Modulaarinen 40k pöytä. (5,5/6) Malifaux suo 2.10

Muut kuvat kuin miniatyyrien kuvat. Piirustukset, maastonpalat, pelipöydät, jne.
Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Modulaarinen 40k pöytä. (5,5/6) Malifaux suo 2.10

Viesti Kirjoittaja Antrax » Ke 21.08.2013 15:55

Tästä se alkaa, idea joka on pyörinyt päässäni jo kohta niin kauan että voisin pistää sen pian kouluunkin.

Alussa oli visio, idiootti ja pirusti korkkilevyä

Kuva

Ideana on siis tehdä kuusi 60cm x 60cm palaa joita voi suht vapaasti käännellä ja väännellä. Neljä palaa on tarkoitus tehdä korkeammiksi jonka sisään tulee vähän viemäriverkostoa. Katsotaan miten saan tämän edistymään. Tykkään kyllä rakentaan mutta maalaus on akilleen kantapääni. Osaan kyllä vaan en välttämättä viitsi. *virn*

Kuva

Eka pala hahmottuu, helpoimmasta päästä eli toinen matalista. Levy on jotain 5mm vaneria, eli sopivan kevyttä mutta toivottavasti tarpeeksi jämäkkää. CoD rakennukset eivät tule kiinteiksi vaan tarkoitus on tehdä useampi betonijalka jonka ympärille niitä voi sitten sirotella tarpeen mukaan. Isompaan tyhjään kohtaan on tarkoitus tehdä joku pieni puisto, mädäntynyttä ruohoa ja ehkä pari hautaa. Visiot on, saa nähdä riittääkö taidot siihen.

Kuva

Aluksi vähän pelotti tuo korkin yhtenäisyys, mutta mitäpä ei puukko ratkaisisi. Pientä rikkoutumaa ja loppu tulos on varmaan aika jees. Huomaatte ehkä tuon pahvin tuolla korkin ja levyn välissä. Miksi? No menkää kaupungille ja katsokaa onko ajotie ja jalkakäytävä samalla tasolla. ;) Kalliiksi tulee tämäkin pieni yksityiskohta. *virn*

Note to self: Riko korkki ENNEN liimaamista ja käytä vähemmän hiekkaa

Kuva

Toinen laatta alkaa hahmottua kanssa yllättävän helposti, nyt kun alkaa olla tekniikat hallussa. Seuraavaksi pitäisi alkaa miettiä aionko toteuttaa sen viemäröinnin vai jääkö se vain koristeeksi laatikoiden reunalle.

24.8.

Kuva

Kolmas laatta, hieman työläämpi mitä olin osannut odottaa. Toisaalta eipä ihme, otin tarkoituksella toisen työläimmistä, kun tässä on tuota kiviprofiilia. Hetki menee ennen kuin saa jotain järkevää yhteiskuvaa.

Kuva

Tässä alkaa ehkä hahmottua se oma alkuperäinen visioni. Inan massiivisempi tuli mitä ehkä visioin, mutta toisaalta kukapa käyttäisi noin massiivista sadevesiviemäriä noin lähellä maan pintaa. Kompromissi estetiikan ja käytännöllisyyden välillä lienee saavutettu.

27.8.

Kuva

Neljäs laatta. Otettiin semi helppo väliin. Luiska ylös olisi voinut olla leveämpi, mutta sisäinen viemäröinti esti ne ideat. Noh, kyllä tästäkin aika komia tulee. Jos siitä olisi tehnyt jyrkemmän (lyhyemmän) niin olisi voinut jatkaa tuota tietä, mutta kai siitä tulee sitten tuollainen kävely/hätätie.

Kuva
Kuva

Ja sitten pari yleiskuvaa noista neljästä. Pari puuttuu vielä, että siitä saataisiin vieläkin komeampi. Levyt vähän kaartuu eikä tästä mitään muovivalusta tule, mutta pitää olla tyytyväinen.

4.9.

Kuva

Toinen 'ranta' osio. Näitä voi pitää joko siltana tai sitten päättää pelipöydän kahteen sillan alkuun josta päästää esim reservit.

Kuva

Tykkään kyllä maisemasta. Jahka saan kuudennen palan niin voin keskittyä tuohon viemäröintiin enemmän.

