Karanteenimaalaus, (väli)tilinpäätös

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3533
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Karanteenimaalaus, (väli)tilinpäätös

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

Hei vain.

Huhtikuun alussa innovoitu karanteenimaalaus on ehtinyt tarjoilla lähes neljän kuukauden ajan askarointia ja ideointia sekä tietenkin visuaalista viihdettä yleistä synkkyyttä karkottamaan. Ehkä se on onnistunut myöskin tuottamaan konkreettisia tuloksia projektien etenemisen muodossa.

Jokin logiikan tynkä johti tulokseen, että tämä kuun vaihde voisi olla sovelias ajankohta laittaa asiat toistaiseksi pakettiin. Päätöskierroksen ja -ketjun konseptiksi julistin tai toivoin, että halukkaat osallistujat saavat esitellä kokonaissaldoaan koko haasteen ajalta. Lisäksi on sallittua ja suotavaa laittaa mukaan vielä jotain tuoretta, mikä tavalla tai toisella täydentää aiempaa. Yleinen fiilistely kuulunee myös asiaan.

Ehkä tämä on myös normaali kierros, numeroltaan 17 tai sitten jotain muuta. Minusta kyllä 16 on mukavan pyöreä luku, johon maailma olisi saanut loppua, mutta ei ole niin tarkkaa.

Ellei vaihtoehtoisia suunnitelmia esitetä, lähdemme tämän katsauksen jälkeen määrittelemättömän mittaiselle tauolle viikoittaisesta karanteenimaalauksesta. Toivottavasti siihen ei edes tarvitse palata näissä merkeissä. Tilalle astuu sillä välin epävirallinen elokuu- tai mätäkuumaalaus, jolloin saa työstää hiukan suuremman projektin ilman viikkotason raportointia. Jos kiinnostusta löytyy, senkin tulokset voidaan koota jonnekin. Mietitään näitä myöhemmin. Nyt vain lyhyet kiitokset kaikille. Pidemmät pistän varmaan johonkin toiseen viestiin.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Laava
Viestit: 541
Liittynyt: Ti 27.08.2002 14:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Karanteenimaalaus, (väli)tilinpäätös

Viesti Kirjoittaja Laava »

Asettelin jo pöydälle haasteen aikana maalattuja figuja, kun totesin etten saa sitä määrää mahtumaan kuvausalustalleni mitenkään järkevästi, saati saamaan tolkullista kuvaa niistä. Joten kuva vain viimeisen viikon aikana valmistuneista muutamasta. Ja näiden alustalle ollessa kamera ilmoitti ettei suostu laukeamaan, lataa akku. Joten saatte huonon puhelinräpsyn. Sori siitä.

IMG_20200803_215959.jpg
IMG_20200803_215959.jpg (76.74 KiB) Katsottu 611 kertaa
"Born to RUNE"
aeaelioe
Viestit: 93
Liittynyt: Ti 23.10.2018 20:01

Re: Karanteenimaalaus, (väli)tilinpäätös

Viesti Kirjoittaja aeaelioe »

Fiilistellään! Vein sopivasti viimeisen muutaman kuukauden maalailut toimiston lasikaappiin eilen, ja otin ryhmäkuvia. Mä luulen, että nää kaikki valmistui näiden haasteiden aikana:

Kuva
Kuva

Tuoreita tuon jälkeen ei oikeastaan ole ihan valmiiksi asti päässyt. Tai no, tässä on kaksi juuri 2 tuntia sitten valmistunutta figua, niiden baset vaan eivät ole vielä tehty. Ja kirjaimellisesti tulee täydentämään tuota tokan kuvan hyllyä (ja armeijaa). Taustalla 8 muuta joista puuttuu vähän yksityiskohtia:

Kuva
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3533
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: Karanteenimaalaus, (väli)tilinpäätös

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

Noh, ehkä pitää tunnustaa realiteetit ja pistää tähän väliin tällainen kuvatus.

Kuva

Maalasin 15-milliset talot ja objektiivimarkkerit, jotka ovat pyörineet pöydällä lähes koko haasteen ajan. Näitä muistaakseni dremelöitiin ja alustoitiin joskus aivan haasteen alun tienoilla. Myöhemmin laitoin ne hädin tuskin maalattua esittävään kuntoon yhtä kesäkuun pelisessiota varten. Sitten onkin ollut hiljaista, kun teemat eivät tahtoneet natsata. Nyt totesin, että on aika siivota pöytä jokseenkin kirjaimellisesti. Muuta keskeneräistä ei tainnut haasteen ajalta jäädäkään.

Maalikerroksia tuskin on tulossa tämän enempää ja kuuluisassa pelikunnossa nämä ovat helposti. Lakkauskin on jo tehty. Myöhemmin tehtävän osastolle jäi vain samainen alustointi, jonka nimim. aeaelioe mainitsi. Toisin sanoen ruohoa ja kukkia lisäilen juuri, mutta kun PVA:n kuivuminen siistiin kuntoon ottaisi vielä lisää aikaa, menköön nyt näin ettei tarvitse hosua hölmösti. Oikeastaan puoli päivää meni jo tänään kuivumisia odotellessa, koska osa musteista on todella hitaita sillä saralla.

Yhteenvetävä teema täyttynee kuten kerrottu, ja työmäärä on ollut selvästi yli minimin, etenkin jos alkuperäiset dremelöinnit laskee mukaan.

