Vulkan Hestan

Warhammer 40.000 -pelin säännöt ovat yleensä enemmän tai vähemmän tulkinnanvaraiset. Tällä palstalla keskustellaan eri sääntöjen toteutuksesta, tulkinnoista sekä mahdollisista ongelmatilanteista.
Avatar
Scoundrel
Viestit: 1911
Liittynyt: Ke 10.08.2005 12:36
Paikkakunta: Uusikaupunki

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Scoundrel »

Tylran kirjoitti:Yleensä kyllä joka Codexissa lukee, että säännöt koskee vaan kyseistä rotua. Eli sisterit ei valitettavasti hyötyisi tästä, kerta eivät Vanilladexiin kuulu =(
Tosin Vulkanin erikoissääntö ei liity millään tavalla "rotuun" vaan armeijan aseisiin. Ja yhdellä pelaajalla ei käsittääkseni voi olla pelissä kerrallaan kuin yksi armeija, käyttipä se kuinka montaa eri codexia hyvänsä.
Turun huonoimmaksi rankattu 40k-pelaaja 2012!
Tiistaisin 40k:ta Turun Fantasiapeleissä!

Tylran
Viestit: 258
Liittynyt: To 27.03.2008 23:29
Paikkakunta: Espoo

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Tylran »

Scoundrel kirjoitti:
Tylran kirjoitti:Yleensä kyllä joka Codexissa lukee, että säännöt koskee vaan kyseistä rotua. Eli sisterit ei valitettavasti hyötyisi tästä, kerta eivät Vanilladexiin kuulu =(
Tosin Vulkanin erikoissääntö ei liity millään tavalla "rotuun" vaan armeijan aseisiin. Ja yhdellä pelaajalla ei käsittääkseni voi olla pelissä kerrallaan kuin yksi armeija, käyttipä se kuinka montaa eri codexia hyvänsä.

Itse kyllä sanoisin, että jos se toimisi myös liittolaisille, siinä pitäisi mainita sana "allies". Ei SM:kaan saa mitään iloa IG:n Officerien Ld:sta, vaikka ei kaartin kirjassa sitä sen enempää rajata. Sitäpaitsi mikäli Sisterien dexi muistuttaa yhtään DH:n dexia, niin nämä Sisterit noudattavat liittolaisina vain oman dexinsa sääntöjä ja special ruleja (ja wargearia). Vai saisko GK tai =I= Stormarit combat tacticsin, kun kuuluvat "armeijaan".

RAW tappaa peli-ilon.
Dark Elffit & Emperor's Children työn alla, ja niin on myös motivaatio maalata.

Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Älä koita etsiä sääntöreikiä kun niitä ei ole. Ei tietenkään stormarit saa combat tacticsia. Miksi saisivat? Kaikilla ketkä sen saa, se lukee jo profiilissa valmiiksi.
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."

Avatar
Scoundrel
Viestit: 1911
Liittynyt: Ke 10.08.2005 12:36
Paikkakunta: Uusikaupunki

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Scoundrel »

Tylran kirjoitti:Ei SM:kaan saa mitään iloa IG:n Officerien Ld:sta, vaikka ei kaartin kirjassa sitä sen enempää rajata.
IG:n officerin erikoissäännössä sanotaan selvästi että leadershipin antaminen koskee vain "imperial guard unitteja". Vaikka kaartin liittolaiset peliteknisesti kuuluvatkin kaartiarmeijaan, eivät ne kuitenkaan muutu imperial guard uniteiksi. Raja on häilyvä, mutta ymmärrettävä. Eikö?

EDIT: Tarkoitatko muuten peli-ilon tappamisella spesiaalihahmojen sääntöjen rajoittamista vai päinvastoin? Eivätkö erikoischarrut nimen omaan ole "hauskoja" ja niiden sääntöjen noudattaminen ole "kivaa". Ja tunnetusti "hauska" plus "kiva" on "ilo".
Turun huonoimmaksi rankattu 40k-pelaaja 2012!
Tiistaisin 40k:ta Turun Fantasiapeleissä!

