Uusi fabailija skaveneilla!

Aloittelijoille ja vasta-alkajille tarkoitettu palsta, jossa uskaltaa kysyä vähän yksinkertaisempiakin asioita pelistä ja pelaamaan ryhtymisestä ilman tönimistä. Kokeneet vastaavat.

[Acid]
Viestit: 94
Liittynyt: La 21.06.2008 11:35

Uusi fabailija skaveneilla!

Viesti Kirjoittaja [Acid] »

Näin muutaman vuoden 40k harrastamisen jälkeen, päätin vihdoin siirtyä kokeilemaan fabaakin!

Tutkiskelin armeijoita, ja ihan fluffi + pelilliseltä puolelta itselleni mieluisaksi osui Skavenit! Hyvä vai huono valinta aika näyttää.

Tahtoisin tässä vähän kysä apua vanhemmilta jääriltä, että minkälaisella taktiikalla ja listalla kannattaisi lähteä kokeilemaan pelejä. Onko jotain mahdollisesti vältettäviä sudenkuoppia ja turhia virheitä mitä varoa? Sekä mitä oikeastaan kannattaa tehdä?

Kiitos neuvoista.
Voiko mato kaatua?

Mikäs siinä. Antaa madon tehdä mitä mato haluaa.
Avatar
Rune
Peliporukkavalvoja
Viestit: 6380
Liittynyt: Ma 06.01.2003 15:18
Paikkakunta: Joensuu

Re: Uusi fabailija skaveneilla!

Viesti Kirjoittaja Rune »

[Acid] kirjoitti:Näin muutaman vuoden 40k harrastamisen jälkeen, päätin vihdoin siirtyä kokeilemaan fabaakin!

Tutkiskelin armeijoita, ja ihan fluffi + pelilliseltä puolelta itselleni mieluisaksi osui Skavenit! Hyvä vai huono valinta aika näyttää.

Tahtoisin tässä vähän kysä apua vanhemmilta jääriltä, että minkälaisella taktiikalla ja listalla kannattaisi lähteä kokeilemaan pelejä. Onko jotain mahdollisesti vältettäviä sudenkuoppia ja turhia virheitä mitä varoa? Sekä mitä oikeastaan kannattaa tehdä?

Kiitos neuvoista.
Hoi!

Tervetulemast Faban pariin. Missä päin vaikutat? Se on tavallaan ihan olennainen tieto senkin takia että tietää vähän sanoa että jos paikallinen pelityyli on jonkin tietyn lainen. :) Tai, tottahan itse varmaan tiedät sen parhaiten jos peliseuran sieltä löydät, mutta jos väki ei ole vielä ennestään tuttua niin esim. Espoon ja Kuopion peliporukat ovat hiukka erilaisia. Tai, siis pelaavat peliä hiukan eri tavalla.

Skavenit on jännä armeija kyllä. Ite en ole perustanut niistä ihan hirveästi ehkä sen takia että ne osaavat olla sääntöteknisesti vähän juvelia. En vieläkään tiedä miten kaikki niiden vermeet oikeastaan toimivat! Armeijakirja on nimittäin vähän hassusti kirjoitettu.

Mutta sieltä löytyy kyllä paljon veikeitä valintoja. Mitään ihan törkyisen huonoa siellä ei kai ole, vaikka esim. Rat ogreja ihmiset tuntuvat vähän välttelevän. Ne on kirjoitettu aiemmalle editiolle, jolloin monsterous infantryn hintahaitari oli aika paljon korkeampi.

Muuten suosittelen myös skaveneille samaa kuin mitä millä tahansa armeijalla aloittaville: ota sitä mitä tykkäät maalat, tai jonka fluffista pidät, tai peliteknisesti se kutkuttaa. Jos esim. plague monkit ovat päheän oloisia kirjassa, on niillä melko varmasti hubaa myös pelata. Kerran niitä eksyi eräässä pienessä pelissä vastaan, ja ne olivat hauskaa vaihtelua skavenien perinteisemmän sotakonehelvetin jälkeen.

