Tammimaalaus

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
Avatar
techman
Viestit: 140
Liittynyt: Ma 21.03.2016 21:41
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja techman » Su 14.01.2018 18:59

Minullakin meni tämä viikko enemmän pelaamisen kuin maalauksen parissa. Tuloksena kaksi mariinia, freehandit on sentään parantuneet vähän laadussa. Aurora chapterin solmu näyttää tosin R-kirjaimelta, mutta kyllä sen vielä tunnistaa.
Liitteet
0357.png
0356.png

Avatar
NorjanPaavi
Viestit: 1598
Liittynyt: To 21.12.2006 22:08
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja NorjanPaavi » Su 14.01.2018 22:58

No niin kaksi viikkoa meni töitä tehdessä ja viikoloppuna oli sitten kaikkea muuta. Lähteepäs vuosi kevyesti liikkeelle selitellen. No jotain parina iltana saanut aikaiseksi.
20180114_215505.jpg

Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3402
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja Dolmot » Ma 15.01.2018 01:06

Njoo, sain tämän viikon maalauspuolen suunnilleen kuntoon, mutta en ryhdy pilaamaan figuja tai yöuniani yrittämällä paketoida koko tarkistus+lakkaus+flokkaus+kuvaussessiota tähän väliin. Antaapi kuivua rauhassa ja kattellaan huomenissa tai jotain.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.

Ninjapiraatti
Viestit: 220
Liittynyt: Ti 28.02.2017 10:37

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja Ninjapiraatti » Ti 16.01.2018 07:10

Jatketaas selittely linjaa myö. Männyt viikko meni figujen suhteen täysin reisille. Eilen sain vasta maalin ohentamista varten tavaraa, niin pääsen kunnolla kokeilemaan ruiskumaalausta. Eli edistystä ei tapahtunut käytännössä ollenkaan enkä nyt kehtaa ottaa sekaisesta työpöydästäkään ottaa kuvaa. *sadface*

Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3402
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja Dolmot » Ke 17.01.2018 00:47

Moi, sori kun kesti. Olin suunnitellut urakoivani viikonlopun oikein räyhäkkäällä "nyt lähtee" -asenteella, mutta lauantaina iski joku mystinen rynnäkkötauti. Lähti yhtä hämmentävän ripeästi kuin tulikin, mutta valtaosan siitä illasta yritin vain pitää omista ruumiinosistani kiinni kun kaikki oli rikki. Siksi meni viikonloppu vähän pitkäksi.

No, se siitä hiihtojoukkueen päivän selityksestä. Tämmöistä tuli kun valmiin kieppeille lopulta ehti:

Kuva

Kuva

Kuva

Joukon nimi on moloitsy (="nuorten miesten") sotnia (=yksikkökoko), rekisteröimättömiä kasakoita. Näillä on vähän paremmat vermeet kuin perusmaalaisilla, mutta mikään valtio ei sponssaa joten varustus voi olla melko satunnainen.

En oikein tiedä, menikö väritys enemmän uskottavan vai uskomattoman puolelle. Yhdessä kohtaa piti kyllä jo pakitella, kun joku alusta alkoi muistuttaa liiaksi Frozenin hahmokaartia. Ehkä tällainen väritys on ihan pelattava, koska pykälää alempaa arvoasteikolta löytyy ihan silkkoja juntteja talikot kädessä (toteutetaan luultavasti maanläheisemmillä väreillä) ja ylempää taas rekisteröidyt sotniat (jossain määrin säännönmukaisilla univormuilla). Olkoon tämä taso siis "värikäs mutta härö" niin toivottavasti tunnistuu kentällä.

Prosessia hidasti hiukan kaikkien värien arvonta. Takkien ja housujen jälkeen oli vielä lakit, huotrat, saappaat, viikset ja ties mitä. Kun jokaisen varjostaa erikseen, purkkeja on väistämättä auki aika liuta. Tällä viikolla pöydälle astunee se rekisteröity puoli, jossa vaihtelua pitäisi olla vähemmän. Saas nähdä, meneekö nopeammin.

