Bretonniasta

Miten eri armeijat poikkeavat toisistaan tyyliltään ja pelitavoiltaan. Keskustelua eri yksiköiden käytöstä tilanteiden mukaan.
Mikkelix
Viestit: 293
Liittynyt: Su 16.01.2011 11:45
Paikkakunta: Epsoo

Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja Mikkelix » Su 08.04.2012 13:34

Hei!
Nyt kinnostaisi aloittaa bretonnia ja ajattelin kysyä neuvoja viisammilta.
Eli seuraavanlaisia kysymyksiä:
- Voiko full knight armeijalla pärjätä, tietenkin parit trebut ja pegasoksest, mutta muuten.
-Minkälaiset sankarit?
- Mitä loreja kannattaa käyttää?
- Onko jotain must have yksikköjä tai sellaisia yksikköjä jotka kannattaa kiertää kaukaa?
- Ja jos joku olisi niin ystävällinen, että postaisi semmoisen listan millä voisi pärjätä, ja minkä koko olis noin 2400 pistettä.
Mitään pistehintoja ei tarvitse laittaa, vaan lähinnä semmoinen lista mistä näkee mitä kannattaa peluuttaa.
Hou hou hou!

ManAtArm
Viestit: 731
Liittynyt: Ma 30.08.2010 14:18
Paikkakunta: Rauma

Re: Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja ManAtArm » Su 08.04.2012 16:00

Ok, porin liigoja/turnausta seuranneet voivat todeta että en ole paras puhumaan mutta:
-Juu pärjää, mutta varaudu ylämäkeen juoksemiseen vastaan tuulevassa mysrkyssä.
-Lähistely/haaste mestarit(ja käytä virtueita, lance of artois ja Virtue of Joust on kiva kombo paladiinille) tai Ld boosterit(todennut että näitäkin tarvitsisi).
-Life ja beast toimii. heavenssia en ole kokeillut. Lifellä saa äijiä pysymään hengissä ja beastillä tehoa, ja ne pari lämä lämäloitsuista fwellers below ja se beastin parempi magic missile on tehokkaita.
-skippaa grail pilgrimit. must have, core ritareita tietenki
-Öööh... pärjääminen on ollut hieman kyseen alaista joten seuraava saa luvan hoitaa tämän.
Hullu selvänä, tervejärkinen humalassa.

Avatar
Zere
Peliporukkavalvoja
Viestit: 490
Liittynyt: Su 14.11.2004 20:21
Paikkakunta: Turku

Re: Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja Zere » Su 08.04.2012 23:25

Pähkinän kuoressa bretonnialla toimii parhaiten isot ritariryhmät, pari jousiryhmää ja trebut.

Lordista saa varsin hauskoja komboja. Bsb:lle kannattaa pistää enchanted shield ja lopuilla mitä haluat.

Propethessiä kannattaa miettiä vasta isompiin peleihin ja se kannattaa pelata lifellä, pienemmät taikurit beastilla koska sigillä on kiva boostata ryhmiä.

Ritarit vähintää 12 modelin kokoisiksi (sis mahd sankarit).

Jousia 1-2 pientä ryhmää. Skirmaajia voi miettiä taikurin suojaksi. Näille aina tulet ja musikantti.

Questit vähän turhia nykyään. Grailit rokkaa aina mutta on kalliita.

Men at armsit on vähän turha valinta. Ei oikein koskaan toimi.

Grail Reliquae on todella hyvä kunhan ottaa sen maksimi kokoisena.

Pegasukset ja yeomenit on vähän hankalampi juttu. Pegat toimii joskus todella hyvin ja joskus hajoavat heti.

Trebu on aina hyvä.
WHFB: Bretonnia, High Elves
WM: Undead, Bretonnia
LotR: Forces of Good, Forces of Evil
WH40K: Adeptus Mechanicus: War Convocation, Adeptus Astartes: Iron Hands
AoS: Kharadron Overlords

Mikkelix
Viestit: 293
Liittynyt: Su 16.01.2011 11:45
Paikkakunta: Epsoo

Re: Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja Mikkelix » Ma 09.04.2012 06:44

Kiitos molemmille vastauksista.
Hou hou hou!

Avatar
jupu_pupu_mies
Viestit: 2466
Liittynyt: La 12.01.2008 21:44
Paikkakunta: Hönölä

Re: Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja jupu_pupu_mies » Ma 09.04.2012 22:42

Man at armsit on iha jees. Ainakin etc:ssä pelaisin peksuhelvettiä pienillä ritariryhmillä ja trebuilla. Man at armseissa istuu sit kaikki luikurit ja peksulordi sankaroi jossakin. Ihan hyvä lista kuhan katot ettei suhun chargata vaan chargaat ite joka on lentävillä ryhmillä suht helppoa.

