Vaihtoehto terrainia

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
tuulentarpoja
Viestit: 68
Liittynyt: To 26.01.2012 23:10

Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja tuulentarpoja »

Laitetaas tännekkin jos joku muukin hyötyisi

Tuli halu hankkia iso jäätävän kokoinen kaupunki ja muutakin maastoa faba kentälleni. Todettuani, että gw:n tuotteet ja kaikki muutkin muoviset ja resiinituotteet tulisi maksamaan ihan liikaa. Päätin ettiä paperituotteita jostain jos tulisi halvemmaks.

Hetki siinä meni mutta löysinpäs. Hyvä puoli näissä myös, että kun kerran ostaa printtipohjan niin siitä voi itse tulostaa vaikka miljoona mallia. Nuo kun printtaa vielä värillisenä niin säästyy maalaushomilta mitä resiinimalleissa joutuisi. En nyt ole huomannut, että mitenkään hirveästi söisi mustetta kun nuo kaksi tein. Ja koon saa malleissa myös säädettyä mihin peliin sitten ikinä haluaakaan käyttää. Itse tulostin ne ohjeiden mukaisena suoraan ulos niin tuli just passelin kokoisia fabaan. Sama scaala taitaa olla eli 28mm.

Liittenä cabin ja marauderin olen vielä lisäksi tehnyt. Laivassa meni noin päivä kun oli paljon pientä yksityiskohtahärpäkettä, mutta mökki kasaantui yhdessä aamussa aamukahvin ohella. Ensimmäisessä mallit maksaa vain dollarin kappale. Jälkimmäisellä sivulla neon vähän kalliimpia ja niistä ei ole kokemusta, mutta ajattelin tuon linnan ainakin joskus hankkia ja koittaa faba siegeä.

http://www.drivethrurpg.com/browse/pub/ ... browse2985
http://www.fatdragongames.com/fdgfiles/?page_id=41
Liitteet
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Avatar
Dethos
Viestit: 434
Liittynyt: Ma 02.03.2015 23:54
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja Dethos »

Mielenkiintoisia, kiitoksia vinkistä! Mountain king setit näyttävät ihan meneviltä, saisi hyvää lisämaastoa pienellä vaivalla suunnittelilla olevaan WFB kääpiövaltakuntaan. Suunnitelmissa olisi ainakin tehdä ulkoportti levy ja resiinimaastokappaleista, mutta tämä saattaisi olla vaihtoehto modulaaristen maanalaisten taistelukenttien tekoon.

Vinkkaan itsekin yhden linkin vaihtoehtomaastoihin, eri valmistajia yhdessä nettikaupassa:
https://hexy-shop.com/product-category/ ... y-terrain/
www.eightpeaks.net - Karak Eight Peaks - Dwarffit, Skavenit ja O&G

Avatar
Einoin
Viestit: 139
Liittynyt: Ti 03.01.2017 21:55
Paikkakunta: Kuopio

Re: Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja Einoin »

Minä kasailin viikonlopun aikana muutaman paperimallin Infinityä varten. Mallit joita tein ovat http://www.toposolitario.com/workshop/i ... odels.html sivulta ilmaiseksi saatavissa.

Noista malleista kasasin setin IKUBE modular terrain mökkejä, ISO containereja ja Chicken Hawk aluksen. IKUBEt ja ISOt olivat koossa muutamissa minuuteissa kappale ja Chicken Hawk vei joitakin tunteja aikaa kasata. Mielestäni nuo soveltuvat hyvin eteenkin Corvus Bellin omien pahvi talojen kaveriksi. Käytin tulostukseen hieman vahvempaa matta valokuvapaperia, jonka seurauksena mitoitukset eivät oikein aina täsmänneet ja eteenkin merikontteihin jäi hieman valkoisia saumoja näkyviin päädyissä. Lopputulos on kuitenkin vahvemmalla paperilla tarpeaksi kestävän oloinen onttonakin. Mikäli näitä tulostaa ohuemmalle paperille ja se tuntuu mielestäsi liian hepposelta, niin nuo laatikkomaiset mallit on helppo täyttää styroksilla tai vaikka puun palalla. Näin voi huoletta laittaa ne raskaammatkin TAGit noitten katolle.

Avatar
Dethos
Viestit: 434
Liittynyt: Ma 02.03.2015 23:54
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja Dethos »

Vaahtomuovilla tyhjän tilan täyttäminen on muuten hyvä idea, jos malleja ei saa kasaan säilytystä varten niin parempi ne on täyttää kestävyyden kannalta. Olisi kyllä komeaa tehdä kääpiölinnoituksen sisäänkäynnin lisäksi myös eteishalli pilareineen ihan kunnon materiaaleista, mutta 3d pahvimallin tekeminen ensin voisi olla realistisempi vaihtoehto ensi alkuun.

