Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa (kuvia)

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
Avatar
Hands_of_blue
Viestit: 1741
Liittynyt: To 25.08.2005 17:36
Paikkakunta: Turku

Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa (kuvia)

Viesti Kirjoittaja Hands_of_blue » La 16.12.2017 18:37

Vuosien tauon jälkeen alkoi taas harrastus ja nimenomaan maastonrakennus kiinnostaa ja kaivoin kaksi pahvilaatikollista materiaaleja ja työkaluja naftaliinista. Sisältöjä tutkiessa kiinnitin huomiota siihen, että lähes poikkeuksetta maustekaapin antimet näyttävät paremmilta kuin kaupalliset flockit, turffit, static grassit sun muut. Alkuun olisi tarkoitus rakennella vain omaksi iloksi eikä rajoittaa luovuutta minkään tietyn pelin skaalaan tai tyyliin ja realismi olisi avainsana. Eli lähestyä koko hommaa kuin olisin tekemässä pienoismalleja elokuva- tai museokäyttöön eikä kulutuskestävää pelitavaraa.

Mausteista ajattelin ratkaisua esimerkiksi realistiseen lehvästöön, johon ei ainakaan männävuosina ollut tarjolla mitään kaupallista ratkaisua. Nopealla vilkaisulla omasta kaapista parhaalta näyttäisi sekoitus korianteria (tummemmat vanhat lehdet) ja lipstikkaa (vaaleat nuoret lehdet ja silmut). Realististen sammalten luomiseen kaipaisin vinkkejä ja nimenomaan moneen eri lajiin. Metsässä olen katsellut kaikkea minikokoista maanpinnan kasvustoa ja suunnitellut yksittäisten itiöemien käyttöä kukkasina ja fantasia/alienkasveina.

Yleisen keskustelun ohella kaipailisin kokemuksia siitä miten hyvin luonnontuotteet säilyttävät värinsä ja koostumuksensa ja millaisella käsittelyllä nämä ominaisuudet voisi maksimoida? Vinkkejä parhaisiin maustehyllyn antimiin ja niiden käyttötarkituksiin? Tuoksut varmaan haihtuvat kohtuullisen nopeasti eli voi pitää hyllyssä ilman että koko kämppä haisee basaarille. :)

Muiden kokemukset auttavat välttämään suurimmat sudenkuopat, mutta joka tapauksessa aloitan varovaiset kokeilut ja pistän jossain vaiheessa blogin pystyyn. Agendalla myös erilaiset kalliot mineraaliesiintymineen ja mahdollisesti orgaanisten puunrunkojen kasvattaminen haluttuun muotoon vesiviljelyssä.
Viimeksi muokannut Hands_of_blue, Ti 02.01.2018 19:46. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
habeli
Viestit: 230
Liittynyt: La 30.09.2006 09:27
Paikkakunta: Helsinki

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja habeli » Ke 20.12.2017 17:48

Sammaleen kaltaista saa miusta hyvin esim hienosta luu/puu/hiekka jauheesta, se tuo tekstuuria liiman kanssa. Mittakaavasta riippuen. Koivunsiemenet on hyviä kuivuneita lehtiä. Yhessä projektissa uitin pieniä kuivuneita kasvinosia glyserolissa saadakseni ne takaisin pehmeiksi, kuivasin liiat pois ja käytin maastossa.

Avatar
Finet
Viestit: 1282
Liittynyt: To 13.02.2003 09:34
Paikkakunta: Turku

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Finet » To 21.12.2017 00:14

Hands_of_blue kirjoitti: Mausteista ajattelin ratkaisua esimerkiksi realistiseen lehvästöön, johon ei ainakaan männävuosina ollut tarjolla mitään kaupallista ratkaisua.
Olisikohan jostain näistä kaupallisista tuotteista apua:

koivunsiemeniä väreissä ja tutoriaali niiden värjäämiseen itse:
http://www.modelscenerysupplies.co.uk/s ... =16/page=2
http://www.reapermini.com/Thecraft/24

