Sivu 1/1

Karanteenimaalaus, kierros 14, "kauhu"

Lähetetty: Su 12.07.2020 15:06
Kirjoittaja Dolmot
Kulkutaudit kiertävät pitkin maita ja kansalaiset vetäytyvät kauhuissaan suojaan (maalaamaan). Karanteenimaalauksen kierroksella 14 (6.-12.7.) aiheena on "kauhu". Miten se on mahtanut ilmentyä?

Re: Karanteenimaalaus, kierros 14, "kauhu"

Lähetetty: Ma 13.07.2020 20:28
Kirjoittaja The Captain
Ainakin kiire oli kauhea viime viikolla. Maalaamiseen ei ollut kuin illat maanantaista keskiviikkoon.

Lepakkouniversumissa erinäistä kauhunsekaista tunnetta tykkäävät aiheuttaa ainakin Doctor Death ja Linnunpelätin. Ja jottei yksinäinen kostajamme tuntisi oloaan niin yksinäiseksi kamppailussaan pahaa vastaan, taistoon liittyy joukko apusankareita hohtavissa trikoohaarniskoissaan.

Kauhuviikon kauhusaldo:
- Maalattu: on.
- Maalattu kauhean paljon: on.
- Maalattu kauhua: on.

Re: Karanteenimaalaus, kierros 14, "kauhu"

Lähetetty: Ma 13.07.2020 21:23
Kirjoittaja Laava
Kai nämä kaksi voi julistaa valmiiksi. Aiheuttavat pelkoa sääntöjensä mukaan, käytetty värimaailma kauhua tottumattomassa vastustajassa.

Re: Karanteenimaalaus, kierros 14, "kauhu"

Lähetetty: Ma 13.07.2020 23:36
Kirjoittaja Dolmot
Moi

Tällä viikolla hävettää aivan erityisesti tuotannon niukkuus, koska teeman piti osua just eikä melkein. Valitettavasti jouduin tekemään varaslähdön tekniikkakierrokselle ja senkin väärin. Pöydät ja illat olivat nimittäin täynnä polkupyörän osia. Pelatakin piti välillä. Sota oli kauhea. No, jotain sentään kaivoin sekalaisten hyllystä.

Kuva

Kuva

"Onpa outo yksisarvinen." Ei, sarvia taitaakin olla oikeasti kolme. Vielä oudompaa. Eivätkö ne ole dinosauruksia tai jotain?

Voivottelun vastapainoksi sanottakoon, että tämä onnistui minusta olosuhteisiin nähden hämmästyttävän hyvin. Figu on alkujaan Grenadierin Fantasy Lords -linjaston paketista "6006 Demons" (ei 666, ihan) jostain keski-kasarilta. Myöhemmin sitä uudelleenpaketoitiin Nightmares-linjastoon, muistaakseni ristikkäin Call of Cthulhu -figujen kanssa, joilta oli päättynyt lisenssi. Löytyy nykyään paketista Demons 2.

Metsän musta vuohi eli mustavalkoinen yleisväriteema pomppasi jostain mieleen. (Siihen saattoi vaikuttaa Tipi ja Sylvesteri -sivun selaaminen, mutta älkää kertoko kenellekään.) Sitten sudin heiluessa mukaan tuli pala kerrallaan oranssia ja punaista demonisuuden merkiksi. Näistä syntyikin minusta ihan riittävä klassinen paletti. Ei ollut alkujaan tarkoitus ruveta työstämään mitään valoefektien juhlaa vaan ihan vain kauhuroippeen perusvarmaa siirtämistä maalattujen osastolle, mutta hehkuva kirves ja alusta piristivät minusta kokonaisuutta kummasti. Joistain kohdista en ole ihan varma, mitä ne yrittävät tarkalleen esittää. Sanotaan nyt vain että se on jotain yliluonnollista ja sillä hyvä.

Kauhua pitäisi olla, ei mitään kovin hienovaraisen vihjailevaa vaan aika suoraviivaista, mutta eipähän tarvinne selitellä. En taida kuitata suuren panostuksen pistettä, koska yhdellä figulla mennään, eikä siihen viime kädessä erityisen paljon panostettu. Paletin rajaus säästi aikaa. Jatkamme tästä, vaikka lähin viikko näyttää vielä aika rankalta töiden ja projektien yhteisrypistykseltä. Yritetään selvitä ja saada lopuksi jotain pihallekin.