Edelliset pari laattaa olivat muuten tiedustelijoita. Pistin niiden alustoille vähän enemmän törkyä viittaamaan ryteikön kautta etenemiseen. Nyt jätin lohkareet väliin, mutta sama pääpiirteinen teemoitus jatkuu. Esittää...jotain. Ei ainakaan pitäisi olla liian räikeästi ristiriidassa minkään tyypillisen pöydän kanssa.
Hammerheart kirjoitti:
La 13.01.2018 23:57
Mielenkiintoinen proggis kyllä! Onko tuossa siis ihan pelattavan kokoinen jengi, vai tarvitaanko kolme samanmoista laumaa lisää ennen kuin pääsee pöydälle työntelemään?
Tämä satsi on suuruusluokaltaan lähellä skirmish-kokoa, joka on pienin määrämittainen peliformaatti. Ihan minimiin verrattuna tässä taitaa olla extraa tiedustelijat ja vaunut, jotka ostetaan lisäpisteillä. Toisaalta jätin vielä työstämättä pakollisia osia toisen tässä nähtyä vastaavan sotnian (koska ei huvittanut tehdä niin paljon samaa kerralla) ja kolmen alustan yksikön ratsuväkeä (koska hevosten viilaus ja maalaus on pykälän työläämpää). Nuo kaikki tulevat startteriboksissa. Lisäksi olen ehtinyt ostaa jotain vahvistuksia. Jos vauhti pysyy yllä, tähänastiset hankinnat voisivat olla valmiita helmikuun loppua kohden ja niillä voi pelata ei-ihan-minimi-skirmish-listaa. Sitten onkin sopivasti Tactica ja pääsee ostamaan lisää...

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.

Avatar
Hammerheart
Viestit: 3172
Liittynyt: La 01.02.2003 17:52
Paikkakunta: Espoo

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja Hammerheart » To 18.01.2018 23:42

Onhan nyt vielä viime viikonloppu?

Kuva

Ajattelin, että seuraavaksi voisin tehdä tuon Highwaywomanin valmiiksi, jotta näkisi mihin tässä ollaan menossa. Onko ajatuksia, että mikä olisi hyvä väri tuolle hatun sulalle?
Inouj kirjoitti:Väliin tietty kommentoi joku pelihipsteri, joka ei tiedä kommentoimastaan asiasta mitään, siirryttyään jo vuosia sitten pelaamaan GW:n main stream tuotteita "parempia" pelejä.

Avatar
techman
Viestit: 140
Liittynyt: Ma 21.03.2016 21:41
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja techman » Su 21.01.2018 17:19

Taas tuli pelattua käytettyä enemmän aikaa pelaamiseen kuin maalaamiseen, ihan hyvä niinkiin, mutta en kyllä saa kaikkia ukkoja väreihin ennen kuun loppua, jos tahti on tätä 2 modelia/viikko. Varsinkin kun olen kasannut vielä uusia odotellessa maalien kuivamista.
Kuitenkin tällä kertaa vähän haastavammat: Lipunkantaja ja kersantti.
Liitteet
0359.png
0358.png

Avatar
ile
Viestit: 1370
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja ile » Ma 22.01.2018 16:05

Hienon näköisiä ukkoja teillä!

Mulla meni testimaalatut Spiritit maalinpoistoon. Metodi ja siihen käytetyt maalit eivät toimineet. Kokeillaan jotakin muuta, kyllä nää figut valmistuu vaikka vikana yönä... :)

Samalla maalaillut Wightejä perinteisemmällä tyylillä. Ne ainakin valmistuvat tässä kuussa, eli sinällään Undead proggis kyllä on edennyt.

-ile

Avatar
MAnkka
Viestit: 436
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja MAnkka » Ma 22.01.2018 20:33

Alkuviikosta sain oikeen draivin päälle ja tiistaihin mennessä oli kuuden ukon satsi punaisia yksityiskohtia ja edge highlighteja vaille valmiina. Sitten iski työkiireet, muksujen sairastumiset ynnä muut, ja loppuviikon aikana ehdin melkein maalata yhdelle ukolle punaisen pohjat. Keskeneräisistä figuista en jaksa kuvia ottaa, joten päivittelen sitten loppuviikosta.

Tavoitteena oli saada vähintään kymmenen figua kuukauden aikana valmiiksi, joten ainakin vielä näyttää ihan helposti saavutettavissa olevalta tavoitteelta.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3402
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja Dolmot » To 25.01.2018 01:44

Jaha, viikonloppu on taas aika pitkällä. Sanotaan siis, että "nyt tuli tämmöistä" (TM).

