Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Miniatyyrien maalaukseen, konvertoimiseen sekä maastontekoon liittyvät kinkkiset kysymykset ja ongelmat.
Avatar
jullevi
Valvoja
Viestit: 5724
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:38
Paikkakunta: Tampere

Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja jullevi »

Iltaa.

Maalinpoistosta kysytään jatkuvasti. Tiedotteelle tai artikkelille olisi käyttöä. Vapaaehtoisia kirjoittajia etsitään. Tavoitteena olisi kerätä lista maalinpoistoon soveltuvista aineista ja niiden käyttöohjeista.

Formaatti voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen:
Aine: ihme-litku premium plus
Soveltuu: metalli/muovi/resiini
Käyttö: kaada aine kannelliseen astiaan, anna figujen uida muutama tunti, pese maalit pois juoksevan veden alla tjsp
Hävitys: voi hävittää kaatamalla viemäriin
Jos kukaan ei ole halukas kirjoittamaan kokonaista artikkelia, voi tietoja kerätä myös aine kerrallaan. Arvaajat ja arpojat älkää vaivautuko, nyt haetaan asiallista ja selkeää kontribuutiota.

Saa vapaasti ehdottaa myös vaihtoehtoista formaattia. Ylläoleva on vain esimerkkinä siitä, minkälaisia tietoja ainakin kaivataan. Kirjoittakaa aineista vaikka tähän jatkoksi, kootaan artikkeli myöhemmin. Korjailkaa ja täydentäkää toistenne kirjoituksia ja varautukaa siihen, että tätä ketjua moderoidaan ankaralla kädellä.
"It's a great excuse to start collecting ANOTHER army. One can never have enough armies and starting a new one is always exciting."
Avatar
Finklestein
Viestit: 581
Liittynyt: La 18.12.2004 19:00
Paikkakunta: Imatra

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Finklestein »

Tässä kaksi ainetta joita käytän eniten.

Tärkeimmät välineet maaleja poistaessa: Kumihanskat, hammasharja ja sanomalehti.

Aine: Jarruneste
Soveltuu: muovi, metalli, resiinistä ei ole tietoa (KapuEdit: Resiini pehmenee jarrunesteessä, eli ei suositella.)
Saatavuus: huoltoasemat
Käyttö: Jarruneste on myrkyllistä!Suojaa kädet aina sitä käsitellessä. Kaada aine kannelliseen astiaan. Anna figujen uida pari tuntia, riippuen maalista ja lakkakerroksesta. Maalien irtoamista voi auttaa harjaamalla figuja hammasharjalla. Kun maalit on saatu irti, figut kannattaa pestä fairylla. Jäljelle jäänyt jäte jätetään astiaan seuraavaa kertaa varten, tai kaadetaan takaisin pulloon ja...
Hävitys: ...toimitetaan ongelmajätteen keräyspisteeseen

Aine: Asetoni
Soveltuu: metalli, resiinistä ei ole tietoa
Saatavuus: sekatavarakaupat
Käyttö: Asetoni on myrkyllistä! eikä sitä tulisi hengittää saati koskettaa. Kaada aine kannelliseen lasiastiaan. Anna figujen uida pari tuntia riippuen maalista ja lakkakerroksesta. Kun maalit on saatu irti, figut kannattaa pestä fairylla. Hammasharjaa voi käyttää apuna. Jäljelle jäänyt jäte jätetään astiaan seuraavaa kertaa varten, tai kaadetaan takaisin pulloon ja...
Hävitys: ...toimitetaan ongelmajätteen keräyspisteeseen
Viimeksi muokannut Finklestein, Ti 29.01.2008 12:39. Yhteensä muokattu 7 kertaa.
"mul on pieni marine armeija jos on ; vast 10 marinee ja 1 tankki" -nöhö
Avatar
Jarva
Viestit: 607
Liittynyt: Pe 07.04.2006 18:28
Paikkakunta: Koivistonkylä, Tampere

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Jarva »