Ekspertti aiheesta en ole. Joku muu toivottavasti osaa kertoa itse armeijasta enemmän. Mutta armeija kuin armeija, hyvää matskua niistä saa.

Perinteisesti aina kannattaa varautua pelaamaan yhtä isotasoista velhoa ja BSB:tä. Siinä ainakin ovat melkeinpä pakolliset jutut missä tahansa armeijassa. Missä muodossa nämä halajaa on pelaajasta itsestään kiinni.

Faba on hieno peli. Se vaatii vähän totuttelua, ja se on todella kaukana 40k:sta toimintamalliltaan, mutta siitä se sutviutuu. Suosittelen rakentelemaan jonkun 1200-1600 pisteen armeijan ja eikuvaan pelaamaan. Merelliseen elämään oppii uimalla.
#Ostium
http://cabal-ostium.blogspot.fi/

For a Pessimist, I'm pretty Optimistic
Avatar
Ninnuli
Viestit: 393
Liittynyt: Ke 11.11.2009 08:20
Paikkakunta: Raisio

Re: Uusi fabailija skaveneilla!

Viesti Kirjoittaja Ninnuli »

Skaven...rakas vihollinen vuosien taka...
skavenit ovat todella tuttu vihollinen mullle koska ex:äni pelasi skaveneita ja tuli siinä jotain opittua tuosta armeijasta...
skavenit ovat ennen kaikkea horde armeija elikkä niitä figuja on ja paljon...perinteisimpiä horde taktiikoita joita skaveneilla pelatan on se että on 3-4 osastoa slavei etu-linjassa (osastojen koko vaihtele 25-40 figun välillä) ja seuravassa linjassa on sitten clani rotat ja stormverminit sekä kenraali joka on koko armeijan sydän...kenun liipalla joukot pitetän taistelussa koska jos oikein muistan niin skavenit sai rankeistä bonukset kans liippan eli max 3 ja kenun liippa plus tämä bonus tarkoitta sitä että osastot pysyvät aika hyvin taistelussa niin kauan kun kenu on hengissä...
sivustoihin yleensä sijoitellan sitten kaikki speciali höttö kuten rotta ogret,jezzailit,jne. jezzaileista sen verran että niitä kannatta pelata koska ovat raskan ratsuväen painajainen strena 6:lla ja armour piercingillä...itellä karmeita kokemuuksia sitä kuinka oma ogrejen ratsuväki tuhoutu 2 x 5 jezzail tiimin tulituksessa.
sen verta skavenien sota koneista että ovat varsin ihastuttavia ja niitä kannatta pelata vaikka ovat mielestäni ihastuttavan hazardeja ja saattavat ampua vahingossa omin riveihinsä mutta osuessa vihollisen tekevät todella paha jälkeä...erityisen ihastuttavina koen weapon tiimit joita saa clani rottien ja stormverminien tueks sekä doomwillin joka ampu joka vuoro lähintä yksikköä oli se sit oma taikka vihollinen...myös screming bell ja plague furnace ovat varsin metkoi sota koneita... plague munkit ovat vastustajan kannalta inhottavia koska ovat frenzei ja plague furnace kanssa unbreakblei joten yks osasto noita on melkein vakio skaven armeijoissa (tai ainakin oli aikanan)
ite ainakiin pistänyt merkille turnaus listoissa sen että melkein aina on hell pit abomination joak kyllä kieltämättä on kova ja vaikea saada hengiltä...

skavenit on armeija jolla on hauska pelata ja sitä vastan on hauska pelata koska koskan ei tiedä mitä tapahtu ja hazardius tekijöitä on vaikka kuinka ja yleensä skaven pelajilla onkin pilke silmä kulmassa kun pelavat ja eivät ota kuoleman vakavasti peliä toisin kuin joidenkin muiden armeijoiden pelajaat...
Wh40k
Adeptus mechanicus/Skitarii
1.1.18 =>
W-D-L
15-6-25
Faba
OK
1.1.18 =>
W-D-L
5-7-2
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Uusi fabailija skaveneilla!