Spetulhu
Viestit: 792
Liittynyt: To 10.11.2005 08:12
Paikkakunta: Porvoo

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Spetulhu »

Tylran kirjoitti:Itse kyllä sanoisin, että jos se toimisi myös liittolaisille, siinä pitäisi mainita sana "allies". Ei SM:kaan saa mitään iloa IG:n Officerien Ld:sta, vaikka ei kaartin kirjassa sitä sen enempää rajata.
IGn officer antaa LD vain IG yksiköille, näin codexissa lukee. WHn codexista taas löytyisi esimerkiksi Book of St Lucius joka toimii kaikille yksiköille sun puolella jos ne vaan muuten on tarpeeksi lähellä. "Any friendly unit" jolla nappi kuuden tuuman päästä kantajasta saa käyttää tämän LDtä ilman modifiereitä Morale ja Pinning testeihin.

Ja hommahan on niin että se mikä sun FOCn alta löytyy on sun armeija. Ei ne liittolaiset ole missään muussa armeijassa, ne täyttää slotteja niistä mitä sulla on vaikkei saa käyttää pakollisiin valintoihin. Mutta oikea kysymys onkin miksi tällaista lähtisi rakentamaan ellei sitten ole paljon Siskoja ja vain pari käpäistä SM ryhmää... Vulkan maksaa, pakolliset mariinit maksaa, SoB on kolmosedikan Codex jossa kalliit ajoneuvot, ei Deep Strikeä jne. Saat luultavasti paremmat tehot Vulkanista käyttämällä mariineja kaikkeen.
Jos raaka voima ei toimi käytät sitä vain liian vähän.

-Vanha sananlasku IG:ssä

Avatar
Z7-852
Taisteluraporttikilpailun voittaja
Viestit: 3568
Liittynyt: Su 26.09.2004 18:49
Paikkakunta: Jyväskylä/Pyhtää

Viesti Kirjoittaja Z7-852 »

Oberon_ kirjoitti:Älä koita etsiä sääntöreikiä kun niitä ei ole.
tähän väliin voi heittää sarkastisen hymiön.

Mutta liittolaissäännöt ovat pelissä äärimmäisen hämäriä eikä DH/WH codexin jälkeen näitä olla edes harkittu uusiin kirjoihin, hyvästä syystä. Jos tulee uusi Inqvisitor codex niin sieltä liittolaissäännöt on varmaan kokonaan poistettu koska ne aiheuttavat vain turhaa päänvaivaa ihmisille.

Tärkeintä on mielestäni edelleen sääntöjen ideallinen tulkinta eikä kirjaimellinen. Tämän seurauksena vastaukseksi tulee ettei Hestan vaikuta kuin oman armeijansa marineihin koska se ei koulutua muita. Tämä on tietenkin fluffitulkinta, mutta koska kyseessä on ristiriitainen sääntö voi sitä näinkin tulkita.

Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Fluffia ei parane näihin tunkea, ja tässä asiassa liittolaissäännöt on kaikkea muuta kuin epäselvät. Liittolaiset kuuluu sun armeijaan, ei jonkun muun armeijaan, ne vie sen FOC-slotteja, ja hyötyy He'stanin erikoissäänöstä sillä se koskee armeijaa, ei esimerkiksi yksiköitä kellä olisi se combat tactics.
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."

Avatar
The Captain
Valvoja
Viestit: 12766
Liittynyt: Ke 07.08.2002 15:07
Paikkakunta: Kouvola

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja The Captain »

Koska peliä on ollut tarkoituskin pelata yhdellä codexilla/armeija, tällaista ongelmaa tuskin edes ajateltiin sääntöä kirjoitettaessa. Toisaalta muutaman vuoden päästä tätä ongelmaa ei luultavasti enää ole, kun Inkvisitio-kirjat uusiutuvat ja menettävät liittoutumisoptiot.