lehtiä/lehvästöä:
http://www.greatescapegames.co.uk/basin ... eaves.html
http://www.scenicexpress.com/
Plus Model leaves, ebay
https://www.modeldisplayproducts.co.uk/ ... page={page}

leaf puncher -työkalu:
http://www.greenstuffworld.com/en/95-model-leaves
https://www.pk-pro.de/PK-Punches_1
(Omistan tuollaisen GS Worldin työkalun ja olen leikellyt omat lehteni värikkäästä kartongista, vaikka toki kuivuneista lehdistä saa komeampaa)

Avatar
Timorion
Viestit: 127
Liittynyt: Ma 11.11.2002 16:53

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Timorion » To 21.12.2017 14:37

Käytön jälkeen kuivatuista kahvinpuruista saa hienoa ja halpaa ruskean maan / mullan korviketta.
"A wise man hears one word and understands two."

https://pikkumiehet.wordpress.com

Avatar
Hands_of_blue
Viestit: 1741
Liittynyt: To 25.08.2005 17:36
Paikkakunta: Turku

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Hands_of_blue » To 21.12.2017 18:28

Kiitos vinkeistä, olenkin jo aloitellut ensimmäisiä kokeiluja ja viime yönä läiskin vapaalla kädellä ties mitä mausteita ja erilaisia teelaatuja rakentamalleni kallioalustalle. Osa ideoista toimi erinomaisesti ja osa ei lainkaan, joulun jälkeen on varmaan ensimmäiset yritelmät siinä vaiheessa, että kehtaa esitellä täällä.

Tuo kahvinpuru maaperänä oli itselleni täysin uusi idea ja varmasti menee kokeiluun heti ensitilassa. Koivunsiemenet ovat kauniisti sanottuna ihan okei, pelimaastossa ajavat asiansa mutta ovat liian tunnistettavasti siemenen näköisiä ja 28mm skaalassa valtavan isoja. Leaf puncher työkaluihinkin olen suhtautunut skeptisesti koska jostain syystä en edes ole tullut ajatelleeksi, että materiaalina voisi käyttää kuivattuja lehtiä. Tässäkin tapauksessa paperi on liian paperin näköistä. Jos jossain vaiheessa on tarvetta tunnistettavan muotoisille lehdille niin ovat varmaan ainoa ja paras vaihtoehto. Valmiina myytävistä maastokappaleista en niinkään ole kiinnostunut koska haluan tehdä kaiken alusta alkaen itse enkä niinkään päästä helpolla näyttävään lopputulokseen.

Oli miten oli alustavat tulokset ovat lupaavan oloisia eikä mallailu ole ikinä tuoksunut näin hyvältä. :D

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7570
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Pe 22.12.2017 11:06

Woodland scenicsin vaahtomuovista jauhetut turffit on milesestäni varsin kelpoja sammaleen kuvaajia. paras lopputulos tulee kun sekoittelee eri karkeuksia ja värejä keskenään ja homma kannattaa silata ohennetulla pva:lla.
Ostetaan LotR-kirjoja ja Mordorin örkkejä. Kts. omv-alue.

Avatar
mv40k2
Viestit: 930
Liittynyt: Ma 13.01.2003 04:00
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja mv40k2 » La 23.12.2017 01:34

Jossain vanhassa Mallix lehdessä yks heppu oli saanut aikaiseksi uskottavan näköistä Afrikan punertavaa maaperää sotkemalla paprikajauhetta, ochre maalia ja hieman hienoa hiekkaa. Sillä pastalla sit käsitteli tankin trackit. Pointti oli että mausteita, hiekkaa ja maaleja sotkemalla voi saada aikaiseksi ihan mielenkiintoisia basetuksia.

