Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Aloittelijoille ja vasta-alkajille tarkoitettu palsta, jossa uskaltaa kysyä vähän yksinkertaisempiakin asioita pelistä ja pelaamaan ryhtymisestä ilman tönimistä. Kokeneet vastaavat.

effectfreak
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 26.01.2018 13:50

Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja effectfreak »

Terve,

olen kesästä asti miettinyt Warhammerin aloittamista, juurikin fantasiaversion. Aikanaan vuosituhannen vaihteessa kiinnostun pelistä ensimmäisen kerran, etsinkin tietoa ja otin perusteet haltuun, muutamat kaverit kun tätä harrastivat. En kuitenkaan koskaan aloittanut harrastusta kunnolla ja omat miniatyyrit jäivät ostamatta.

Nyt olen ajatellut aloittaa pelaamisen mutta ongelma onkin, että se tuntuu yllättävän haastavalta. Age of sigmar ei vaikuta itselle hirveän mielenkiintoiselta, Space Marine tyyppiset hahmot eivät houkuta. Enemmän olen kiinnostunut velhoista, haltioista ym. klassisemmista fantasiahahmoista. 9th edition taas vaikuttaa suhteellisen monimutkaiselta ja tuntuu haasteelliselta hypätä siihen sisään. Oldhammer vaikuttaa ehkä kiehtovimmalta.

Kysyisinkin, onko järkeä aloittaa suoraan Oldhammerin pelaamista vai pitäisikö kokeilla AoSia? Pelataanko Oldhammeria täällä juuri lainkaan? Jonkilainen kiinnostus myös Age Of Sigmariin ja 9th editioniin on.

Vielä viimeinen kysymys ja ehkäpä tärkein kysymys, riippumatta siitä mitä näistä alan pelata: Kuinka harrastus kannattaa ylipäänsä aloittaa? Mitä ostan ensiksi?

kiitos!
Avatar
ile
Viestit: 1467
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja ile »

Missä päin Suomea vaikutat?

Tää mun vastaukseni avaa jonkin verran pääkaupunkiseudun näkökulmaa. Muualla voi olla muun laista.

effectfreak kirjoitti: Pe 26.01.2018 14:01 Nyt olen ajatellut aloittaa pelaamisen mutta ongelma onkin, että se tuntuu yllättävän haastavalta. Age of sigmar ei vaikuta itselle hirveän mielenkiintoiselta, Space Marine tyyppiset hahmot eivät houkuta. Enemmän olen kiinnostunut velhoista, haltioista ym. klassisemmista fantasiahahmoista. 9th edition taas vaikuttaa suhteellisen monimutkaiselta ja tuntuu haasteelliselta hypätä siihen sisään. Oldhammer vaikuttaa ehkä kiehtovimmalta.

Kysyisinkin, onko järkeä aloittaa suoraan Oldhammerin pelaamista vai pitäisikö kokeilla AoSia? Pelataanko Oldhammeria täällä juuri lainkaan? Jonkilainen kiinnostus myös Age Of Sigmariin ja 9th editioniin on.
Oldhammer on venyvä käsite. Niin kauan kuin rakentelet ja maalailet GW:n fantasiaukkoja neliöbaseilla, ne sopinevat kaikkiin neliöbaseja käyttäviin edikoihin ja peleihin. Tuoreemmat iteraatiot ovat varsin uskollisia vanhemmille. Kokonaan uusia yksiköitä on lopulta vähän, ja toisaalta vanhat on aika uskollisesti pidetty mukana - tai pidetty huolta siitä, että erikoisyksikön ukot sopivat kuvaamaan jotain geneerisempää yksikköä.

9th edition ja 9th Age (T9A) ovat eri iteraatioita Warhammerista. Eka on vanhakantaisempi, fluffikkaampi ja laajempi. Toka on modernimpi, sliipatumpi ja pelillisempi. Jos tutuistut Fantasyyn vuosituhannen vaihteessa 9th edition osuu lähemmäksi. En kuitenkaan täällä pääkaupunkiseudulla tunne sen edikan pelaajia, kun taas T9A:lla on vakiintunut ja aika laaja pelaajakunta, siis kymmeniä ihmisiä. Se skene on tosin enemmän profiloitunut turnaamiseen. Mutta "enemmän" ei tarkoita "kokonaan". Hyviä tyyppejä löytyy kavereiksi monenlaiseen pelin henkeen.

