Armybookin ostoon

Aloittelijoille ja vasta-alkajille tarkoitettu palsta, jossa uskaltaa kysyä vähän yksinkertaisempiakin asioita pelistä ja pelaamaan ryhtymisestä ilman tönimistä. Kokeneet vastaavat.

zaaza
Viestit: 14
Liittynyt: Ti 14.04.2015 15:09

Armybookin ostoon

Viesti Kirjoittaja zaaza »

Eli olen aloittelemassa Fantasy battlea ja ensimmäinen hankita on armybook dwarf tai orcs&goblins. Kysmys kuuluukin että onko kenelläkään tietoa tulevasta edikasta? Tuleeko kenties olemaan turha ostos jos uusia armybookseja tulossa? Valitettavasti näihin en ole saanut vastausta vaikka olen selaillut erinlaisiakin foorumeita. Ymmärtääkseni huhuissa kuitenkin höpistään vain 6 eri armeijasta. Kiitos jo etukäteen!
Avatar
Rune
Peliporukkavalvoja
Viestit: 6380
Liittynyt: Ma 06.01.2003 15:18
Paikkakunta: Joensuu

Re: Armybookin ostoon

Viesti Kirjoittaja Rune »

zaaza kirjoitti:Eli olen aloittelemassa Fantasy battlea ja ensimmäinen hankita on armybook dwarf tai orcs&goblins. Kysmys kuuluukin että onko kenelläkään tietoa tulevasta edikasta? Tuleeko kenties olemaan turha ostos jos uusia armybookseja tulossa? Valitettavasti näihin en ole saanut vastausta vaikka olen selaillut erinlaisiakin foorumeita. Ymmärtääkseni huhuissa kuitenkin höpistään vain 6 eri armeijasta. Kiitos jo etukäteen!
Tähän ei tosiaan ole mitään varmaa tietoa vielä. Ensikuussa tosin pitäisi tulla jotain infoa! Toukokuu on (ehkä) totuuden kuukausi Sigmarin vuonna 2015.
#Ostium
http://cabal-ostium.blogspot.fi/

For a Pessimist, I'm pretty Optimistic
Avatar
ile
Viestit: 1467
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Armybookin ostoon

Viesti Kirjoittaja ile »

Varmaa tietoa asiasta ei ole kellään.

Ilmeisesti vanhoilla armeijoilla voi edelleen pelata. Mutta kukaan ei tiedä, kuinka suuri ero 9. ja 8. edikan välillä tulee olemaan.

On myös huhuttu, että kääpiöt liimattaisiin Empireen. Örkkejä ja Gobboja ei ole huhuttu liimattavaksi muualle, joten ne kai vähintään pysyvät omana armeijanaan.

Saattaa kuitenkin olla, että nämä armeijoiden yhdistämiset koskevat huhuttua skirmish-peliä, ja että 8. edikan armeijakirjoilla voi jatkossakin pelata 9. edikan varsinaista Battlea.

Kannattaa olla tosi varovainen näiden huhujen kanssa. Jos olet epävarma, odota kuukausi tai kolme, niin asia mahdollisesti selviää. Tai varaudu pelaamaan 8. edikan kirjoilla tilanteessa, jossa osa jengistä siirtyy pelaamaan jotain vähän erilaista 9. edikkaa.

Voit tietenkin investoida vanhoihin, käyttetyihin kirjoihin, joita saa aika halvalla netistä. Jos pelaat FABAa lähinnä kavereiden kanssa pienessä porukassa, voitte ihan hyvin käyttää 8. edikan tai vielä jonkun vanhemmankin edikan kirjoja, eikä kenelläkään ole mitään sanomista harrastukseenne.

