Space Marines Vs. Dark Eldar

Jos sinua askarruttaa, kuinka pärjätä ystäväsi voittamattomalle porukalle, täältä voit saada vinkkejä armeijasi kokoonpanoon sekä vastalääkkeitä erilaisten vihollisyksiköiden kohtaamiseen.
Darkside
Viestit: 310
Liittynyt: Ke 22.02.2006 16:32
Paikkakunta: Tampere

Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Darkside » Ti 15.04.2014 11:14

Vinkkejä kaivataan mariineilla pärjäämiseen deldareita vastaan.

Ensimmäinen ongelma: Deldar armeijalla on lähes joka tilanteeseen joku suojaheitto jota ei voi ohittaa. Flicker fieldit skimmereissä ja lentokoneissa ja loppuarmeija käytännössä enemmän tai vähemmän feel no pain plus tietenkin cover savet jos vastustaja käyttää maastoa hyvin. Mistä löytyisi sellaista dakkaa jolla voisi varmasti poistaa yksiköitä laudalta ilman että joutuu aina uhraamaan monen yksikön tulituksen muutamaan kohteeseen? Hyvällä noppatuurilla kaveri pystyy raivostuttavalla tavalla kumittamaan lascannon osumat raidereita vastaan tai pitämään heikon razorwingin hengissä ja vieläpä pitkän pelin aikana yllättävän usein. Samoin warrut, wychet ja etenkin wracksit ovat uskomattoman kestäviä kun saavat pahimmassa tapauksessa cover saven sekä feel no painin. Oma tulivoima ei tunnu riittävän.

Toinen ongelma: Mariinit eivät vastaavasti taas kestä tulitusta. On joko ap3/2 aseita kuten disintegratorit ja lancet ym. tai sitten silkka poisoned shottien määrä mitä vajaakin warruryhmä saati venom truebornit pystyy lataamaan pöytään on ehdotonta myrkkyä varsinkin combat squadeille, puhumattakaan liquifier gunista. Todennäköisyydet eivät vain riitä jos noppia pitää heittää liikaa. Combat squadit antavat liian helppoja pain tokeneita mutta jos käyttää kokonaisia ryhmiä niin ei käytännössä saa paljon aikaiseksi kun pystyy tekemään yhtä juttua kerrallaan, varsinkin kun vastapuoli saa niitä erillisiä ryhmiä samoihin pisteisiin kuitenkin enemmän.

Jostain syystä minulla on aina ollut ongelmia kyseistä armeijaa vastaan. Kaikki neuvot otetaan kiitollisina vastaan...
"Opinions are like assholes, everybody has one."

Rascal91
Viestit: 904
Liittynyt: To 24.02.2005 19:44
Paikkakunta: Oulu

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Rascal91 » Ti 15.04.2014 11:48

Ensimmäisenä vinkkinä dakka dredit, jotka pudottavat heikkoja skimmereitä erittäin tehokkaasti. Lisäksi insta killaavat sopivan heikkoja tonttuja. Itse tykkään myös Las-plas Razoreista, jotka ampuvat mukavasti lähelle tulevia yksiköitä. Flamer on myös kova tonttuja vastaan. Niitä vois tuoda taivaalta alas vaikka podeilla. Predator vois toimia myös, kovan dakkansa ansiosta.
Thats my 50 centS!

shiwan
Viestit: 3804
Liittynyt: Ma 13.05.2013 08:52

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja shiwan » Ti 15.04.2014 11:52

Podeja. En tiedä onnistuisiko, mutta niillä minä lähtisin lähestymään tuota asiaa. Sen osaan ryhmistä liekinheittimiä ja osaan meltoja, se missä suhteessa moisia asentelet on oman harkintasi varassa kun vastustajan listojen koostumusta ei tässä lonkalta ulkopuolisena voi tietää. Sitten vaan iholle ja grillit pystyyn.
It's really, really easy to see a complaint that you don't happen to agree with, and imbue it with a whole lot more emotion than is actually present.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3290
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ti 15.04.2014 12:39

Podit on mariinien ratkaisu ihan kaikkeen.
Predatori, lantikat, land speederit tai ylipäätään kaikki muutkin ajoneuvot ihan turhia DE:tä vastaan. Parempi käyttää ne pisteet podeihin, pääset lähelle ja jopa bolttereilla voi tiputtaa DE:n skimmereitä.

Avatar
Vasara_
Viestit: 1118
Liittynyt: Ma 10.01.2011 21:18
Paikkakunta: Hesa

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Vasara_ » Ti 15.04.2014 13:13

Oman kokemuksen mukaan Deldut kestää sen 3-4 podia kohtuu helposti. Marine listoissa Dakka dredit on todella pahoja vastuksia. Lisäksi sekä Storm Raven, että Storm Talon pystyvät tuhoamaan yksinään ison osan DE armeijaa.