Tässä olisi vanha maalinpoistoartikkelini, jota hieman muokkailin. Perustuu tietenkin omiin maalinpoistokokemuksiini, joten kyseisen menetelmän vaikutuksesta joidenkin valmistajien maaleihin en tiedä. Tämän kaltainen liuotusmenetelmä tehonnee varmaan muillakin liuottimilla kuin mäntysuovalla, mutta muut kertokoot niistä. Artikkelini on kyllä hieman laajempi ja tutoriaalimaisempi, kuin jullevin esittämä esimerkki, mutta oletanpa että kelvannee:

MINIATYYRIEN MAALINPOISTO MÄNTYSUOVALLA


Soveltuu:

-Akryylipohjaisiin(?) maaleihin (Citadel, Vallejo, …)
-Metalli-, muovi-, resiiniminiatyyrien maalinpoistoon. Ei sovellu hauraista aineista tehtyihin miniatyyreihin, kuten kipsiin.

Mitä tarvitset:

- yksi tai useampi maalattu miniatyyri
- mäntysuopaa
- astia
- pieni harja (esim. hammasharja)
- (neula, coctailtikku, tms.)Maalinpoisto askeleittain:

1. Sijoita miniatyyri sopivaan astiaan. Jos miniatyyrillä on koristeltu alusta, yritä irrottaa se, sillä tekonurmi ja muut tekeleet todennäköisesti turmeltuvat.

2. Kaada mäntysuopaa astiaan, ja varmista, että miniatyyri on täysin mäntysuovan peitossa (ei ole pakko, mutta nopeuttaa hommaa kummasti)

3. Anna miniatyyrin muhia mäntysuovassa jonkin aikaa.

HUOM. Maalin irtoamisajat vaihtelevat tapauksittain, eli joskus maali irtoaa useamman tunnin jälkeen ja vastamaalatusta miniatyyristä se saattaa irrota jo alle tunnissa.

4. Ota miniatyyri astiasta ja huuhdo sitä hetki hanan alla, jotta mäntysuopa ja suurimmat maalikertymät irtoavat.

5. Ota harja ja ala harjaamaan miniatyyristä jäljelle jääneitä maaleja pois. Ole varovaisempi green stuffista tai muusta aineesta tehtyjen konversioiden kohdalla, jotteivät ne irtoa. Tarpeen tullen käytä neulaa tms., jotta saat maalin pois ahtaista koloista, kuten korvista ja hampaista. Varo painamasta etenkin neulaa liikaa, jottei miniatyyrin pinta naarmuunnu, etenkin muoviminiatyyreissä. Coctailtikkua käyttäessä naarmuuntumisesta ei ole vaaraa.

Jos osa maalista tuntuu olevan tiukasti kiinni miniatyyrissä, laita miniatyyri takaisin mäntysuopaan ja kokeile jonkin ajan päästä uudelleen.

Käytä tervettä maalaisjärkeä ja tarkastele onko jotain pientä maaliläiskää edes pakko poistaa, eli näkyisikö kyseinen läiskä laisinkaan uuden maalikerroksen alta.

HUOM. Muoviminiatyyrien metallia huokoisempi pinta todennäköisesti imee itseensä hieman pigmenttiä. Siitä ei tarvitse välittää, kunhan vain maalaat peittävän pohjamaalin.

6. Miniatyyrisi pitäisi olla nyt (melkein) uudenveroinen.


Mäntysuopa maalinpoiston jälkeen:

Käytön jälkeen mäntysuovan voi turvallisesti kaataa viemäriin tai pihamaalle, sillä mäntysuopa on nopeasti maaperässä hajoava ja luontoa säästävä aine. Mäntysuopaa ei saa kaataa suoraan vesistöön, sillä mäntysuovan sisältämät hartsihapot ovat myrkyllisiä kaloille.

Kertaalleen käytetty mäntysuopa ei ole suinkaan käyttökelvotonta, vaan voit säilöä sen seuraavia maalinpoistokertoja varten. Jälkikäyttö kannattaakin ottaa huomioon maalinpoistossa käytettävää astiaa valitessa, jolloin kannelliset rasiat ja purkit ovat ihanteellisia. Mäntysuopa ei menetä tehoaan useidenkaan maalinpoistokertojen jälkeen, mutta alkaa hyytelöitymään, jolloin sitä kannattaa laimentaa vedellä. Laimentaminen ei vaikuta mäntysuovan tehoon.


