Sivu 1/1

Pohdintaa petomiehistä

Lähetetty: Su 17.04.2016 12:18
Kirjoittaja Lateksimajava
Terve!

Eksklusiivisen Keisarikunta-kerhon innoittamana haluaisin saada aikaan keskustelua petomiehistä. Armeija on minulle uusi aluevaltaus, en ole tainnut edes pelata niitä vastaan kuin kerran, sekin joskus 6. edikan alkupuolella.

9th Age sai innostumaan fabasta taas tosi paljon, ja koska Empire on jo jollain tasolla valmis poppoo, teki mieli aloittaa uusi armeija. Ja mikäs sen hienompi armeija kuin beast herds. Itse kaavailen runsasjoukkoisuuteen luottavaa armeijaa, jossa haluan lähtökohtaisesti antaa vastustajalle ensimmäisen vuoron. Dark rain -itemin (-2 to-hit ensimmäisellä vuorolla) ja Hunting callin (ambush-heittoja ensimmäisestä vuorosta alkaen, kaikkiin heittoihin re-roll) avulla pääsisi aika kivasti ympäröimään vastustajaa tarvittavista suunnista. Mitä enemmän joukkoja ambushiin, sitä arvaamattomammin voin toimia. Toisaalta pienet yksiköt kaukana BSB:stä on aina vähän arveluttava juttu, olkoonkin, että olisivat vastustajan selustassa. Tietty BSB:n voisi tunkea mukaan, mutta se olisi jo ehkä vähän liian random.

Laitoinkin tämän jo armeijalistojen puolelle, mutta tässä vielä lista. Ideana oli, että kärryt ja kaksi isoa jalkaväkiblokkia vyöryy kohti samalla, kun tarvittavista suunnista hiippailee muutama sellainen yksikkö, joita vastustaja todennäköisesti ei halua selustaansa pyörimään. Erityisesti ambushaava jättiläinen on tosi kaunis ajatus mun mielestä.

Lorena ajattelin käyttää Wildernessiä niin saa heiteltyä yksiköitä attributella eteenpäin. Toteemeiden kanssa tuossa on melko lailla taikomista (pitkälti määrä korvaa laadun -henkistä), nuohan on level 3 boundeja, joita bsb kykenee heittämään peräti neljää erilaista.
Beast Lord: heavy armour, shield, Dragon Mantle, Crown of Horns, Hunting Call, Talisman of 4++ shielding, Sword of Haste......272

Gnarled Soothsayer: lvl3, dispel scroll, Dark rain......240

Beast chieftain: bsb, Mithril mail, Talisman of 5++ shielding, totem bearer......165

Soothsayer: lvl2, Shielding scroll......120

48 Wildhorn: full command, totem bearer (black wing [+3I, +D3+1" chargeen]), Banner of the Wild herd, shield......353

20 Wildhorn: full command, ambush......140

20 Wildhorn: full command, ambush......140

30 Mongrel: full command, spears......165

Chariot......75

Chariot......75

Chariot......75

10 Mongrel archers: scouts......60

38 Longhorns: halberds, full command, totem bearer (black wing)......466

3 Minotaurs......125

Briar beast......60

Beast giant: ambush......185

2551
Tervetuloa keskustelemaan ja fiilistelemään kaikki Beast maneista jollain tasoilla kiinnostuneet!

Re: Pohdintaa petomiehistä

Lähetetty: Ke 20.04.2016 18:28
Kirjoittaja Tempo
Itellä on 7 armeijaa työn alla 9 edikkaa varten mutta jotenkin pedot vetoovat itseeni eniten.
Listas idea vaikuttaa toimivalta mutta jos jotain kritisoitavaa pitää löytää niin jotain pellin rikkojaa voisi armeijaan lisätä. Paljon voima 5 iskua ja massaa kyllä löytyy mutta riittääkö se kellistään vihollisen eliitti joukot? Tai no saahan tolla böbsillä kyllä taiottua vaikka blooded horn toteemia isoille blokeille niin kyllä sit varmaan kaatuu mutta on todella paljon nopista ja tuurista kiinni tää armeija kun ambushiakin niin paljon.
Ambushaava giantti on kyllä aivan loisto idea, ainakin tullessaan kerää vihollisen huomion täydellisesti ja saavat varmaan muut ambushi yksiköt olla hieman enempi rauhassa.
Ootko päässyt listaa vielä kokeileen?

Ite en oo ajan puutteen vuoksi vielä kokeileen petoja ysissä kerennyt mutta oon ajatellut listaa johon toisin paljon isoja mörköjä. Jabberwock, gortach, 9 minoo kera mino chieftain toteemilla, 5-10 kentauria kentauri chieftainin kera ja coreen sit ehkä yks iso blokki wildhorneja ja muutama ambushi porukka. Pisteitä tosin noissa kaikissa rupee oleen aika hirveästi mutta jos joku noista perille pääsee niin kyllä luulis kovemmankin yksikön kaatuvan.
Mitähän toi hurl attack meinaa tuossa cyclopsin spesiaali rulessa? Toimii siis kuin katapultti misfireineen jne.?

Re: Pohdintaa petomiehistä

Lähetetty: Ma 25.04.2016 17:33
Kirjoittaja Agrem
Listan pistemäärä hieman hämää. Olisiko tuosta tarkoitus karsia pisteet 2500:n vai lisätä hieman 2600:n?

Olitko mitä lorea meinannut maagillasi pelata? Isojen yksiköiden kanssa voisi nature toimia vallan mainiosti niin saat mukaan regen ja toughnessin lisäyksen. Tosin wildernessin puolella on toughness taika jo perustaikana, lisäksi swarm of insects on todella hyvä taika beasteille kun muutoin pienen hötön poistaminen kentältä saattaa tällä armeijalla olla hieman tuskallista.

Itse mielelläni näkisin beastlordille otettavan beast axen sword of hasten sijaan. Se +1S ja +1ASV on mielestäni huomattavasti kovempi juttu tässä tapauksessa kuin että löisit ensin. Vaikkakin 9th age:n initiative tuntuu muutoin olevan todella tärkeä attribuutti. Josta päästäänkin siihen että wildhorn porukka ja minotaurit hyötyisivät todella paljon paired weaponeista. Mielestäni huomattavasti parempi valinta kuin kilvet. Lisäksi wildhorneille voisi harkita blooded horn totemin ottamista ihan vain maksimoidakseen lyöntejä ja vahinkoa.

Siitä olen kieltämättä edellisen kirjoittajan kanssa samoilla linjoilla, että listasta tuntuu hieman uupuvan se varsinainen voittava elementti. Ambush on toki sitä, mutta jos vastustaja pystyy pelaamaan sitä vastaan tehokkaasti niin sinulle jää oikestaan vain longhornint jäljelle jolla hakea pisteitä.
Tempo kirjoitti:Mitähän toi hurl attack meinaa tuossa cyclopsin spesiaali rulessa? Toimii siis kuin katapultti misfireineen jne.?
Joo, se on käytännössä kävelevä katapultti. Saa siis liikkua (ei marssia) ja ampua samalla vuorolla.