Multa kans +1 Woodland Scenicsin crump foliagelle eli vaahtomuovinpaloille - nistä tulee mainioita pieniä pensaita jalustoille. Ehkä samanlaista vois saada aikaiseksi kotikonstein repimällä vanhan vaalean pesusienen pieniksi palasiksi ja uittamalla jossain mauste/maali seoksessa, ja sit antaa kuivua kunnolla? En tiedä. Jos halvalla haluaa päästä niin kaikkea pitää kokeilla. Mutta tiedän että metsäjäkälistä ei ole siihen - ne kuivuvat sisällä koviksi ja hauraiksi (mun 90-luvulla tehdyt vihreällä maaliliimavedellä värjätyt jäkäläpensaat on jo ihan muruina).

Avatar
Lassek
Viestit: 3267
Liittynyt: Ma 05.07.2004 21:04

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Lassek » La 23.12.2017 11:58

Aivan mahtava ketju!

re: Jäkälä: Metsästä kerättynä se tosiaan kuivuu, eihän kukaan jaksa niihin ruiskutella vettä, mutta olen saanut kaupasta glyserolilla kyllästettyä, joka on kestänyt jo vuosia pehmeänä. Tosin sekin liimalla peitettynä kuivuu jäykäksi ja hapristuu, kannasta saa vain liimata (kinkkistä).

Aion pistää noita värjäysoppeja ufoplaneettabeissauksen kanssa käytäntöön.
Sikamageita figuja KATSO!

Ihme ulinaa. - Rune

Fluffipelaaminen on mielentila. - AgeofSignar116

Avatar
Hands_of_blue
Viestit: 1741
Liittynyt: To 25.08.2005 17:36
Paikkakunta: Turku

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Hands_of_blue » La 23.12.2017 14:50

Woodland Scenicsin tuotteita olen käyttänyt paljon ja niitä löytyy vieläkin kaapista, ainakin silloin muinoin laatu ja valikoima oli parhaimpia markkinoilla. Nekin vain näyttävät sellaisenaan kuitenkin tosi pienoismallimaiselta eli realismia tavoitellakseni aion kokeilla esim. tuon clump foliagen värjäämistä washeilla ja Vallejon pigmenteillä ja päällystää jollain realistisemman näköisellä mausteseoksella. Olen ennenkin noita yrittänyt maalata mutta tulos on aina ollut suttainen ja epäuskottava, siksi vaihto jauhepigmentteihin. Static grassin tilalle kuivattu tilli näyttää ihan ylivertaiselta ainakin pienillä pinta-aloilla. Kaikenlaiseen värjäämiseen liittyvät vinkin olisivat kotonaan tässä ketjussa ja jos on enempi ohjeita glyserolikäsittelyyn niin sekin kiinnostelisi.

Jäkälämäiseen kasvustoon kokeilin jo teen joukosta löytyneitä ilmeisesti ruusun terälehtiä ja lopputulos ei ole hirveän realistinen, mutta fantasiamaaston tosi kiva katseenkiinnittäjä harmaan kallion pinnalla. Seuraavaksi kokeilen samaan tarkoitukseen värjätä koivun tuohen ohuen ohutta pintakerrosta.

Avatar
mv40k2
Viestit: 930
Liittynyt: Ma 13.01.2003 04:00
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja mv40k2 » To 28.12.2017 01:25

Timorion kirjoitti:
To 21.12.2017 14:37
Käytön jälkeen kuivatuista kahvinpuruista saa hienoa ja halpaa ruskean maan / mullan korviketta.
Tuon aion kokeilla. Kahvinpurut jo kuivumassa. Olen etsinyt hyvää reseptiä kosteiden mutabasejen tekemiseen joten ehkä noista on apua siinä. Väri on ainakin valmiiksi kohdaan.

Sellainen maustekaappiajatus tuli mieleen että jos joukosta löytyy nonparelleja (tiedättehän, niitä pieniä leivonnaisten päälle ripoteltavia värikkäitä pyöreitä rakeita ja pötköjä), niin niitä olen ajatellut käyttää apuna Nurgle basejen ja figujen kanssa efektilnä. Päälle sitä Nurglen vihreää limamaalia, niin vot - tuloksena pitäisi olla värikkäitä paiseita ja matopesäkkeitä. Tuo on vielä vasta teorian asteella kun en ole päässyt kokeilemaan.