Kuva

Kuva

Kuva

Kuten lupailtu, työstin tällä kertaa rekisteröidyt kasakat. Näille tiettävästi Puola-Liettua piffasi palkkaa, aseita ja/tai kangasta. Sen perusteella (ja pelattavuuden vuoksi) käytin melko yhtenäisiä asuja pienillä variaatioilla. Täyteen varmuuteen en päässyt värityksen suhteen. On sangen mahdollista, ettei mitään yksittäistä univormua ollut, tai ainakaan sellaisen tarkat speksit eivät ole säilyneet tähän päivään. Aika moni viite suosi sinistä joten olkoon siis niin. (Musta tausta on muuten tällä värityksellä entistäkin huonompi valinta, mutta en ole jaksanut vaihtaa näitä väliaikaräpsyjä varten. Kattellaan kunnollista kuvaussessiota sitten loppukuusta.)

Tällä kertaa ei ole mitään kovin uskottavaa meriselitystä aikataulun venymiselle. Lähinnä vaivasi ajoittainen motivaation puute. Jossain alkuviestissä nääs valittelin muutamia maanantaikappaleita valuissa, ja ne kasautuivat erityisesti tähän settiin. Viilasin ja täytin kaikenmoista etukäteen ja vielä kesken maalauksenkin, mutta joitain puuttuvia yksityiskohtia piti silti keksiä lennosta maalauksen keinoin. Onnistuuhan se, vaan ei ole kovin mieltä ylentävää touhua. Siksi meinasi välillä tökkiä.

Joitain pikkujuttuja pitää vielä tarkistella tästä paketista, mutta en meinannut jäädä murehtimaan tai kiillottamaan liiaksi. Uutta putkeen ja meno jatkuu. Kentät odottavat.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.

Julfdi
Viestit: 122
Liittynyt: Ti 01.01.2013 21:11

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja Julfdi » To 25.01.2018 17:07

Tässähän näyttäytyy By Fire and Swordin avoimet Suomen mestaruusskabat ihan realistisena vaihtoehtona :-)

Sinistä mainittiin jossain halvahkona pigmenttinä, minkä takia se olisi ollut puolalaisten köyhemmän aatelisratsuväen ja nostoväen takkikankaana.
Sen puolesta sopinee vallan hyvin kasakoillekin.
Ja hyvä kontrasti kirjavaan härölaumaan. Joka näyttää erinomaisen hienolta.

SirKaarlo
Viestit: 777
Liittynyt: To 08.04.2004 20:22

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja SirKaarlo » La 27.01.2018 22:56

Vyperit ja bonuksena neljä vanhaa kasari-Rangeria on uitettu, putsattu, uitettu ja putsattu. Nyt alkaa jo alkuperäinen pinta häämöttää. Huomenna koittaisi kasailla noita jonkunlaiseen kuosiin, niin saisi vedettyä pohjamaalitkin.

SirKaarlo
Viestit: 777
Liittynyt: To 08.04.2004 20:22

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja SirKaarlo » Su 28.01.2018 14:43

Rakentelua: twin shurikenit cannoniksi. En ole vielä päättänyt, mikä tulee toiseksi aseeksi.
IMG_20180128_133713.jpg

Vielä kasaushahmotelmaa.
IMG_20180128_133638.jpg

Avatar
techman
Viestit: 140
Liittynyt: Ma 21.03.2016 21:41
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja techman » Su 28.01.2018 15:06

Taas viikko takana ja taas vain 3 modelia valmiina, no ehkä 3 ja puoli. Charactereilla alkaa olla sen verran pikkukilkettä mukana, että ei näitä kovin montaa kestä tehdä putkeen. Jos ensiviikolla rutistaisi läjän helppoja perusukkoja vielä.
Liitteet
0361.png
0360.png

SirKaarlo
Viestit: 777
Liittynyt: To 08.04.2004 20:22

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja SirKaarlo » Su 28.01.2018 17:36

Mutta on nuo Techmannin ukot kyllä todella hienojakin. Tosi mukavat blendit siistit yksityiskohdat. Miekat ja viitat on hienot! Eikö tuohon samaan vauhtiin kohta saa jo vähän valotehosteita?

