Eka 40k armeija: Tyranids

Aloittelijoille ja vasta-alkajille tarkoitettu palsta, jossa uskaltaa kysyä vähän yksinkertaisempiakin asioita pelistä ja pelaamaan ryhtymisestä ilman tönimistä. Kokeneet vastaavat.
peksumon
Viestit: 2
Liittynyt: Ma 04.07.2016 17:49

Eka 40k armeija: Tyranids

Viesti Kirjoittaja peksumon » Ma 04.07.2016 18:16

Moro!

Ajattelin pienimuotoisen esittely/avunpyyntöpostauksen tehdä. Oon 24v kauan sitten fantasy battlea harrastanut figuilija. Noin vuosi sitten ajattelin, että rupeampa taas Fantasy battle -harrastusta herättelemään henkiin, mutta alkuunpäästyäni koko tunnettu maailma räjähtikin ja kaaos söi kaiken.

Tästä iskusta selvittyäni (ja todettuani ettei AoS kiinnosta) sain ajatuksen siirtyä 40k:n pariin. Lore oli kuitenkin jo tuttua ja aina kiinnostanut. Kaivoin kaapista muutamat vanhat genestealerit ja termagauntit ja päätin, että Tyranidit on sopivan kaukana Empirestä, jota olin aiemmin keräillyt. Tämän kuun rahat sitten saatuani marssin kauppaan ja ostin Start Collecting -paketin Nidejä ja aloitin testailemaan sopivaa väritystä. Alla kuvia lopputuloksesta.

Jos jollain on ehdotuksia mihin suuntaan laajentaisin, niin kaikki vinkit on tervetulleita! Myös maalausta saa kritisoida/neuvoa.

Tämän hetkinen armeija lista:

HQ
Flyrant 2x TL devourers w/BLW + regeneration

Troops
10 genestealers
10 termagaunts
2 warriors w/schything talons + devourers
1 warrior w/scything talons + venom cannon

Fast attack
10 gargoyles

Tulevaisuudessa ehkä vielä:

Elite
3 Zoanthropes

Mikään ultrakompetetiivinen listan ei ole tarkoitus olla vaan sopiva seikoitus (mun mielestä) siistejä figuja ja pelillistä pätevyyttä.

Tämän hetken ainoa maalattu prototyyppinidini:

[img=https://s32.postimg.org/rqy47ovw1/13575 ... 9824_o.jpg]
[img=https://s31.postimg.org/cb1x2wsvb/13621 ... 9591_o.jpg]
[img=https://s31.postimg.org/xfvh2jmxj/13621 ... 2706_o.jpg]

Lisäksi semmoinen asia putkahti mieleeni, että peliseuraakin saattaisi jossain vaiheessa tarvita. Asun Helsingissä tällä hetkellä ja ilmeisesti tuommoisessa kaupassa kuin Poromagia (josta figutkin ostin) olisi joskus jotain pelailumeininkiä?

Avatar
116
Viestit: 5051
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: Joen suu(ssa)

Re: Eka 40k armeija: Tyranids

Viesti Kirjoittaja 116 » Ma 04.07.2016 20:55

Heiou

Ajattelimpa kommentoida asioita:

Faba ja AoS: Kannattaa muistaa että kun GW otti ja laittoi faban kirveelle, niin samalla antoi mukavan kasvualustan faban ruumiin alla. Pikkufirmat ja ryhmät otti ja joi ruumiista veret ja synnytti Mantic: Kings of Warin jota on jo monessa paikassa kovasti hypetetty ja paljon pelattu. Joensuussa menossa toinen kamppis ja niin edelleen.
Sitten on 9th edition fani-edikka joka tekee kaikenlaisia pikkuparannuksia ja kasan isompiakin, lähinnä yrittäen lähentää 8d edikan aivopieruja ja End Timesin "heitän 666 ja tuhoan 4d20 yksikköä kerrasta"- juttuja.

