BAD SANTA!

Isot pojat esittelevät pieniä miehiään.
Avatar
Karelian
Viestit: 18
Liittynyt: Pe 02.05.2008 16:47
Paikkakunta: Tampere

BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Karelian »

Ho Ho Ho !

Hyvää Joulua Sotavasara.netin käyttäjille! ;-D

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Avatar
Scumboogie
Viestit: 4374
Liittynyt: Su 02.03.2008 12:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Scumboogie »

Siisti figu ja sitäkin siistimpi maalaus. :thumbsup: Mutta jossain olen tämän figun nähnyt aikaisemminkin... Maalasitko itse vai otitko jostain netistä?

Niin, ja hyvää joulua. :)

Avatar
Destructus
Viestit: 39
Liittynyt: Ti 19.10.2010 18:44
Paikkakunta: Helsinki

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Destructus »

Hieno figu ja ennen kaikkea hieno maalaus.
Skarsnik, the Lord kirjoitti: Mutta jossain olen tämän figun nähnyt aikaisemminkin...

Minäkin
Hyvää joulua
Da boyz WAAAAGH

Avatar
Karelian
Viestit: 18
Liittynyt: Pe 02.05.2008 16:47
Paikkakunta: Tampere

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Karelian »

Olette varmaan nähneet tämän joko Ropeconissa tai sitten Ropeconin maalauskisan kuvareportaasissa. Bad Santa oli yksi entryistäni tämän vuoden Ropeconin maalauskisassa ;-)

Avatar
Destructus
Viestit: 39
Liittynyt: Ti 19.10.2010 18:44
Paikkakunta: Helsinki

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Destructus »

Siellähän se oli.
Da boyz WAAAAGH

Avatar
aatami
Viestit: 1351
Liittynyt: Ti 05.02.2008 13:14
Paikkakunta: Nerdopolis (Kuopio)

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja aatami »

Tulee mieleen tämä uusi Rare Exports (vaikka en ole itse sitä katsonut).
Mutta joo, erinomaista jälkeä. Ei mitään moitittavaa.
Oberon kirjoitti:Mä syytän aatamia
'10-'11-'12 WDL
(FB)WAAAGH! Zombie slaya' 10 3 11
(40 Kimble)Set-Harah Tomb world 5 2 6
(LOTR) Shadow Sun Tribe (Rhûn&Harad) 1 1 3

Avatar
Emp
Viestit: 219
Liittynyt: Ke 08.07.2009 15:35
Paikkakunta: Oulu

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Emp »

Tosi komea figu, mutta base pudottaa leuan kyllä pöytään.

Hyvät joulut Sotulaisille täältäkin!
Wut.

Avatar
Halkomahooli
Viestit: 832
Liittynyt: To 27.08.2009 15:06
Paikkakunta: Lahti

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Halkomahooli »

Oikein hyvää joulua vain täältäkin :)

Erittäin tyylikäs maalaus ja idea... täysi kymppi :)
An Eternity Of War And Carnage

Avatar
Marcholio
Viestit: 291
Liittynyt: Ti 20.11.2007 15:28
Paikkakunta: Espoo

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Marcholio »

Todella hyvää jälkeä, en keksi mitään kritiikkiä. Kysyisin vaan tuon jään reseptiä sekä jääpuikkojen. Ja vaikka nyt lumenkin valmistus olisi ihan mukava tietää, saattaa tulla myöhemmin käyttöä...
amis kirjoitti:yhteenveto on: Hanki se v#¤%n sääntökirja ja opettele pelaamaan...

ei millään pahalla mut silleen...

Blindi
Viestit: 53
Liittynyt: Ke 25.08.2010 22:30

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Blindi »

^
^

Samaa minäkin utelisin, maasto sen verta hienoa jälkeä että itellä jäi melkein pukki näkemättä. :D

Todella nätti kokonaisuus kyllä ja jos viitsit ammattisalaisuuksia paljastaa ni kerro ihmeessä resepti tuohon jää+lumi yhdistelmään?

-B

Risto.Salonen
Viestit: 969
Liittynyt: Ti 16.12.2008 00:53

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Risto.Salonen »

arvauksena voisin heittää, jotta kyseessä on finfoam (sininen) pala, jota on muokkailtu... mmm sulattamalla? ja pari puukon jälkeä näkyy myös, ja pinnoitettu muovilla, hmmm clear cast resin?. Etuosan järvi, jossa on luurankoja, on hartsivalu (clear cast resin). Lumi on jonkinsortin muovipuuteria, GW muovihiutaleet? ja pinnnoitettu muovilla (clear cast resin). Jääpuikot on hyytymäisillään olevaa muovia (clear cast resin) jolle painovoima tekee temput. Karkit on kiva viimeistely. Tykkäsin tästä pirusti jo Ropeconissa, ja oli ahkeran kuvauksen kohteena. Karkeista pidin erityisesti. Näissä kuvissa näkyy kivasti paljon enemmän yksityiskohtia, kuin mitä kännykkäkameralla sai talteen lasin läpi.

Häiritsemään jääneitä yksityiskohtia. Takin paikkoja on vain takana. Niistä yksikään ei näkynyt Ropeconin vitriiniasettelussa. =/
Muutoin likainen pukki on saanut partansa pysymään siistinä, ja kohtuu takuttomana. Karkki/pipari/torttu tms olisi ollut hieno. Ehkä vähän likaa?
Olkapanssarit. Tyylikään näköisiä, mutta hieman joutunut kysymään itseltäni, mitä tekijä näillä halusi sanoa. Ei varsinaisesti huono asia, ompa saanut miettiä jotain isommin tämän figun kanssa.

