Lue ensin: Osto- ja myyntipalstan käyttöehdot

Tarvitsisi karkitkin maksaa, ja silti pitäisi saada figuja lisää? Raha ei riitä kaikkeen, mutta riittää paremmin, jos ostat figusi käytettynä. Tänne myös vaihtoilmoitukset.
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3402
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Lue ensin: Osto- ja myyntipalstan käyttöehdot

Viesti Kirjoittaja Dolmot » Ti 21.03.2006 06:31

1. Sotavasaran kaupankäyntiehdot ja lain sanelemat vaatimukset
Tässä luetelluista vaatimuksista ei neuvotella. Lukeminen, ymmärtäminen ja noudattaminen ovat pakollisia kaupankäyntialueiden käyttöä varten. Ehtojen vastainen ilmoitus voidaan poistaa milloin tahansa varoittamatta.
 • Osto-, myynti- ja vaihtoalueet ovat yksityishenkilöiden kauppailmoituksia varten. Yritysten ilmoitukset ovat mahdollisia luvan kanssa, mutta säännöllinen mainonta tapahtuu bannerimyynnin kautta.
 • Myytävän tavaran tulee olla kaupan nimenomaan Sotavasaralla. Älä linkitä muualla tapahtuvaan myyntiin, esimerkiksi verkkohuutokauppoihin. Poikkeuksena ulkoisen huutokaupan käyttäminen voi olla perusteltua, jos tavara on ollut jo kaupan Sotavasaralla ja kiinnostus on ollut erityisen laajaa.
 • Kaupankäynti tapahtuu yksityishenkilöiden välillä. Sotavasara.net toimii ainoastaan ilmoituspalstana, eikä ota vastuuta kaupankäynnin etenemisestä.
 • Alueilla saa kaupitella ainoastaan miniatyyreja ja niihin olennaisesti liittyviä tuotteita kuten maaleja, tarvikkeita, sääntökirjoja ja muita julkaisuja. Esimerkiksi rooli- ja korttipelien kaupustelu on jo syytä hoitaa alan omilla palstoilla.
 • Varastetun tavaran, luvattomien kopioiden ja muun laittoman tavaran kaupittelu on luonnollisesti kielletty.
 • Alaikäinen saa tehdä vain merkitykseltään vähäisiä liiketoimia. Nuorempien käyttäjien tulee aina varmistaa huoltajaltaan lupa kaupankäyntiin ennen ilmoituksen laatimista tai sellaiseen vastaamista.
 • Kauppasopimukset ovat sitovia. Jos myyt, älä peruuta mielivaltaisesti tai myy muualle. Jos ostat, varmista että sinulla on rahaa ja lupa hankintaan.
2. Ilmoituksen otsikointi, sisältö, nostaminen ja kommentointi
Myöskin ehdottomia vaatimuksia. Selvästi virheelliset ilmoitukset voidaan edelleen poistaa ilman erillistä huomautusta.