Risut & Ruusut:

+Halpaa
+Mäntysuopaa löytyy lähes jokaisesta kaupasta
+Mäntysuopaa voi käyttää useaan kertaan
+Lähes olemattomat haittavaikutukset luonnolle

-Epämääräiset maalin irtoamisajat
-Saattaa tehota eri tavoin eri valmistajien maaleihin
Viimeksi muokannut Jarva, Ke 06.02.2008 11:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Sticced
Viestit: 580
Liittynyt: Su 22.04.2007 11:38

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Sticced »

Laitetaampas fairystä sitten.

Aine: Fairy power spray
Soveltuu: metalli/muovi/resiinistä ei tietoa.
Käyttö: Kaada aine kannelliseen astiaan ja laimenna mahdollisesti vedellä(suosittelen). Anna figujen uida vähintään puoli tuntia litkussa ja pese hammasharjalla juoksevan veden alla. Jätä neste astiaan figut poistettuasi ja uudet vain tilalle, toimii tehokkaasti kolme-neljä kertaa.
Hävitys: Voi hävittää kaatamalla viemäriin.
Oma-aloitteisuutta.
Matti L.
Viestit: 8
Liittynyt: La 26.01.2008 10:13
Paikkakunta: Helsinki

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Matti L. »

Tässä tuli jo hyviä vinkkejä, tack. Koska tarkastelen tekstiä nyypän silmillä ja aivoilla, niin vielä lisää infoa voisi laittaa mainittujen ja tulevien aineiden vaarallisuudesta ja saatavuudesta. Joistakin tietty jo olikin jotakin. Mistä esim. tuota Fairy Power Sprayta saa ja onko se haitallista hengitettynä tai iholla tai viemärissä? Tuosta em. aineesta viemäri jo mainittiinkin, mutta sitten tulevista litkuista. Ihan silleen kirjotusvinkkinä.
Kekka
Viestit: 221
Liittynyt: Pe 16.02.2007 10:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Kekka »

Tässä pieniä lisäyksiä: Fairy Power Spray

Mistä? Myydään oikeastaan kaikissa kodinhoitotavaraa myyvissä liikkeissä. Esim. Prismat, Citymarketit, jne.
Tarkemmin? Pesuainehyllyt. Vierestä löytyy mm. lattianpesuaineet jne.
Mihin alunperin tarkoitettu: Rasvan ja lian poistamiseen keittiöolosuhteissa. Omat kokemukset grillin ja BBQ-kastikkeiden yms kanssa olleet mahtavia. Kaikki töhnä valuu itsekseen pois ritilöistä jne.
Turvallisuusnäkökulma: Purnukan takana on oranssilla pohjalla musta rasti eli aine on Haitallista/Ärsyttävää. Erikseen on mainittu, että ainetta ei saa laittaa silmiin, nielaista, spraysumua ei saa hengittää, pitää välttää pitkää kontaktia iholla, jne. Hävittäminen: viemäri. Käytössä en ole huomannut mitään vaikutusta iholla (ja nielemistä tai silmiin laittoa en ole kokeillut enkä suosittele muillekkaan).
Käyttö figujen kanssa: Sopii erinomaisesti sekä muovisille että metallisille figuille (en näe syytä miksei myös hartsista/resiinistä tehdyille). Purkin takana varoitetaan, että saattaa poistaa maalit, joka on tietenkin hyvä asia meille. Omat kokemukset poikkeuksetta hyviä. Maalit lähtee 15min vaikutuksen jälkeen hammasharjalla tai käsipesulla juoksevan veden alla.
Avatar
Terminator Sergeant
Viestit: 1801
Liittynyt: Ti 10.05.2005 15:39
Paikkakunta: Helsinki, henkisesti ikuinen savolainen

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Terminator Sergeant »

Mäntysuovasta sanoisin vielä että nuo irtoamisajat ovat todella epämääräisiä. Omaa blood bowl tiimiä tehdessäni vanhoista liskomiehistä, oli niitä liotettava viikko siellä (ihanat hajut) ennenkuin hammasharja suostui irrottamaan niitä.
Maalattu GW:n maaleilla.

