Maalausaiheinen artikkeli: Dipping for Dummies

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
Avatar
LAV-Kitsune-
Viestit: 1368
Liittynyt: Ke 26.08.2009 08:30
Paikkakunta: Kuopio

Re: Maalausaiheinen artikkeli: Dipping for Dummies

Viesti Kirjoittaja LAV-Kitsune- » Pe 19.03.2010 17:32

En nyt nopealla vilkaisulla löytänyt vastausta, eli pystyykö figuja dippauksen jälkeen vielä highlightaamaan niin, että jälki ei pomppaa dippauksesta silmille. Esimerkiksi pohjamaali goblin greneillä tms. ja highlightiä dipin jälkeen taas goblin greenillä ja siitä hiukan vaaleammilla väreillä? Vai onko dippaus sellainen lopullinen käsittely minkä jälkeen figulle ei voi enää tehdä oikein mitään? Lisäksi toimisiko ennen dippausta tehty highlightaus, joka korostaisi mahdollisesti vielä enemmän syvyyseroja, vai tuleeko jäljestä sitten jo ihan oudon näköinen?

Edit: Tarkoitus oli laittaa kuvia jo huomattavasti aikaisemmin, mutta vastatakseni omaan kysymyksen figuja voi dippauksen jälkeen highlightailla. Pinta on vain vähän kiiltävä ja liukas, että glazettaminen ei oikein toimi ja jälki pitää tehdä drybrushaamalla ja hyvin varovasti. Ennen dippausta tehty washi näyttää myös aika hienolta sieltä dipin alta. Alla plaguebearereita joissa sellainen antiikin vihreä (mikä lie rotting flesh oli citadel värin nimi) pohja, washeja suolissa yms ja sitten dippaus. Tällaista jälkeä on erittäin nopea tehdä ja kymmenen plaguebeareria valmistui noin tuntiin, jos dipin kuivamista ei lasketa.
Kuva

MakeH
Viestit: 3035
Liittynyt: To 18.07.2002 15:21

Re: Maalausaiheinen artikkeli: Dipping for Dummies

Viesti Kirjoittaja MakeH » Ti 27.09.2011 17:35

Kuten huomasit, hyvin pystyy maalaamaan dippauksen päälle. Itse dippasin armeijan pelipöytävalmiiksi ja sen jälkeen aloin nappula kerrallaan high-lightailemaan.

Kiilto ja liukkaus on kuitenkin täysin lakkakohtaista. Dipatessa matalla kiiltoa ei pitäisi olla. Muutenkin dipatessa tärkeintä on lakan valinta, en suosittelisi koskaan käyttämään kiiltävää lakkaa... poislukien tietenkin tilanteet joissa haluat kiiltelevän nappulan.
Tähän liittyen, yllätyksekseni army paintterin dippilakat olivat kehnohkoja.

Toisaalta, dippaamisen merkitys on varmasti vähentynyt GW:n dippiwashien julkaisun jälkeen.
"Embrace the filth" -Voices in Oggy's head

Zelekendel
Viestit: 327
Liittynyt: Pe 21.02.2003 15:14
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Maalausaiheinen artikkeli: Dipping for Dummies

Viesti Kirjoittaja Zelekendel » Su 12.08.2012 16:00

Onkos tähän aiheeseen tullut uutta sanottavaa GW:n uuden Shade-sarjan ilmestymisen jälkeen?

Tyytyväisenä vetelin pitkään Bistrot-lakalla örkkini, mutta tosiaan eniten sapetti se, että kansi ei mennyt kunnolla kiinni ja vaikka menikin, lakka kuivuu purkkiin. Pintakerros oli aina kovettunut, ja siihen piti tehdä "avanto", kunnes lopulta kaikki oli kuivunut.

Funtsin vaan, että pitäisikö kuitenkin ostaa tuota Army Painterin Dark Tonea seuraavaksi, kerta Vallejon lakat vaikuttavat aika kehnoilta nettiarvostelujen perusteella edullisuudestaan huolimatta, vaiko vaan pysyä Bistrotissa - vaiko peräti kokeilla GW:n kalliita Shadeja.

