Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Warhammer 40.000 -pelin säännöt ovat yleensä enemmän tai vähemmän tulkinnanvaraiset. Tällä palstalla keskustellaan eri sääntöjen toteutuksesta, tulkinnoista sekä mahdollisista ongelmatilanteista.
luthorhussein
Viestit: 102
Liittynyt: Pe 10.04.2015 15:09
Paikkakunta: Tampere

Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Viesti Kirjoittaja luthorhussein » Ma 08.01.2018 10:31

onko tästä jotain virallista tulkintaa? ulkomaiset foorumit ei ole yksimielisiä ja säännöt on tulkittavissa molemmin päin.
Kuva
ja Kuva
ongelma on ettei Sfths tai forward operatives tapahtu phasen aikana, eikä mid turn jolloin se luokiteltaisiin reinforcementiksi. Reinforcements tosin sanoo että kaikki napit jotka ei depoa pöydälle deploymentin aikana on reinforcement.

Avatar
techman
Viestit: 120
Liittynyt: Ma 21.03.2016 21:41
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Viesti Kirjoittaja techman » Ma 08.01.2018 12:55

Strike from the shadows antaa yksikölle scoutin 'concealed positions' kyvyn depottaa oman aloitusalueen ulkopuolelle. Eli ei ole reinforcement kuten ei ole scoutitkaan.

valkojalka
Viestit: 16
Liittynyt: Ma 18.01.2016 17:12

Re: Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Viesti Kirjoittaja valkojalka » Ma 08.01.2018 16:07

Scoutit depotaan normaali järjestyksessä mutta saavat mennä oman depoalueen ulkopuolelle. Forward operatives/strike from the shadows tuovat nappulat kentälle depottamisen jälkeen juuri ennen ensimmäistä vuoroa. Koska ne tulevat depon ulkopuolella kentälle, ovat ne ainakin omasta mielestä reinforcementtejä ja niitä saa ampua auspex scanilla tai monilla muilla vastaavilla stratagemeillä.

Uudet säännöt ovat melko epätarkat tässäkin suhteessa eikä muistaakseni faq ole asiaa vielä selventänyt.

Avatar
Ishmael
Valvoja
Viestit: 1991
Liittynyt: Ke 22.05.2002 23:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Viesti Kirjoittaja Ishmael » Ke 10.01.2018 10:28

Warhammer 40,000 Core Rules kirjoitti:Reinforcements
Many units have the ability to be set up on the battlefield mid-turn, sometimes by using teleporters, grav chutes or other, more esoteric means. Typically, this happens at the end of the Movement phase, but it can also happen during other phases. Units that are set up in this manner cannot move or Advance further during the turn they arrive – their entire Movement phase is used in deploying to the battlefield – but they can otherwise act normally (shoot, charge, etc.) for the rest of their turn. Units that arrive as reinforcements count as having moved in their Movement phase for all rules purposes, such as shooting Heavy weapons. Any unit that has not arrived on the battlefield By the end of the battle counts as having been destroyed.
Forward operaattorit ynnä muut eivät tule millään vuorolla tai phasella eivätkä siis ole reinforcementtejä, jotka tulevat pelin jo alettua.
Oberon kirjoitti:On ne RF-tiimin pojat kovia kyllä

Avatar
Zerath
Viestit: 115
Liittynyt: Ti 02.07.2002 17:39
Paikkakunta: Tampere

Re: Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Viesti Kirjoittaja Zerath » Ke 10.01.2018 21:30

Matched play mission rules, sivu 215 rulebookissa:
TACTICAL RESERVES
Instead of being set up on the battlefield during Deployment, many
units have the ability to be set up on teleportariums, in high orbit,
in Reserve, etc., in order to arrive on the battlefield mid-game as reinforcements. When setting up your army during Deployment for a matched play game, at least half the total number of units in your
army must be set up on the battlefield, even if every unit in your
army has an ability that would allow them to be set up elsewhere.
Furthermore, in matched play games, any unit that has not arrived on
the battlefield by the end of the third battle round counts as having
been destroyed.
Tämä taas pistää vähän sekaisin tuota, koska deploymentissa forward operatives ei tule ja ollaan mid-game. En ite osaa juuri sanoa, FAQia odotellessa aiheesta.
All those who believe in telekinesis, raise my hand.

Avatar
Ishmael
Valvoja
Viestit: 1991
Liittynyt: Ke 22.05.2002 23:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Viesti Kirjoittaja Ishmael » Ma 15.01.2018 10:14

Totta. Toki voi vielä kyseenalaistaa, miksi tuo tarkoittaisi, että matched playssa asia menisi eri tavalla kuin muissa pelimuodoissa. Tuon kohdan pääasiallinen pointtihan on kertoa, että matched playssa voit reservoida korkeintaan puolet armeijasta.
Oberon kirjoitti:On ne RF-tiimin pojat kovia kyllä

ookkeri
Peliporukkavalvoja
Viestit: 555
Liittynyt: To 16.08.2012 08:58

Re: Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Viesti Kirjoittaja ookkeri » Ti 06.02.2018 17:38

Eikös tuota auspex scannia voisi käyttää useammankin kerran ennen 1. battle roundin alkua : )? Oletan että tuo "immediately" rajoittaa, että et samaa stratagemiä saa heittää kahdella yksiköllä (tai vaikka sillä yhdellä yksiköllä) kahta kertaa samaan targettiin, mutta jos toinen heittää useemman kerran vaikka tuota strike from shadowsia, voisit periaatteessa ampua useampaakin yksikköä. Maksaahan se paljon CP:tä eikä todennäköisesti ole sen arvoista, mutta vaihtoehtohan sekin olisi.

Avatar
MAnkka
Viestit: 429
Liittynyt: Ke 30.04.2003 10:56
Paikkakunta: Salo

Re: Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Viesti Kirjoittaja MAnkka » Ti 06.02.2018 20:28

Eikös noi stratagemit oo rajoitettu niin ettei samaa saa käyttää kahdesti saman phasen aikana?
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
http://sumpinmukana.blogspot.fi/

luthorhussein
Viestit: 102
Liittynyt: Pe 10.04.2015 15:09
Paikkakunta: Tampere

Re: Stratagem: Auspex Scan & forward operatives/strike from the shadows

Viesti Kirjoittaja luthorhussein » Ti 06.02.2018 20:47

Ennen pelin alkua käytettäviä ei ole rajattu 1 per phase koska ei olla vielä missään phasasessa. Löytyy sääntökirjasta

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “40k: Säännöt”