Sivu 1/1

Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: Pe 27.02.2015 14:44
Kirjoittaja Silveri
Nopat & Taktiikka on toki Helsingissä asuville no-brainer -vaihtoehto, mutta jos etäisyydet kerholle ovat pitkiä, niin ehkä voisi koota ketjuun vähän muitakin aktiivisempia porukoita Suomen maassa, niin ehkä historiakärpäsen puremat PK-seudun ulkopuolella löytävät paremmin toisensa, kun nyt FiWAkin näyttäisi kuolleen pois.

Eli, jos pelaat historiallisia pelejä myös N&T:n ulkopuolella ja asut tai työskentelet pääkaupunkiseudun ulkopuolella, niin tässä ketjussa voi heiluttaa käsiään (näitä ketjuja on toki ollut aiemminkin, mutta ei nyt viimeiseen 4 vuoteen, joten nostetaan asiaa esiin).

Eli mun operointialueeni on Itä-Uusimaa, kiinnostus on välillä 1500-1920 (noin karkeasti), skaala 6-28 mm, skirmisheistä isoihin peleihin.

Edit: täydennetään vähän listaa

Black Powderiin löytyy vuoden 1812 venäläisiä semmoset reilun divisioonan (n. 16 pataljoonaa + tykistöä) verran 15 mm -skaalassa
Pike & Shotteen löytyy 30-vuotisen sodan ruotsalaisia öbaut yhen kunnon kokoisen armeijallisen verran 28 mm -skaalassa
Ekaa maailmansotaa löytyy ranskalaisia ja saksalaisia 1/72 (20 mm) skaalassa kohtuullisesti, samoin löytyy läjä erilaisia sääntöjä
Lisäksi löytyy 1/72 napoleonic venäläisiä, ranskalaisia ja ruotsalaisia skirmishtyylisesti beissattuna Song of Drums and Shakosia varten

Re: Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: Pe 27.02.2015 15:53
Kirjoittaja Earnest
Pelialue

Helsinki - Turku - (Pori) akselilla.

Pelit ja aiheet

* 6-15mm Napoleonics & American Civil War. Black Powderia tullut pelattua, prikaatista aina armeija/rintama kokoonpano kiinnostaa. Löytyy Preussilaisia 1812-1815 luvuille ja Venäläisiä 1800-1815 luvuille. Ranskan, Italian ja Ruotsin(Porilaiset) tähtäimessä...
* 15mm WW2. FoW säännöillä tullut pelattua, komppaniasta ylöspäin kiinnostaa. Löytyy suomalaisia, saksalaisa ja venäläisiä 2k+ per armeija.
* Skirmish pelit ei niinkään nappaa mutta valmis kokeilemaan, enemmän isot joukot ja komentosysteemiin fokusoituneet pelit kiinnostaa.

Muuta
* Löytyy pöydällinen maastoa joka on helppo ottaa mukaan (Puita, pari taloa, vehnäpeltoja ja vihreä flokkimatto)
* Vaikka yleisesti vaikutan PK-seudulla, pystyn helposti matkustamaan edellämainittujen kaupunkien välillä, eli kotipelejäkin voidaan pelata.

Re: Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: Pe 27.02.2015 16:43
Kirjoittaja harkkari
pelialue

Pori - Tampere (Satakunta ja Pirkanmaan laajemminkin)

pelit ja aiheet

15mm toinen maailmansota eli Flames of War ( Late War lähinnä ja paljon kaikkea)
15mm dark ages, eli Saga (viikinkejä)

Rooman Gladiaattorit vapauksia ottavalla heroic 28mm skaalalla. Systeeminä Jugula.

Ajatuksissa vahvasti myös Crusades aikakausi 28mm skaalaan. Eli pitkälti tuo Crescent & cross kiinnostaa

muuta
Löytyy pelipöydät sun muut roippeet. Kotipelit onnistuu hyvin ja isännöin oikein mielellään. Asun siis Ulvilassa, jos täälläpäin liikut niin pelejä sopii kysellä.

Re: Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: Pe 27.02.2015 17:15
Kirjoittaja Mazikainen
pelialue
Pohjois-Savo (Kuopio, Varkaus ja lähialueet)
Täällä on kourallinen historicalien pelaajia. Omaa "kattojärjestöä" ei täällä ole mutta semitiivistä yhteydenpitoa harrastellaan. Yksittäisiä f2f-pelejä ja silloin tällöin isompia peliviikonloppuja.

pelit ja aiheet
20mm / 28mm WW2 (Battlegroup Kursk, Chain of Command) (Etenkin 20mm toista maailmansotaa on kollektiivisesti muhkeat kokoelmat pelivalmiina)
6mm ACW (Fire and Fury, Black Powder, Volley and Bayonet)
6mm Antiikki (minulta löytyy kreikkaa, muilla osallistuvilla projektit alkuvaiheessa) (Hail Caesar, Warmaster Ancients)
Myös paljon historiallista lautasotapelaamista. Ihan Hex & Counteria, GMT:n ja MMP:n pelejä.
Flamesin pelaajia on Kuopiossa vaan niitä en tunne henkkohtaisesti
Suunnitteilla 6mm Suomen Sota käyttäen General de Brigadea ja Heroics and Rosin figuja. Myös 28mm dark age skirmish tekemistä vaille valmis.

muuta
Ilmoittautukaa muutkin savolaiset, en minä mikään virallinen äänitorvi ole.

Re: Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: Pe 27.02.2015 23:27
Kirjoittaja Dolmot
Täälläkin päätettiin ottaa joku vähän faktuaalisempi rykmenttipeli työn alle. Valinta osui By Fire and Swordiin. Kuulemma koko villitys lähti siitä kun eräs nimeltämainitsematon henkilö päätti käyttää Googlen kuvahakua. Yksi asia johti toiseen. Nyt sitten kaivaudutaan figuihin kuin myyrä ja pidetään yhteyksiä Puolaan.

