Ammo of Mig -tuotteet

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
Avatar
Gorkiporki
Sotavasaran Maalaajamestari 2008
Viestit: 2110
Liittynyt: Ma 24.03.2003 21:15

Ammo of Mig -tuotteet

Viesti Kirjoittaja Gorkiporki » La 02.09.2017 10:33

Kyseinen tuotemerkki ei ole välttämättä kauhean tuttu warhammeristeille ja muille figuharrastajille, mutta mallaripiireissä sitäkin tutumpi. Miksi tämän pitäisi sitten edes kiinnostaa figuilijoita? Lähinnä siksi, että heillä sattuu olemaan myös paljon maaston/dioraamojen ja pohjalevyjen päällystämiseen tarvittavia tuotteita, sekä tietysti ihan akryylimaaleja. Totta kai kaikkia erilaisia filttereitä yms. voisi käytää vaikka warmachine tai 40k sotakoneiden vanhentamiseen, joskin silloin erilaiset ns. mallarikikat olisi hyvä hallita.

Omia kokemuksia minulla on heidän Heavy Mud -tuotteistaan, vaikka on tuotta odottamassa muutamia streaking effect -pullojakin. Mudasta voisikin tehdä pienen arvostelun. Jos nyt joku sattuu googlaamaan tuota mutaa, niin sattaa ensiksi päästellä ihastuneita ääniä sen realistisuuden vuoksi. Tässä kohtaa tuleekin vähän nurja yllätys; Tuotteet toki toimivat aika hyvin erilaisen märän tai kuivan mudan luomisessa, mutta kuvien kaltaista raskaasti teksturoitua mutaa niillä ei yksin saa aikaiseksi. Tämä on jotkut heidän promokuvistaan huomioiden jopa hieman harhaanjohtavaa mainontaa. Joukkoon olisi siis hyvä lisätä esim. static grassia ja muutakin rouhetta, vaikkapa multaa pihalta. Kyllä tämä aine toimii yksinkin tietynlaisen mudan esittämisessä, mutta varsinkin laimeammat mutalitkut ovat lähinnä litkua. Voisin itse suositella kokeiltaviksi tuotteita Turned Earth, Heavy Earth ja Wet Mud, joista jälkimmäinen jää kuivuttuaan kiiltäväksi. Tuotteissa kannattaa muistaa myös se, että ne eivät ole vesiohenteisia, kuivuvat varsin hitaasti ja haisevat.

Voisi päätellä, että ne eivät ole niin käteviä, mutta on näilläkin paikkansa ja ne voivat toimia hyvin eräänlaisena tela/maastomönjän pohjana, johon sitten sekoitellaan ennen lisäämistä vaikka ruohoa yms. Osa toimii toki tietyissä kohteissa ihan itsenäisestikin.

Mudalle voisi antaa arvosanaksi 3/5

PS. Jos joku haluaa kertoa omia kokemuksiaa eri tuotteista, niin tähän ketjuun niitä voi hyvin postailla. Toki kaikenlainen aiheeseen liittyvä keskustelu on sallittua.
Viimeksi muokannut Gorkiporki, Ti 05.09.2017 14:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Modern cars - they all look like electric shavers.

Josku
Viestit: 66
Liittynyt: La 31.01.2009 21:14

Re: Ammo of Mig -tuotteet

Viesti Kirjoittaja Josku » La 02.09.2017 22:49

Heips,

Kokemusta löytyy, kun figuilu pyörinyt muutaman viime vuoden WW2 pelien ympärillä. Jos omistaa kynäruiskum, Ammo of Mig on mielestäni Flames Of War/Bolt Action yms. pelaajan paras tuotemerkki AK interactiven ohella. Tuotteista löytyy todella hyviä asioita myös ruiskulla maalaavalle fantasia/scifiharrastajille.

Hyväksi todettuja tuotteita - tarkempaa analyysiä alla
- Akryylimaalit ja lakat
- Streaking Effects / Wash / Panel Liner
- Chipping Fluid / Heavy Chipping Fluid

Maalaus tosiaan pitkälti ruiskulla ja kokemusta Citadel-Vallejo-Lifecolor-Tamiya-AK-Ammo maaleista. Ammon maalit ovat lähes ruiskuvalmiita suoraan purkista, ja maalipurkissa tulee valmiina sekoituskuula mukana. Jos etsit sopivia historiallisia värisävyjä, ja esim. Vallejon model color tuottaa päänvaivaa - suosittelen kokeilemaan Ammoa.

