40K aloittelijan pienet kysymykset

Aloittelijoille ja vasta-alkajille tarkoitettu palsta, jossa uskaltaa kysyä vähän yksinkertaisempiakin asioita pelistä ja pelaamaan ryhtymisestä ilman tönimistä. Kokeneet vastaavat.
Eduboy
Viestit: 1268
Liittynyt: Ke 11.01.2012 19:30
Paikkakunta: Helsinki/Hamina

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Eduboy »

King Éomer kirjoitti:Mikä tuo Deathwing Knight ja Azrael, Supreme grand master paketeissa tuleva huppupäinen heppu on? Pelillistä merkitystä ei taida olla, mutta mitä muuta sillä tekee kuin käyttää objective markerina?
Se on Watcher in the Dark, ei sillä pelillisesti juu tainnut mitään merkitystä olla.
Tsilari
Viestit: 136
Liittynyt: Pe 06.12.2013 21:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Tsilari »

Azraelin heppu kantaa sen kypärää. Kuuluu Azraelin wargeariin. Antaa 4+ invun. Ei tarvitse pöydälle laittaa jos ei haluu.

Deathwing knighteilla ja company masterilla miekkaa kantava kuvastaa Perfidious relic on the unforgivenia (Fear, Adamantium will)

Suoraa pelillistä merkitystä ei ole.

Fluffissa niitä kutsutaan Watchers in the Darkeiksi. Ehkä xenoja, ehkä henkiolentoja, ehkä kuolleiden haamuja. Ne on Calibanin "alkuasukkaita" ja tekee kaikkea outoa. Johdattaa salaisiin huoneisiin Rockin sisällä ja vinkkailee johtolankoja ongelmiin, katselee sivusta fallenien kidutusta jne.
Interromancers waterboard your mind
Avatar
King Éomer
Viestit: 82
Liittynyt: Su 21.06.2015 03:58

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja King Éomer »

Kiitos, ja saako Digital weaponsien omistava model Re-rollata sen nopan overwatchissa ampuessaan.

Edit: Luin codexia ja löysin precious relic of... Sitä käyttäessäänhän tarttee watcher in the darkkia.
Edit2: luin tsilarin viestin tarkemmin ja siellähän se luki.
Tsilari
Viestit: 136
Liittynyt: Pe 06.12.2013 21:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Tsilari »

Digital weapon on pieni sormus tai hanska jolla ammutaan lyhyen kantaman pieni ammus kun vastustaja kalauttaa oikean aseen sivuun tai vaan keskittyy muuhun.
Toimii vain meleessä ja antaa rerollata yhden To woundin per assault phase.
Ei toimi overwatchissa.

Oletan. että luet DA:n uutta codexia.
Sivuilla 148-155 selitetään kaikki wargearit ja mitä ne tekee.
Interromancers waterboard your mind
Avatar
King Éomer
Viestit: 82
Liittynyt: Su 21.06.2015 03:58

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja King Éomer »

Luin tämän mutta siellä lukee:
A model armed with digital weapons can re-roll a single failed roll To Wound in each Assault phase.
Itse ainakin ymmärsin että tämä tarkoittaa että saa re-rollata nopan woundatessaan Assault phasella. Overwatch kuuluu Assault phaseen, koska se tehdään tämän aikana. Eli mikään ei kiellä tätä mutta kyllä se oudolta kuulostaa. GW on todennäköisesti unohtanut tämän mutta sallittua se on (ainakin minun mielestäni).

Edit: Armeijaa aloin tehdä ja pari asiaa oudoksutti
1. Miten Ravenwing strike forceen voi ottaa kolme HQta kun ainoat joilla on Ravenwing special rule ovat Sableclaw ja Sammael. Eikö näitä lasketa uniteiksi vai onko tämä GWn virhe. 2. Chaplain on ostettavissa Terminator Armourissa mutta sitä ei voi optioneissa ei termu armorii ole.