Puhdasta Oldhammeria (3. edikka) pelataan ehkä harvakseltaan, mutta pääset nopeasti piireihin, koska ne ovat pienet ja dedikoituneet. Täällä jossain on Oldhammer-ketju, ja FB:stä löytyy suomalainen Oldhammer-ryhmä.

Jos et aio pelata AoSia kovin kilpailullisesti, eikä neliöbaset pyöröbasepelissä haittaa sua, voit pelata AoSia myös neliöbaseilla. Oikein pelattuna oikean kokoiset pyöröbaset ovat kuitenkin tärkeitä nykyisessä pelissä. Ja pyöröbaset taas aiheuttavat loputtomasti hankaluuksia neliöbasepeleissä. Ei oikein ollenkaan voi pelata niitä. Tää on kinkkinen kysymys. AoSia kyllä pelataan myös, ja varmaan Games Workshopilla on joku peliskene, joka ei täällä kauheesti näy.

Neliöbaseilla toimii myös klassisen Warhammerin tapainen Kings of War. Ja neliöbasetetuista ukoista voi rakentaa armeijoita historiallisten figupelien fantasiasäännöille. Esim. Impetus ja Spear & Sword on geneerisiä historiallisia pelisäännöstöjä, joille on myös fantasiaversiot. Tosin näillä peleillä on aika vähän pelaajia. Tai ei ehkä ollenkaan?

Oma fiilikseni on, että neliöbasetetuilla ukoilla pääsee harrastamaan rintamataisteluita niin monilla eri säännöillä, että edessä on runsaudenpula.

Toisaalta pyöröbasetetuilla ukoilla pääsee pelaamaan monia erilaisia skirmish-säännöstöjä. Mikään modernimpi skirmish-säännöstö ei taida käyttää neliöbaseja. Toisaalta vanhaa kunnon Mordheimiakin pelataan edelleen. Viime vuosina pääkaupunkiseudulla on pyörinyt jopa kaksi liigaa.

effectfreak kirjoitti: Pe 26.01.2018 14:01 Vielä viimeinen kysymys ja ehkäpä tärkein kysymys, riippumatta siitä mitä näistä alan pelata: Kuinka harrastus kannattaa ylipäänsä aloittaa? Mitä ostan ensiksi?
1. Kannattaa hakeutua livenä puhumaan jonkun porukan/kerhon kanssa. Kaverit on tärkein juttu. Pelejä pääsee seuraamaan kauppoihin ja kerhoihin, vaikka turnaukset olisivat täynnä. Itsekin kävin aluksi pääkaupunkiseudulla vain fiilistelemässä toisten pelejä ja höpisemässä ukoista. Myös ekat armeijanrakentamiseen tähtäävät maalaukset tein porukassa, jossa kukin kokosi omaa armeijaansa, mutta proggiksia tehtiin yhdessä. Tuli nopeasti joku unitti valmiiksi johonkin armeijaan.

2. Kannattaa hankkia figuja, joista tykkää, joita tykkää maalata ja joiden meta-taustatarina settingissä kuin settingissä kiinnostaa. Useimmat fantasiarodut esim. Oldhammerissa ja AoSissa on silti ihan sama rotu metatasolla, vaikka pelin välitön taustatarina puhuisi eri paikoista ja historiat olisi ihan erilaisia.

3. Kaikissa Fantasy-mättöpeleissä tarvitaan aika paljon rivimiehiä. Toisaalta rivimiesten sekaan sopii vähän vaihtoehtoisiakin ukkoja. Neliöbaseille varsinkin voi rakennella unit fillereitä ja multibaseja. Voit siis hankkia aluksi erilaisia rivimiehiksikin sopivia testifiguja, ja saat ne varmasti rivien täytteeksi. Ei mene työ "hukkaan". Lisäksi rivimiehet ovat isoja härveleitä ja monstereita yksinkertaisempia maalata, eli jos maalausharrastus on sulle uusi, et joudu aloittamaan sieltä vaikeammasta päästä.


-ile
effectfreak
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 26.01.2018 13:50

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja effectfreak »

Moi,

mahtavaa, kiitoksia nopeasta vastauksesta ja hyvistä vinkeistä!
Helsingissä asustelen. Täällä päin on varmaan ihan hyvin turnauksia joita voi lähteä seuraamaan?