Kehottaisin kokeilemaan ainakin Kings of Waria kerran ennen kuin antaa fanatasialle kenkäpäivää.

40k: Flyrantit on varmaan nelkkarin parhaita yksittäisiä unitteja koko pelissä. Laittavat koneita ja jalkaväkeä palasiksi aika hyvin. Kannattaa vaan varoa pikkasen mihin ne laittaa- koska tarpeeksi paljon osumia niin koko mörkö tipahtaa, ja jos se sattuu meleemasteriryhmän vieressä lentämässä niin tyrantti muuttuu hyvin äkkiä 3d-stä 2d-hen.
Em. syystä unittia ammutaankin aika jumalattomasti vaikka vaan kutoset osuu, mikä tarkoittaa etta a) vähemmän dakkaa peruspoppoota päin ja b) saatat joutua varomaan jinkkauksia. Yksi taktiikka on lentää flyrantti koneen taakse ja ampua taakseen hyvinkin lupaa pyytämättä tai lounasta tarjoamatta lastillinen (toukan)siementä tankin puhtaalle peräpellille. Flyrantit kun voi ampua joka suuntaan. Keskiarvolla 11 osumaa ja S6 vs AV 10 peräpelti laittaa asioita tapahtumaan. Saattaa olla raskaana kerrasta.

Warrut on pikkasen outo valinta koska synapsea tarvitsee vain termangauntit jotka varmaan istuu objectivella, ja gargoylet varmaan lentelee flyranttien synapesella muutenkin. Warrioreitten pewpew on pikkasen heikohkoa ja ovat S8 ase-baitti. Viime pelissä tyrant warruja vastaan itsellä S8 melee-hyökkäykset laittoi kokonaisia ryhmiä warruja palasiksi kerralla.

Genet on vähän kalliita, mutta tulevat hyvinkin kuumottavan lähelle kerrasta. Joutuvat odottamaan vuorolle 2 chargea jos infiltroivat tosin, jotenka saattavat joutua pahaan tilanteeseen jossa heitä ammutaan ja niin edelleen ennen kuin pääsevät tekemään asioita. Riippuu toki flyranteista.

Zoanthropet ehkä on kehnohko valinta lisäksi koska tykkäävät hitaasta armeijasta jonka mukana pysyvät tai podaavasta nidilistasta. Nykylista on hyvinkin nopea joten zoanit jää "jälkeen".
Vaihtaisin zoanit vaikka Tervigoniin tai Malantrhopeen/Venomthropeihin joilla jakaa stealthia gaunteille ja flyranteille. Stealth+cover nidit on hyvin hankala saada ulos talosta armeijoilla jotka ei saa helposti ignores coveria.
Kokeilkaa Kings of Waria. Hilpeän hauska fantasia-blokkimähinäpeli. Ilmaset säännöt kanssa.

Manticin uuden scifi-taistelupelin alphasäännöt on ulkona!
Check them out!

peksumon
Viestit: 2
Liittynyt: Ma 04.07.2016 17:49

Re: Eka 40k armeija: Tyranids

Viesti Kirjoittaja peksumon » Ma 04.07.2016 22:51

Kiitos vastauksesta!

Noita faban seuraajia olenkin jonkun verran silmäillyt, mutta jotenkin teki mieli aloittaa enemmän tai vähemmän puhtaalta pöydältä.

Warriorit mulla on mukana lähinnä siksi, että tykkään niiden modeleista paljon ja ne tuli tuossa Start collecting -boksissa, joka oli gw:n standardeilla aika edullinen.

Zoanthropit vähän sama juttu, mutta lisäks ajattelin et tarvisin jotain, jolla paskoa raskaammin panssaroituja asioita?

Venomthropetkin on kyllä erittäin badass figu.