Calawale
Viestit: 201
Liittynyt: Ke 27.11.2013 18:17

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja Calawale » Su 28.01.2018 19:32

Huh, on jäänyt vähän vähälle tämä päivitys ja kommentointi osasto, mutta onneksi olen saanut örkkejä vähän eteenpäin."Lumiukko" jääköön arvoitukseksi loppuun saakka.. (kuvat täytyy saada hieman skarpimmiksi loppuotosta varten). Dolmotin 15 milliset ovat kyllä hauskaa katseltavaa. Eteenkin ne scoutit.
ångmaWIP2.JPG
ångmaWIP.JPG
Ja me muistaen sankariaikaa
Sadun tenhoon tunnemme taikaa
http://lansikairanhurmeinenblogi.blogspot.fi/

niblebitzer
Chaosboyz Crew
Viestit: 667
Liittynyt: Ti 20.08.2002 10:55
Paikkakunta: Masala, Kirkkonummi

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja niblebitzer » Ma 29.01.2018 21:59

Tammikuussa valmistui 12 figua ja 40x100mm moving tray. Vaikka kuukautta on pari päivää jäljellä niin mitä siinä tuleekaan sudittua niin lasken helmikuun piikkiin.

0271FAE0-BF0D-4F6F-98D3-1F3A97713FEA.jpeg
- The number of people watching you is directly proportional to the stupidity of your action.

http://lunatix.epixx.org/

Avatar
Hammerheart
Viestit: 3172
Liittynyt: La 01.02.2003 17:52
Paikkakunta: Espoo

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja Hammerheart » Ti 30.01.2018 23:23

Jösses nuo kääpiöt nousi touseen potenssiin tuon ruohottelun jälkeen! En ollut ihan täysin satavakuuttunut edes tuosta punavalkoisesta skeemasta noissa, mutta tuo ruoho tuo just sopivan kontrastin, että punavalko alkoi toimia tosi hienosti! Erittäin komeaa jälkeä ja teet kyllä kunnolla kunniaa näille hienoille vanhoille sculpteille. Mahtavaa!

Calawaleen örkeissä alkaa myös olla hienoa tunnelmaa. Just semmoista lotr-örkkien rähjäisyyttä, mutta silti helppoja lukea. Odotan innolla valmista!

techman on kyllä kone mieheksi. On hemmetin smoothia jälkeä ja yksityiskohdat herättävät nämä eloon kerrassaan upeasti. Kaikissa napeissa on jotain hämmästeltävää ja kyllä tosi hienoa armeijaprojektille. Salainen ainesosa on rakkaus!

Dolmotin sinitakit toimivat myöskin komeasti. Kontrasti sekalaisempaan seurakuntaan on takuulla hienoa nähtävää, kun kuitenkin tyyli ja jalustat jne sitovat nämä tiukasti yhteen. Tonttulakit jotenkin aavistuksen hämäävät, mutta ei ole kyllä sinun vikasi!
Inouj kirjoitti:Väliin tietty kommentoi joku pelihipsteri, joka ei tiedä kommentoimastaan asiasta mitään, siirryttyään jo vuosia sitten pelaamaan GW:n main stream tuotteita "parempia" pelejä.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 30.01.2018 23:41

Hei,
sori minulta hyytyi vähän koko homma kun tänne oli niitä kirjautumisongelmia. Maalannut olen kyllä tosi paljon, mutta laitetaan niitä kuvia sitten vaikka tuonne minun galleriablogin puolelle (ja osahan siellä jo onkin). Olen maalannut nyt tammikuun aikana 50 figua, pelipöydän, ison talon, pari lippua (jotka oli jotain uutta minulle) ja läjän irtomaastoa. Jos sattuu kuulumaan facebookin figuprojektien vertaisryhmään, niin siellähän niitä onkin vilahdellut.

Niblebitzerin kääpiöt on kyllä todella upeita, kolme Hurraa-huutoa sinne.

Avatar
ile
Viestit: 1370
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Tammimaalaus

Viesti Kirjoittaja ile » Ke 31.01.2018 14:17

Oma tekniikkaa kokeileva proggis kuivui kasaan. Mutta maalasin aika paljon muuta, ja nää haamut tulee lähelle alkuperäistä ideaani terävistä highlighteista, shadeista ja suht nopeasta tekniikasta.

Kuva

Upeaa maalausjälkeä teillä. Niblebitzerin kääpiöt ovat aivan loistavia oldschooliudessaan ja maalausjäljessään. Todella pieteettistä. Kannatti maalata yksi figu kerrallaan rykmenttimaalauksen sijaan!

-ile

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”