KOW Faba-welffeillä

Miten eri armeijat poikkeavat toisistaan tyyliltään ja pelitavoiltaan. Keskustelua eri yksiköiden käytöstä tilanteiden mukaan.
Avatar
rpr
Viestit: 366
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

KOW Faba-welffeillä

Viesti Kirjoittaja rpr » Ti 26.06.2018 16:25

Onko olemassa jotain "yleisesti hyväksi havaittua" listaa siitä, minä erilaiset faban (erityisesti wood elf) napit toimisi Kings of Warissa?

Nopealla googletuksella en löytänyt, mutta esimerkiksi dryadeita näytetään käyttämän "Hunters of the Wildeina" - toki muokattuna 100x40/80mm -muotoon.
Onko warhawk riderit ok "Drakon Ridereina"?
Meneekö sisters of thorn Stormwind Cavalryna?

Avatar
El Capitan
Peliporukkavalvoja
Viestit: 5497
Liittynyt: Pe 17.12.2004 21:55
Paikkakunta: Tuuliklaani / Pori
Viesti:

Re: KOW Faba-welffeillä

Viesti Kirjoittaja El Capitan » Ti 26.06.2018 19:03

Tervettä järkeä käyttäen pääsee todella pitkälle. Hieman mielikuvitusta käyttäen paljon pitemmälle.

Itse mm. en yhtään panisi pahitteeksi, jos Welffejä pelattaisiin Uncharted Empires -lisäosan The Brotherhood -armeijana, joka yleensä mielletään Brettoniaksi. Armeija pitää sisällään elementtejä, heikkoja ja raskaita yksiköitä niin jalkaisin kuin ratsuinkin. Ennen kaikkea myös armeijan erikoissääntö Valiant, joka kasvattaa talonpoikien rohkeutta ritarien lähennä sopii hyvin kuvaamaan elffien rohkeuden kasvua puuhenkien taistellessa rinnalla. Tai miksei vaikka toisinkin päin? Tai jonkun toisen otuksen kanssa, beastmenien, ihmisten jne.

Welffit ovat myös todella hyviä peluutettavaksi Basileanina, joka myös omalla tavallaan niin erikoissääntönsä kuin myös yksiköidenkin suhteen antaa hyvän yksikön peluutettavaksi melkein jokaiselle Welffi-yksikölle. Warhawk Rider esim. voi ihan hyvin olla joukkojansa inspiroiva ja parantava voimakas velho, eli siis toisin sanoin Phoenix.

KOW on siitä todella hyvä peli, että se mahdollistaa melkein minkä vain peluuttamisen minä vain. Hirviöitä voidaan muokata erilaisin upgradein painottumaan taistelijasta taikovaan jne. Kun pohditaan, mikä miniatyyri kuvaisi kaikista parhaiten jotain tiettyä yksikköä, hyvin usein on kysymys miniatyyrin koosta. Vastustaja saattaa katsoa hieman kieroon, jos ihmisen kokoista (height 1) miniatyyriä peluutetaan hirviönä (height 4).

Toinen tärkeä asia pohdittavaksi on yksikön defence-arvo. Mikäli yksiköllä on defence parempi kuin 4+, niin on vähän kummallista peluuttaa miniatyyriä, joka juoksentelee ympäriinsä chainmail-bikineissä. Tässä kohtaa Warhawk Riderin ja esim. Wild Riderin haarniska ei kuvaa parhaiten haltiaratsuväen def5+:aa, joka on verrattavissa vanhan maailman 3+ saveen.

Kaiken voi kuitenkin aina selittää keijupölyllä. Suomen KOW-skene on myös hyvin myötämielinen kaikkien asioiden suhteen. Kunhan et voita, niin kaikesta päästään kyllä yhteisymmärrykseen.

Ps. Ropeconissa on KOW-turnee. Tervetuloa Welffeinesi pelaamaan matalan kynnyksen tapahtumaan.
Soturin ei tarvitse vuodattaa verta voittaakseen taistelun.
- Sinitähti

Avatar
rpr
Viestit: 366
Liittynyt: Ti 24.07.2007 17:04
Paikkakunta: esPoo
Viesti:

Re: KOW Faba-welffeillä

Viesti Kirjoittaja rpr » Ti 26.06.2018 21:24

El Capitan kirjoitti:
Ti 26.06.2018 19:03
Kaiken voi kuitenkin aina selittää keijupölyllä. Suomen KOW-skene on myös hyvin myötämielinen kaikkien asioiden suhteen. Kunhan et voita, niin kaikesta päästään kyllä yhteisymmärrykseen.
Mutta kun minä yleensä voitan... O:)


(mutta nyt on kyllä kyse ihan siitä, että figut loppuu kesken jos ei voi olla luova. Hyvä että voi olla)

Ipp3
Viestit: 186
Liittynyt: Su 13.09.2015 16:55

Re: KOW Faba-welffeillä

Viesti Kirjoittaja Ipp3 » To 05.07.2018 17:04

Aika pitkälti samoilla linjoilla kuin Kapteeni tuossa edellä.

KoWissa ne mietittävät jutut siinä kun soveltaa nappejaan sopiviksi johonkin armeijaan ovat mielestäni:

a) uhkaavuus - näyttääkö porukka siltä, että se iskee kuin Sommar Tider länsinaapureihin?

b) kestokyky - voiko vastustajan olettaa hiffaavan ja muistavan, että yksiköllä on kova defense? Esim. def 4+ yleensä meinaa haarniskaa ja kilpeä, def 5+ on jo oikeasti raskas panssari.

c) koko - onko se ukkeli oikeasti tarpeeksi iso ollakseen ELEMENTAL OF MANOWARISH DOOM +3! vai onko sillä liian pieni haba?

--

Skene on hyvinkin vapaamielinen sen kanssa, millä napeilla kukakin pelaa. Jos oikeasti panostaa peliin niin sitten olisi hyvä, että yksiköt oikeasti käy siitä, minä niitä pelaa. Aika hyvä peukkusääntö on se, että jos joudut kysymään "käyks tää näin?" niin tiedät itsekin, ettei se oikein käy. Jos pelaa joskus ja jouluna niin eiköhän se ole aika sama mitä pelaa minäkin.

Elffien rosteri antaa melko pätevät säännöt Welffien pelaamiseen, tosin on siellä niitäkin yksiköitä jotka vaatii vähän sommittelua ja ynnäilyä.

Ippe

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Armeijat ja yksiköt”