Sivu 1/1

Ropecon Knightin syntyvaiheita

Lähetetty: To 21.05.2015 21:57
Kirjoittaja Varjous
Aattelin pistää tämmöisen kuva kollaasin miten eteni tämä Knightin maalaus kun siitä jokunen ihminen oli kiinnostunut,
Tekniikkojen puolesta ei kait mitään ihmeellistä ja jos joku kertoo helpomman tai paremman niin otan ilolla vastaan.
Kuva
Oikealta ylhäältä lähtee poseamisen vaiheesta.
Spray Pohja maaalaus mustalla ja vielä irti olevat panssarit valkoisella.
Seuraavassa vaiheessa tein bodyn metallien pohjan (Boltgun jossa hieman mustaa ja/tai Vallejon Gun Metal)
En siis maalannut kunnon base väriä kaikkiin osiin. Joihinkin kohtiin tein vain hyvin kevyen ja todella kuivan harjauksen.
Kun jaksaa hieroa vain tarpeeksi kauan niin saa semmoisen ase metallin näköisen mustan hohtavan metallin aikaiseksi.
muutaman kerran kuiva harjausta/striplingiä vaaleammilla sävyillä (Viimeiseksi Mithril silverillä ihan vain reunoja yms)
Taisi mennä vanhaa nuln oilia joihinkin kohtiin ja hyvin laimeata blue inkiä myös.

Sitten tulikin "ruskean" metallin vuoro tähän sain ihan tuurilla hyvän näköisen loppu tuloksen tasaisella Chain mail basella jonka päälle Liquitexin Transparent Raw Sienna jonka jälkeen Reilulla määrällä Liquitexin Burnt Umberia - Harmillisesti en tämän välivaiheesta ole kuvia ottanut
Tuon ensimmäisen Raw Sienna kerroksen jälkeen se näyttää aivan hirveältä ja ei ole tarkoituskaan saada tasaista jälkeä. Sen ansiosta tulee mukavasti tekstuuria sitten läpi kuultamaan tuon Burnt Umberin jälkeen, jota saa laittaa aika reilusti. Kyseinen tavara on sen verran hyvälaatuista etten itse saanut lammikko effectiä ainakaan hirveän helposti. Tuon perään mithril tai chain mail kuiva harjaus jolla reunoja esiin ja ihan suoraan maali tippa noihin pultteihin jos eivät kuiva harjauksessa ottaneet tarpeeksi väriä.

Tämän jälkeen olikin Panssarien kuvioiden suunnittelu ja lyijykynällä piirtely kohdilleen. Tätä vaihetta tuli sitten hinkattua aika kauan että sai mieleisekseen. Kun silmää mielytti niin sitten vaan Merchite rediä ja Chaos black maalailua. Tässä vaiheessa ei käden parene hirveästi täristä :)

Detaljiit kun valmiit niin alkoi panssarien reunoista alkanut Washaus jota voisi melkein glazeamiseksi sanoa. Pistin ensin hyvin paljon vesitetyllä Raw siennalla noin 0,3-0,7cm panssarin palan reunoilta ruskehtavaksi. Seuraavaksi ihan vain reunat vesitetyllä agrax earthshadella tummemmaksi. Tämänkin vaiheen jälkeen maalaus näyttää aivan hirveältä. Syy miksi tämän vaiheen teen johtunee weathering powdereista. Niillä ei saa tarpeeksi hyvän näköistä liukumaa yksinään jos ei halua ruveta sekoittelemaan jauheita. Toisin sanoen en usko että tämä tekniikka soveltuu juuri muillekuin valkoisille/hyvin vaaleille väreille.

Washausten jälkeen rupesin vanhoilla räjähtäneillä pensseleillä tekemään liukumaa väreihin. Washausten jäliltä rajat ovat hyvin selvät jotka sitten peitän tässä powder vaiheessa tasaisiksi. Käytin Forgen Dark earth tonea suoraan purkista ja hieroin blendaukset sillä. (mitä kauemmin hieroo niin sen tummempaa tulee) Aika sotkuinen työ vaihe niin kannattaa suojata jos johonkin sitä ei halua. Tämän hyvä puoli on tosiaan se että Hajuttoman ohentimen avulla tätä blendausta voi hieroa "loputtomasti" kunnes sen saa haluamakseen. En ole varma toimiiko tämä kiilto maali/lakka pinnalla. Tein siis tämän suoraan matta pintaan.
Keskellä alempana kaksi pienempää kuvaa on siis Powderien ja ohentimien jälkeinen tulos. Jälkeen päin ajateltuna olisi pitänyt base vaiheessa vielä vähän sponge maalata kulumaa noihin punaisiin mutta myöhäistä enään tässä vaiheessa.

En muista teinkö Chipping effectit ennen kiilto lakkaa vaiko sen jälkeen. No joka tapauksessa puhtaan valkoisella Spongetin sinne tänne jälkiä ja mustalla maalilla maalailin päälle pyrkien jättämään alalaitaan valkoista näkyviin. Jos olisin hienostellut olisin pistänyt blazing orangea varmaan punaisten kohdille mutta ajattelin että menee värien sauma kohdissa hyvin vaikeaksi.

Glossi lakan jälkeen pistin mustanruskealla washilla vielä panssari niittien ympärille tummennokset ja panssarien saumakohtiin mitkä omasta mielestä tarvitsivat vielä tummempaa jälkeä.

AK Grime maalien levitykset minne valuamia tahdoin ja ohentimella+pensselillä niitten viimeistely.

Olihan siinä välissä muutakin detaljia ja hiomista mutta panssarien osien vaiheet kutakuinkin tässä.

Ja kiitoksia vielä Todella viihtyisästä Ropeconista. Tässä vain paineet kasvoivat ensi vuodelle aikas paljon, että miten sinne uskaltaa toista kertaa mitään tuoda.

Jos joku tahtoo tarkempaa vaihe kuvaa. Niin teen samalla perjaatteella vielä yhden Knightin. Joten voin ottaa tarkempia kuvia miten, kun tuo tekstin tuottaminen ei tahdo olla mitenkään järkevällä tasolla.

Re: Ropecon Knightin syntyvaiheita

Lähetetty: Pe 22.05.2015 08:30
Kirjoittaja Scythas
Hienoa duunia Tuomas! Ansaittu voitto! Kannatti siis jäädä odottamaan palkintogaalaa. ;)
Nää sun knigit on kyllä yhtä hienoja kuin pelitehokkaita. Onneksi sentään maalaat ne Heresy era Blood Angelit ennen neljättä Knightiä, vai mitä.

Ja no hard feelings, itse kusin oman pelini. Olen vain sellainen persoona että kun alkaa ketuttaa niin sitten tunne on äärimmäinen. Innolla odotan seuraavaa 30k-mittelöämme ja toivottavasti nähdään taas.

Re: Ropecon Knightin syntyvaiheita

Lähetetty: Pe 22.05.2015 19:51
Kirjoittaja Varjous
Eip mittään ja sori tosiaan että tuli mieleen pari sääntöä vähän jälki junassa... Itsellä on kanssa välillä kun se kilpahenki pirulainen iskee väärässä paikassa niin saa oikein pinnistää ettei tee ihmeellisyyksiä. Ja pientähän tuo vielä oli, muistan vieläkin pari pelaajaa nuoruudesta joitten nappulat saivat tutustua lähimpään seinään huonon menestyksen myötä :)

Ja juu kyllä sieltä seuraava projekti ennen knightia tulee olemaan Blood Angels ja Solar Auxilia. Olisi vielä Sororitas ja Chaos renegadetkin ennen viimeistä knightia.