Vähän samanlaista ongelmaahan on esiintynyt mm. FaBan puolella, jossa Empiren taikalippu antoi +1CR kaikille yksiköille 12" säteellä. Siis myös vihollisille? Tai "all dwarf units within 12" get X" - entä jos matsi on kääpiöt vs. kääpiöt, vaikuttaako myös viholliskääpiöihin? Joskus sanotaan "all friendly units", joskus "all [insert army here] units", joskus jotain ihan muuta, ja pelaajien terveellä järjellä pitäisi sitten päätellä, mihin efekti milloinkin vaikuttaa.
-Miksi Jeesuksen ja Marian päät loistavat valoa?
-Niillä on suvussa halogeenejä.

Avatar
Huru-ukko
Viestit: 2542
Liittynyt: Su 12.06.2005 13:16
Paikkakunta: Oulu

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Huru-ukko »

All friendly on ehkä kaikkein selkein tapa sanoa. Jos halutaan, että vain kääpiöt saa, niin voisi olla all friendly dwarves. Jos halutaan korostaa vielä tarkemmin, niin voisi olla all friendly dwarves in your army. Nyt oli kääpiöt vain esimerkkinä, mutta toki sama koskee kaikkia rotuja ja molempia pelejä. Pelasin kerran apokkimatsin, missä minulla oli eldareita ja meidän puoli edusti eimarineita ja vastassa oli imperiumin marineita. No meillä oli sekaisin kaaosta ja eldareita enimmäkseen. Niinpä saivat kaaoksen palvojat outoja fiboja, kun vieressä tallusteleva eldar avatar antoi heille fearlessin :) Siinä kun sanottiin all friendly units. Mietittiin homman logiikkaa ja totesimma, että ei eldarit erota, kuka on kaaosmarine ja kuka lojalisti. Samalta ne kaikki näyttää :) Ihmisillähän vissiin ruukaa olla lonkeroita...
Luumumehu on soturien juomaa

Avatar
Scoundrel
Viestit: 1911
Liittynyt: Ke 10.08.2005 12:36
Paikkakunta: Uusikaupunki

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Scoundrel »

The Captain kirjoitti:Koska peliä on ollut tarkoituskin pelata yhdellä codexilla/armeija, tällaista ongelmaa tuskin edes ajateltiin sääntöä kirjoitettaessa. Toisaalta muutaman vuoden päästä tätä ongelmaa ei luultavasti enää ole, kun Inkvisitio-kirjat uusiutuvat ja menettävät liittoutumisoptiot.
Helpointahan olisi printata inkvisition kodekseihin omat entryt kaartin jalkaväkijoukkueelle ja taktisille marineille sekä kaikelle muulle induktoitavalle imperiumimateriaalille. Tosin silloin ei voisi edes harkita Vulkan-vetoisen marinechapterin kanssa liittoutumista.
Turun huonoimmaksi rankattu 40k-pelaaja 2012!
Tiistaisin 40k:ta Turun Fantasiapeleissä!

Tylran
Viestit: 258
Liittynyt: To 27.03.2008 23:29
Paikkakunta: Espoo

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Tylran »

Scoundrel kirjoitti:
Tylran kirjoitti:Ei SM:kaan saa mitään iloa IG:n Officerien Ld:sta, vaikka ei kaartin kirjassa sitä sen enempää rajata.
IG:n officerin erikoissäännössä sanotaan selvästi että leadershipin antaminen koskee vain "imperial guard unitteja". Vaikka kaartin liittolaiset peliteknisesti kuuluvatkin kaartiarmeijaan, eivät ne kuitenkaan muutu imperial guard uniteiksi. Raja on häilyvä, mutta ymmärrettävä. Eikö?