Pääspeksit: Keski/Itä-Eurooppa, (toinen) Pohjan sota 1655-1660 oheiskonflikteineen, yhteensä noin 1640-1676, pääpukareina Ruotsi ja Puola-Liettua. Tai toisesta näkökulmasta tämä kai on osa ns. 60-vuotista sotaa, josta Ruotsi otti välillä lomaa osallistuakseen 30-vuotiseen sotaan. Kova oli meininki tuolla vuosisadalla. Figut ovat 15-millisiä. Parilla tusinalla voi jo saada aikaan laillisen kahakkalistan. Firma tuottaa pitkälti kaiken sääntöjä, figuja ja maastoa myöten. Kickstartereita on ollut kaksi, 2013 ja 2014. Pelille on täällä ketju.

Tampereella on tällä hetkellä ainakin kolmella hengellä figut. Väsäys on kesken. Kaikki ovat TaTapen jäseniä. Valmiimpaa löytyy tuolta jostain lännestä. Ilmoittautukoot he itse. Pöytiä ja maastoa löytyy kohtalaisen hyvin.

Virallisena kapakkapelinä toimivat 28-milliset gladiaattorit vaihtelevilla säännöillä.

Muukin voi kiinnostaa, mutta älkää ihan heti ehdottako aikakauden ja/tai skaalan täysvaihtoa. On jo tarpeeksi (liikaa) projekteja.

Re: Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: La 28.02.2015 10:41
Kirjoittaja Mazikainen
Noin pikaisena off-topikkina, Suomen Lautapeliseura on järjestänyt tässä viitisen vuotta sotapeleihin keskittynyttä Warconia joka on kärvistellyt kävijöiden vähyydestä. Jos historiallisen figupelaamisen porukoista löytyisi innokkaita puuhamiehiä kehittämään konseptia lautasotapelit ja figusotapelit halaavasta coniviikonlopusta niin SLS tekisi varmasti asian kanssa ilomielin yhteistyötä.

Re: Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: La 28.02.2015 11:42
Kirjoittaja Gilaelin
Historialliset ovat vasta nostamassa päätään täällä Joensuussa. Tai onhan täällä varmasti pelattu autotalleissa, mutta suuremman figuyhteisön tietoon nämä pelit eivät ole tulleet. FoW:a on toki myös pelannut sekalainen joukko ihmisiä pitkin vuosia, joskus suuremmissa, joskus vähemmän suuremmissa määrin.

Nyt olen saanut myytyä Sagan sisään porukalle ja kymmenkunta ihmistä on hypännyt mukaan ja hankkinut jengit. Liigaakin olisi tarkoitus aloitella maaliskuun lopussa. Lisäksi kaverin kanssa suunnittelimme aloittavamme 30-vuotisen sodan mähisemisen 15 millisillä. Figut ovat hiljalleen hankinnan alla sääntösetti pohdinnan alla. Pike & Shottea ollaan luonnollisesti mietitty ensimmäisenä vaihtoehtona.

Re: Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: La 28.02.2015 21:00
Kirjoittaja Julfdi
Pelialue: Kankaanpäässä - Pori Tampere etäisyys periaatteessa ihan mahdollinen, käytännössä peliajan järjestäminen edes kotokaupungissa tuntuu haastavalta.

Pelit ja aiheet:
Tulella ja Miekalla eli By Fire and Swordia kaverin kanssa.
15 mm Puolaa, Ottomaaneja ja länsimaisia joukkoja. Kickstartereiden jäljiltä maalausjono on verraten pitkä.

Pike and Shottea
15 mm Italian sotia - BFaS figut periaatteessa taipuisivat samoihin sääntöihin, ja voisivat sopia useamman kenraalin kamppailuun.

Roninia
25-28 mm japaniskirmishiä

Saga C&C viritelmää 15mm figuilla työn alla, Field of Glory ja Piquet kokeilulistalla jahka löytyy aikaa.

Re: Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: Pe 13.03.2015 23:43
Kirjoittaja tico
Pelialue: Espoo / Tampere / Pääkaupunkiseutu tms tarpeen mukaan.

Pelit ja aiheet:
Signal Close Action - laivastokähinöintiä 1:1200 skaalan purjelaivoilla (myös double blind PBEM) laivoja on enemmän jonossa kuin valmiina, mutta kyllä noilla jo ihan mukavankokoisia rähinöitä pelaa.
Impetus & Basic Impetus - muutama 6mm armeija kertynyt BI:hin (Rooma, Carthage, Seleucid, Syracyse, Iberia). Pari isompaa valmistumassa jollain aikataululla, max 500pt. Macedonia - Intia, Rooma - Carthage, Rooma - Seleucids jne.
Drums and Shakos Large Battles - pikkuhiljaa rakentelemassa 6mm ranskalaisia, itävaltalaisia ja preussilaisia.
March Attack - On listalla osastossa mielenkiintoiset, jos joskus saisi aikaiseksi.

Re: Historiallisia peliporukoita, mistä pelaajia löytyy?

Lähetetty: Su 08.11.2015 03:15
Kirjoittaja mvp
Salossa on muutama FoW-harrastaja ja noin kolme DBA-pelaajaa. Joku aika sitten oli Turussa DBA-tapahtuma jossa peräti kahdeksan osallistujaa. Historialliset harrastajat tuntuvat olevan kaikki perheellisiä ukkomiehiä, joten katsotaan peliaktiivisuutta 10 vuoden päästä uudestaan kun lapset ovat teini-iässä jne.