Viesti Kirjoittaja smaxx »

Oikeiden asiantuntijoiden kommentteja odotellessa, omat mielipiteet :) Mulla on rotta-armeija, mutta pelejä melko vähän.

Armeijan vahvuudet :
- massa, yleensä rottia on armeijassa paljon. Jos tykkäät maalata isot määrät, niin tämä on oikea armeija. Unit fillerit auttaa...
- Orjarotat, giant rats, yms halvat yksiköt joilla tehdä mieleisensä deploymentin
- Magia : hyvät loret, hyvät boundit
- Magic itemit : doom rocket, brass orb, Storm Banner,jne. Fell bladella tekee monstrous cavalryyn rumaa jälkeä
- Abomination on pelottava vehje edelleen, tuplana vielä pelottavampi
- Koneet : halpoja ja melko kovia
- Gutter runnerit : myrkkynuolitetut scoutit on kovia
- Furnace munkeilla
- Unbreakable / Stubborn / Steadfast LD 10:llä ja rerollilla, eli armeija on kestävähkö
- Valinnan varaa riittää, ihan hyvin voi olla melkein mitä vaan valintoja mukana, paitsi rotta-ogreja...

Heikkouksia ? No, eihän ne closiksessa ketään voita. Mutta voi voittaa attritionilla vaikkapa minkä tahansa tonttuarmeijan, koska vaikka orjia kuolee kolminkertainen määrä klosiksessa, tontut maksaa viisinkertaisen pistemäärän ja kuolee sukupuuttoon ennen kuin rotat breikkaa.

Maalattu rotta-armeija on aina hieno näky kentillä, ja armeija on yksi faban ehdottomasti omaperäisimmistä ja hienoimmista keksinnöistä :) En muista rottia kovin montaa kertaa voittaneeni...
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
Avatar
tneva82
Viestit: 8685
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: Uusi fabailija skaveneilla!

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Rune kirjoitti:Perinteisesti aina kannattaa varautua pelaamaan yhtä isotasoista velhoa ja BSB:tä.
Isotasoinen maagi hyvä 8 edikan magiasäännöillä, monta pikkumaagia jos ryhmä on siirtyny khainen magiasääntöihin(tosin grey seerien oma lore on ihan kiva tosin 13th spell otti nerffiä khaine magiassa).
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
anwil
Viestit: 417
Liittynyt: Su 11.09.2011 17:26

Re: Uusi fabailija skaveneilla!

Viesti Kirjoittaja anwil »

Yksiköiden vahvuuksia tuossa jo tulikin joten katsotaanpa heikkouksia, joista suurimpia lienee huono LD. Se ei tule esille niinkään break testeissä strength in numbers säännöstä johtuen, mutta erilaiset taiat joihin liittyy LD testi ovat myrkkyä. Deathin snipe taiat, casket, treason, jne. Erityisesti treason of tzeentch on ihottava, se rikkoo skaven armeijan helposti kun orjat testaavatkin LD2:lla. Charrubunkkereissa snipuihin auttaa obvious lodestone tai screaming bell (MR3/MR2), mutta non-ranked yksikköjä ei suojaa mikään - doomwheel, abomination jne, ovat haavoittuvaisia.
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
http://www.nopat.fi
Avatar
jupu_pupu_mies
Viestit: 2493
Liittynyt: La 12.01.2008 21:44
Paikkakunta: Hönölä

Re: Uusi fabailija skaveneilla!

Viesti Kirjoittaja jupu_pupu_mies »

Kyllä rotilla ajaakkin voi ja ratogretkaan ei sysipaskoja ole. Rotilla ajaminen tosin on melkoista näätäilyä ja täytyy tietää mitä tekee. Ajamisstrategia pyörii oikeastaan kellon ja sillä kikkailun ympärille, kello on viimeinen asia pelissä joka chargaa magic phasella ja sillä pystyy tankkaamaan hyvin voittaen resolla helposti, tosin hordessa voi sitten ajaa esim lojutonttuja kumoon. Tärkeää on siis opetella oikeat muodostelmat ja synergiat hyrrän slavejen ja abon kanssa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Perusteet”