Ninjapiraatti
Viestit: 218
Liittynyt: Ti 28.02.2017 10:37

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Ninjapiraatti » Pe 29.12.2017 19:18

Itse olen käyttänyt koivun paksuuntunutta kuorta mitä käytännössä liiteristä löytyy ehtymätön varasto. Toimii hyvin korkkipuun korvikkeena ja joutuin syntyy kiviä ja kallion reunoja.

Kiitoksia myös hyvistä udeoista. Pitääpä käydä raidaamassa maustekaappia.

Avatar
Hands_of_blue
Viestit: 1741
Liittynyt: To 25.08.2005 17:36
Paikkakunta: Turku

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Hands_of_blue » La 30.12.2017 11:26

mv40k2 kirjoitti:
To 28.12.2017 01:25
Timorion kirjoitti:
To 21.12.2017 14:37
Käytön jälkeen kuivatuista kahvinpuruista saa hienoa ja halpaa ruskean maan / mullan korviketta.
Tuon aion kokeilla. Kahvinpurut jo kuivumassa. Olen etsinyt hyvää reseptiä kosteiden mutabasejen tekemiseen joten ehkä noista on apua siinä. Väri on ainakin valmiiksi kohdaan.
Nyt ensimmäinen kahvinpurukokeilu takana ja ongelmaksi muodostui kutistuma kuivuessa. Lähdin hakemaan sellaista muovailtavaa pastaa reseptillä kahvinpurut+ohennettu pva-liima+kivimurske+tikkumaiset yrtit+lehtimäiset yrtit. Ajatuksena helppolevitteinen turvemaa johon voisi ennen kuivumista ripotella ensimmäiset flokkikerrokset ajan säästämiseksi. Kuitenkin n. 25cmx25cm alustalla ja 5mm kerroksella kutistumista tapahtui niin paljon, että pintaan syntyi useiden millien halkeamia ja jäykähkö pohjalevy vääntyi aivan vänkyräksi. Eli vähintäänkin jatkokehitystä vaatii, mutta pienille baseille saattaa kyllä toimia sellaisenaan. Ulkonäkö kyllä kohdallaan ilman maalaamista eli en ole ihan koko ideaa valmis hylkäämään vielä.

Avatar
Morze
Viestit: 3142
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Morze » La 30.12.2017 13:55

Itse olen luonnonantimia käyttänyt pari vuotta sitten muodissa olleiden uudelleenkäytettävien silikoni-muottimassojen kanssa. Kaarnasta saa kopioitua ajopuun kappalaeiden tapaisia kuvioita ja katkaistusta kepistä saa kopioitua kannon.

Ninjapiraatti
Viestit: 218
Liittynyt: Ti 28.02.2017 10:37

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Ninjapiraatti » La 30.12.2017 18:50

Hands_of_blue kirjoitti:
La 30.12.2017 11:26
mv40k2 kirjoitti:
To 28.12.2017 01:25
Timorion kirjoitti:
To 21.12.2017 14:37
Käytön jälkeen kuivatuista kahvinpuruista saa hienoa ja halpaa ruskean maan / mullan korviketta.
Tuon aion kokeilla. Kahvinpurut jo kuivumassa. Olen etsinyt hyvää reseptiä kosteiden mutabasejen tekemiseen joten ehkä noista on apua siinä. Väri on ainakin valmiiksi kohdaan.
Nyt ensimmäinen kahvinpurukokeilu takana ja ongelmaksi muodostui kutistuma kuivuessa. Lähdin hakemaan sellaista muovailtavaa pastaa reseptillä kahvinpurut+ohennettu pva-liima+kivimurske+tikkumaiset yrtit+lehtimäiset yrtit. Ajatuksena helppolevitteinen turvemaa johon voisi ennen kuivumista ripotella ensimmäiset flokkikerrokset ajan säästämiseksi. Kuitenkin n. 25cmx25cm alustalla ja 5mm kerroksella kutistumista tapahtui niin paljon, että pintaan syntyi useiden millien halkeamia ja jäykähkö pohjalevy vääntyi aivan vänkyräksi. Eli vähintäänkin jatkokehitystä vaatii, mutta pienille baseille saattaa kyllä toimia sellaisenaan. Ulkonäkö kyllä kohdallaan ilman maalaamista eli en ole ihan koko ideaa valmis hylkäämään vielä.
Saisko ihan kuvaa? Kiinnostaisi nähdä lopputulos.

