusti menemättä liian aikiolle paikalle. Lopulta bunkkeri oli valmis.
”Mää käyn kurukkaamassa haltiroijen tilanretta”, yksi rosvoista, Nordo nimeltään, sanoi.
”Älä vaan vahringossakaan mee näyttää pärstääs liikaa ulos”, Nordon veli Oliver varoitteli.
”Ehän mää”, Nordo vastasi virnistäen.
”Kymppi vetoa että nuoli osuu Nordoon”, Shakur kuiskasi Louanille.
”Kiinni veti”, hän vastasi. Pian tuskan huuto täytti kaikkien korvat. Nordo oli kuin olikin saanut nuolesta.

"Saastaiset rosvot ovat nyt ansassa, mitkä ovat käskynne", metsähaltia tiedusteli johtajaltaan.
"Pidä kolmasosa jousimiehistä vartiossa ympäri louhikkoa iltaan asti. Sitten voit päästää puun irti", kuului vastaus.

Rosvojen pienessä leirissä tunnelma oli ankea. Ruokaa ei ollut juuri yhtään ja viiniä sitäkin vähemmän. Päivän aikana suurin osa miehistä oli kuollut nuoliin. Miesvahvuus oli enää 7 ja hevosia oli 2. Hevoset olivat paenneet metsään. Nuotio oli sytytetty keskelle louhikkoa minne nuolet eivät kantaneet, ja siksi tappeluita paikoista syntyi tuon tuosta. Leakim oli miettinyt päänsä puhki suunnitelmaa päästä pois metsästä. Olisi pitänyt arvata että metsähaltiat asettaisivat heti ensimmäisen ryöstön jälkeen vartijoita ympäri metsää. Luultavasti he tiesivät tulostamme astuttuamme metsään. He leikkivät kanssamme. Hän kirosi mielessään. Ilman hevosia ei pääsisi pakoon ja niitä oli vain kolme… Toisaalta hän ja joku muu voisivat paeta, muista ei ollut väliä.
Ostetaan Vostroyan Firstborneja ja Rough Ridereita! Pistä YV:tä!!!
Rausku
Viestit: 347
Liittynyt: La 02.12.2006 19:10
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Ryövärit

Viesti Kirjoittaja Rausku »

Luku 2, Puu kaatuu!

Leakim havahtui kuullessaan räsähdyksen. Hän kuuli valittavaa mörinää metsästä päin ja ääni läheni. Hän rohkaistui ja kurkisti kivien välistä. Valtava puu oli kasvanut louhikon viereen ja se heilui oudosti. Puumies! Leakim tajusi. Nyt olivat asias pahasti pielessä. Muut rosvot alkoivat joutua epätoivoon. Pakosuunnitelma täytyi pistää täytäntöön heti.
Hän sanoi miehilleen: "Kohta me kaikki otamme soihdut ja rynnäköimme puumiehen kimppuun. Minulla on nerokas suunnitelma, jonka avulla pääsemme pakoon. Teidän täytyy vain luottaa minuun."
Yksi miehistä alkoi purnata: "Miten muka voitais vaan soihduilla toi puujätti voittaa? Oletsä hullu?!" Se oli virhe. Leakim heitti veitsen äänen suuntaan. Kuului vaimea huuto ja Louan kaatui kuolleena maahan. Leakim sytytti soihtunsa nuotiossa. "Me tietenkin sytytämme soihdut ennen kuin hyökkäämme, idiootit! Nyt hyökkäämme, ellei joku halua kohdata Louanin kohtaloa!" hän karjui ja pisti miekallaan lähintä roistoa. Roisto kiljahti ja lähti juoksemaan soihtu kädessään kohti puumiestä. Muutkin lähtivät perässä Leakim oli lähtevinään myös, mutta hän ottikin Shakuria kiinni olkapäästä ja veti hänet ratsuja päin. Hän selitti suunnitelmansa ja Shakur nyökkäsi. He odottivat vielä oikeaa hetkeä ratsujensa selässä.
Ryövärit olivat onnistuneet saaman puumieheen pienen roihun, josta se ei tykännyt. Puumies alkoi potkia raivon vallassa kaikkea mikä liikkui. Haltija alkoivat kerääntyä vähän matkan päähän puumiehestä silmät suurina tuijottaen. Shakur vilkaisi olkansa yli tilannetta. Hän päätti hieman auttaa ja poimi laukustaan heittokirveen. Hän tähtäsi ja heitti. Kirves lensi kieppuen puumienhen polveen ja jalassa rusahti. Puumies kaatui kokkona rosvojen päälle. leakim antoi merkin ja hän ja Shakur laukkasivat poispäin tapahtumien keskipisteestä.
Ostetaan Vostroyan Firstborneja ja Rough Ridereita! Pistä YV:tä!!!
Avatar
Raistlin Majere
Viestit: 427
Liittynyt: Su 26.02.2006 17:51
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Ryövärit

Viesti Kirjoittaja Raistlin Majere »

Lyhyt...
W.A.R is coming and i'm soooo waiting for it!!
Avatar
Ax
Viestit: 222
Liittynyt: Ma 16.04.2007 19:29
Paikkakunta: Porvoo

Re: Ryövärit

Viesti Kirjoittaja Ax »

Aloitetaanpa ruinaus, ensiksi se oli lyhyt ja johan oli hattara puumies jos se katuu yhestä kirveestä. Jos vaikka lisäisit niitä kuvauksia niin tulis lisää pituutta, jos ei muuta.
...örkkien ihon väri johtuu fotosynteesistä.

Jakezuku
Avatar
Nizpuuu
Viestit: 9
Liittynyt: Su 01.07.2007 18:59
Paikkakunta: Haukipudas
Viesti:

Re: Ryövärit

Viesti Kirjoittaja Nizpuuu »

Puumies voisi olla kestävempi, tarina selkeämpi (en aluksi tajunnut ketkä olivat rosvoja ja ketkä haltijoita) ja pituutta lisää. Kuvaukset oli ihan sopivat, mutta sen piilopaikan voisi kertoa hieman selvemmin. Tarina oli siinä keskiverron ja huonon väliltä. Ei huono, muttei hyväkään.
Rausku
Viestit: 347
Liittynyt: La 02.12.2006 19:10
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Ryövärit

Viesti Kirjoittaja Rausku »

Ensikerralla yritän panostaa pituuteen ja todenmukaisuuteen vähän enemmän. Jos joku haluaa, voisin yrittää tehdä samasta tarinasta vähän pidemmän ja paremman.
EDIT: En viitsikkään. Teen sitten joskus seuraavasta tarinasta paremman.
Ostetaan Vostroyan Firstborneja ja Rough Ridereita! Pistä YV:tä!!!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tarinat ja novellit”