 • Ilmoituksen otsikosta tulee käydä ilmi, mitä tuotteita myydään tai ostetaan. Jos kaupustelet yhtä ainoaa tuotetta, mainitse se jo otsikossa. Merkitse otsikkoon aina parhaiten kuvaava valmistaja ja/tai pelisysteemi, sekä armeija, rotu tai vastaava tyyppi. Vältä slangia tai sisäpiirin termejä.
Oikein: "FB: Empire halberdiers (24 kpl)", "Reaper: Half Dragon", "FoW: Mortar platoon", "40K: marineja, örkkejä ja necroneja"
Väärin: "Myydään figui!!111!1", "Onx kellää???", "Jotain empirei", "Marsui", "Kato tänne!!111", "kaikkee hianoo"
 • Merkitse itse ilmoitukseen tavaran laatu mahdollisimman tarkasti. Mainitse kaikki puutteet, maalaustaso, omat muokkaukset ja muut poikkeavuudet. Ellei toisin sanota, ostajalla on lupa olettaa saavansa normaalia, samalla nimellä myytävää hyllytavaraa. Muista että monista miniatyyreista on monta eri vuosikertaa, osa metallisia ja osa muovisia. Ero on usein ratkaiseva.
 • Kerro aina oma sijaintisi. Mainitse jos kaupankäynti kasvokkain onnistuu, on suositeltavaa tai on ainoa myyntitapa. Kerro suosimasi yhteystiedot, esimerkiksi puhelinnumero, sähköposti tai Sotavasaran yksityisviesti.
 • Useamman tuotteen kaupoissa sinulta kysytään aina, myytkö jotakin erikseen tai saako tukkualennusta. Kerro se siis jo valmiiksi.
 • Pidä ilmoitusten määrä minimissä. Tee erillinen ilmoitus vain jos kyseessä on aivan eri pelijärjestelmä tai kokonaan eri lajin tuote niin, että samaan viestiin laittaminen aiheuttaisi hämmennystä. Useampaa saman pelin armeijaa voi aivan hyvin myydä tai hakea yhdessä viestissä.
 • Ilmoitusta saa nostaa uudella viestillä, jos edellisestä ketjun viestistä - kenen tahansa kirjoittamasta - on vähintään neljä päivää. Oleellisen uuden informaation lisääminen ketjuun uutena viestinä on suotavaa, mutta tieto tästä lisätiedosta tulisi myös sisällyttää aloitusviestiin.
 • Kun kohde ei ole enää ajankohtainen esimerkiksi tavaroiden myymisen tai oston onnistumisen takia, muokkaa otsikon paikalle pelkkä viiva, (mennyt) tai muuta helposti havaittavaa. Näin muut säästyvät kohteen turhalta selaamiselta ja sinulle ei tule ylimääräisiä yhteydenottoja. Muokkaa samoin käynnissä olevasta kohteesta pois kaikki hoidetut osat.
 • Kommentit sääntöjen noudattamisesta tai hinnoittelusta eivät ole toivottuja. Jätä huomauttelu ylläpidolle.
Ei näin: "Ton saa Ugandasta 10c halvemmalla111", "Onpas paskasti maalattu!", "Tää rikkoo sääntöi hei!!!", "Ei tota kukaan osta senki nööb!"