-ile
zaaza
Viestit: 14
Liittynyt: Ti 14.04.2015 15:09

Re: Armybookin ostoon

Viesti Kirjoittaja zaaza »

Kiitos tiedosta! Tarkoituksena tosiaan olisi jossain vaiheessa päästä pelaamaan muualla ja enemmänkin. Ehkä tuon orc&goblins uskaltaa ostaa siitä saa jo hieman esimakua armeijan kasaukseen
Kapi
Viestit: 730
Liittynyt: Pe 30.03.2012 18:16
Paikkakunta: Joutsa

Re: Armybookin ostoon

Viesti Kirjoittaja Kapi »

Noista kahdesta kääpiö kirja on ilmestynyt n.1v sitten ja o&g kirja olisko 4v sitten, joten tästä voitaisiin päätellä et o&g olis aikasemmin saamassa uuden kirjan. Tosin noita armeijoita voidaan yhdistellä 9 edikassa.
Orcs & Goblins: 5500+
Vampire Count: 11 000+
Dwarf: 5000+
Ogre: 3000
zaaza
Viestit: 14
Liittynyt: Ti 14.04.2015 15:09

Re: Armybookin ostoon

Viesti Kirjoittaja zaaza »

Eilen tuli postissa O&G armybook ja sitä selaillut jo jonkin verran. Ostin sen lähinnä että saan tietoa kyseisestä armeijasta. Toki se olisi hyvä jos O&G säilyisi myös 9 edikassa kyseisellä armybookilla, jotta uutta ei heti tarvitsisi ostaa. Mitään sääntökirjaa en omista joten en tiedä löytyisikö vastaus sieltä, mutta kysymys kuuluukin että mitä noi statsien lyhenteet tarkoittavat? ( m,ws,bs,s,t,w,i,a,ld) O&G vaikuttaa ensisilmäyksellä juuri sellaiselta armeijalta jolla tykkäisin pelata. Toivotaan että kovia muutoksia ei tulisi.
Avatar
smaxx
Valvoja
Viestit: 8429
Liittynyt: Ti 13.02.2007 17:29
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Armybookin ostoon

Viesti Kirjoittaja smaxx »

zaaza kirjoitti:mutta kysymys kuuluukin että mitä noi statsien lyhenteet tarkoittavat? ( m,ws,bs,s,t,w,i,a,ld) O&G vaikuttaa ensisilmäyksellä juuri sellaiselta armeijalta jolla tykkäisin pelata. Toivotaan että kovia muutoksia ei tulisi.
Örkit on sen verran ikoninen faba-armeija, etten usko sen suuresti muuttuvan.

M : Liike tuumissa. M4 tarkoittaa neljä tuumaa normaali liike, ja 8 tuumaa marssia
WS : Weapon Skill. Jos WS on parempi kuin vastustajalla, osut 3+:lla (3, 4, 5 ja 6 on osumia). Jos WS on sama, osut 4+:lla ja jos huonompi osut 5+:lla
BS : Ballistic Skill, vaikuttaa ammunnan osumiseen. BS3:lla osut kauas 5+:lla.
S : Strength. Vaikuttaa lähitaisteluun. Jos oma S on sama kuin vastustajan T, niin osuneet iskut haavoittavat 4+:lla.
T : Toughness, ks S
W : Woundien määrä
I : Initiatiivi, vaikuttaa lyöntijärjestykseen
A : Lähitaisteluiskujen määrä
LD : Leadership, vaikuttaa moraalitesteihin.

Jotta noi statsit oikeasti ymmärtää, tarttet sääntökirjan + harjoituspelejä :) Mutta kun toi edikanvaihtuminen on ehkä kenties kohta tulossa, niin ymmärrän, ettei sitä välttämättä halua hankkia...
Nopat ja Taktiikka Ry
Pääkaupunkiseudun pelikerho
Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään : https://www.facebook.com/groups/553301271491198/
zaaza
Viestit: 14
Liittynyt: Ti 14.04.2015 15:09

Re: Armybookin ostoon

Viesti Kirjoittaja zaaza »

Smaxx kiitos tiedosta. Tosiaan on ehkä parempi että odottaa vielä hetken ja kattoo mitä 9 edikka tuo tullessaan. Armybook luettu jo kertaalleen ja armeijan mielenkiinto sen kuin lisääntyi. Toivon mukaan viellä jossain vaiheessa pääsee käymään teidän kerhollakin tutustumassa :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Perusteet”