EDIT: Tarkoitatko muuten peli-ilon tappamisella spesiaalihahmojen sääntöjen rajoittamista vai päinvastoin? Eivätkö erikoischarrut nimen omaan ole "hauskoja" ja niiden sääntöjen noudattaminen ole "kivaa". Ja tunnetusti "hauska" plus "kiva" on "ilo".
Ok, myönnän että oli vähän kökkö lainaus sinällään, mutta ideana oli pääasiassa näyttää, että asioita voi tulkita miten haluaa. Ymmärrän toki Marinen ja Kaartilaisen eron (roolipeleissä varsin huomattava). Toisaalta GW käyttää kustakin rodustaan usein sanaa "army", joten jää vähän toi tulkinta sitten pelaajien käsiin, että tarkottaako sitten sitä poppoota jonka kärräät peliin vai sitä rotua mitä keräät.

Toki mun kommentteja lukiessa kannattaa muistaa, että inhoan yli-juustottamista. Power-gaming voi joskus olla hauskaa, koska PG armeijoistakin saa ihan läppiä välillä. (Itse muistan ottaneeni 1000 pisteeseen Eldareita Avatarin, 19 Dire Avengeria, Wraithlordin ja jämäpojoilla D-cannonin. Kenttä oli pieni, mutta niin on armeijakin.)

Tulipahan taas todistettua että sarkasmi ei kukoista foorumeilla.

Tylranedit: Tykkään Special Charruista (Nightbringer <3), mutta kun nykyään niitä voi käyttää väärin tekemällä luonnottomia juttuja vaikka mille porsaanreiälle. Jyrkkä RAW tappaa peli-ilon.
Dark Elffit & Emperor's Children työn alla, ja niin on myös motivaatio maalata.

Avatar
marke
Viestit: 930
Liittynyt: Ti 24.12.2002 13:34
Paikkakunta: Tampere

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja marke »

Spetulhu kirjoitti:Mutta oikea kysymys onkin miksi tällaista lähtisi rakentamaan ellei sitten ole paljon Siskoja ja vain pari käpäistä SM ryhmää...
Faith points.

Avatar
deggial
Viestit: 546
Liittynyt: To 17.08.2006 18:00
Paikkakunta: Vantaa

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja deggial »

Vulcan- flamer- faith points- ap 1 - twin-linked

Siinä on se hassu yhtälö yksinkertaisuudessaan
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho

Spetulhu
Viestit: 792
Liittynyt: To 10.11.2005 08:12
Paikkakunta: Porvoo

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Spetulhu »

Pelaan siskoksia itse, tiedän kyllä mitä faith pointsit on. Kysymys oli että onko se vaivan arvoista? Puhdas marine lista Vulkanilla kun voisi sisältää drop podeja, sternguardeja, termoksia ja podaavia dreadnoughteja... Siskoilta löytyy se yksi temppu millä tästä saa jotain hyötyä ja ne joutuu ensin ajamaan paikalle kalliissa Rhinossa tai Immolaattorissa.
Jos raaka voima ei toimi käytät sitä vain liian vähän.

-Vanha sananlasku IG:ssä

Avatar
marke
Viestit: 930
Liittynyt: Ti 24.12.2002 13:34
Paikkakunta: Tampere

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja marke »

Spetulhu kirjoitti:Pelaan siskoksia itse, tiedän kyllä mitä faith pointsit on. Kysymys oli että onko se vaivan arvoista?
Ei kukaan epäillytkään, ettetkö faith pointseista tietäisi. Faith Points on vaan syy miksi comboa kannattaa pelata, kun sitä kysyit. Marineille saa melkein samaan hintaan samat aseet ja ovat yhen toughnessin kestävämpiä, mutta Faith on ainakin mulle tässä combinaatiossa se, mikä kääntää pelin. Jos pelaat siskoja, niin tiedät varmasti kuinka tehokasta Faith voi olla.

Sitä en tosin ymmärrä mikä "vaiva" on laittaa armeijalistaansa eri unitteja kuin yleensä? Tietty figujen maalaus jne on oma vaivansa, mutta niinhän se on aina.