Avatar
Lassek
Viestit: 3267
Liittynyt: Ma 05.07.2004 21:04

Re: Maalausaiheinen artikkeli: Dipping for Dummies

Viesti Kirjoittaja Lassek » Su 12.08.2012 16:04

Lakkapurkkia kantsii säilyttää kansi alas, jolloinka sinne ei pääse ilmaa mitenkään tekemään soossiin kuorta.
Sikamageita figuja KATSO!

Ihme ulinaa. - Rune

Fluffipelaaminen on mielentila. - AgeofSignar116

Karri
Viestit: 117
Liittynyt: Pe 28.03.2003 11:45
Paikkakunta: Helsinki

Re: Maalausaiheinen artikkeli: Dipping for Dummies

Viesti Kirjoittaja Karri » Ke 15.08.2012 10:55

Dippipurkkien ennenaikainen kuivuminen on ärsyttänyt itseänikin. Melkein vaikuttaa siltä, että kuivumisen, eli käytännössä tämän kalvon muodostamisen aiheuttaa pikemminkin jo purkissa oleva oleva ilman eikä niinkään kannen vuotaminen.

Itselläni kuivumista on nimittäin esiintynyt vain puolityhjissä purkeissa ja huolimatta siitä, että olen huolellisesti tiivistänyt kannen muovikelmulla.

En ole sen kummempaa ratkaisua vielä löytänyt, mutta jossain välissä pitäisi kokeilla jonkun sopivan liuottimen lurauttamista purkkiin juuri ennen sulkemista. Tärpätti lienee ykkösvaihtoehto.

Kappu
Viestit: 22
Liittynyt: Pe 03.08.2012 13:52

Re: Maalausaiheinen artikkeli: Dipping for Dummies

Viesti Kirjoittaja Kappu » To 30.08.2012 17:41

En ole lukenut kuin muutaman viimeisen viestin pollista, joten en ole täysin varma onko kyseessä vesiohenteinen vai esim. lakkabensiinillä ohennettava tavara.
Kuitenkin lakkapurkkiin ainakin mikäli kyseessä on lakkabensiinillä ohennettava lakka, niin kokeilkaapa laittaa purkkiin vettä ennen sulkemista. Vesi ei tällöin sekoitu lakkaan, vaan jää tämän pinnalle kalvoksi eristäen sen ilmasta, joka johtaa kaikkien suureksi yllätykseksi siihen, että lakkaan ei tuota kalvoa tule, ellei se ole suljettuna niin kauan notta vesi haihtuu purkista (olettaen kannen jääneen hieman auki). Käyttöönottaessa kaataa veden poies, tahi imeyttää vaikka tuhannen elefantin talouspyyhkeellä.
Mikäli kyseessä on vesiohenteinen tavara, niin tekee saman, muttei sekoita vettä sinne lakan sekaan, vaan antaa kellua pinnalla (kyllä se siinä jonkinaikaa pysyy, ellei tapana ole ravistella purkkeja ohimennessään).

Eldrad
Viestit: 13
Liittynyt: To 04.04.2013 02:24

Re: Maalausaiheinen artikkeli: Dipping for Dummies

Viesti Kirjoittaja Eldrad » La 01.06.2013 00:45

Onko kenelläkään kokemuksia tosta uudesta army painterin quick shade tuotteesta. Sain käsityksen että se toimii samalla tavalla kun näillä perus maalikaupan lakoilla mutta hintaa sille pirnukalle on 25e että mitähän erikoista siinä sitten on.itse olen vasta maalauksen alotellu ja ei toi pensseli shadeus oikeen siistin näköistä ole niin ajattelin kokeilla tällä. Jos jollain olisi kokemuksia tästä jo niin olisi hieno kuulla onko se hintansa arvoista tavaraa ennenkuin ostaa.
"He who sees his own doom can better avoid its path. He who sees the doom of others can deliver it."
Eldrad Ulthran, Farseer of Ulthwé

Avatar
pamp-pu
Valvoja
Viestit: 2084
Liittynyt: Su 15.12.2002 14:39
Paikkakunta: Turku

Re: Maalausaiheinen artikkeli: Dipping for Dummies

Viesti Kirjoittaja pamp-pu » Su 04.01.2015 17:33

Kah kehveli, tä on vieläkin stickynä vuosien jälkeen. Eipä mitään, jatkakaa :).
Wargamers do it on the table.
Maksan Lotrin High Elffien kilvistä ja Easterlingien keihäsmiehistä. Lähetä YV.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”