Jousimiesten käyttäminen

Varo, ettei Sauron saa vallattua Keski-maata! Vai onko se kenties juuri se, minkä haluat tapahtuvan?
New Begin
Viestit: 64
Liittynyt: Ke 27.09.2006 17:26

Jousimiesten käyttäminen

Viesti Kirjoittaja New Begin »

Moro!

Tässä kun on aikojen saatossa vähän pelaillut, on alkanut miettiä jousimiesten roolia lotrissa. Ja eikös ole totta, että vaikka perusmiehet (4+) ja örkit (5+) eivät hirveästi vastustajia tiputa? Omissa peleissäni ei hirveästi jätkää kaadu jousien ansiosta. Heroja tähdätään, mutta kun nekin on aina piilotettu parin warrun taakse. Onhan se eri asia esim. Ranger of gondorilaisilla tai haltioilla joilla jouset ihan osuukin.

Sitten kerran pelasin armeijalla, jossa ei ollut yhtään jousta, ja huomasin kuinka vastustaja liikkui niin vapaasti herot ja ratsut ja liput ihan esillä, parhaassa asemassa combaktia ajatellen.

Aina kannattaa ottaa pari jousta mukaan, ihan varmuuden varalta. (neljä örkkiä kaatoi faramirin kahdessa vuorossa surkean noppatuurin takia)

Elikkäs muita kommentteja, mietteitä ja taktiikoita jousimiehiin liittyen tähän!

Avatar
Redeye
Viestit: 91
Liittynyt: Ti 25.09.2007 16:21
Paikkakunta: Kouvola

Re: Jousimiesten käyttäminen

Viesti Kirjoittaja Redeye »

Omissa peleissä jousimiehet maksavat itsensä lähes poikkeuksetta takaisin viimeistään siinä mielessä, että niitä tulee välteltyä mikä pilaa huolellisesti laaditut suunnitelmat.

Kohtaamani jousiampujat:
Itäläiset: Näitä tulee aina kohtuullisen iso porukka. Tekevät kipeää ratsuväelle ja mikseivät muillekin.
Haradrim: Kohtuu harvinaisia, mutta tulevat aina isossa porukassa. Yleensä ampuvat volleytä (ja silläkin tekevät kipeää) ja jos joku eksyy tulilinjalle niin sattuu.
Uruk-hai: Kaikkein ikävimpiä. Istuvat objektiivilla ja ampuvat LUJAA. Ei yhtään kivaa.

Ja itse käytetyt jouskarit:
Wood elves/High elves: Tietenkin kovia. Welffit metsässä, normihaltiat vaikka ihan avomaastossa. S3 jouset ovat avain menestykseen. Kalliita pisteissä tosin (varsinkin jälkimmäiset).

Moria goblins: Otin ihan vitsillä 8 mukaan yhteen matsiin vaikka olen aina pitänyt täysin hyödyttöminä 5+ osumisensa ja surkeiden jousiensa takia. Mutta kuinka kävikään! Maksoivat itsensä oikein iloisesti takaisin ampumalla 6 uruk-hai varsijousimiestä pelin aikana. Halpa hinta on syy näiden käyttämiseen. Voisi luulla orc trackereidenkin olevan pisteidensä arvoisia.

Kohteiden valitseminen on avain menestykseen. Älä ammu heroja jotka kestävät liikaa vaan etsi korkea asema ja valitse heikommat kohteet. Esim. haltijajousi woundaa uruk-haita kilvellä 6+ (ei hyvä) joten etsi kukkula tms. ja ammu takana olevia keihäsmiehiä joita woundaat 5+. Samoin ratsuväen ampuminen on aina kannattavaa. Vaikka woundaisitkin 6+ niin jokainen tappo merkitsee enemmän. Lisäksi hevoset eivät kestä kunnolla osumaa. Muista: on tärkeämpää että tuhoat jotakin kuin että tuhoat jotakin tärkeää (sillä kaikki on viholliselle tärkeää). Ammu sitä minkä tiputtaminen on sinulle helpointa ja katso kuinka vastustajan ruumispino kasvaa.

Avatar
banzgo
Viestit: 1814
Liittynyt: Pe 22.04.2005 20:02
Paikkakunta: Espoo

Re: Jousimiesten käyttäminen

Viesti Kirjoittaja banzgo »

Kannattaa kummiskin muistaa, että se jousimies tappelee ihan yhtä hyvin kuin se kaveri vieressä ilman jousta. Siksi se 1p lisähinta ei ole ollenkaan paha. Ei niillä sitte tarvi välttämättä ampua ollenkaan jossei kiinnoosta, mutta en näe syytä jättää ottamatta niitä jousia.

Itse haradeilla pelaan aina maksimi jousia. Eli se 15 tai 16. Näillä myös keihäät, niin ovat ihan samalla linjalla kuin loppukin armeija. Yleensä ammuskelen niillä ja sitten ryntään käsikähmään kun on sen aika. Keihäiden avulla ei ole väliä missä ollaan, kun aina päästään kumminkin tukemaan.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “LOTR: Yleinen keskustelu”