airbrush maalauksen aloitus hiilidioksidilla?

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
leopard
Viestit: 3
Liittynyt: To 16.09.2021 10:37

airbrush maalauksen aloitus hiilidioksidilla?

Viesti Kirjoittaja leopard »

Tervehdys, ollut jo jonkin aikaa kauhea himo figumaalaukseen ruiskulla.

Varastossa on sodastreamerin CO2 pulloja ja niihin 0-4bar paineenalennin, voiko tuollaista käyttää airbrushauksessa? Ideana olisi ostaa badger 100 tai 360 ruisku, enkä tahtoisi aloittaa surkealla metelöivällä kompuralla, jos vaikka into laantuukin.

Mielummin investoin testiävarten vain ruiskuun, kun ei oo mahdollisuutta heti kaikkea ostaa

regulaattori oli lähes sama tuon kanssa: https://www.ebay.com/itm/291501990451
Avatar
Morze
Viestit: 3266
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: airbrush maalauksen aloitus hiilidioksidilla?

Viesti Kirjoittaja Morze »

Käsittääkseni kyllä, mutta pullokaasulla ruiskuttamisessa ei ole taloudellisesti juuri järkeä. Tukoksia ruiskuun tulee aika tasaiseen tahtiin ja yhden sellaisen avaamiseen kuluisi pullo poikineen. Joku jollain ruiskuluennolla mainitsi, että vanha autonrengaskin on parempi tapa venyttää penniä ruiskutuksen aloituksessa, kunhan venttiilit ovat kunnossa. Ilmaa kun saa huoltoasemilta ilmaiseksi. En ole itse koskaan tätä kokeillut tai todistanut.
leopard
Viestit: 3
Liittynyt: To 16.09.2021 10:37

Re: airbrush maalauksen aloitus hiilidioksidilla?

Viesti Kirjoittaja leopard »

Joo, laskeskelin kanssa vähän tarkemmin, ei oikein kannata noilla co2 puteleilla...

*ellei* osta "teknistä ilmaa" 50l paineastiaa (80€), siinä on 200 bar joten ilmaa on 10m^3.. jos ruisku ottaa 20l / min, sillä ruiskuttelisi 500 min (8,3h). Jos noita vain myytäisiin normi kaupoissa, olisi vastiketta rahalle ihan kivasti.
Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3417
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: airbrush maalauksen aloitus hiilidioksidilla?

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan »

Satasella saa kompuran jolla saat loputtomasti litroja.
Avatar
Meganiikko
Viestit: 5225
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: JNS

Re: airbrush maalauksen aloitus hiilidioksidilla?

Viesti Kirjoittaja Meganiikko »

Taas on se 'Halusin 3D-tulostusharrastuksen, niin ostin carlsonilta 50€ '3D-tulostin'-kynän. Mutta tajusin että tää 3D tulostaminen on ihan hanurista, tulee hirveesti sotkuu, käsi vapisee, ei oo helppoo millään tavalla, ja tulosteet on ihan susirumia. Hyvä että en ostanut kallista 3D-tulostinta, nyt tiedän että niistä ei ole mihinkään, valehtelevat vaan mainoksissa!".

Elikä jos meinaat airbrushaamista harrastella niin siihen saa pienellä tankilla olevia, hiljaisia ja halpoja kompuroita. Jokin Paache ei tee kun ~48-50db maksimiteholla, eli et kuule jos se puksuttaa viereisessä huoneessa ja jos on jalan vieressä ja jotain podcastia kuuntelee ni et ees huomaa kun se kulkee.

Semmonen tee-se-itse purkkapatentti on aika a) hasardin kuuloinen koska tässä puhutaan paineellisista komponenteista (paine-ilma on vain kaksi kolmasosaa vaarattomampi kuin hydrauliikka, mutta saa ihan samoja vahinkoja jos väärään suoneen menee) ja b) tein-itse-ja-säästin- merkillinen jossa korjaamiseen ja tappeluun menee enemmän aikaa (joka on elämässä ns premium currency), hermoja ja vaivaa kuin jos olis ostanu kunnollisen kerralla. Puhumattakaan miten mukavaa on korjata ruiskua kun CO2 kaasu tulee ulos aika kylmänä, ja on aika epämukavaa kun airbrush (ja sen sisällä oleva vesipohjainen maali) jäätyy käsiin. Omalle ajalle kannattaa antaa hinta.