Gs:ssät olivat irrottautuneet itsestään jo tässä vaiheessa, eli aine toimii hienosti konversioiden purkuun, jos et ole johonkin vahinkolaukaukseen tyytyväinen.
"The inhabitants of this earth are of two types. Those with brains but no religion, and those with religion but no brains."
Avatar
Murhe
Valvoja
Viestit: 3639
Liittynyt: Pe 13.09.2002 09:33
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Murhe »

Aine: Nitromorse
Soveltuu: metallifiguureille (resiinistä ei tietoa, muoviin en kokeilisi)
Saatavissa: Prismasta ja Carlssonilta olen ainetta nähnyt, en ole nyt pariin vuoteen tarvinnut.
Käyttö: Periaatteessa hyvin yksinkertaista, ainetta figujen kanssa samaan astiaan 10 - 30 minuutiksi ja harjaus hammasharjalla pitäisi riittää. Lopuksi huuhdellaan vedelä. Aine on tehokasta ja tarvittaessa sitä voi kierrättää uuteen figuerään, jolloin jätteen määrä vähenee. Aineen puhti saattaa uudelleen käytettynä hyytyä, jolloin on pidennettävä vaikutusaikaa ja tehostettava harjausta. Harjauksen yhteydessä on syytä varautua, että ainetta voi roiskua vaatteille ja ympäristöön. Muistaakseni aine tuntui ikävältä iholla, joten suojahanskat voisivat olla tarpeelliset. Itse käytin astiana metallista lasagnevuokaa.
Hävitys: Ongelmajätteen keräykseen.
Avatar
Matti Niemelä
Ylläpitäjä
Viestit: 2802
Liittynyt: Ma 20.05.2002 15:51
Paikkakunta: Espoo

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Matti Niemelä »

Itseasiassa pitää korjata hieman Murheen viestiä.

Ensinnäkin Nintromorssia sopinee kaataa suoraan viemäriin runsaan veden kera. Purkin kyljessä luki että kun huonekalusta on poistettu maalit, voi huonekalun vaan huuhdella runsaalla vedellä. Mikä tietenkin tarkoittaa että johonkin viemäriin/maahan ne aineet siinä häviää. Tämä siis tietenkin ellei siellä ole erikseen mainittu että jätteet pitää kerätä pois ja viedä keräykseen, mitä en vaan itse ole noteerannut.

Itse olen kokeillut muoviin (baset), voinen sanoa että 15 min sisään ne olivat puhdasta velliä. En siis suosittele.

Mutta on kyllä varmaan tehokkainta litkua metallifiguille mitä on saatavilla.
Avatar
Nilarakh
Peliporukkavalvoja
Viestit: 1508
Liittynyt: Ma 11.04.2005 20:45

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Nilarakh »

Lisäyksenä ylempiin kahteen, että haittavaikutuksena syövän riskin kasvaminen ihon kanssa kosketuksissa ollessa tai höyryjä hengitellessä. Tuskin kovin moni tätä harrastaakaan.
"ytimekäs ja hyvä *näyttää vaemman sormen peukaloa*" - Hovinarri

Cynae-aeaelioe
Avatar
Peukaloinen
Viestit: 285
Liittynyt: Su 03.06.2007 08:46
Paikkakunta: Espoo

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Peukaloinen »

Omia kokemuksia Fairy Power Spraysta:
Kekka kirjoitti:Käytössä en ole huomannut mitään vaikutusta iholla (ja nielemistä tai silmiin laittoa en ole kokeillut enkä suosittele muillekkaan).
Noin 5 figun harjaamisen jälkeen alkaa sormenpäiden iho kulua. Sen jälkeen ne on pari päivää vähän arat ja pistelee. Eli varsinkin heikkoihoisten tai isompia määriä kerralla putsaavien kannattaa käyttää joitakin hanskoja.
Kekka kirjoitti:Maalit lähtee 15min vaikutuksen jälkeen hammasharjalla tai käsipesulla juoksevan veden alla.
Parhaaseen tulokseen kuitenkin päästään ½ tunnin odottelulla, mutta sitä pidempään on turha odottaa.
Sticced kirjoitti:Kaada aine kannelliseen astiaan ja laimenna mahdollisesti vedellä(suosittelen). Anna figujen uida vähintään puoli tuntia litkussa ja pese hammasharjalla juoksevan veden alla. Jätä neste astiaan figut poistettuasi ja uudet vain tilalle, toimii tehokkaasti kolme-neljä kertaa.
Vaihtoehtoisesti laita jonkun astian pohjalle seisomaan ja ruiskuttele sillä pullolla fairyt päälle. Näin ainetta kuluu vähemmän, mutta sitä ei voi käyttää uudelleen, jos sen antaa kuivua.