Kuva

Se mitä viidellä palalla saa aikaan. Yhtä uupuu. Yksi kulma tuolla vähän irvistää, olisi voinut koittaa tasoittaa aikaisemminkin. Puuliima vetää tuota levyä vähän kun sen päälle liimaa kamaa. Pitää koittaa saada se suoristettua vielä.

11.9.

Kuva

Kuudes ja viimeinen laatta. Olipas sopivasti vaneria, just ja just riitti. Tässäkin ramppi, hieman jyrkkä... tai siis aivan liian. Korkeus kostautuu. Ja tähän ei oikein sovi rappuset kun on ajotie. Ulos tuleva viemäri aukko on mittavirheestä johtuen sitten tuossa. Kyllä se siinäkin toimii. ;)

Kuva

Ehkä se neutraalein konfiguraatio mitä näillä saa.

Kuva

Toinen, inan jännempi. Jos joku luuli että maalaus tulee seuraavaksi niin sori. Seuraavana olisi tarkoitus alkaa tekemään viemäriä ja ratkoa siitä pari käytännön ongelmaa. Jos ne menee mallikaasti niin sen pitäisi edestä nopsaa.

16.9.

Kuva

Viemäröinnin ranka on valmis. Sinne sitten vielä kävelytiet ja vesikorkeus, sekä noihin pariin 'tilaan' jotain muuta jännää. Huomenna saan kuumaliimapyssyn niin saa nuo paremmin kiinni. Kolmessa on erikeepperiä mutta se ei oikein vakuuta. Jotkut palikat ovat vähän vinossa kun mittavirheiltä ei oikein voi välttyä. Noh, elämä jatkuu.

Kuva

Puhuin jotain että niitä kipsi palasia riittää. Tässä on kuvaa kun olen 'vähän' niitä lajitellut. Taustalla on vielä 5 laatikkoa jotka pitäisi lajitella. Tulee 'suht' hienoaj rakennuksia jahka pääseen niihin asti.

19.9.

Kuva

Sanotaanko että viimepäivät ovat menneet tämän kanssa. Tästä on muodostumassa sitä pahempi/parempi pakkomielle mitä lähemmäs maalia pääsen.

Kuva

Aika pirun työlästä, mutta pakko sanoa että tykkään. Eipä se ajan kulu meitä harrastajia ole ennenkään hidastanut. xD

Kuva

Pientäviimeistelyä kaipaa vielä. Lattiaan samaverkko rakenne sekä keskellä vähän erilainen verkko, plus erilaista roinaa joka on tuonne kerääntynyt. Ja sitten joskus se vesi efekti. Meitsikin alkaa olee täpinöissä.

27.9.

Kuva

Ekat pari rakennelmaa. Sadevesiviemärikin on vähän edennyt ja toinen viemäripala, mutta ne ovat vielä niin vaiheessa etten liikaa kuvia niistä viitsi. Joku näitä vertasi legoihin, mutta ilman niitä nystyröitä jotka kertoo että miten päin nää palat kuuluu olla. ;)

Kuva

Edellisen kuvan taustalla ollut pieni kappeli. Tuli sellainen sopivan söpö pikku rakennelma. Pakko kyllä tehdä jotain hullua näistä ja räjäyttää koko potti. Paloja ainakin on, en vain tiedä onko oikean muotoisia.

10.10.
Vähän kestää. Sanotaanko että kipsipalojen määrä aiheuttaa pientä motivaation puutetta.

Kuva

Kaverin visioima jonka sitten viimeistelin. Jos noissa kipsipaloissa jotain negatiivista on niin niitä on LIIKAA. Sekin oli aika overwhelmed.

Kuva

Alhaalla vasemmalla näkyy mariini vertailuksi. Tästä tuli upee, mutta siihen sitten menikin joku 80% kaikista suorista palasista. Koriste palasia kyllä riittää, muttei suoraa seinää. xD Toisaalta tää on ihan ***** upee.