Kysyisin vielä tarkennusta figuureista. Eli AoS-figuurit käyvät myös teoriassa Oldhammerin pelaamiseen ja toisin päin? Tutustuessa Oldhammeriin sain vaikutelman, että vanhemman tyyppisiä hahmoja valmistetaan pienten firmojen toimesta myös uusiotuotantona?

kiitoksia, hieman sekavaa vielä kaikki mutta eiköhän tämä tästä selvene
Avatar
ile
Viestit: 1467
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja ile »

effectfreak kirjoitti: Pe 26.01.2018 15:17 Helsingissä asustelen. Täällä päin on varmaan ihan hyvin turnauksia joita voi lähteä seuraamaan?
Viikon kuluttua on Talvisota, jossa pelataan fantasiamättöpuolella The 9th Agea, joka on pitkälti 8. edikan Warhammeria. Tutki täällä jossain olevaa turnausketjua ja käy kurkkaamassa paikan päällä.

Edit: LINKKI

effectfreak kirjoitti: Pe 26.01.2018 15:17 Kysyisin vielä tarkennusta figuureista. Eli AoS-figuurit käyvät myös teoriassa Oldhammerin pelaamiseen ja toisin päin? Tutustuessa Oldhammeriin sain vaikutelman, että vanhemman tyyppisiä hahmoja valmistetaan pienten firmojen toimesta myös uusiotuotantona?
Suurin osa Games Workshopin sivuilla myytävistä AoS-figuureista on 2000-luvun Warhammer Fantasy -figuureita tai 1:1 sopivia. Pieni osa on jopa just niitä samoja muoviukkoja, joita tuotettiin jo 6. edikkaan 2000-luvun vaihteessa. Ne sopivat siis suoraan paketista myös Warhammer-kentille. Ainoa ongelma on pyöreät baset. Mutta neliöbaseja saa eBaysta/Kiinasta/kavereilta halvalla. Ongelma voi olla myös muovi/resiini, jos haluat metallia.

Kun olet päättänyt, mikä armeija ja mitkä figut kiinnostavat, kantsii vaikka täältä käydä kysymässä, mitkä GW:n boksit ovat vanhempaa perua. Ja mitä vaihtoehtovalmistajien figuja porukka on kyseiselle armeijalle käyttänyt.

Oldhammer-aikoina käytettiin metallifiguja, joissa oli oma, vähän sarjakuvamainen ja kreisi tunnelmansa. Nykyään vastaavanhenkisiä figuja tosiaan valmistaa tusinan verran pikkufirmoja - ja siihen päälle vielä yksittäisten skulptoreiden Kickstarterit. Warhammerin voima tai painolasti on niin suuri, että kaikki uudet figut sopivat kyllä oikeankokoisille neliöbaseille ja melkein kaikki kuvaavaat jotakin pelistä löytyvää yksikköä.

Siihen päälle vielä eBay ja pari suomalaista nettikirpparia, joilta löytyy niitä aitoja ja alkuperäisiä 80- ja 90-luvun ukkoja, niin huomaat olevasti keskellä klassikkotyylisten figujen runsaudenpulaa. Toki joistakin metalliukoista on tullut keräilykamaa, ja hinnat ovat sen mukaisia. Niillekin löytyy yleensä vaihtoehtovalmistajan vakihintainen versio.

-ile
Viimeksi muokannut ile, Pe 26.01.2018 16:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
ile
Viestit: 1467
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja ile »

Tuplaposti. Saa poistaa.
effectfreak
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 26.01.2018 13:50

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja effectfreak »

Kiitos! Näillä tiedoilla pääsen hyvään alkuun.
effectfreak
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 26.01.2018 13:50

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja effectfreak »

Noniin, nyt olen tutkaillut ja tuumaillut sekä (erittäin) pikaisesti pyörähtänyt turnaukstakin vilkaisemassa.
Olen tullut lopputulokseen, että Oldhammerilla mennään (ainakin näin aluksi) ja Chaos on se minkä armeijaa alan koota, eritoten Warriors Of Chaos. Olen tutustunut pienten yritysten Oldhammer-tyypiseen figuuritarjontaan ja huomannut, että kaaos tuntuu olevan hiukan paitsiossa valmistajien kesken. Imperiumia, örkkejä ym. tuntuu olevan runsaasti tarjolla metallifiguureina mutta kaaosta valmistaa vain yksi tai kaksi firmaa. Vai olenko vain etsinyt vääristä paikoista?
Laava
Viestit: 563
Liittynyt: Ti 27.08.2002 14:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja Laava »

Kyllä niitäkin jokunen paja tekee, mutta näitä voin suositella näin alkuun. Noista on joskus ollut isompiakin pakkauksia myynnissä, mutta nyt näyttäisi löytyvän vain yksittäisinä figuina.
"Born to RUNE"
Avatar
ile
Viestit: 1467
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja ile »

effectfreak kirjoitti: La 10.02.2018 19:43 Olen tutustunut pienten yritysten Oldhammer-tyypiseen figuuritarjontaan ja huomannut, että -- -- kaaosta valmistaa vain yksi tai kaksi firmaa.
Mitä firmoja olet löytänyt?