Kuten ehkä arvata saattaa, kokonaiskuvaa en saa juuri tähän hätään väsättyä. Pitää käydä aluksi läpi edelliset ketjut, koska osa alkupään tuotannosta on luultavasti jo unohtunut ja sotkeutunut muuhun sälään pelien myötä. Yritän tekaista sellaisen huomiseksi ja pistää samalla näihin ne puuttuvat ruohot. Tuskin haittaa tässä vaiheessa haastetta? Sallin toki muillekin, joko järjestäjän suuresta armosta tai nimimerkillä "oma lehmä ojassa". Figuja on kuitenkin kiva katsella, eikä seuraavaakaan kierrosta enää tule.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12817
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Karanteenimaalaus, (väli)tilinpäätös

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Ööö.

Kaikista haasteen aikana maalaamistani figuista on kuvia aikaisemmissa ketjuissa. Osan fyysisistä figuista olen jo pakannut muualle tai lahjoittanut pois, joten kattavaa ryhmäkuvaa ei tässä kohtaa enää saa. Ja haasteen jälkeen olen saanut maalattua melkein yhden figun, koska yritän parannella rasitusvammaani. Eli ei mitään uutta raportoitavaa sitten viime näkemän.

Kilpailija kompastuu maaliviivalla.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
Avatar
Morze
Viestit: 3221
Liittynyt: La 28.04.2007 22:21
Paikkakunta: pk-seutu

Re: Karanteenimaalaus, (väli)tilinpäätös

Viesti Kirjoittaja Morze »

Alkuperäisenä ketjuntekijänä pitää varmaan minunkin jotain postata. Vaikla en kovin moneen kierrokseen saanutkaan maalattua (ja parilla kertaa osallistuin juuri sillä mitä sattui olemaan maalatrua), motivoi ketju ajottain maalaamaan loppuin jotain. Viimeiset puuttuneet pikkubotit valmistuivat juuri sopivasti tänään, joten laitetaan kuva valmistuneesta 500 pisteen Isoriaani joukosta.
20200804_162528.jpg
Viimeksi muokannut Morze, Ke 26.08.2020 15:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3533
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: Karanteenimaalaus, (väli)tilinpäätös

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

No niin (TM).

Yhä on useampi rauta tulessa, enkä ryhdy pitämään perusteellista juhlapuhetta. Tein kuitenkin jotain viime yönä luvattua, eli pistin tämän viikon taloihin ruohot...

Kuva

...ja pengoin eri suunnista figuja pikaista kokonaiskuvaa varten. Olisikohan tässä suunnilleen kaikki?

Kuva

Olipahan tiukalla saada tässä muodostelmassa kaikki samaan kuvaan kun puoli pöytääkin on muuta ryönää täynnä. Asian helpottamiseksi sama jaoteltuna lohkoittain.

Gladiaattorijuttuja:
Kuva

Sekalaisia:
Kuva

By Fire and Swordia:
Kuva

Njoo, asettelu on vielä hiukkasen hakuammuntaa, mutta ehkä tuosta yleinen juoni selviää.

Yhtä sun toista tuli näköjään tehtyä. Aina ei edetty ihan siihen suuntaan mitä keväällä visioin, kun tuli improvisoitua teemojen, pohjamaalissa olevan kaman ja pikaisimpien pelitarpeiden mukaan. On tämä joka tapauksessa kirkkaasti enemmän kuin talvikaudella, jolloin ei tullut tehtyä juuri mitään. Jotain iloa ulkonaliikkumiskielloista ja kaiken peruuntumisesta, mikä oli ehkä haasteen tarkoituskin?

Semmoista. Nyt pitää jo rientää seuraaviin paikkoihin. Lomaa on vielä jokunen päivä jäljellä, joten ehkä korjailen jossain välissä näistä pikkuvikoja, jotka palailivat taas mieleen, tai sitten siirryn jo niihin asioihin, joita oikeasti piti tehdä. Kiitoksia jälleen ja palataan vielä tarpeen mukaan.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Avatar
ile
Viestit: 1448
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Karanteenimaalaus, (väli)tilinpäätös

Viesti Kirjoittaja ile »

Olisin kovasti halunnut olla enemmän tässä mukana, mutta mulla karanteeniajan maalailuinnostus löytyi eräästä toisesta maalaushaasteesta: maalaa joka päivä jotain (ja höpise siitä toisten kanssa). Sepä kai lopulta oli tämänkin karanteenimaalauksen tarkoitus. Mulla onnistui maalaaminen lopulta neljänä viitenä päivänä viikossa. Enempikin olisi voinut, mutta kesämökillä luonto ja ihmiset veivät voiton maalauspisteestä.

Tässä viimeisen neljän kuukauden maalaussaldo:

Kuva

Kuva kertoo määrän, mutta on siellä pikkasen laatuakin joukossa. :) En nyt jaksa tunkea tänne pitkää liutaa valoboksin lähikuvia. Facen Figuprojektien vertaisryhmästä taitaa löytyä kaikki.

Takarivin basettamattomat ovat kesken, eli vähän varaslähtöä seuraaviin haasteisiin. Toisaalta kolmannes valmistuneista figuista oli jo pohjatyöstettynä ennen huhtikuuta. Pitkä figujen valmistumisaika onkin keskeisin syy sille, etten juuri ikinä ehdi lämmetä viikkohaasteille, tuskin edes kuukausihaasteille. On sitten ihan sattumasta kiinni, onko pöydällä edes etäisesti haasteeseen sopivia ukkoja. :D

-ile
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”