Avatar
Hands_of_blue
Viestit: 1741
Liittynyt: To 25.08.2005 17:36
Paikkakunta: Turku

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Hands_of_blue » Su 31.12.2017 18:08

Ninjapiraatti kirjoitti:
La 30.12.2017 18:50
Saisko ihan kuvaa? Kiinnostaisi nähdä lopputulos.
Olen yhden yritelmän jo heittänyt roskiin, mutta toisesta otin nyt pari kuvaa ja bonuksena puuyritelmä. Kuvien laatu on mitä on koska laitoin muuton yhteydessä valoteltan ja päivänvalolamput kiertoon, uudet hankin kyllä kunhan on enemmän kuvattavaa ja lainaan samalla paremman kameran.
P1040164.JPG
P1040163.JPG
P1040162.JPG
Tosiaan molemmat wip, kallioon ja puuhun olen molempiin tyytyväinen, tuota kahvimaata en vain ole saanut toimimaan, mutta pari ideaa vielä odottaa sitä, että flunssa on ohi ja jaksaa keskittyä. :)

Avatar
mv40k2
Viestit: 930
Liittynyt: Ma 13.01.2003 04:00
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja mv40k2 » Ma 01.01.2018 20:59

Kahvimaan väri on lähtökohtaisesti hyvä. Itse ajattelin kokeilla sidosaineena PVA-liiman sijaan ohennettua water effects resiiniä koska tavoitteena kostea muta. Kerrospaksuus ehkä 3mm per base. Ja ajattelin laittaa kahvinpurujen sekaan hieman tiili/urban väripulveria vaalentamaan lopputulosta. Mutta en nyt pääse kokeilemaan reseptiä koska askartelukamat on muuttolaatikossa odottamassa maalauskaapin saamista käyttökuntoon.

Avatar
Hands_of_blue
Viestit: 1741
Liittynyt: To 25.08.2005 17:36
Paikkakunta: Turku

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa

Viesti Kirjoittaja Hands_of_blue » Ti 02.01.2018 19:43

Nyt sain kahvimaan toimimaan kun valoin alustan kipsistä vääntymisen ehkäisemiseksi ja ripottelin kuivatut kahvinpurut siivilän lävitse liimapinnalle. En ole vielä ehtinyt tilaamaan Scenic Cementtiä suihkupullossa eli täytyi tyytyä ohennettuun pva-liimaan tavallisessa siivouspullossa mikä ajaa asiansa, mutta aika ikävä käyttää. Laitan vielä parempaa kuvausta kaikesta kun alkaa olla valmista mutta ettei kiinnostus kokonaan lakkaa tässä vähän sneak peekkeja. Siihen nähden, että kaiken on taas joutunut opettelemaan kantapään kautta uudelleen ja monet vaiheet tekemään useaan kertaan alkaa jo tässä vaiheessa näyttää siltä, että mausteet ovat hyvä lisä askartelupakkiin. On tuossa vielä monta asiaa, joita en varmasti tule käyttämään jatkossa mutta sen siitä saa kun ei malta tehdä testipaloja vaan kaikki on pakko lyödä heti varsinaiseen työhön. :)

Sanokaa myös jos kuvien kanssa on ongelmia, en ole ennen käyttänyt Sotun omaa liitetiedostosysteemiä. Mulle latautuu ja näkyy hyvin.

