Neuvoja keltaisen ym. heikommin peittävien värien käyttöön?

Aloittelijatason kysymykset miniatyyrien maalaamisesta, kokoamisesta tai maaston rakentamisesta.
Avatar
vonkale
Viestit: 50
Liittynyt: Su 03.06.2018 22:08

Neuvoja keltaisen ym. heikommin peittävien värien käyttöön?

Viesti Kirjoittaja vonkale »

Kyselisin, olisiko jotain hyväksi havaittuja keinoja vähän heikommin peittävien värien, kuten keltaisen ja punaisen käyttöön.

Tällä hetkellä käytössä ArmyPainterin peruskeltainen maali, jonka olisi tarkoitus mennä toistaiseksi pääasiassa muovisten figujen ylle, vaatteisiin ym. vaan ei ota peittääkseen. Olen maalaillut pääasiassa veteen laimentamillani maaleilla, n. 50-50 suhteessa laimennettuna valkoiseksi pohjamaalattujen figujen päälle. Keltainen vaan ei ota ollenkaan peittääkseen pintaa, vaikka tekee useamman päällekkäisen kerroksen. Koitin laimentaa maalia hieman vähemmän, mutta silloin ongelmaksi tulee tuhruinen ja epätasainen paksu maalipinta. Mielelläni välttäisin punaisen/ruskean/tms. peittävämmän maalin käyttämistä keltaisen alla, koska läpikuultavuuden ansiosta lopputulos on kaikkea muuta kuin keltainen. Toimisikohan jonkinlainen maaliin sekoitettava jatkeaine tms. paremman peittävyyden saavuttamiseksi?

ArmyPainterin maaleista tuntuu olevan montaa mielipidettä, enkä sinänsä ihmettelisi, jos ongelmana olisi vain minulla oleva maali, mutta toisaalta muistelisin ainakin GW:n/Citadelin maaleissa törmänneeni aikanaan ihan samaan ongelmaan keltaisen ja muiden läpikuultavampien värien kanssa.
Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3414
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Neuvoja keltaisen ym. heikommin peittävien värien käyttöön?

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan »

Samaan ongelmaan törmännyt muillakin valmistajilla, keltaiset käyttäytyvät todella hankalasti. En jaksanut enää opetella keltaisen maalausta ja hommasin kynäruiskun. Suosittelen lämpimästi.
Avatar
armored walker
Sotavasaran Maalaajamestari 2008
Viestit: 512
Liittynyt: Pe 06.05.2005 22:26
Paikkakunta: Turku

Re: Neuvoja keltaisen ym. heikommin peittävien värien käyttöön?

Viesti Kirjoittaja armored walker »

Ensiksikin, paras keltainen tulee kerroksittain maalaamalla tummasta pohjasta vaaleaan.

Sun tapauksessa, kun maalaat valkoiselle pohjavärille, ehkä helpoin tapa olis laittaa keltaista washia suoraan valkoiselle pohjalle - kerrosten määrällä vois hallita värin "syvyyttä" tai saturaatiota. Lopuksi vois tehdä highlightejä jollain luunvärisellä ja varjostaa oranssilla/ruskealla, jos haluaa lähteä kikkailemaan.

Toinen tyyli olis sekoittaa pohjaväri 50:50 keltainen:valkoinen (esim. GW:n Ceramite white on oikeesti hyvää tähän, vaatii kyllä lähes jatkuvaa sekoittamista ettei separoidu) ja maalata sillä peittävä kerros. Siihen sitten keltainen päälle.

Itse en ole kokeillut, mutta ainakin WarColour tekee korkean pigmentin One-coat maaleja, joiden pitäis nimensä mukaisesti peittää kerralla, on siellä keltainenkin. En tosiaan tiedä toimiiko, muttta jotkut netissä on kehuneet.

Vedellä kannattaa tosiaan aina laimentaa, just toin sun mainitseman ilmiön takia.

Löysinpä vielä tämmöisen, tolla wash/glaze-tekniikalla tehty keltainen space muhreen: http://www.mengelminiatures.com/2012/04 ... -fist.html
Kajaste
Viestit: 48
Liittynyt: Ti 30.05.2017 10:21

Re: Neuvoja keltaisen ym. heikommin peittävien värien käyttöön?

Viesti Kirjoittaja Kajaste »

Olen jossain nähnyt myös ohjetta, että keltaisen alle jotain stydin pigmentin kellertävää maalia. Yksi vahva vaihtoehto voisi olla Vallejon Heavy ochre, joka on tosiaan sellaista keltaisen ruskeaa. Peittää ohennettunakin aika kivasti. Tykkään muutenkin paljon noista Vallejon Heavy -maaleista. Sen sijaan Army painterista on niin huonoja kokemuksia, etten niillä enää itseäni kiusaa.
Avatar
Rutabaga
Valvoja
Viestit: 1061
Liittynyt: Ti 10.09.2002 18:20
Paikkakunta: Salo

Re: Neuvoja keltaisen ym. heikommin peittävien värien käyttöön?

Viesti Kirjoittaja Rutabaga »

Itse onnistuin vahingossa saamaan ihan kivasti peittävää keltaista kun sotkin siihen toista hyvin peittävää vaaleaa väriä, olisikohan ollut Vallejon Bone Whitea. Tietty väri haalistuu, mutta kyllä sen vielä keltaiseksi tunnisti.
Mulla taitaa olla Vallejon Game-keltaiset käytössä. Ihan kamalia nekin. Eivät peitä mitään ja pinnasta jää kiiltävä (ja paletillekin kuivuessaan ovat kuin ohut lateksikerros). Onneksi ei tarvitse mitään oikeaa pintaa maalata, vaan vain harvoja liekkiefektejä.
Väitteesi on hyvä...mutta olet väärässä.
http://jarecsblog.blogspot.com Melko aktiivista seurantaa askarteluistani.
Nikodemus
Viestit: 280
Liittynyt: Pe 16.09.2016 20:50
Paikkakunta: Turku

Re: Neuvoja keltaisen ym. heikommin peittävien värien käyttöön?

Viesti Kirjoittaja Nikodemus »

VGC Heavy Ochre ja Heavy Goldbrown peittää hyvin ja näyttää suht keltaiselta jo sellaisenaan, varsinkin goldbrown. Päälle vaikka GW:n Cassandora Yellow washi ja korostukset oman maun mukaan niin tulee "ihan ok" keltainen. Vaihtoehtoisesti vaalealle, esivarjostetulle pohjalle käytän Game Air Sun Yellowia tai VGC Yellow Inkkiä.

Noita tulee vähän sekoteltua miten sattuu silloin kun keltaista sattuu kohdalle. Ihan kiva väri.
Malifaux Suomi FB ryhmä
Turun seudulla on oma WhatsApp ryhmä jossa sovitaan pelejä, YV:llä pääsee mukaan.

Batmania turun seudulla
Maanlaajuiseen WhatsAppiin pääsee YV:llä mukaan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Perusteet”