PVC:n liimaaminen

Aloittelijatason kysymykset miniatyyrien maalaamisesta, kokoamisesta tai maaston rakentamisesta.
Avatar
Rutabaga
Valvoja
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti 10.09.2002 18:20
Paikkakunta: Salo

PVC:n liimaaminen

Viesti Kirjoittaja Rutabaga » To 20.08.2015 13:48

Menin sitten ostamaan hyvän diilin Avarats of Warin muovifiguja, jotka olivatkin sitten PVC muovia. Polystyrene cementti ei noihin pure, ja taitaa se yleisin suositeltu tapa olla ihan pikaliimalla kiinnitellä, mutta kun noi on tollasii hentoi alastomii naisii joilla ei ole kauheesti kiinnityspintaa osasten välillä.

Onko joku törmännyt täällä kotosuomessa liimoihin jotka sulattaisi PVC:tä normaalin muoviliiman tavoin? Google kertoi Deluxe Materialsin Plastic Magicin olevan sellaista tököttiä, mutta ainakaan yhtä suomalaista puljua ei huvittanut lähteä tilaamaan sitä myrkkyä, vaikka paljon muita DM:n tuotteita oli jo hyllyssä.

Kontakti- ja kuumaliima pitäisivät varmaan kai PVC:tä kiinni, mutta kun noissa tosiaan on sellaisia millin tai kahden liimauspintoja, niin ei siinä paljoo huvittais lähteä kokeilemaan 0-viskositeetti aineilla. Myös pinnaaminen on osien pienuuden takia aika vaikeeta.

Olisko neuvoi?
Väitteesi on hyvä...mutta olet väärässä.
http://jarecsblog.blogspot.com Melko aktiivista seurantaa askarteluistani.

Avatar
116
Viestit: 5051
Liittynyt: Ti 22.10.2013 22:57
Paikkakunta: Joen suu(ssa)

Re: PVC:n liimaaminen

Viesti Kirjoittaja 116 » To 20.08.2015 13:59

Rutabaga kirjoitti: Kontakti- ja kuumaliima pitäisivät varmaan kai PVC:tä kiinni
Kuumaliima pitää PVC'tä vain jos kohteeseen ei laiteta minkäänlaista painetta.

Pikaliima on varmaan nopein ja helpoin. Sitten tulee epoksi-kaksikomponenttiliimat, mutta ne on hankalia ja aikaavieviä käyttää. Ne toimii parhaiten silleen että laittaa kakskomponenttiliimaa ja sitten jähmettää figun käden, vaikka esimerkiksi, kuumaliimalla. Sitten kun 2-k on kuivunut, noin päivässä tai kahdessa, ottaa vaan kuumaliiman irti kylmällä vedellä ja homma jees.
Kokeilkaa Kings of Waria. Hilpeän hauska fantasia-blokkimähinäpeli. Ilmaset säännöt kanssa.

Manticin uuden scifi-taistelupelin alphasäännöt on ulkona!
Check them out!

Avatar
Pariah
Viestit: 1426
Liittynyt: To 13.11.2003 21:25
Paikkakunta: Tampere

Re: PVC:n liimaaminen

Viesti Kirjoittaja Pariah » Pe 21.08.2015 12:19

En ole itse päässyt hypistelemään AoW:n figuja, mutta ovatko liitoskohdat liian pieniä pinneille? 1-1,5mm pinnilläkin saa jo ihan kivasti vahvuutta liitoksiin pikaliiman alle.
Give a warjack coal and you warm him for a day. Give a warjack an axe, and you warm him for his whole life... with coal ripped from the cold dead boilers of his enemies.

Avatar
Rutabaga
Valvoja
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti 10.09.2002 18:20
Paikkakunta: Salo

Re: PVC:n liimaaminen

Viesti Kirjoittaja Rutabaga » Pe 21.08.2015 16:14

Mulla on siis näitä. Kädet ovat noin millin luokkaa, ja jokaisen body+jalkakombon nilkka on milli -+ pari millin kymmenystä.

Hiukan kehnoja figuja koottavaksi noin kaikin puolin. Mä onnistuin pinnaamaan noista body+jalka paloista millin reikää pohkeen puoleen väliin itseasiassa aika hienosti, se homma vaan vaatii hitosti tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Hyvä puoli tossa muovissa on se, että se anteeksiantaa porausvirheet pinnaamistarkoituksissa ja joustaa, eikä murru poikki niinkuin GW muovi. Pinnatessa noita alle millin nilkkoja pora puhkaisi toiselta puolelta muovin, mutta toinen puoli piti niin lujasti kiinni, ettei se murtunut yhtään siitä kohdasta. Tippa pikaliimaa ja rautakanki sisään, niin ei kukaan huomaa mitään.

Lisäksi PVC:stä on tavallista vaativampaa poistaa valusaumoja. Mä kyllä koitan pitää jatkossa huolen, että en osta mitään PVC hordejengiä. Yksittäiset tai isommat figut vielä kelpaa duunata.

Käväsin myös Moponetistä hakemassa eri sortin liimoja kokeeksi: Bisonin Plastic, jota oltiin kehuttu toisaalla just PVC:n kanssa, osoittautui ihan perus kontaktiliimaksi (ainakin hajunsa perusteella); Gorillan Pikaliimaa ja jotain kolmatta, joka ei ollut eläinaiheinen. Kirjoittelen sitten miten toimivan.
Väitteesi on hyvä...mutta olet väärässä.
http://jarecsblog.blogspot.com Melko aktiivista seurantaa askarteluistani.

Avatar
Rutabaga
Valvoja
Viestit: 1051
Liittynyt: Ti 10.09.2002 18:20
Paikkakunta: Salo

Re: PVC:n liimaaminen

Viesti Kirjoittaja Rutabaga » Ma 24.08.2015 12:40

Gorilla pikaliima ja Biisoni kontaktiliima pitivät molemmat niin hyvin kiinni, että meinasi muovi antaa ennen periksi kuin liima. Enkä edes hionut kumpaakaan pintaa.
Ihan turhaan siis taisin jännittää noiden liimausta. Kai siinä PVC:ssä on joitain ihan hyviäkin puolia sitten...
Väitteesi on hyvä...mutta olet väärässä.
http://jarecsblog.blogspot.com Melko aktiivista seurantaa askarteluistani.

Avatar
Hammerheart
Viestit: 3174
Liittynyt: La 01.02.2003 17:52
Paikkakunta: Espoo

Re: PVC:n liimaaminen

Viesti Kirjoittaja Hammerheart » Ke 26.08.2015 09:37

Rutabaga kirjoitti:Lisäksi PVC:stä on tavallista vaativampaa poistaa valusaumoja. Mä kyllä koitan pitää jatkossa huolen, että en osta mitään PVC hordejengiä. Yksittäiset tai isommat figut vielä kelpaa duunata.
Mahdollisimman terävä terä ja vuolee eikä rapsuta, niin sillai onnistuu, mutta samaa mieltä, että tosi työlästä on.
Inouj kirjoitti:Väliin tietty kommentoi joku pelihipsteri, joka ei tiedä kommentoimastaan asiasta mitään, siirryttyään jo vuosia sitten pelaamaan GW:n main stream tuotteita "parempia" pelejä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Perusteet”