Wood elffit äge of sigmarissa

Miten eri armeijat poikkeavat toisistaan tyyliltään ja pelitavoiltaan. Keskustelua eri yksiköiden käytöstä tilanteiden mukaan.
kptTupsu
Viestit: 76
Liittynyt: Ke 22.04.2015 13:04
Paikkakunta: Joensuu

Wood elffit äge of sigmarissa

Viesti Kirjoittaja kptTupsu » Ma 16.10.2017 22:21

Moi!

Minulla on vanha wood elves armeija. Onko se mitenkä toimiva age of sigmarissa? Mitkä yksiköt ovat yhä pelattavissa ja mitkä eivät?

Avatar
Tom_Gore
Viestit: 1397
Liittynyt: Ma 25.10.2004 12:33
Paikkakunta: Tampere (Annala)

Re: Wood elffit äge of sigmarissa

Viesti Kirjoittaja Tom_Gore » La 21.10.2017 09:37

Iso osa yksiköistä eivät enää ole "Wanderers" keywordilla, mikä vaikeuttaa niiden ottamista listaan - jos siis ei pelaa ihan perus Order listalla.

Lisäksi yleinen konsensus on, että yksiköt ovat ominaisuuksiinsa nähden ylihintaisia. Uudessa General's Handbookissa sentään saivat omat allegiance ability, joilla armeijasta voi tehdä laidoilla kikkailevan ja ampuvan. Valitettavasti edelleenkään eivät ole mitenkään tehokas pelissä, koska suurimmassa osassa skenaarioita pelaaja on pakotettu viemään armeijansa keskialueelle.

Rivien välistä on myös luettavissa, että Wandererit eivät ole pitkään aikaan saamassa omaa Battletomea.

TL;DR: Wood Elffit ovat yksi AoS:n "unohdettuja" armeijoita. Itse en käyttäisi niihin juurikaan aikaa ja energiaa tässä vaiheessa.
This world is not so vast that it could conceal the bones of my enemies. Instead I will pile them so high even their gods weep at the sight.
- Lord Assassin Morghoul

kptTupsu
Viestit: 76
Liittynyt: Ke 22.04.2015 13:04
Paikkakunta: Joensuu

Re: Wood elffit äge of sigmarissa

Viesti Kirjoittaja kptTupsu » To 26.10.2017 21:30

Kiitos vastauksesta. Annan niiden siis pölyttyä hyllyssä ainakin jonkin aikaa

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Wood elffit äge of sigmarissa

Viesti Kirjoittaja jamovoima » La 28.10.2017 22:26

Jos kiinnostaa, niin tuolla on n. 30 sivua tekstiä siitä miten armeija toimii tai ei: http://www.tga.community/forums/topic/8 ... otakuinkin tuolta sivulta lähtien ollaan nykyisen handbookin aikakaudella.

Wanderereilla on muutama tosi hyvä yksikkö, kuten eternal guard tai waywatcher herot ja myös perus jouskariukot on ihan hyviä. Allegiance abilityt ovat vähän huonosti yksikkötarjontaan sopivilta (yhdelläkään yksiköisstä ei varmaan kannata koittaa ottaa chargea vastaan perääntyäkseen ja ampuakseen), mutta artefaktit ja command traitit näyttävät ainakin paperilla hauskoilta (samoin kun toki tuo pöydän reunalla teleporttailu, vaikka voi olla ettei pelin voittamisen kannalta ehkä se voimakkain kyky).
Uusi GHB ja Errata vei tosiaan joiltain vanhoilta yksiköiltä wanderer keywordin, mutta lähinnä warhawkit taisi olla "menetetyistä" yksiköistä oikeasti hyviä, ja nekin lähinnä spellsingerin loitsun ja neljän haavansa johdosta. Toki tietty wardancerit ja glade riderit on ikonisia welf-joukkoja. Waywatcherit yksikkönä on tietty myös hyviä, mutta nuo sankarit on vielä parempia, joten en tiedä onko se suuri häviö. Vastapainoksi allyjen kautta saa esim. sylvanethia mukaan tuomaan hiukan lähistehoja.
Itse olen lähinnä ollut vastaanottavassa roolissa (joskin yksi waywatcher on usein omassakin Order-armeijassani) ja kyllä meidän vähemmän hampaat irvessä pelaamiseen painottuvassa "metassa" metsästontut on aina olleet ihan kimurantti vastus. Josta päästäänkin siihen, että kuten yleensä Warhammerissa, paljon riippuu siitä kuinka optimoimaan taipuvaista peliseuraa sattuu omalle kohdalle osumaan. Grand tournament -tyyppisessä pelaamisessa wanderereilla ei taida paljon sanottavaa olla, mutta jos pelikaverien armeijat painottuu enemmän "legacy" armeijoihin (eli vanhoihin faba-armeijoihin), ei metsätontuilla pitäisi olla mitään ongelmia.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Armeijat ja yksiköt”