Avatar
Nólimon
Peliporukkavalvoja
Viestit: 431
Liittynyt: Ma 29.12.2003 23:24
Paikkakunta: Oulu

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Nólimon »

Saako tuosta oikiasti irti niin paljon että kannattaa? Varsinkaan 1,5k peleissä ei kauhiasti luulisi listaan saavan kampetta jokka tuosta Vulkanista hyötyvät. Ei ne sisko ryhmät kuitenkaan niin montaa flameria saa. Tuo sääntöhän ei ilmeisesti Brazieriin vaikuta...? Ei ole kuitenkaan flamer. Eikös se niin ollut ettei anna Vulkan omaan aseeseenkaan tuota rerollia.
Sopor Aeternus

Avatar
Zaraki Kenpachi
Viestit: 792
Liittynyt: Ma 31.10.2005 16:08
Paikkakunta: Nilsiä

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Zaraki Kenpachi »

Siskoille saa lieskoja ja meltoja enemmän kuin laki sallii, mutta siitä ei tada olla kovin paljoa hyötyä 1,5k peleissä. Isommissa varmaankin enemmän.

Brazierista: "it may be used once per battle like a flamer. All of the normal rules for a flamer apply." Eli kyllä se minusta saa sen rerollin kerta sillä ammutaan kuin se olisi liekinheitin.

The Gauntlet of the Forgesta: "can be fired as heavy flamer" eli mielestäni sekin saa sen rerollin.

Muilla näkemyksiä näihin?
"Ride with the wind, emerge from the gunsmoke like demons..."

Kuopion Figupelaajat KuoFi Ry
KuoFi.net
http://www.facebook.com/figupelaajat

Avatar
sortaja
Viestit: 543
Liittynyt: Ti 22.04.2003 13:05
Paikkakunta: 00420

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja sortaja »

Zaraki Kenpachi kirjoitti:Siskoille saa lieskoja ja meltoja enemmän kuin laki sallii, mutta siitä ei tada olla kovin paljoa hyötyä 1,5k peleissä. Isommissa varmaankin enemmän.

Brazierista: "it may be used once per battle like a flamer. All of the normal rules for a flamer apply." Eli kyllä se minusta saa sen rerollin kerta sillä ammutaan kuin se olisi liekinheitin.

The Gauntlet of the Forgesta: "can be fired as heavy flamer" eli mielestäni sekin saa sen rerollin.

Muilla näkemyksiä näihin?

Mutta tarkoittaako sitten "like a flamer" että on flamer? Tää on taas tämä kuuluista pilkku mikä ei viilaamalla lopu, eli miten sitä nyt sitten kukin lukee... Täällä tulkinta menee siten että kyseessä on toki fleikantyyppinen vehje mikä ei kuitenkaan ole "flamer" tai "heavy flamer" sananmukaisesti --> ei re-rollia. Tähän kastiin kuuluvat niin vulkanin pajahanska kuin redeemer-lantikan käristimetkin.

Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Miten minusta nuo lainatut säännön pätkät vastaavat lausetta "counts as flamer"? Kyllä tollasille pittää Vulkanin bonukset antaa, redeemerin fleikoista ei missään sanottane niiden olevan flamereita?
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."

Avatar
Zaraki Kenpachi
Viestit: 792
Liittynyt: Ma 31.10.2005 16:08
Paikkakunta: Nilsiä

Re: Vulkan Hestan

Viesti Kirjoittaja Zaraki Kenpachi »

Siis se ase mikä redeemerissä on, kulkee nimellä flamestorm cannon, eikä se ole siis flamer-ase. Joten tästä johtuu se ettei niitä saa re-rollia redeemerillä.
"Ride with the wind, emerge from the gunsmoke like demons..."

Kuopion Figupelaajat KuoFi Ry
KuoFi.net
http://www.facebook.com/figupelaajat

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “40k: Säännöt”