Kickstarteista on itselleni jäänyt mieleen Knightmaregamesin Pantheon of Chaos I ja II, joita saa nykyään nettikaupasta:
http://knightmareminiatures.com/category/3/troops

En tiedä/muista, minkä kokoisia Knightmaregamesin ja Ral Parthan kaaossoturit ovat. Grenadierilla (nyk. Mirliton) on myös niukalti vastaavan tyylisiä kaaossotureita isoilla aseilla, mutta nämä ovat sirommasta päästä, eivätkä ehkä sovi joukkoon.

eBayssa Citadelin klassisista kaaossotureista pyydetään aika kovia hintoja, ja ilmeisesti myös saadaan. Mutta välillä voi bidaajaa onnistaa, ja ehkä niistä oikeista ja alkuperäisistä metallifiguista voi vähän maksaakin. Siellä pyörii myös niitä yhden asennon WHQ tai Talisman tms. kaaossotureita, joilla ehkä kehtaa täyttää yksikön taempia riviä. Ja olihan se 1990-luvun lopun moniosainen Chaos Warriors Regiment, jonka ukoilla on todella vahva Oldhammer tyyli. Ne ukot eivät yleensä paljon maksa, varsinkaan vähän käytettyinä. Jos siis muovia edes harkitset. Suomenkin käytettyjen figujen palstoilla on nähty Citadelin Chaos Warrioreja silloin tällöin, ja eBayhin verrattuna hinta on kohdillaan, varsinkin huutokaupoissa.

Kantsii myös hakeutua foorumien/Facebookin Oldhammer-ryhmiin ja kysellä. Asiaa yleensä auttaa, jos maalaat muutaman klassisen figun hienosti ja laitat kuvat näytille. Sellainen kerää solidaarisuutta, kun jengi tajuaa, ettet hamstraa ukkoja edelleen myytäväksi, vaan ne tosiaan päätyvät maalauspöydälle ja niillä ehkä pelataan.

Nuo Oldhammer-tyyliset Chaos Warriorit on varmaan ne vaikeasti löydettävät. Samoin vastaavan tyyliset Chaos Knightit ja ehkä Chaos Chariots. Sen sijaan Maraudereiksi ja Thugeiksi löytyy varmasti Oldhammer-tyylisiä barbaareita tai viikinkejä, ja kaaoskoiria, sankareita ja mutatoituneita Beasteja samaten. Mirlitonin=Grenadierin barbaarit ovat ainakin itselläni aiheuttaneet tykästymistä. Ne ovat sopivan kookkaita, eivätkä näytä liian pieniltä 25mm beisseillä.

-ile
Laava
Viestit: 563
Liittynyt: Ti 27.08.2002 14:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja Laava »

Pantheon-figut ovat 32mm-skaalaa, miksi itse en olekaan niitä napannut. Upeita kyllä ovat, ja kai ne ihan hyvin saisi sopimaan klassisten figujen kylkeen. Noi Parthan omat taas lähempänä 80-luvun 25mm-skaalaa, sopivat hienosti vanhojen Citadel-figujen joukkoon.
"Born to RUNE"
effectfreak
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 26.01.2018 13:50

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja effectfreak »

Gamezonen kaaosfiguureja olen silmäillyt ja ajattelin laittaa tilauksen piakkoin menemään. Joitain, käsittääkseni klassisia, figuureja on vaikea saada, esimerkiksi metallista "Slamboa" ei löydy oikein mistään.

Hirveästi opeteltavaa aloittelijalle mutta se on juuri mahtavaa :)
effectfreak
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 26.01.2018 13:50

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja effectfreak »

Mitä muuten Games Workshopilla on nykyään valmistuksessa jotka kävisivät Oldhammer/9th age-peleihin. Kaaokselta siis, onko esim nykyinen Chaos Warriors Regiment samantyyppinen kuin 90-luvun vastaava?
Avatar
Gene Steeler
Viestit: 354
Liittynyt: Ma 29.07.2002 15:08
Paikkakunta: Salo