Ninth Agen sivulla myös listaa eri valmistajista:
http://www.the-ninth-age.com/lexicon/in ... companies/
www.eightpeaks.net - Karak Eight Peaks - Dwarffit, Skavenit ja O&G

Marraskuu
Viestit: 608
Liittynyt: Ti 14.01.2014 00:58

Re: Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja Marraskuu »

Itselle paperiset/pahviset maastot ovat olleet aina vähän moodbreaker. Tuntuvat vähän samalta kuin jos figujen tilalle tulostaisi pahviukkoja ja laittaisi baseen kiinni... Eli kyllähän ne peliteknisesti toimivat, mutta eivät vaan jotenkin vakuuta, vaan vievät pelin fiilistä enemmän jonnekin Monopolin suuntaan. Menevät aivastamalla kumoon ja näyttävät - no, tulostetuilta. Toki noista voi siinä mielessä olla hyötyä, että saa nopeasti rakennuksia tarvittaessa pienellä budjetilla, mutta en kyllä itse käyttäisi vakkarikentällä.

Jos haluaa jäätävän kokoisen kaupungin, eikä pääomaa ole sijoittaa infernaalisen kalliisiin resiinirakennuksiin, suosittelen että opettelee vähän askartelemaan. Tutoriaaleja on netti täynnä. Ihan perus kapalevystä ja jäätelötikuista/balsasta kasatut rakennukset eivät ole järin vaikeita oppia tekemään. Sergeantin plogi on hyvä esimerkki miten tason kehitys voi parissa vuodessa hypätä välttävältä tasolta kaupalliselle tasolle. Oman rakentelun kanssa kaari oli jokseenkin verrannollinen.

Toki jos pitää saada rakennukset hetitässänyt ilman että maksaa mitään, sitten ne pahvitalot varmaan onkin ainoa ratkaisu. :P

Avatar
Einoin
Viestit: 139
Liittynyt: Ti 03.01.2017 21:55
Paikkakunta: Kuopio

Re: Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja Einoin »

Pahviset talot eivät todellakaan ole hienoin tai kestävin ratkaisu pelipöydälle. Pahvi on tosin ehdottomasti halvin ja nopein ratkaisu ja hyvä eteenkin väliaikaiseksi kentäksi. Pahvi maasto on hyvä vaihtoehto peleissä kuten Infinity, jotka vaativat suuren määrän elementtejä pienilläkin taistelukentillä ollakseen miellyttävä pelillisesti. Sanoisinkin että pahvi on aloittelevalle tai satunnaiselle pelaajalle hyvä väliaikais ratkaisu, jonka avulla voi kokeilla pelejä kunnolla ennen kuin sijoittaa niihin suuria määriä.

Resiinisten rakennusten sijaan itse suosin mdf rakennuksia. Nämä ovat hinnaltaan yleensä kohtuullisempia kuin resiiniset. Tietenkin mdf taloissa ei ole samalla tavalla yksityiskohtia kuin muovisissa, mutta pienellä maalailulla ja askartelulla niistäkin saa tosi hyvän näköisiä.

Mikke
Viestit: 881
Liittynyt: La 21.09.2002 11:11
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja Mikke »

Erilaiset pahvi- ja printtimaastot ovat parhaimmillaan ylivoimaisesti komein tapa tehdä pelikenttä. Historiallisella puolella ja rautatieharrastajille on joitakin valmistajia, jotka tekevät aivan upeita printtimaastoja. Ne ovat useista päällekäisistä kerroksista koostuvia ja aivan yhtä 3D kuin muovi- tai hartsitalot. Kannattaa siis perehtyä erilaisiin pahvimaastojen mahdollisuuksiin tarkemmin. Parhaimmillaan niillä saa todella fotorealistista maastoa aikaiseksi. Esimerkiksi mdf talot eivät parhaimmillaankaan yllä lähellekään samaa.
"Concrete is heavy ; iron is hard - but the grass will prevail."
-Edward Abbey

Tuisko
Viestit: 469
Liittynyt: La 24.09.2005 21:48
Paikkakunta: Turku

Re: Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja Tuisko »

Kehittyneemmän tason printtimaastot kuulostaa jänniltä. Oisko sulla heittää jotain esimerkkiä valmistajista? Itse printattavuus ratkaisisi tuon skaalaongelman rautatiemaaston kanssa, kun ne voisi itse skaalata sopivan kokoiseksi. 28mm hommiin sieltä muuten löytyy aika heikosti tavaraa, pl. luonto.

Avatar
Hammerheart
Viestit: 3191
Liittynyt: La 01.02.2003 17:52
Paikkakunta: Espoo

Re: Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja Hammerheart »

Ei se pahvimaastokaan nyt välttämättä mitenkään ihan kamalalta näytä. Silveri on tehnyt varsin päräyttävää kamaa hurjat määrät Carnevaleen - esmes:
Kuva
ja
Kuva
Inouj kirjoitti:Väliin tietty kommentoi joku pelihipsteri, joka ei tiedä kommentoimastaan asiasta mitään, siirryttyään jo vuosia sitten pelaamaan GW:n main stream tuotteita "parempia" pelejä.

tuulentarpoja
Viestit: 68
Liittynyt: To 26.01.2012 23:10

Re: Vaihtoehto terrainia

Viesti Kirjoittaja tuulentarpoja »

Tehnyt nyt noita taloja melkein kokonaisen kaupungin ja täytyy sanoo että kyllä ne ihan realistiselta näyttää. Riittää ainakin mun kotipeleihin :D Mustetta ne vaan syö jonkun verran kun rupeaa enemmän tekemään. Koitan saada otettua kuvan jossain vaiheessa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”