Warhammer-harrastuksen aloitus

Aloittelijoille ja vasta-alkajille tarkoitettu palsta, jossa uskaltaa kysyä vähän yksinkertaisempiakin asioita pelistä ja pelaamaan ryhtymisestä ilman tönimistä. Kokeneet vastaavat.

AndruFIN
Viestit: 2
Liittynyt: Su 22.12.2013 18:49

Warhammer-harrastuksen aloitus

Viesti Kirjoittaja AndruFIN » Su 22.12.2013 19:25

Moi,

Olemme tässä Warhammer Fantasy Battle -harrastusta aloittelemassa, mahdollisesti.
Netissä on surffailtu ja tutkittu asiaa, ja nyt joulun jälkeen pitänee marssia kauppaan figuja ostamaan.
Muutama asia askarruttaa, joten ajattelin täältä viisaammilta kysyä neuvoa.

Huomatkaa, että ideana on pelata kotona perheenjäsenten kesken, ei mitään tournamentteja eikä ulkopuolisia peliporukoita tms.

Jotkut sanovat, että WHFB:n uusimmat editionit (8th) ovat huonompia kuin varhaisemmat, lähinnä sääntömuutosten takia - sekä joidenkin mukaan esim. 3rd Editionin aikoihin Warhammer-figuilu ei ollut samanlaista "rahastusta" kuin nykyään.

1. Onko siis mitään estettä sille, että hankin esim. Warhammer 3rd Edition Rulebookin ja rupeamme sen mukaan pelailemaan? Tuleeko figuurien hankinnassa jotain ongelmia (pitääkö olla saman editionin figuurit tms)?

2. Figuurit ajattelin hankkia uutena kaupasta. Voiko WHFB-figuilla (8th Ed.) pelata muitakin pelejä? (Juuri esim. 3rd Editionia?)

3. Tuollainen Warhammer: Island of Blood -aloituspaketti on kiikarissa. Onhan se riittävä ainakin alkuun, että pääsee pelaamisen makuun? Käsittääkseni siinä on kaikki, mutta jotkut sanovat, että pitää ostaa Army Bookeja(?). Toiset taas, että Army Bookin tiedot löytyvät jostain erikseen... en saa selvää...

Paljon kiitoksia vinkeistä, varmaankin tyhmiä kysymyksiä - mutta toivon saavani fiksuja vastauksia :-)

EDIT: pahoitteluni, tietysti postasin ensimmäiseni väärään paikkaan, piti mennä "FB: Perusteet" -osioon... saa siirtää!

Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: Warhammer-harrastuksen aloitus

Viesti Kirjoittaja Oberon » Su 22.12.2013 19:35

1. Pelikaverien puute voipi olla isoin ongelma jos meinasit eri edikan säännöillä pelata, seiskan pelaaminen on jotain outoa, kolmonen kerran vuodessa retroa jos sitäkään :) Käytettynä pitäis kirja ostaa, ei sitä kukaan uutena myy.
2. Figut ei oo editiosta riippuvaisia, mitänyt jotain yksiköitä ei eri edikoissa ollut käytössä. Helpoinpana esimerkkinä vaikka dark elffien bloodwrack medusa, uusimman armeijakirjan yksikkö. En oo ikinä kolmosedikkaan tutustunu, mut oon suht varma et jos medusa löytyy sieltä niin jotain muuta ei löydy :) Perushaltiat onneks on niin perus et niitä varmaan saiskii pelata.
3. Island of bloodissa on ihan kivasti figuja ja kaikki tarvittava että sen boksin sisällöllä voi pelata itsekseen, mutta ei riitä vielä "oikeaksi armeijaksi" ja tosiaan se armeijakirja tarvitaan. IoB:n mukana tulee aikalailla riisutut säännöt ja vaan niille modeleille jota siinä boksissa tulee. 2 IoB-settiä kumman vaan armeijan nappeja, armeijakirja ja pari boksia jännenpiä yksiköitä on varsin jees pohja, mutta yhden IoB:n sisällöllä tosiaan pääsee sitä toista puolikasta vastaan pelaamaan ja nappeja tuhertamaan ihan hyvin.
Army bookkien tietoja ei oo missään muualla, sääntökirja tulee IoB:ssä myös ja sen säännöt löytyy erikseen ostettavasta (IoB:n hintaisesta) kovakantisesta kirjasta kanssa.
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8421
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Warhammer-harrastuksen aloitus

