Clear plastic maalauksesta kokemusta?

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
Avatar
tneva82
Viestit: 8632
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Clear plastic maalauksesta kokemusta?

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Eli siis sama maali mitä esmes lentotikuissa on yms. Immolatorissa tulee pala jonka tarkoitus olisi olla "stained window" effekti. Muuten kiva mutta koko ryökäle on yhtä palaa missä on ikkunan karmeja yms oikein urakalla. Pelottaa jo valmiiksi tuon maskeeraus maalausta varten...Ideana olisi että ikkunat itse maalaisin inkeillä jolloin olisi osin läpinäkyvä...

Mutta mites hyvin maali pysyy tuossa jos ei pohjamaalaa millään spraylla tms? Korkeintaan vallejon sivellinpohjaisella voisi varovaisesti vetää(ja sekin on työlästä) ja kun maalattu valmiiksi lakka päälle?

Tämä on sarjassamme hankalasti maalattavat figut.
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
MAnkka
Viestit: 454
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Clear plastic maalauksesta kokemusta?

Viesti Kirjoittaja MAnkka »

Noista lentotikuista satunnaiset maaliroiskeet lähtee ainakin sen verran helposti pois, että kannattaa vähintään lakka laittaa siihen päälle. Pikasella googlettelulla löytyy myös läpinäkyviä pohjamaaleja, jotka on tarkoitettu muoville. Hintakaan ei ole paha, joten kannattaa ehkä harkita kokeilua.

https://m.motonet.fi/fi/tuote/6000550/C ... ali-400-ml
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/
Avatar
mv40k2
Viestit: 979
Liittynyt: Ma 13.01.2003 04:00
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Clear plastic maalauksesta kokemusta?

Viesti Kirjoittaja mv40k2 »

Tuo oli hyvä vinkki tuo läpinäkyvä muovipohjamaali. En tiennyt että sellaista on olemassa. Itse tarvitsen lähinnä 3D tulosteiden maalaamisen pohjustamiseen - jos ei tee mieli maalata koko printtiä niin voi sitta sprayta ja maalata vain ne kohdat mitkä kiinnostaa korostaa. Mutta toiminee hyvin myös akryylisten palasten kuten lentotikkujen pohjustukseen ennen maalausta.

@tneva82: Unohtaisin Vallejon tai muiden valmistajien vesiohenteiset akryylimaalit. Silloin kun on tarve saada maali pysymään hankalilla pinnoilla kuten lakan päällä tai akryylissä, ainoa oikea ratkaisu on enamel, ym öljy- ja liuotinpohjaiset maalit. Mielellään tärpättiohennettuna parilla kerroksella, jotta menee ja tarttuu pinnan pienimpiinkin epätasaisuuksiin. On samalla sitten myös käsittelyä kestävä maalipinta (hyvä pelifiguissa).
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”