Vielä vaiheessa eli paljaat kohdat tulevat kyllä täyttymään.
P1040178.JPG
P1040177.JPG
P1040174.JPG
P1040173.JPG

Avatar
mv40k2
Viestit: 930
Liittynyt: Ma 13.01.2003 04:00
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa (kuvia)

Viesti Kirjoittaja mv40k2 » Ke 03.01.2018 20:25

Kyllähän tuo aika realistiselta näyttää. Mukavasti olet saanut värivaihtelua eri mausteilla ja luonnonaineksilla. Kahvinpurutkin näyttää ihan mullalta.

Ainoa mikä itseäni mietityttää on että miten tuon väriset maastonpalat istuvat perus GW-flokatulle pelipöydälle? Kannattaisiko sekaan (ainakin reunoille) sotkea mukaan GW flokkia? Tai sit tietty päällystää koko pelipöytä maustekaapin aineksilla - mut siihen ei taida yksi maustekaappi riittää. :)

Avatar
Hands_of_blue
Viestit: 1741
Liittynyt: To 25.08.2005 17:36
Paikkakunta: Turku

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa (kuvia)

Viesti Kirjoittaja Hands_of_blue » Ke 03.01.2018 21:13

mv40k2 kirjoitti:
Ke 03.01.2018 20:25
Kyllähän tuo aika realistiselta näyttää. Mukavasti olet saanut värivaihtelua eri mausteilla ja luonnonaineksilla. Kahvinpurutkin näyttää ihan mullalta.

Ainoa mikä itseäni mietityttää on että miten tuon väriset maastonpalat istuvat perus GW-flokatulle pelipöydälle? Kannattaisiko sekaan (ainakin reunoille) sotkea mukaan GW flokkia? Tai sit tietty päällystää koko pelipöytä maustekaapin aineksilla - mut siihen ei taida yksi maustekaappi riittää. :)
Kiitos, jos tuosta pari ideaa täytyy nimetä jatkoon niin kirveli ja muut kuivatut yrtit puiden lehdiksi erinomaisia, kahvimaa hyvää pienin varauksin, kuivatut kuusenkerkät ja kamomillankukat ovat hyvää valmista pienkasvillisuutta ja oma suosikkini tuo punainen sammal joka on jotain keltaista tusinaturffia liotettuna ruskeaksi värjätyssä ja ohennetussa pva-liimassa ja paprikamausteessa kieriteltynä.

Värimaailmaa yhteen sitomaan olen käyttänyt woodland scenicsin fine turffia tms. jauhetta ja sitä on ripoteltu kevyesti vähän kaiken päälle. Eli kunhan on reunojaan myöten valmis pitäisi istua ihan ok gwn värimaailmaan. Tosin jos realismia lähtee hakemaan ei lopputulos oikein voikaan istua valmiille tehdaspinnalle ilman alustan vahvaa värjäystä.

Avatar
mv40k2
Viestit: 930
Liittynyt: Ma 13.01.2003 04:00
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Yrtit, mausteet ja metsän antimet maastonrakennuksessa (kuvia)

Viesti Kirjoittaja mv40k2 » To 04.01.2018 20:37

Hands_of_blue kirjoitti:
Ke 03.01.2018 21:13
Tosin jos realismia lähtee hakemaan ei lopputulos oikein voikaan istua valmiille tehdaspinnalle ilman alustan vahvaa värjäystä.
Näin on. Jos realismia ja yhteenkuuluvuutta haluaa niin pitäis koko pelialusta käsitellä. Tai sitten kompromissina sotkea pelialustan flokkia/static grassia mukaan maastonpaloihin jollain sopivalla suhteella, ja ehkä myös käsitellä pelialustaa osittain läikikkääksi näillä maustekaapin ja luonnon aineiksilla. Vois olla ihan hyvä kompromissi koska valmis pelialusta on yleensä aika tasaisen tylsän/epärealistisen vihreä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”