Plus, käytettyjen kompuroiden hinnat pysyy aika korkealla, varsinkin jos ei oo satoja tunteja käytetty, ni vaikka sen ostaa nyt parilla sadalla niin kunhan sitä ei viskaa romukasaan paria kertaa ja jätä puoleks vuotta vesisateeseen, siitä saa vielä jälleenmyynnissä hyvän hinnan. Kyseessä ei ole uusi mersu joka menettää 50-70% hinnastaan kun ajaa liikkeestä ulos.
"Ferrus, your beard needs a shave." -Fulgrim
"Ok, hit me up fam." -Ferrus Manus
-One of the biggest miscommunications during 30th millennium.
leopard
Viestit: 3
Liittynyt: To 16.09.2021 10:37

Re: airbrush maalauksen aloitus hiilidioksidilla?

Viesti Kirjoittaja leopard »

Meganiikko kirjoitti: Ma 27.09.2021 19:01 Taas on se 'Halusin 3D-tulostusharrastuksen, niin ostin carlsonilta 50€ '3D-tulostin'-kynän.
nohnoh, tiedän kyllä että paskaa ei pidä hankkia, ostin joskus vuosia sitten lidlista ja sen tiesi heti huonoksi kun voi rehellisesti sanoa saavan parempaa kun laittaa hammasharjaan maalia ja sormella raapii harjaksia... ja kun kompura pyörii pöydällä ympyrää kunnes johdot ei antaneet enää liikkua. En muista sen desibelejä, mutta kaverille piti huutaa vaikka oli parin metrin päässä. Onneksi sain palautettua.

Mutta en mieluusti ostaisi mitään satkun kompuroita. joten olisi ollut vain kiva testata muutamakymmen tuntia paremmalla ruiskulla.

Kunnon 3~ 400V kompura löytyy kyllä, voi vaikka pitää piknikkiä 5m päässä ilman että päähajoaa, mutta se on öljyllä ja netissä oli että oljyn erottimet ei oo riittävän hyviä ruiskukäyttöön.. en tiiä sit pitääkö paikkaansa.
Meganiikko kirjoitti: Ma 27.09.2021 19:01 ... kun CO2 kaasu tulee ulos aika kylmänä, ja on aika epämukavaa kun airbrush (ja sen sisällä oleva vesipohjainen maali) jäätyy käsiin.
Toi on muuten hiton hyvä pointti, mutta oli akvaariossa co2 laitteet niin sen suuttimen olisi kyllä saanut jäätymään jos olisi virtauksen nostanut, akvaariokäyttään (kasveja) se oli kupla 5-10 sec välein vain.
Avatar
NorjanPaavi
Viestit: 1693
Liittynyt: To 21.12.2006 22:08
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: airbrush maalauksen aloitus hiilidioksidilla?

Viesti Kirjoittaja NorjanPaavi »

Eiköhän noita pikku konpuroita liiku käytettynäkin. Facessa ja Tori:ssa on jotain pyörinyt. Sekä nyt kun kynäruisku on nyt aika kova sana, niin hyvän kun raskii ostaa saa sen aika hyvällä % myytyä eteenpäin. Eipä toi kunnon kompurat juuri 100h hetkahda ja sen raaskiin tuollaisen kokeilun jälkeen myydä vaikka miltei uutena.

Toki jos vain mahdollista kokeilla frendillä tai jossain peliryhmässä suosittelen. En muista tarjosiko joku kauppa/harrastus ryhmä ruisku sessiota tai kokeilu settejä. Ainakin ulkomailla törmänny puljuihin joista saanu vuokrata ruiku työtilaa ja vermeet tunti hinnalla.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”