Ja vielä pieni lisäys:
Hinta: Noin 5€/pullo (375 ml)
Avatar
Pontus
Viestit: 325
Liittynyt: Su 03.04.2005 12:59
Paikkakunta: Barbarus

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Pontus »

Aine: AC-16 Erikoispuhdistusaine (Pitäisi löytyä ihan tavarataloista muiden väkevien mömmöjen joukosta)

Soveltuu: metalli/muovi (resiinistä ei tietoa, en omista resiinifiguja, vahinkoa ei kuitenkaan tee muoviin)

Käyttö: Pistä astia suurimmaksi osaksi täyteen vettä ja täytä loput aineella. Anna figujen uida vaikka yön yli, mitä pidemmän aikaa mömmö vaikuttaa, sen parempi tulos. Sitten kalastelet vaan figusi pois ja peset vedellä ja vaikka vanhalla hammasharjalla. Mömmöä voi käyttää melko useasti vaikka menisikin irronneista maaleista mustaksi.

Hävitys: Voi hävittää kaatamalla viemäriin.

Kovasti kyllä suosittelen, puhdistuu figut oikein hyvin ja vielä kohtuu nopeasti.
Alles super gut!
Avatar
Ruoska
Viestit: 447
Liittynyt: Ti 07.10.2003 19:42
Paikkakunta: Vantaa

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Ruoska »

Molemmat aineet on käsitelty muidenkin toimesta, mutta lisään tähän nyt kokemuksiani näistä. Kokemusta toistasataa figua, tosin ei yhtään resiiniä joten en puhu niistä sen enempää.
Aine: Jarruneste (DOT-3), maksaa jokusen euron vaikka Biltemassa tai bensiksellä.
Soveltuu: Metalli ja muovi.
Käyttö: Figut mihkä vain kannelliseen purkkiin (muovinenkin käy), jarrunestettä päälle. Muhitetaan pari päivää. Hinkkaa figut hammasharjalla, pese juoksevalla vedellä. Samoilla litkuilla käsittelee useammat figut, ei tartte uusia nestettä jokaisen satsin välein.
Hävitys: Ongelmajätteeseen.
Muuta: Toimii vain akryyleihin, ei irroita basecoat sprayta kovinkaan tehokkaasti. Tämähän nyt on monesti vain plussaa, koska uuden basecoatin sprayaamiseen kuluu paljon vähemmän sprayta. Pohjamaali irtoaa siis vain korkeimmista/ohuimmista kohdista. Akryylit lähtevät erinomaisesti. Ei tee liimoille mitään, eli figut pysyvät yhtenä kappaleena. Helppo, halpa ja hajuton metodi.
Aine: Nitromors, maksaa 15€/0.5l tai 20€/1.0l esim. Ykkös-Anttilan remppahyllyltä.
Soveltuu: Metalli
Käyttö: Kaada sopiva nuljaska morssia vaikkapa morssipullon korkkiin, levitä siitä jollain isolla sudilla figujen pintaan. Figut lasipurkkiin (muovinen purkki pehmenee aika nopeasti) ja kansi kiinni. Parin tunnin päästä voit huuhdella juoksevalla vedellä figut puhtaaksi. Huuhtele paineella, morssi voi jäädä ikäviksi klimpeiksi (lavuaarin hajulukkoon jne) eikä varmaan tee hyvää jos lavuaarissa on muoviputket.
Hävitys: Ongelmajätteeseen.
Muuta: Vain metallifiguille ja vain lasi- tai metalliastiassa. Säästät 90% aineesta kun sivelet runsaasti pensselillä figuihin, ainetta kuluu älyttömästi jos täytät suoraan muhitusastian morssilla. Käytä jotain hommalle omistettua halpahallisivellintä, suti nimittäin ei ole muutaman kerran jälkeen ihan priimassaan enää. Hoida homma vaikka takapihalla tai tuulettimen kanssa, älä ota henkosia morssista. Irroittaa pohjamaalit kanssa. Altistuvat liimapinnat heikentyvät, metallifigut hajoavat osiinsa ja muoviset kokonaan. Kirvelee käsillä vaikka peset juoksevalla vedellä, eli handut on pro.
Avatar
Silveri
Viestit: 3554
Liittynyt: Pe 03.10.2003 14:10
Paikkakunta: Porvoo