Kuva
Kuva

Olin pitkään pettynyt siihen mitä aikoinaan tein Cities od Death boksin kamoilla, joten nyt ne meni purkuun ja tein jotain hienompaa. Kuumaliimattu, joten purkaminen ei ole enää vaihtoehto. Toinen osa on irti jo pääsee maalaamaan hyvin. Tarkoitus on pistää vielä tuonne päälle jotain kävelysiltoja railon yli sekä parit tikkaat ympäriinsä jotta pääsee ylös ja alas.

Kuva

Reissuiltani tuoma 'puu'. Tuli tässä mieleen että se on oikein sopiva scifi puu. *virn* Plus CoD kamaa, jokainen rykelmä on liimattu tuohon muotoon. Edellisen yksittäiset barrelit yms alkoi kanssa ärsyttää. Maalaus on tasoa 'sutaisu', pitänee korjailla jahka niin pitkälle pääsee.

16.10.

Kuva
Kuva

Eka pyöreä torni. Kunnolla sortunut ja vähän sisätilaakin missä temmeltää. Tietty olisi voinut pistää enemmän murikkaa ympäriinsä, mutta tuo lauta tuossa kertoo että sitä on korjailtu pois.

Kuva
Kuva

Toinen torni. Nyt alkaa olla nuo mukulakivi kaarevatkin lopussa. ;) Enää yksi tai kaksi rakennusta lisää ja sitten voi korjata nämä kipsipalat pois ja palata pöydän kimppuun. Tykkään kyllä siitä miltä nämä näyttää, melkein yhtä eeppisiä kuin kellotorni.

24.10.


Kuvat jatkuu uusissa viesteissä. Kaikille helpompaa.
Viimeksi muokannut Antrax, Su 02.10.2016 08:32. Yhteensä muokattu 34 kertaa.
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Modulaarinen 40k pöytä (plumbing included, maybe) (WIP)

Viesti Kirjoittaja Antrax » La 24.08.2013 10:55

*varattu jos tulee liikaa kuvia*
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3293
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 24.8. alustava rak 3/6)

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » La 24.08.2013 12:32

Tuleeko tuonne ojiin jonkinlaista vesi- tai mömmöefektiä?
Laita johonkin laattaan portaat maatasolta tuonne viemäritasolle, tai jopa pariin paikkaan niin on hahmoilla väyliä mistä kulkea. Jump Infantryllä kuitenkin vielä etuasema, mutta ei olisi muutkaan sitten täysin jumissa niiden kanssa.

Komialta kyllä näyttää, on varmaan aika mahtavan näköinen maaleissa.

Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 24.8. alustava rak 3/6)

Viesti Kirjoittaja Antrax » La 24.08.2013 14:40

Joo, tarkoitus tehdä tikkaat tähän laattaa ja ihan kulkuväylä toiseen noista laatoista missä on kunnon viemäri taso.

Tarkoitatko ojilla tuota putkea? Juu, ajattelin pistää varmaan vanerilistan alle, jonka maalata ja sen päälle sitten joko water effect tai lakka härpäke, riippuu vähän vielä. Aika alussa ollaan vielä, mutta jahka isoin rakennustyö on saatu valmiiksi niin sitten on taas puhtia koristella ja hienosäätää kaiken laista.
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 27.8. alustava rak 4/6)

Viesti Kirjoittaja Antrax » Ti 27.08.2013 18:55

pientä päivitystä.
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 27.8. alustava rak 4/6)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » Ma 02.09.2013 16:57

Hyvältä näyttää! Ainoa ongelma on se, että tien laidalle liimatut tulitikut näyttävät liimatuilta tulitikuilta myös maalattuina. Suosittelen keksimään jonkun paremman ratkaisun. Esim. balsapuusta pidempiä kappaleita, joiden liitoskohdat voi tilkitä greenstuffilla.

Avaa vähän enemmän visiotasi siitä, minkälaisen pöydän ajattelit tehdä. Kaupunkimaastoa vai jotain hylättyä teollisuusaluetta?

Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 27.8. alustava rak 4/6)

Viesti Kirjoittaja Antrax » Ti 03.09.2013 09:54

Kiitos kehuista ja vinkeistä, pientä väsymystä on ilmoilla alus rankan tahdin jälkeen, mutta 5. osa on melkein valmis ja siitä kohta kuva.

Ei noitten liitoskohtia välttämättä tarvitse tilkitä, sillä onhan normaalissakin katukiveyksessä pieniä rakoja, mutta pidetään mielessä tuo ulkomuoto maalattuna.