Ammo käyttää maaleissa akryyliresiiniä joka on juoksevampaa ja kuivuttuaan kovempaa kuin esimerkiksi Vallejon resiini --> Ammon kanssa on toistaiseksi ollut vähiten ongelmia pidemmissä maalaussessioissa suuttimen tukkeutumisen ja neulaan kuivumisen kanssa.

Erityismainintana Color Modulation setit, jotka ovat todella hyviä (jos pitää maalaustyylistä) - erinomaisia sekä Ammolla että AK-interactivella.

Ammo ja AK-interactive Streaking Effects/Wash/Panel Liner käsittääkseni hyvin pitkälle samoja, tai ainakin samankaltaisia tuotteita. Helppokäyttöisiä emali"maaleja" säistämiseen ja vanhentamiseen, jotka tuoksuvat järjestään liuottimelle. Puhdistus tärpätillä tai "odourless thinnerillä". Ruiskumaalattu akryylimaali vaatii käytännössä lakkakerroksen väliin ennen näiden käyttöä, ja suosittelen kokeilemaan pienemmälle alueelle ennakkoon.

Washit ja PanelLinerit sopivat parhaiten "pin wash" tyyppiseen toteutukseen, mutta toimivat siinä erinomaisen hyvin. Kuivuvat nopeasti mutta kuitenkin tarpeeksi hitaasti - virheet on helppo korjata tinneriin kostutetulla pensselillä tai pumpulipuikolla.

Streaking effectsit ovat erittäin helppokäyttöisiä nesteitä erilaisten ruoste/likavalumien tekoon - suosittelen tutustumaan! Sopii erinomaisesti myös 40K pelaajalle vaunujen yms säistämiseen.

Chipping Fluid / Heavy Chipping Fluid - Maalikerrosten väliin ruiskutettava neste, joka voidaan aktivoida uudelleen vedellä - tunnetaan myös nimellä "hairspray technique", mutta tämä tuote tekee toteutuksesta helpompaa.

Voit siis maalata Ruosteenruskean pohjamaalin, väliin Chipping Fluid ja sen päälle varsinainen päävärikerros. Viimeiseen värikerrokseen voidaan tehdä maalinlohkeiluefekti kostuttamalla maalipinta vedellä ja harjaamalla sitä kevyesti pensselillä. Tekniikka vaatii hieman harjoittelua, mutta lopputuloksesta saa todella näyttävää ja realistista suhteellisen pienellä vaivalla. Kuvittelisin tän olevan kätevä monelle 40K maalaajalle.

Yhteenvetona - erinomaisia ja pitkälle kehitettyjä tuotteita mallarien ja figumaalaajien tarpeisiin.

T: Johannes

Avatar
Gorkiporki
Sotavasaran Maalaajamestari 2008
Viestit: 2110
Liittynyt: Ma 24.03.2003 21:15

Re: Ammo of Mig -tuotteet

Viesti Kirjoittaja Gorkiporki » La 30.09.2017 10:58

Josku kirjoitti:
La 02.09.2017 22:49

Ammo käyttää maaleissa akryyliresiiniä joka on juoksevampaa ja kuivuttuaan kovempaa kuin esimerkiksi Vallejon resiini --> Ammon kanssa on toistaiseksi ollut vähiten ongelmia pidemmissä maalaussessioissa suuttimen tukkeutumisen ja neulaan kuivumisen kanssa.

Erityismainintana Color Modulation setit, jotka ovat todella hyviä (jos pitää maalaustyylistä) - erinomaisia sekä Ammolla että AK-interactivella.

Tämä on itse asiassa aika hyödyllistä tietoa itselleni, koska satuin hetki sitten pohtimaan tätä maaleihin liittyvää asiaa luettuani Migin erästä tankkien mallailuopasta. Siinä oli vaan se, että kyseinen kirjasarja on Migin tuottama, joten miksipä he eivät mainostaisi omia tuotteitaan ja kehuisi niitä. Hyvä tietää vähän puolueettomammasta lähteestä, että tämä maalien kestävyys pitää paikkansa.
Modern cars - they all look like electric shavers.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”