Viesti Kirjoittaja smaxx » Su 22.12.2013 19:40

AndruFIN kirjoitti:Jotkut sanovat, että WHFB:n uusimmat editionit (8th) ovat huonompia kuin varhaisemmat, lähinnä sääntömuutosten takia - sekä joidenkin mukaan esim. 3rd Editionin aikoihin Warhammer-figuilu ei ollut samanlaista "rahastusta" kuin nykyään.
Makuasioita :) Kolmosesta en osaa sanoa mitään, mutta omasta mielestäni kasiedikka on hyvä.
AndruFIN kirjoitti:1. Onko siis mitään estettä sille, että hankin esim. Warhammer 3rd Edition Rulebookin ja rupeamme sen mukaan pelailemaan? Tuleeko figuurien hankinnassa jotain ongelmia (pitääkö olla saman editionin figuurit tms)?
Kolmosedikan joudut ostamaan käytettynä, ja on mahdollista ettei kaikkia mahdollisia figuja ole saatavilla. En myöskään tiedä mikä on armeijakirjatilanne kolmosen osalta, millaisia olivat sen aikaiset armeijakirjat, vai oliko esim sääntökirjassa pistehinnat ja yksiköiden ominaisuudet. Pääasiallisesti mitään ongelmia ei tule, ja jos pelaatte kotona keskenänne, voitte nekin vähät ongelmat sopia helposti keskenänne.
AndruFIN kirjoitti:2. Figuurit ajattelin hankkia uutena kaupasta. Voiko WHFB-figuilla (8th Ed.) pelata muitakin pelejä? (Juuri esim. 3rd Editionia?)
Voi pelata. Kaikille nykyisille figuille ei ole olemassa yksikkötyyppiä kolmosedikassa, mutta kunhan tiedätte mitä haluatte hankkia, niin niille löytynee hyvin uudet figut.
AndruFIN kirjoitti:3. Tuollainen Warhammer: Island of Blood -aloituspaketti on kiikarissa. Onhan se riittävä ainakin alkuun, että pääsee pelaamisen makuun? Käsittääkseni siinä on kaikki, mutta jotkut sanovat, että pitää ostaa Army Bookeja(?). Toiset taas, että Army Bookin tiedot löytyvät jostain erikseen... en saa selvää.
Sillä pääsee pelaamisen makuun, lataatte vaan Games Workshopin sivulta yksiköiden ominaisuudet, tuolta : http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... ence_Sheet

Tuo on hyvä hankinta, jos nuo kaksi armeijaa kiinnostavat.

Sekin on totta, että hyvin pian tarvitsette armeijakirjat, jos haluatte yhtään muokata armeijoitanne, kuten ottaa armeijakohtaisia taikaesineitä käyttöön tms. Tai kasvattaa armeijoita, niin että ne pysyvät tasapainossa.

En lähtisi pelkäämään kasiedikkaa. Mahdollisesta 'rahastuksesta' pääsee helposti eroon sillä, että hankitte sellaiset armeijat joilla haluatte keskenänne kotona pelata, ja hankitte siihen sopivat figut. Pystytte helposti tekemään keskenään tasapainoiset armeijat sillä budjetilla minkä hommaan haluatte laittaa. Edikka ei muuta asiaa, kun figut kuitenkin maksavat sen minkä maksavat.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: Warhammer-harrastuksen aloitus

Viesti Kirjoittaja Oberon » Su 22.12.2013 20:16

IoBista vielä sen verran, että se on hyvä diili vaikket haluaisikaan pelata haltioilla tai rotilla, jos kuitenkin kasiedikkkkaa lähtee pelaamaan. Hintaero kovakantisen ja boksin välillä ei oo iso, figut voi yrittää myydä pois ja paketissa kuitenkin tulee nopat ja huonot mitat sekä tosiaan kaikki pelaamiseen tarvittavat säännöt (pl. armeijakirjat, mut ei niitä tule kovakantisenkaan mukana), alotusboksin kirja on mukavampi kantaakin :)
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."