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja Gene Steeler »

effectfreak kirjoitti: To 15.02.2018 14:01 Mitä muuten Games Workshopilla on nykyään valmistuksessa jotka kävisivät Oldhammer/9th age-peleihin. Kaaokselta siis, onko esim nykyinen Chaos Warriors Regiment samantyyppinen kuin 90-luvun vastaava?
Kyllä tuo regiment
https://www.games-workshop.com/en-GB/Ch ... iment-2016
sisältää ihan samoja kaaoswarrioreita joita käytettiin jo neliöbasejan aikaan:
Kuva
Nämä ovat sieltä muistaakseni 7:th editionin ajoilta peräisin, joten ihan oldhammer-puristeille eivät aiheuta ooh-aaah huutoja. Mutta muuten mukavia figuja joskin hieman tylsiä? Makuasia. Vanhempiin muoviwarruihin verrattuna nämä ränkkäytyvät huomattavasti paremmin. Ja 25mm neliöbaset joilla nämä alunperin tulivat täytynee hankkia erikseen jos ostat uutena kaupasta.
Sumppi Ry - Salon Kortti-, Lauta- ja Miniatyyripelaajat
Heavy Gear Blitz!
Avatar
ile
Viestit: 1467
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja ile »

Mä sanoisin, että nykyinen Chaos Warriors boksi ei ole vastaavan lainen kuin 90-luvun metalliset tai aivan 90-luvun lopulla tullut muovinen Regiment boksi. Visuaalinen ilme on toisenlainen, liikettä, yksilöllisyyttä ja yksilöllisiä mutaatioita on vähän tai ei ollenkaan. Uusien muovisten ilme on sellainen vääjäämättömästi marssiva, ei koolisti/ilkeästi riehuva.

Jos ne miellyttävät omaa silmääsi, käytä niitä. Ei kukaan tule siitä valittamaan. Jos taas haluat aiheuttaa Ohoo-elämyksiä muille Oldhammeristeille, parasta lienee metsästää niitä aitoja ja alkuperäisiä tai jotain siistejä yksilöllisiä vaihtehtoisia.

-ile
Avatar
Hammerheart
Viestit: 3200
Liittynyt: La 01.02.2003 17:52
Paikkakunta: Espoo

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja Hammerheart »

ile kirjoitti: Pe 26.01.2018 14:29Neliöbaseilla toimii myös klassisen Warhammerin tapainen Kings of War.
Kings of War muuten toimii oikein hyvin pyöreilläkin baseilla, koska figut liikkuvat yksikkölaatoilla, joiden koko on tarkkaan määritelty ja yksittäisiä ukkoja ei poisteta vaan koko laatta on joko kentällä tai pois sieltä. Myöskään mitään template-hyökkäyksiä ei harrasteta, joissa laskettaisiin yksikön sisältä jalustoista kuinka moneen joku tulipallo osuu. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että pyöreille alustoilla olevia nappeja voi laittaa laatalle sen verran kuin niitä siihen kivasti mahtuu ja se toimii ihan hyvin. Muistaakseni Manticin turnaus-FAQussa määritellään jopa minimifigumäärät, joita laatalle pitäisi mahduttaa.

Joistain kaupoista voi myös ostaa laserleikattuja liikutusalustoja oikeassa koossa, joissa on aukot pyöreille alustoille. Lopputulos voi sitten näyttää esim tällaiselta:
http://bloodybeast.com/blog/2014/02/20/ ... epidemius/

Ainakin Warbases myy KoW-liikutusalustoja pyöreitä jalustoja varten melko sopuhintaan:
https://warbases.co.uk/?product_cat=alt ... -kow-trays
Inouj kirjoitti:Väliin tietty kommentoi joku pelihipsteri, joka ei tiedä kommentoimastaan asiasta mitään, siirryttyään jo vuosia sitten pelaamaan GW:n main stream tuotteita "parempia" pelejä.
Avatar
ile
Viestit: 1467
Liittynyt: Pe 01.05.2009 02:01
Paikkakunta: Helsinki | Malminkartano

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja ile »

Ei se kyllä ihan näin taida mennä.

25mm pyöröbaseilla ei saa nätisti täyteen KoW-yksikköjen vähimmäisfigumääriä vaadittuun tilaan - varsinkaan jos käyttää laserleikattuja liikutusalustoja pyöröbaseille. Ne ritilän välit kun syövät vielä lisää tilaa ukoilta/baseilta. Änkemällä irtoukkoja limittäin lomittain 100mmx40mm Troop alustalle saa juuri ja juuri mahtumaan minimäärän 7 kpl ukkoja 25mm baseilla (4 eteen, 3 limittäin taakse). Mutta takarivi pursuaa ulos alustalta. Rykmenttialusta täyttyy jo kahdestatoista ukosta 25mm alustoilla, ja kaikki änkeminen siitä ylöspäin näyttää ängetyltä. Sama ongelma tulee tosin vastaan kaikella 25mm baseilla olevalla jalkaväellä KoW:issa, vaikka baset olisivat neliöitä.

