De Bellis Antiquitatis 3.0

"Peli perustuu tositapahtumiin." Kaikki ns. oikeasta elämästä aiheensa ammentavat pelit maailmamme historiasta.
Avatar
mvp
Peliporukkavalvoja
Viestit: 351
Liittynyt: Ke 30.10.2002 12:56

De Bellis Antiquitatis 3.0

Viesti Kirjoittaja mvp »

Sain kirjan käsiini ja yllätyin. DBA 3:n säännöstö vaikuttaa kovin samalta kuin aiemmin, tarkemmin sääntöosiota lukematta muutoksia on ainakin mittaamisessa ja taisteluresoluutiotaulukoissa. Esipuheen mukaan on myös joitain uusia sääntöjä, esimerkkinä tässä mainittiin että joukot jotka aiemmin käyttäneet ranged hyökkäystä vain ja ainoastaan lähietäisyydeltä tarvitsevat nyt alustakosketuksen ennen ampumista - en ihan tiedä vielä mitä tämä tarkoittaa.

Nyt sitten kumminkin vaikutuksen teki kirjan koko. DBA 2.2 oli vihkonen, mutta tämä on oikea kirja. Säännöt ja esipuheet vievät 12 sivua, tätä seuraa 15 sivua kaavioita hieman aiemman satasivuisen sääntöselityksen mukaan. Näiden jälkeen kirjan varsinainen pihvi on, kuten aiemminkin, armeijalistat mutta tällä kertaa joka listasta löytyy myös 1-3 kappaleen mittainen kuvaus. En tiedä onko blaablaa sama kuin DBM-armeijakirjoissa mutta sopii hienosti kirjaan. Armeijalistat vievät 102 sivua ja kun kirja on A4 formaattia, aika pienellä fontilla ja ilman kuvitusta, tavaraa on ihan törkeästi. Loput muutamat sivut ovat, voitteko kuvitella, erilaisia hakemistoja: armeijat jaoteltuna maantieteellisesti, armeijat jaoteltuina aakkosiin ja sääntöhakemisto. Great great great!

Listoissa on muutoksia. Imperial Roman II/56 on jälleen kiinnostavaa pelattavaa koska tähän saa nyt vaikka kamelit tai warbandin. IV/56 Maltan ritarit sisältää kuusi pakollista psiloita. II/7 Later Achaemenid Persian sisältää pari lisäoptiota. Eestiläisillä IV/27 on nyt muutakin kuin 12 x hassu joukko, näillähän voisi nyt jopa pelata (ehkä).

Kirja maksoi Amazon.uksta kolmisenkymmentä euroa. Arvelen, että tätä tulee selailtua historian harrastusmielessä paljon koska armeijalistoissa on niin paljon asiaa. Tuleeko jouluna turkuturnaus taas vai koska päästään pelaamaan?
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

Avatar
mvp
Peliporukkavalvoja
Viestit: 351
Liittynyt: Ke 30.10.2002 12:56

Re: De Bellis Antiquitatis 3.0

Viesti Kirjoittaja mvp »

Suomalaisten ensiesiintyminen löytyi uudesta kirjasta! Vuosina 1391-1523 AD mahdollista peluuttaa yhtä elementtiä Finns (3Ax) tai Lapps (Ps). On se hurja.
Sumppi Ry
Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat

anttipa
Viestit: 8
Liittynyt: Ma 15.09.2003 12:55
Paikkakunta: Turku

Re: De Bellis Antiquitatis 3.0

Viesti Kirjoittaja anttipa »

Lueskelin noita joskus, kun olivat vielä testausvaiheessa. Turnaus Turussakin varmaan onnistuisi joskus, tosin taidat olla ainoa III-version omistaja tällä hetkellä... Voisi kyllä testata sääntöjä ensin muuten vain, kunhan saat muutokset selville.

DBM:ssa oli muuten lappalaisten poroilla tai hirvillä ratsastavaa kevyttä ratsuväkeä, mutta ilmeisesti nuo historiallisesti erittäin tarkat yksiköt ovat jääneet tässä versiossa kyydistä :)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Historialliset miniatyyripelit”