Edit2: Luin taas tarkemmin ja huomasin ettei Sammael ja Sableclaw edes voi olla samassa armeijassa.
Avatar
Gintonic
Viestit: 1491
Liittynyt: To 03.11.2011 00:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Gintonic »

Joo se ravenwing strike forcessa on moka, kun on mahdollista ottaa kolme HQta, mutta koko krjasta ei löydy kuin kaksi ja niitäkään ei voi pelata samaan aikaan. Toivotaan että GW vaivautuis korjaamaan virheen, eli esim että ICt, joille ostetaan prätkä, sais ravenwing special rulen.
"In the eyes of an amateur there are many options, but in the eyes of a master there are just a few"
-Unknown list builder-
Avatar
tneva82
Viestit: 8658
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Gintonic kirjoitti:Joo se ravenwing strike forcessa on moka, kun on mahdollista ottaa kolme HQta, mutta koko krjasta ei löydy kuin kaksi ja niitäkään ei voi pelata samaan aikaan. Toivotaan että GW vaivautuis korjaamaan virheen, eli esim että ICt, joille ostetaan prätkä, sais ravenwing special rulen.
GW tuntunut lopettavan faqien tekemisen joten...

Plus itseasiassa fluffillisesti ainut IC jolle toi sopisi olisi chaplain. Librarianit ei ole ravenwingiä ja company master on jo ikäänkuin varattu.

Mut chaplain kuuluu ravenwingiin joten sille tuo sääntö sopisi. Mut koska GW ei tunnu enää erratoita tekevän...Don't hold your breath.
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
King Éomer
Viestit: 82
Liittynyt: Su 21.06.2015 03:58

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja King Éomer »

Mikä on Jump Monstrous Creature. Siitä puhutaan Flying Monstrous Creatureseissa, mutta sitä ei löydy Indexistä.

Edit: Löyty jo
Edit:2 Pystyykö tyypit jolla ei ole lähisasetta tappelee lähiksessä.
Avatar
Eskoleipa
Viestit: 519
Liittynyt: Ma 14.05.2012 12:24
Paikkakunta: Oulu

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Eskoleipa »

King Éomer kirjoitti:Mikä on Jump Monstrous Creature. Siitä puhutaan Flying Monstrous Creatureseissa, mutta sitä ei löydy Indexistä.

Edit: Löyty jo
Edit:2 Pystyykö tyypit jolla ei ole lähisasetta tappelee lähiksessä.
Pystyy tappeleen lähiksessä
Äitini on niin köyhä, että hänellä on vain yksi kenkä. Hän ei ole hukannut sitä toista vaan löytänyt sen yhden.

Skaven ~3000 Pts
Chaos Spehh Mahreens ~4800 Pts
Tyranids ~2800 Pts
Avatar
King Éomer
Viestit: 82
Liittynyt: Su 21.06.2015 03:58

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja King Éomer »

Mitäs Close combat weaponilla sitten tekee? Ja kuinka pitkään Night fighting kestää? Jos oikein sääntistä ymmärsin se on vain ekan vuoron, mutta kuulostaa kyllä oudolta:
"Hei, nyt tuli ilta."
"Ei hätää, se kestää vaan vuoron."
Sittenhän searchlightitkin pitäis käyttää ekalla vuorolla tai ne olis hyödyttömii.

Kuinka monta astetta sponson-weaponit kääntyy? Ja kuinkas näitä kulmia kuuluis mitata? Ei jaksais kolmioviivainta kaivaa kaapin pohjalta (jos niitä edes on koko talossa).
Avatar
Darius
Viestit: 1425
Liittynyt: Su 05.12.2004 23:17
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Darius »

1. Jos niitä on kaksi, niin saa ylimääräisen hyökkäyksen meleessä. Esim miekka ja pistooli.

2. Tarkoittaa pikemminkin sitä että tappelu on aloitettu aamuyöstä kun on vielä hetken pimeää, vaikuttaa ekan vuoron. Kyllä, searchlighteilla ei tee mitään silloin kun on valoisaa.