Vasen käsi. Sen sormet on tönkkosuolattuja nakkeja. Ne ei ropeconin vitriinissä näkyneet, mutta nyt en voi olla näkemättä niitä. =/

Keppi. En osaa tarkasti kertoa, miksi, mutta kaaren lastut eivät miellytä silmääni. Ne alkaa tyhjästä ja päättyy tyhjään, eikä mielestäni ole kovinkaan kokonaisuuteen liitettävissä. Liian iso, vie mielestäni liikaa huomiota itse pukilta. Selittelin tätä valintaa itselleni sillä, että se kertoo mistä keppi on saatu. Aidolta pukilta tietenkin.

Säkki. Miksi kallot näkyy säkin lävitse? Ei iso juttu, mutta tämä oikeasti vaivaa minua. Toki hienoa, että tuot esille, että siellä on kalloja, en olisi ajatellut sitä säkin takaosan läpi kuultavista osista. En tiedä miten toisin tämän olisi voinut tehdä, ellei verkkosäkkiä halua (ei, kukaan ei halua), mutta no... kallot sen sitten täytyy kai olla.


yksityiskohtia, joista erityisesti tykkäsin.
Kasvojen onnistunut maalaus, nenä varsinkin. juuri sopivan alkoholin polttaman punainen, ja silti riittävän räikeä, että viittaus petteriin on selvä.
Siniset napit. Loistava keksintö katseen vangitsijaksi. Kokopunaisessa mallissa tämä on varmasti ollut vaikeaa.
Paikat. Takin paikat on kiva ja loistelias elävöittäjä takana.
Kalsarit.
Karkit.


Ja maasto on hyvä kokonaisuus, siinä ei ole mitään epäonnistunutta. Alkuun vesikiiltoinen lumi häiritsi, mutta läpi jäätynyt loska on vittumaisinta mitä tiedän Ryömi ja Syöksy harjoituksiin, joten hyvä tuntuma on siihen ja tämä tuo verisesti sen mieleen. En voi siis kuin kehua tätä kokonaisuutta, ja pitää sitä loistavasti onnistuneena. Rohkeaa kokeilua tai rautaista ammattitaitoa.

Tumppi259
Viestit: 128
Liittynyt: Ke 09.08.2006 19:49
Paikkakunta: Kouvola

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Tumppi259 »

Lapset olkaa kiltisti tai pukki tulee...

Avatar
Karelian
Viestit: 18
Liittynyt: Pe 02.05.2008 16:47
Paikkakunta: Tampere

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja Karelian »

On ollut jonkin verran kyselyitä täällä sekä maailmalla siitä miten jää/vesi tai ylipäätään koko maasto on rakennettu tässä mallissa. Eikä ihme, onhan se hyvin dominoiva elementti koko työssä. Ehkä liiankin omasta mielestäni.

Pohjana toimii kipsivalettu kallionpala, jonka reunustin ohuella muovilevyllä. Koska kallionpala oli hieman liian pieni figuurille muotoilin milliputista kallionmuotoja uusiksi. Maalausvaiheen hoidin ruiskulla ja Tamiyan sävyillä, paljon harmaata, mustaa ja sinistä sekaan joka sävyyn.
Vesi ja jää on molemmat Deluxe Materialsin solid water nimisellä tuotteella tehtyjä. Muokkasin ensiksi pohjaan, lisäsin kalloja, risuja jne. Seuraavaksi valoin 1,5cm-2cm vettä käyttäen apuna muovilevystä ja läpinäkyvästä teipistä tehtyä sabluunaa> annetaan veden asettua vähintään 24h. Jää tehdään samalla tavaralla, mutta joukkoon sekoitetaan ainakin valkoista akryylimaalia, pieniä määriä. Itse jouduin tekemään jään pariin kertaa uudelleen kun ensimmäisistä sekoituksista tuli liian valkoista, epärealistisen näköistä. Itse sekoitin vielä valkoisen akryylimaalin lisäksi microballoonseja ja lumisirotetta, jotta jää näyttäisi mielenkiintoisemmalta sekä realistisemmalta.

Lumen tein Woodland scenicsin sirotteella. Erilaista lunta saat sekoittamalla kiiltävää lakka ja vettä siroitteen sekaan. Jos haluat esim. loskaa sekoita vain enemmän vettä ja lakkaa siroitteen joukkoon. Viimeistelyt Deluxe Materialsin icy sparkles siroitteella, joka saa lumen kimaltelemaan. Tähän voi myös käyttää lasimurskaa.

Bad Santa oli ehdottomasti yksi vuoden 2010 kohokohta itselleni. Aloitin rakentamaan alustaa toukokuun lopussa ja figuurin maalaustyöt aloitin heinäkuun tappohelteillä ;-D

Avatar
izeColt
Viestit: 142
Liittynyt: Ti 16.01.2007 16:49
Paikkakunta: Kauhava

Re: BAD SANTA!

Viesti Kirjoittaja izeColt »

Loistava ohjeistus lumi-/jäämaaston rakentamiseen. Tästä tulee olemaan hyötyä seuraavassa projektissa, eli kiitos ja kumarrus.

Tämä malli on tullutkin nähtyä livenä jo pariin otteeseen. Loistava toteutus ja upea viimeistely ei kyllä kauheasti anna nokankoputukselle tilaa. Jätkä on kyllä kehittynyt erinomaisesta maalarista melkoiseksi visionääriksi.
Spread the word. Iron Sleet

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Galleria”