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Silveri »

Lisäyksiä Fairy Power Sprayhyn:

- pitempään käytettynä saattaa aiheuttaa sormien hilseilemistä tilapäisesti - tai ainakin herkistää ihoa, joten en nyt oman kokemukseni perusteella suosittelisi välttämättä pistämään lateksihanskoja käteen pariin päivään FPS:n käytöstä (jos siis olet noin puolisen tuntia viettänyt hangaten maaleja pois noin 30 figusta). Atoopikoille suosittelen vinyylihanskojen käyttöä FPS-käsittelyn ajan. Suhteutettuna kuitenkin kaikkiin muihin myrkkyihin (ehkä mäntysuopaa lukuun ottamatta), lienee turvallisin vaihtoehto.

+ teholtaan hyvää, menee jarrunesteestä ja ksyleenistä ohitse

+ sopii niin muoveille, metalleille kuin hartseillekin (kyllä, resiinifiguista poisteltu maaleja)

+ NOPEAA. 1/2 tuntia riittää hyvin, itse asiassa useita tunteja pitemmät käsittelyt vain kuivattavat FPS:än, jolloin käytännössä koko homman joutuu tekemään alusta uudestaan

+ voi hävittää kaatamalla viemäristä alas, uskokaa pois, tämä on kovinkin suuri etu

+ saatavuus lienee parhain, kun todennäköisesti löytyy lähikaupastasi (ja viimeistään astetta isommasta kaupasta)

+ sopii moneen muuhunkin asiaan

- saattaa toisinaan vaatia uusintakäsittelyn, jos alla on paksu maalikerros, mutta ei tämän suhteen eroa oikeastaan muistakaan maalinpoistoaineista
Minä olen kalamies, minä olen kalamies, minä olen tursas! Ïa, ïa, fhtagn!
Tosimiehet käyttää pitsiä ja sukkahousuja!
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12827
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Hyvä tietää, että Fairy power spray ei vahingoita hartsia; olinkin aikeissa testata, muttei tarvinnutkaan.

Sen sijaan sekä keskimääräiset jarrunesteet että Kodin Putkimies aiheuttavat hartsissa (eli "resiinissä") pehmenemistä, jotenka maalinpoistoa kalliista Forge World -figuista tai muistakaan hartsivaluista näillä tököteillä ei suositella.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
Visual
Viestit: 369
Liittynyt: To 06.12.2007 14:49

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Visual »

b]Aine:[/b] lasol laimentamaton lasinpesuneste
Soveltuu: metalli/muovi/ resiinistä ei ole tietoa
Käyttö: kaada aine kannelliseen astiaan, anna figujen uida puoli tunti, pese maalit pois hammas harjalla ja huuhtele vedellä
Hävitys: voi hävittää kaatamalla viemäriin, mutta sitä voi käyttää vielä pari kertaa käytön jälkeen
hintaomani 5.90e
mistä saa ainakin halpa-hallista ja luultavasti prismasta, citymarketista jne
''Imagination is more important than knowledge"
- Albert Einstein
Avatar
Gene Steeler
Viestit: 354
Liittynyt: Ma 29.07.2002 15:08
Paikkakunta: Salo

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Gene Steeler »