Mikke
Viestit: 873
Liittynyt: La 21.09.2002 11:11
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja Mikke » Ke 11.04.2012 22:55

Men-at-Armseilla saa melko helposti steadfastia ja tietenkin samalla pois vihollisen steadfastin. Vastahyökkäyksiä ajatellen se on varsinkin melko oleellinen juttu. Men-at-Armsien roolia tosin voi hoitaa ihan yhtä hyvin jousimiehetkin isoina blokkeina.
"Concrete is heavy ; iron is hard - but the grass will prevail."
-Edward Abbey

Suolakala
Viestit: 313
Liittynyt: Ma 02.02.2004 12:29
Paikkakunta: Helsinki

Re: Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja Suolakala » Ma 09.07.2012 09:49

Oletan jotkut compit tän keskustelun pohjaks, koska compittomas hammeris bretit on vähä surullisia.

Musta breteillä on tällä hetkellä kaks fiksua listaformaattia joista toisesta on kaksi alatyyppiä. Näille on yhtenäistä pakollinen 9-12 kotri lance, Lordi heroic kb:llä + sword of swiftnessillä + kestokamoilla, 1+ unitti Pegsuja ja 2xtrebua. Yleensä coressa on yleensä kiinni aika minimit koska ne parhaat herkut ei ole siellä. Joku perusritari ei oo kuuminta hottia nykyedikassa. Profetessi on messis yleensä lifel. Jos lojuu heavenssia voi harkita.

1. Laidat kii ja ajetaan graileilla:

Eli iso grail lance Lordilla, bösbillä ja 4+ shootawardi lipulla. Etenkin ETC:ssä ku bösbi saa mundaneita niskaan niin sen saa paremmin kitattua. Ympärille höttöä ja koitetaan kuskata se graillance mehukkaisiin kohteisiin ja hakea pisteet kotiin.

2. Dem Pegasus

a) 2x lancea coreen, lortolle pegsu alle ja 3xunittia pegsuja. Pegsupala voi olla myös messissä. Harjataan vihun höttö pois ja koitetaan isoilla lanceilla sitoa ne vaaralliset unitit ja sitten lopulta hakea ne pehmityksen jälkeen pois. Aika monet kuolontähdet tottelee trebua/dwelleriä. Tällä voi lojua paremmi ku 1. tyypin listalla jos ajaminen on kivistä.

b) Lojutations. Tässä on lähinnä enemmän arsuja. Bösbi+Proffa saattaa olla jalkasin. Ammutaan pisteitää irti. Jos vihun pakka hajoaa pegsut hakee helppoja kohteita poijes tai harjaa unitinjämiä. Varmaa 1 lance + arsuja + ehkä man-at-armsei. Ne on ihan hyvä tarpitti.

Ja toho ylempään keskusteluun niin en tiiä missä metamaailmassa tääl taas eletään mut grail pilgrimit on kyl ihan hirveitä. Joku katto reliqueta, trollas sen säännöt ja relique itki ittensä uneen. Se vaan kuolee käsiin kun se syö multiwoundia. Lisäks se on järkyttävän kallis. Sit se ei oikee osaa. Man-at-armsit + damseli blessingin jakoitemillä on tyylii halvempi ja saat viel kotkan kaupan päälle. Man-at-armsit on kans aika kauan steadfastin kautta kuitenkin stubbornei. Offensiivisessa pelaamisessa ne on aika käsiä, et sä niillä mitään steadfasteja oo hakemassa. Matkalla vihun linjaan ne syö aika helposti jotain ja on turhan pieniä perillä. Niiden isoin ongelma on, että ne ei oikee comboo mun armeijan kanssa hirveen hyvin. Jos oot menos päälle niil on vaikeuksia pysyä messissä.

Pegsujen roolia ei voi korostaa liikaa brettejen pelissä. Vaik 3 viimesintä kirjaa (ogret, vc, empire) on työny ikävästi kentälle lisää kaikenlaisia ponin popsijoita on noi siivekkäät hepat parasta mitä brettikirjaan ehkä heroic kb:n jälkeen on osattu kirjottaa. Jos ne pegsut kuolee johonkin niin syy tuppaa löytymään miniatyyrin ja pelituolin välistä. Okei ne voi joskus wiffata kun rerollit ei kuulu niiden repertuaariin mut t4 2 woundinen 3+/ 5++/6++ savettu äijä joka lentää ja lyö ihan hyvin ja on viel fast cavaa lähtee 55 pisteellä niin ei oo hirveesti valittamista. Niil pitää osaa käyttää hyödyks niiden nopeutta. Ei niil pidä mennä suoraan eestä boksiin kii jos et voi olla siel huoletta sen useamman rundin kii ja sillonkin mielellään sinne on osunu pari trebulaakia/dwelleri pohjalle et sitä steadfastia ei tarvi loputtomiin grindaa. Sotakoneiski pitää kattoa et ei oo tulos mitää counter-chargea ku ei ne välttämättä siitäkää mee vuorossa lävitte. Masiinoita pääsee kuitenkin vaan 2 pegsua lyömään kerralla et etenkin käpsäkoneissa voi kestää.
Elämä on kovaa,
laku ei,
syö siis lakua.