3. Sponsonit ampuu 45 asteessa ja kääntyy sen verran kun kääntyvät figussa, Sääntökirjan sivu 74 näyttää tästä kuvan ja selittää sen parhaiten.
Bep.
Purging Flame
Viestit: 698
Liittynyt: Su 20.04.2014 11:57

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Purging Flame »

Ja jos night fighting ei ole tule ekalla vuorolla, niin se tulee muistaakseni automaattisesti vitosvuorolla. Eli searchlighteja voi käyttää myös silloin.
Mutta maksimissaan yhden vuoron nykyään kun Necronitkaan ei voi enää tehdä uutta yötä.
Avatar
syrja
Viestit: 2916
Liittynyt: Su 06.05.2007 04:17
Paikkakunta: Pori

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja syrja »

Ei tuu enää yötä lopussa
Peli on peli. Voi mennä hyvinki
Silti kaikki on paskaa paitsi kusi.
Avatar
Meganiikko
Viestit: 5094
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: JNS

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Meganiikko »

Jos laitan Archonin jolla on WWP Wraithguardryhmään, ja Wraithguardryhmän Fortress of Redemptionin sisään muutaman muun ryhmän kanssa, saako Fortress of Redemption Deep Striketä ilman scatteria?
"Ferrus, your beard needs a shave." -Fulgrim
"Ok, hit me up fam." -Ferrus Manus
-One of the biggest miscommunications during 30th millennium.
Purging Flame
Viestit: 698
Liittynyt: Su 20.04.2014 11:57

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Purging Flame »

syrja kirjoitti:Ei tuu enää yötä lopussa
I stand corrected. On näemmä poistettu seiskassa tuo.
Avatar
Vasara_
Viestit: 1131
Liittynyt: Ma 10.01.2011 21:18
Paikkakunta: Hesa

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Vasara_ »

AgeofSignar116 kirjoitti:Jos laitan Archonin jolla on WWP Wraithguardryhmään, ja Wraithguardryhmän Fortress of Redemptionin sisään muutaman muun ryhmän kanssa, saako Fortress of Redemption Deep Striketä ilman scatteria?
RAW saa. Naamatusten ei saa.
katoppa tätä
Avatar
Meganiikko
Viestit: 5094
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: JNS

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Meganiikko »

Vasara_ kirjoitti:Naamatusten ei saa.
wat?
"Ferrus, your beard needs a shave." -Fulgrim
"Ok, hit me up fam." -Ferrus Manus
-One of the biggest miscommunications during 30th millennium.
Avatar
Darius
Viestit: 1425
Liittynyt: Su 05.12.2004 23:17
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Darius »

Tarkoittaa varmaan että aika moni voisi hieman alkaa köhiä jos sitä väittäisi...

Parempi argumentti on että fortifikaatiot ovat unitteja deploymentin kannalta ja laitetaan muun armeijan kanssa, mutta eivät sen jälkeen, ne voi claimata jne. Webway toimii vain unittien kanssa.

Tosin, Skitarii saa scoutin fortifikaatioilleen, että...
Bep.
Avatar
Meganiikko
Viestit: 5094
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: JNS

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja Meganiikko »

Tuntuu vaan läppäsäännöltä että aluksi jotkin spes marinit vetää omaa emperor-tanssiaan parin kabaliitin kanssa, ja sitten yhtäkkiä vuorolla 2 kuuluu *plop* ääni ja keskellä taistelukenttää on archon istumassa rantatuolissa imemässä jotain pillimehua linnoituksen katolla samalla aikaa kun kabaliitit alkaa pyöriä linnoituksen bunkkereista ulos.

Imagine the looks on their faces!
Samalla tavalla kuin necromundassa Redemption Crusade saa flamerin flameriin, joka on iso sahamiekka jossa on flameri, ja heiluttaa sitä käsillä joissa on flamerit!

Skitarii nyt on ihan ilmiselvää että ne linnoitukset tiputetaan Explorator Arkista kiertoradalta niin ne tulee scoutilla. Tai sitten niissä fortifikaatioissa on pyörät ja/tai jalat, koska skitarii.
"Ferrus, your beard needs a shave." -Fulgrim
"Ok, hit me up fam." -Ferrus Manus
-One of the biggest miscommunications during 30th millennium.
shiwan
Viestit: 3798
Liittynyt: Ma 13.05.2013 08:52

Re: 40K aloittelijan pienet kysymykset

Viesti Kirjoittaja shiwan »

Fearless kuplista: Jos fall back menee tuollaisen kuplan läpi, pysähtyykö yksikkö kuplaan vain jatkaako se fall backiä sen koko heittetyn matkan?
It's really, really easy to see a complaint that you don't happen to agree with, and imbue it with a whole lot more emotion than is actually present.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “40k: Perusteet”