"Aine:" Dremel (tai vast.) & muoviharjaksinen kiillotuspää (mustat harjakset).
Soveltuu: metalli (en testannut muoviin)
Käyttö: Kun kemiallinen aine ei kuitenkaan irrota kaikkia maalinhitusia pienimmistä koloista, tarvitaan lisäksi mekaanista agitaatiota. Perinteiset hammastikku ja hammasharja voivat viedä hermot, jolloin otetaan koneet käyttöön. Muoviharjaksisia päitä on kahdenlaisia, itse käytin mallia jossa harjakset sojottavat kaikki samaan suuntaan poispäin dremelistä, muistuttaen pientä maalisutia. Toinen vaihtoehto on malli jossa harjakset ovat kehämäisesti akselin ympärillä.
Käytä ensin kohtuullista nopeutta, lisää tehoa tarvitaessa. Suosittelen vain muoviharjaksisia kiillotuspäitä, tosin saahan niitä teräspäitäkin omalla vastuulla kokeilla...
hinta: Dremel n.40-200eur, terä tullee mukana tai kymmenellä eurolla saa setin jossa useita erilaisia.
mistä saa: Clas Ohlson, Motonet, citymarket(?) yms yms.
Sumppi Ry - Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
Heavy Gear Blitz!
Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12827
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Gene Steeler kirjoitti:"Aine:" Dremel (tai vast.) & muoviharjaksinen kiillotuspää (mustat harjakset).
Soveltuu: metalli (en testannut muoviin)
Just.

Omissa kokeissani ainakin pehmeämmät metallifigutkin (mm. monet lyijylliset metalliseokset) menettävät detaljejaan ennen kuin kaikki maalihituset ovat poistuneet keskuudestamme. Kannattaa ainakin tietyllä varauksella suhtautua tähän kikkaan ennen kuin menee arvokkaita kasari-Citadelejaan tärväämään.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.
Avatar
Hands_of_blue
Viestit: 1743
Liittynyt: To 25.08.2005 17:36
Paikkakunta: Turku

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Hands_of_blue »

The Captain kirjoitti:
Gene Steeler kirjoitti:"Aine:" Dremel (tai vast.) & muoviharjaksinen kiillotuspää (mustat harjakset).
Soveltuu: metalli (en testannut muoviin)
Just.

Omissa kokeissani ainakin pehmeämmät metallifigutkin (mm. monet lyijylliset metalliseokset) menettävät detaljejaan ennen kuin kaikki maalihituset ovat poistuneet keskuudestamme. Kannattaa ainakin tietyllä varauksella suhtautua tähän kikkaan ennen kuin menee arvokkaita kasari-Citadelejaan tärväämään.
Dremelillä en edes ole viitsinyt yrittää, mutta käsipelillä nuo muoviharjat ovat erinomaisia. Enemmän kuin maalinpoistoon käytän niitä kuitenkin ns. showcase figujen hiontaan ennen maalausta. Huomattavasti mukavampi maalata sellaista peilikirkasta pintaa kun sellaista röpelöä, jota valujen pinnat joskus tuppaavat olemaan.

Edit: Eli harja vain Gw:n sormiporaan kiinni tukevan otteen takaamiseksi ja raivokkaasti sutimaan figun pintaan. Yllättävän nopeasti siloittuu.
Avatar
Gene Steeler
Viestit: 354
Liittynyt: Ma 29.07.2002 15:08
Paikkakunta: Salo

Re: Maalinpoistoartikkelin kirjoittajia etsitään

Viesti Kirjoittaja Gene Steeler »

The Captain kirjoitti: Just.
Koefiguina minulla oli wanhoja pehmeästä metallista tehtyjä GW:n skeletoneja. Havaitsin pinnan kiillottumista ja hieman figusta tosiaan irtosi metallipölyä, mutta ei mitenkään hälyttävästi. Figuun ei tullut naarmuja eikä detaljeja hävinnyt. Kapteenin neuvosta kannattaa kyllä ottaa vaari jos arvostaa _vanhoja_ figujaan kovasti. Itse aion käyttää kikkaani tulevaisuudessakin, varsinkin uudempiin kovempiin valkometallifiguihin ja varovaisuudella noihin vanhoihinkin.
Sumppi Ry - Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
Heavy Gear Blitz!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maalaus, konverttaus ja maiseman teko”