3. Hyviä neuvoja onnistuneeseen kaupankäyntiin
 • Listaa ilmoitukseen kaikki myytävät tai ostettavat tuotteet omalla nimellään ja mieluusti perusmuodossa. Tällöin ei jää epäselvyyksiä ja viestisi löytyy hakutoiminnolla. "High Elf Archers" löytyy, "jouska ukkoi" ei.
 • Selvä hintapyyntö on helppo tapa saada ostajat kiinnostumaan. Harva jaksaa ruveta käymään pitkiä tinkausneuvotteluja.
 • Kuva kertoo enemmän kuin miljoona sanaa. Esimerkiksi "hienosti maalattu" ei auta yhtään tai nosta tuotteen arvoa, ellet havainnollista tätä hienoa maalausta kuvan avulla. Samoin harvinaisesta tai vanhasta tavarasta on syytä ottaa kuva.
 • Tyypillinen käytetyn tavaran myyntihinta on 40-70% uuden vastaavan hinnoista. Maalaus laskee yleensä arvoa ellei se ole huikeaa tasoa. Tukkualennukset ovat yleisiä. Täysin korkkaamaton paketti on luonnollisesti arvokkaampi kuin kootut miniatyyrit ilman "varaosiaan". Tämä on kuitenkin vain suuntaa-antava ohje, eikä minkäänlainen vaatimus.
 • Ota huomioon postikulujen osuus. Kukaan ei osta tavaraa, jos se on käytännössä pakko postittaa ja hinnaksi tulee kuluineen 95% uuden arvosta.
 • Käytä korrektia kieltä. Aivan jäykäksi ei tarvitse heittäytyä, mutta jos joka toinen sanasi on hymiö, "lol" tai "XD", on helppo kuvitella ettei todellista kaupankäyntiäkään oteta tosissaan.
 • Jos sinulta kysytään, vastaa. Lue kaikki viestit huolella. Älä yritä kierrellä tai "unohtaa" pikku puutteita. Virheellisestä tiedosta tai väärinkäsityksestä johtuvat ongelmat ovat rasittavia selvittää. Edestakaisin vänkääminen vie vain turhaan aikaa ja rahaa.
 • Myyjä saa halutessaan ottaa vastaan ei-sitovia "varauksia" tavaraan. Tämä ei ole pakollista, eikä varauksiin voi vedota jälkeenpäin. Toiminta on myyjän hyväntahtoisuuden varassa. Ainoastaan varmat päätökset katsotaan sovituiksi, jolloin ne myös velvoittavat osapuolia.
 • Mainitse aina jos joudut pitämään taukoja yhteydenotoista tai lähetys viivästyy. Pari päivää hiljaisuutta on vielä ymmärrettävää, kaksi viikkoa Mallorcalla saa toisen osapuolen hamuamaan poliisin numeroa.
4. Vinkkejä postin kanssa asiointiin
 • Postin avulla lähettäessäsi valitse fiksu pakkaustapa. Alle kolme senttiä paksu kirje on ylivoimaisesti halvin. Vähän suurempi maksikirje on joskus siedettävän edullinen, mutta vähänkin suuremmassa tavarassa postipaketti on paljon parempi. Sen mukana saat nimittäin seurantakoodit, joilla tavaran katoamiset on helppo selvittää. Hintaero suurempiin maksikirjeisiin on minimaalinen.
 • Postiennakko maksaa aina ylimääräistä, eikä ole olennaisesti kätevämpi kuin suoraan tilille maksaminen. Muista että tilisiirrotkin on tarpeen tullen helppo jäljittää ja kytkeä tiettyyn henkilöön ongelmatilanteissa. Postiennakossa taas jäät rahatta ja joudut maksamaan itse kulut, jos epäluotettava henkilö ei lunastakaan pakettia. Toisinaan postiennakon käyttö on perusteltua, mutta pienissä kaupoissa yleensä suhteettoman kallista.
 • Vaikka kuluissa kannattaa säästää, älä tingi pakkauksesta. Irrallaan kirjekuoressa seikkailevat miniatyyrit hajoavat ja leikkaavat helposti kuoreen reikiä. Kuka maksaa, jos aseet ovat poikki tai puoli yksikköä lakaistaan päivän päätteeksi pois jakeluauton pohjalta? Ohutkin pehmustekerros kyllä riittää, kunhan sillä saa tuettua tavaran paikalleen ja päällimmäinen kuori on riittävän kova.
 • Mieti vaihtoehtoja. Ehkä tavara kulkee sittenkin jonkun sukulaisen tai tutun kyydissä? Ehkä pari figua kannattaa sittenkin lähettää ennemmin kaupungin toiselle puolen 65 sentin kirjeessä kuin käyttää kolme euroa bussilippuun tai bensaan?
5. Lopuksi...

Ole asiallinen, ilmaise itseäsi selkeästi, noudata lakia ja näitä sääntöjä ja pysy rauhallisena. Epäselvyydet ja ongelmat ratkeavat lähes aina keskustelemalla. Jos kuitenkin kaikki viittaa vilunkipeliin ja tilanne on ollut pitkään jumissa, ota yhteyttä poliisiin ja varoita myös foorumin käyttäjiä. Huijareita ei tarvitse katsella tai päästää karkuun. Onneksi näiden määrä on ollut erittäin pieni. Asianmukaisesti käytettynä Sotavasaran palstat ovat turvallinen, kätevä ja edullinen kaupankäyntipaikka. Jos olet lukenut ketjun tänne asti, olet jo vahvoilla. Onnea matkaan!

Palaa sivulle “Figutori: Ostoilmoitukset”