Avatar
Scumboogie
Viestit: 4291
Liittynyt: Su 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja Scumboogie » Ma 09.07.2012 16:40

Nyt kun on Pegasuksista puhetta, niin ajattelin että aloittelevana Brettipelaajana voisin ottaa tämän esille.

Viime vuoden ETC:ssä näkyi melko paljon Brettejä (muistaakseni 11 Brettiarmeijaa, joista muutamassa oli kunnon lentosirkus), ja Pegasusyksiköiden koot vaihtelivat aika paljon maasta toiseen. Oli kolmea kolmen ryhmää, kolme erikokoista ryhmää (3,4 ja 5), kolme neljän ryhmää, jne. Suomen listassa oli kaksi isompaa ryhmää (6 ja 7).

Ihan mielenkiinnosta heitän kokeneemmille ETC-Brettipelaajille (eritoten Suolakalalle, joka siis pelaili Sveitsissä Breteillä viime vuonna): kumpi vaihtoehto on parempi, kolme pientä vai kaksi isoa ryhmää? Kummassakin on omat etunsa ja itse nojaisin enemmän ehkä pienten ryhmien puoleen, mutta olisi kiva kuulla kokeneempien Brettipelaajien mielipidettä ja perusteluja asiasta.

Suolakala
Viestit: 313
Liittynyt: Ma 02.02.2004 12:29
Paikkakunta: Helsinki

Re: Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja Suolakala » Ti 10.07.2012 03:55

No pienet on agiilimpia et ne on yleensä parempia. Sit joku 3 pegsun ryhmä voi ihan hyvin käydä tarvittaessa leikkimässä diverttiäkin. Sit ne pienet voi kans helpommin lähteä soolo uralle hakeen jotain sotakoneita ku se failattu pannari on vähemmän pisteitä pois.

Isojen ryhmien paras puoli on siinä et ne antaa jonkin aikaa 4+ losia tolle lordille. Se kuolee sit vähemmän herkästi kaiken maailman indirect stonareihin ja doomdivereihi. Läskeis pegsuis on kans se et niitä on helpompi buffailla. Ne on myös tosi hyvä kohde regrowthille ku se on niin tajuttoman kova spelli pegsuihin (yleensä tulee ainaki 2 pegsua takas). Ne isot ryhmät on kanssa siitä aika nihkeitä et ne on tosi helppo blokata pois gunlineistä ku ne ei vaa meinaa mahtua laskeutumaan minnekkään. Aika pitkään pyörittelin viime vuonna tota 2 vs 3 ryhmään ja lopulta päädyin kahteen mikä varmaan oli virhe ku liikkuvuus on voittoa. Postaan vaikka tonne listapuolelle mimmosta listaa oon pyöritelly. Pitäis vaa testaa tota ku oon vääräl puolel maapalloa ny ollu melkee vuoden ja Japseis ei oikee harrastateta komppeja niin breteil pelaaminen on aika meh. Lähin mikä nois isois ryhmis on muuttunu on se, että on tullu paljo lisää matsei jotka on nihkeitä pegsuille. Ne ei geneerisesti tykkää monsterous inffistä ku pegsujen eka rankki vaa osaa lyödä. VC, Ogret ja Empire sai paljo uusii hyvi lelui niitä vastaa. Simple los kyl nihkeytti lordin kuskaamista kohti gunlineä kun ei enää voi olla jemmajemmassa ritareiden takana. Toisaalta Empirellä on vähemmän light batteryä mikä oli aika nihkee pegsuja vastaa. Tai siis yks syy ottaa ne isot kun ne kestää paremmi ottaa osumaa.

edit: http://www.sotavasara.net/keskustelu/vi ... 3#p1173363 lanka pegsulistasta laitettu armeijalista-puolelle.
Elämä on kovaa,
laku ei,
syö siis lakua.

Avatar
Scumboogie
Viestit: 4291
Liittynyt: Su 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Bretonniasta

Viesti Kirjoittaja Scumboogie » Ti 10.07.2012 11:12

Joo, pitänee itsekin kokeilla tuota useaa pientä ryhmää. Kokeilin yhtenä päivänä kuuden porukoita, mutta vähän köpöltä se tuntui. Hötönpoistoon isot ryhmät olivat vähän turhan overkillia ja kalliita, ja pääcombatteja tukiessa kyljestä hyökkäyksiä ei kuitenkaan saatu tarpeeksi (mielummin menee sitten kumpaankin flankkiin pienillä ryhmillä, jos tarvitsee lisää tappoja).

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Armeijat ja yksiköt”