Ääriesimerkkinä AoS:in 32mm basella olevia orrukkeja mahtuu Trooppiin käytännössä kolme, kun Troopissa pitäis olla 10 tyyppiä ja suositeltu minimifigumäärä on 7. Toki Manticin ja GW:n örkit ovat kokonaan erilaisia otuksia, ja GW:n isot örkit menevät paremmin KoW:in peikoista tai ogreista tai isoista demoneista. Isommat tulevatkin nykyään 40mm alustoilla.

Tietenkin lopulta kyse on estetiikasta ja siitä, kuinka skirmish/armeija-tyylistä lookkia hakee ukoille. En usko, että kukaan varsinaisesti kieltäytyy pelaamasta sellaistakaan armeijaa vastaan, jossa liian vähät pyöröbaset pursuilevat ulos pelin edellyttämiltä suorakaiteen muotoisilta yksikköalustoilta. Mutta kyllä se pistää räikeästi silmiin, ja saattaa haitata mittaamista. Argumentti lienee lähelle sama kuin neliöbasejen käyttö pyöröbase-skirmishissä.

-ile
Ipp3
Viestit: 286
Liittynyt: Su 13.09.2015 16:55

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja Ipp3 »

Kow-skenen aktiivina voin todeta, että ketään ei sen suuremmin kiinnosta tuleeko MMC täyteen kunhan armeija on siisti eikä sekaannuksia tule. Footprint on tietty aika tärkeää saada juuri oikein, koska se on aina sama ja oikeasti tärkeä osa peliä.

Tärkeämpää lienee saada hyvään peliin pelejä sisään kuin noudattaa MMC:tä, kunhan tosiaan yksiköt on selkeästi mitä ovat.

Jos peli kiinnostaa niin silloin tällöin on aina pelipäiviä ja turnauksia, koitan saada tässä kevään aikana pidettyä Jyväskylässäkin yhden sellaisen.
Ipp3
Viestit: 286
Liittynyt: Su 13.09.2015 16:55

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja Ipp3 »

Ai joo, ja itse alkuperäiseen postaukseen:

Harrastus kannattaa aloittaa valitsemalla alkuun yksi peli, johon lähtee nappeja maalaamaan. Sitten laskee pari kolme armeijaa kokoihin pieni/keskikokoinen/iso ja hankkii napit ja maalaa niitä järjestyksessä, jossa niitä saa mahdollisimman nopeasti kentälle. Pelit lisäävät maalausintoa, ja omia hienoja nappejaan on mageeta ulkoiluttaa.

Toki armeijaa voi suunnitella sitä silmälläpitäen, että voisi huvittaa pelata useampaakin peliä ja siksi voi olla fiksua tehdä suunnitelmat sille, että pystyy helposti pelaamaan esim. 9th Agea ja Kowia, tai vaikka AoS:sää ja KoWia. Tietty tässä on vähän enemmän hommaa.

Kannattaa etsiä peliseuraa jostain figupeliseurasta, sieltä monesti löytyy väkeä jotka pelailevat ja sitä kautta saa myös hyviä vinkkejä.

Ippe
effectfreak
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 26.01.2018 13:50

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja effectfreak »

Kiitoksia vastauksista.
Prosessi on ikävä kyllä edelleen kesken rahoituksen puutteesta johtuen, yllättäviä menoja (=laskuja) olikin tammi-helmikuussa liikaa. Jos nyt maaliskuussa pääsisin ostoksille.
Nico
Viestit: 14
Liittynyt: La 27.02.2016 01:10

Re: Harrastuksen aloittamisen vaikeus

Viesti Kirjoittaja Nico »

En viitsinyt uutta topiccia aloittaa kysymykseni takia joten kysyn täällä. Löytyiskö pk-seudulta aloittelevaa pelaajaa tai kauemmin harrastanutta jonka kanssa voisi päästä harjoittelemaan pelaamista. Itsellä ollut warhammer harrastus on/offina monta vuotta ja jonkun verran figuja (ogreja) maalattuna, mutta pelaamaan en ole päässyt nyt olisi kiva aloittaa sekin puoli.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “FB: Perusteet”