Ja pääasiassa tämä lienee kaupunkimaastoa, vaikka ei kai hylätty teollisuusalue niin kovin kaukana ole siitä. Mitään kovin kiinteää rakennusta en ajatellut pistää, jotta muuteltavuus pysyisi isona.
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja Antrax » Ke 04.09.2013 21:17

viides pala ulkokuoreltaan valmis.
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Gouneks
Viestit: 41
Liittynyt: Ti 07.06.2005 23:35
Paikkakunta: Vantaa

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja Gouneks » La 07.09.2013 20:44

Hyvän näköistä työtä ja näyttäisi ihan toimivalta konseptilta. Mikähän estäisi maalaamasta katukiviä puisiksi, saattaisi antaa kivaa kontrastia ja mielenkiintoisen yksityiskohdan pöytään. Tasaista tahtia vaan pidät yllä niin kyllähän tuosta oikein mainio kokonaisuus lopulta tulee.

shiwan
Viestit: 3804
Liittynyt: Ma 13.05.2013 08:52

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja shiwan » Ke 11.09.2013 09:32

Mahtava. Olisin toteuttanut rampin itse eri tavalla ja tehnyt korkeuseroista pienempiä, mutta siis nerokas systeemi. Kudos.
It's really, really easy to see a complaint that you don't happen to agree with, and imbue it with a whole lot more emotion than is actually present.

Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja Antrax » Ke 11.09.2013 11:26

shiwan kirjoitti:Mahtava. Olisin toteuttanut rampin itse eri tavalla ja tehnyt korkeuseroista pienempiä, mutta siis nerokas systeemi. Kudos.
Kiitosta vaan. Kaikki kommentit auttaa jaksamaan eteenpäin, kun tietää että joku muukin seuraa.

Korkeus oli itsellekin yksi murheenkryyni. Jos nyt jotain realismia hakee niin se lienee edelleen liian matala, mutta taas pelattavuuden ja peliuskottavuuden kannalta se on ehkä hivenen korkea. Uskon edelleen päätyneeni toimivaan kompromissiin. ;)

Olisi mielenkiintoista kuulla ramppisi idea.
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Avatar
Half-breed
Viestit: 10352
Liittynyt: Ma 01.03.2004 12:11
Paikkakunta: Turku

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja Half-breed » Ke 11.09.2013 12:36

Tässä aloin fundeeraamaan, että onko tuo ramppi liian kalteva, että miten ne figut pysyy siinä päällä? Näyttää ainakin omaan silmään sen verta kaltevalta, että figut taitaa kaatua tuossa.
2014 bänniä jo yhteensä ~3,5 kuukautta. Yrittäkää pistää paremmaksi.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3293
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ke 11.09.2013 14:10

Siihen voi vissiin portaat liimata päälle jos ramppi on liian jyrkkä. Kyllä tuo omaan silmäänkin liian jyrkältä näyttää. Hyppyrepulliset ukot ei varmaankaan noissa pysy pystyssä. Muoviset perus ukot joilla on prikka basessa varmaankin pysyisivät.

Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja Antrax » Ke 11.09.2013 15:20

Esteettiesti uskottavan korkeuden tavoittelu näyttää purreen taas nilkkaan. Täytyy pitää portaat mielessä, tosin viimeiseen palaan tuleva ramppi tiellä on pakko pitää sileänä, pelkään vain että sekin jää turhan jyrkäksi. GW figut ei kun oikein ole tunnettuja alhaisesta painopisteestään.
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Avatar
Kdownunder
Viestit: 453
Liittynyt: Ma 18.07.2011 15:18
Paikkakunta: Kemi

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja Kdownunder » Ke 11.09.2013 15:27

Hyvältä näyttää kunhan vain näkis nopeesti valmiina ja maaleissa =)

Millä ajattelit pinnoittaa tuon vanerin, kai tarkoitus saada näyttämään betoni/joltain muulta kivipinnalta?

Entä modulaarisuus kappaleitten suhteen; sopiiko joka palikka, joka palikkaan miten päin vain?

Tsemppiä jatkoon!