Avatar
116
Viestit: 5051
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: Joen suu(ssa)

Re: Eka 40k armeija: Tyranids

Viesti Kirjoittaja 116 » Ma 04.07.2016 23:24

peksumon kirjoitti: Zoanthropit vähän sama juttu, mutta lisäks ajattelin et tarvisin jotain, jolla paskoa raskaammin panssaroituja asioita?
Zoanit toki tekee sitä, mutta yleisesti ottaen flyrantti taikoo kanssa warp lancet jolla kosketella land raider-sempaita tuhmasti. Ongelma zoaneilla on että ne tarvitsevat ranget, ja flyrantti pääsee sinne kun zoanit tarvitsevat pienet maratonit- plus ovat kuitenkin T4 W2 (vaikka 3++) joten ylläri-S8 hitti poistaa PST't aika äkkiä.

Ei myöskään sillä että warrut olit a) turhia b) hyödyttömiä, vaan ovat ehkä epäoptionaalinen ko. armeijassa. Yleensä warriorit ovat gauttilauma-armeijassa synapsea jakamassa flyrantin sijasta joka sillä aikaa viettää laatuaikaa em. tankkien peräpanssarin kanssa, siten out of synapse muuhun laumaan.

Genetkin on vähän sellainen "oma listansa" yksikkö, joten jos minmaxataan niin vaihtaisin genet horman/termangauntteihin ja vapautuneilla pisteillä vaikka tervigon tai trygon. Toinen ampuu ja lyö ihan kovaa ja toinen taikoo (ml warp lance) ja ulostaa lisää gauntteja. Hyvällä noppakädellä aika pitkään kanssa, mutta on mahis mennä ns. rööri tukkoon kerrasta, varsinkin jos tulostaa 3D6 gaunttia kerralla.

Yleinen taktiikka btw on kakkea 16d tai 2d6 gaunttia kerrasta miniryhmäilemään ja pitämään objectivea ilman isoa vaaraa mennä poikittain kohdussa...


ps genet on rending, eli laumassa laittaa vaikka banebladen kakas aika äkkiä (nimim. tapahtui aikaisemmin)...

pss kyllähän kaikkia figupelejä saa pelata paperilapuskoilla :)
Lapsuudessa oli serkkupojan kanssa kovat fabamähinät tulostetuilla A4-papereilla jotka leikattiin ja A4-ssa oli downscaletut 25mm neliöt joilla luki Clanrat ja High Elf Spearman jne. Ongelmana oli kun Painovoima casti Wind Blastin koko kentälle aika ajoin, ja oli aikamoiset rykmenttituhot kentällä. Kerrasta laittoi hordet ympäri kenttää jne.
Kokeilkaa Kings of Waria. Hilpeän hauska fantasia-blokkimähinäpeli. Ilmaset säännöt kanssa.

Manticin uuden scifi-taistelupelin alphasäännöt on ulkona!
Check them out!

Avatar
116
Viestit: 5051
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: Joen suu(ssa)

Re: Eka 40k armeija: Tyranids

Viesti Kirjoittaja 116 » Ti 05.07.2016 00:16

Nubu kirjoitti:Saako sen tervigonin spawnin noppien määrän valita?
Taidan muistella jotain muuta :)
Tottahan se on että tervigon munii aina 3D6
Kokeilkaa Kings of Waria. Hilpeän hauska fantasia-blokkimähinäpeli. Ilmaset säännöt kanssa.

Manticin uuden scifi-taistelupelin alphasäännöt on ulkona!
Check them out!

Avatar
Spreelock
Viestit: 234
Liittynyt: Ti 23.12.2014 20:47
Paikkakunta: Vantaa

Re: Eka 40k armeija: Tyranids

Viesti Kirjoittaja Spreelock » Ti 09.08.2016 20:03

Meikäläisellä kans Nidit aluillaan, maalaan Hive Fleet Behemothin sävyihin.
https://firstblood84.wordpress.com/

Dark Angels (11000)
Astra+AdMech+Assassin (7000)
Tyranids (3000)
Tau (1500)
Legions of Nagash (2500)
Empire (2500)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “40k: Perusteet”