Avatar
jupu_pupu_mies
Viestit: 2466
Liittynyt: La 12.01.2008 21:44
Paikkakunta: Hönölä

Re: Warhammer-harrastuksen aloitus

Viesti Kirjoittaja jupu_pupu_mies » Ma 23.12.2013 00:16

Mielestäni kasi on taas paras edikka joka tähän asti on tullut. Kannattaa muuten tarkistaa valmistajat mantic games ja reaperin bones figuurit. Ovat reilusti halvempia kuin gwn.

Kapi
Viestit: 730
Liittynyt: Pe 30.03.2012 18:16
Paikkakunta: Joutsa

Re: Warhammer-harrastuksen aloitus

Viesti Kirjoittaja Kapi » Ma 23.12.2013 01:22

Jos en ihan väärin muista 3 edikka tuli kalliimmaksi, sillä siihen piti ostaa erikseen sääntökirja, magia säännöt ja armeija kirja. Magia sääntöjen mukana tuli kaikki taikaesineet. Nykyään perus taikaesineet on sääntökirjassa (IoB mukana tuleva) ja armeijakohtaiset löytyy armeijakirjasta.

8.edikka on aloittelijalle kuitenkin helpompi ja ihmiset osaavat auttaa huomattavasti paremmin sääntö teknisissä kysymyksissä. Lisäksi sääntökirjoja on huomattavasti helpompi saada. Kuten tuossa aikaisemmin mainittiin niin figut maksaa mitä maksaa.
Orcs & Goblins: 5500+
Vampire Count: 11 000+
Dwarf: 5000+
Ogre: 3000

Avatar
Kharon
Viestit: 981
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:46
Paikkakunta: Ulvila
Viesti:

Re: Warhammer-harrastuksen aloitus

Viesti Kirjoittaja Kharon » Ma 23.12.2013 11:18

Joo itse en kyllä kolmosedikan perään lähtisi haikailemaan muuta kuin nostalgiahuuruissa. Kyllä se 8 edition hyvä on - kyllä noissa säännöissä on tapahtunut kehitystä parempaan suuntaan ja helpompi päästä sisällekkin. Jos on oma peliporukkakin niin pelien pistekoot yms. voi kuitenkin sopia ihan vapaasti jos haluaa pelata pienemmällä figumäärällä.

AndruFIN
Viestit: 2
Liittynyt: Su 22.12.2013 18:49

Re: Warhammer-harrastuksen aloitus

Viesti Kirjoittaja AndruFIN » Ma 23.12.2013 12:16

Hyvä on, uusimmalla editionilla mennään - taisi olla lukemani 3rd Ed. -haikailut vain wanhojen partojen nostalgiahöpöilyä...

Suurkiitokset kaikille vinkeistä ja selvennyksistä, auttoi paljon :-)

Jos jotain massa-armeijaa joskus rupeamme haalimaan, pitänee sitten katsella noita Manticin figuja. Kiitos vinkistä!

Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8421
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Warhammer-harrastuksen aloitus

Viesti Kirjoittaja smaxx » Ma 23.12.2013 13:13

Ja peli on ihan toimiva pienemmässäkin figuurimäärässä ja pistekoossa. Wanhat parrat ovat oikeassa siinä, että miniatyyrit olivat suhteellisesti ottaen paljon edullisempia silloin ennen vanhaan. Siihen ei vaan ole enää valitettavasti paluuta, eikä se valittu editio vaikuta kuin rajallisesti asiaan :)
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Perusteet”