Varjous
Viestit: 614
Liittynyt: Ke 26.08.2009 21:57
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja Varjous » Ke 11.09.2013 16:10

Tämä on kyllä mahtava projekti. Itse olen pyöritellyt päässä 4'x4' vastaavalla idealla, mutta olisi vaan noitten viemäreiden tilalla noita zone mortaliksen paloja ja teemana spaceport. Tästä saa hyvää inspistä tehdä sitä valmiiksi tai ainakin suunnitella sitä valmiiksi. Ei muutakuin viimeinen pala valmiiksi ja maalia. :)

Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 4.9. alustava rak 5/6)

Viesti Kirjoittaja Antrax » Ke 11.09.2013 19:33

6. ja vikaa osaa pukkaa.
Kdownunder kirjoitti:Millä ajattelit pinnoittaa tuon vanerin, kai tarkoitus saada näyttämään betoni/joltain muulta kivipinnalta?

Entä modulaarisuus kappaleitten suhteen; sopiiko joka palikka, joka palikkaan miten päin vain?

Tsemppiä jatkoon!
Tällä hetkellä ajatuksissa olisi simppeli erikeepperiä sinne tänne ja hiekkaa, että saadaan se paikoitellen karhea betoni. Muutoin varmaan annan maalin hoitaa, sellaista harmaata.

Kaikkia mahdollisia variaatioita lienee edes turha koittaa saada sopimaan, kunhan tarpeeksi moni. Aika jänniä tuosta voi saada ja teorissa kyllä ne sopii, voi vain tullä aika paljon noita avonaisia viemäreitä. Jokusen siirrettävän rakenteen olen ajatellut tehdä niitä peittämään, ja muita ramppeja ylös mutta liika on liikaa.
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Lateksimajava
Viestit: 2113
Liittynyt: To 22.01.2004 12:58
Paikkakunta: Helsinki

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 11.9. alustava rak 6/6)

Viesti Kirjoittaja Lateksimajava » To 12.09.2013 09:17

Sen hiekan kanssa on sitten se pulma, että irtoaa tosi helposti. Älä säästele erskaa vaan päällystä liimalla vielä kun eka kerros on kuivunut.

Hiekka myös kolhii figuja kivasti. Suosittelen käyttämään mahdollisimman hienoa hiekkaa.

Zodfrey
Viestit: 413
Liittynyt: To 10.01.2013 18:31

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 11.9. alustava rak 6/6)

Viesti Kirjoittaja Zodfrey » To 12.09.2013 15:08

Itse ostin hiljattain sellaista tekstuuri-spraymaalia. Niitä saa useissa eri väreissä, mm. hiekan värisenä, harmaana ja valkoisena. Tulee aika uskottavan näkoistä hiekkapintaa, eikä karise pois. Tuolla meinasin ruiskutella myos jotain betoniseiniä. Tosin tulee kyllä kohtuullisen karkeaa pintaa, eli ihan tavalliseksi betoniksi liian karkeaa.

Avatar
Kdownunder
Viestit: 453
Liittynyt: Ma 18.07.2011 15:18
Paikkakunta: Kemi

Re: Modulaarinen 40k pöytä (upd. 11.9. alustava rak 6/6)

Viesti Kirjoittaja Kdownunder » Pe 13.09.2013 12:33

Lateksimajava kirjoitti:Sen hiekan kanssa on sitten se pulma, että irtoaa tosi helposti. Älä säästele erskaa vaan päällystä liimalla vielä kun eka kerros on kuivunut.

Hiekka myös kolhii figuja kivasti. Suosittelen käyttämään mahdollisimman hienoa hiekkaa.
Jos vain saatte jostain hankittua valuhiekkaa (käytetään tavallisimmin valimoilla valurauta valujen muotteihin) niin voin suositella. Se on erittäin tasalaatuista ja raekoko on sopiva (vaatii lisäksi hieman suuremman raekoon luonnon hiekkaa). Olen käyttänyt basetukseen valuhiekkaa aikojen alusta ja päällystänyt myös pelialustan samalla tavaralla, mutta tuo seikka että se on todella armoton nappejen maalipinnalle on tosi ja se pitääkin maalata aika reilusti yli, jotta pinta "pehmenee".

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Maastot ja pelipöydät”