Jos kohteella on T arvo se on Delduilla suht helppo poistaa, mutta AV tekee tiukkaa. Erityisesti AV12 on paha. Eli landraiderit kannattaa jättää kotiin.
katoppa tätä

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3290
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ti 15.04.2014 13:17

Olen itse pelannut venom ja lance spämmi listaa vastaan jossa lähes jokaisella DE vehiclellä oli joku nightfield tai coveri. Omat aseet ei kantanu tai nollaantu covereihin ja lancet repi läpi kaikista panssareista.
Ainoa mikä toimi niitä vastaan oli bolterspämmi ja sahamiekka.

Avatar
Antrax
Viestit: 1343
Liittynyt: Pe 11.04.2003 18:21
Paikkakunta: Pori

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Antrax » Ti 15.04.2014 13:31

Thunderfire cannon? Lättyä niskaan.
"Cover my lovejunk in catnip and teabag a horny lion"
Spoonyone

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3290
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ti 15.04.2014 13:55

Se vois toimia jos niitä olis useampi, poisonit tappaa T7 artyn aika nopeesti muuten.

Avatar
jamovoima
Valvoja
Viestit: 7575
Liittynyt: Ke 22.05.2002 15:37
Paikkakunta: Länsi-Vantaa

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja jamovoima » Ti 15.04.2014 14:17

Vasara_ kirjoitti:Oman kokemuksen mukaan Deldut kestää sen 3-4 podia kohtuu helposti. Marine listoissa Dakka dredit on todella pahoja vastuksia. Lisäksi sekä Storm Raven, että Storm Talon pystyvät tuhoamaan yksinään ison osan DE armeijaa.

Jos kohteella on T arvo se on Delduilla suht helppo poistaa, mutta AV tekee tiukkaa. Erityisesti AV12 on paha. Eli landraiderit kannattaa jättää kotiin.
Se tietty vähän riippuu dark eldar armeijastakin. Oma DE armeijani on jo ihan kusessa yhdestäkin podista (varsinkin jos sieltä tulee joku heavy-fleikka dreadnought sekoilemaan), kun mukana on aina myös joukkoja ilman kulkupeliä (hellioneja, beasteja, bikejä yms.). Erityisesti jos sattuu häviämään aloitusheiton ja yllätetään ns. housut kintuissa, jolloin ei ole jink-suojaa. Toisaalta olen muutenkin havainnut ajan ajaneen ohitse tummista tontuistani... :)

Mutta joo, nuo av12 vehkeet on kyllä olleet se kaikkein inhottavin kohdattava vastapuolella, etenkin hyvällä rangella (tai niillä fleikoilla ja podeilla) varustettuina.

Avatar
Remos
Viestit: 1217
Liittynyt: La 31.10.2009 19:18
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Remos » Ti 15.04.2014 19:17

sanoisin, että kaikki fleikat varmaan menevät. Deldujen peruspanssari tais olla se 5, wycheillä 6 ja scourgeilla 4. Kuitenkin tiputtaa armoursavet ja coverit pois aina. Sitten jos on jotain invua, niin väittäisin että kaverillas on vaan hillitön pulla, jos aina heittelee venominsa/raiderinsa/ravagerinsa/lentsikkansa eloon, se on kuitenkin 5+ invu.
Suosittelen juoksemaan/ajamaan boltterikantamalle ihan perusyksiköillä ja ampumaan ne skimmerit alas. Pelasin kerran kaverin CSM (lashprince-plague-oblit) vastaan, niin se ampui plague marine yksikön championin plasmapistoolilla Explosion! tuloksen raideriini, yksi boltteri immobilized ja kaksi glancingiä. Okei, molemmat oli silloin edellisiä edikoita, mutta samalla tavalla ne deldujen skimmerit toimii edelleen.

Ihan kannattaa vaan villisti kokeilla, jos kaveris kanssa pelailette. Kun itse pelasin vielä DE:llä, niin en ikinä hävinnyt kaverilleni, joka pelas CSM tai CD armeijoita. Kerran se kuitenkin teki niin villin heiton, että löi pöytään 6 kymmenen marsun squadia ja lashprincensä. Kentällä ei ollut mitään erikoisaseita, mutta niin vaan se (ylivoimalla) tiputti bolttereillansa kaikki skimmerit vuoron perään ja lopuksi ampui kaikki yksikköni.

Voit myös yrittää päästä lähikseen niitten deldujen (warrujen/truebornien) kanssa. Ei ne siellä mariineja vastaan pärjää.
"Sotun sääntö numero kahdeksan: Ignooraa Remos aina."

Darkside
Viestit: 310
Liittynyt: Ke 22.02.2006 16:32
Paikkakunta: Tampere

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Darkside » Ke 16.04.2014 10:46

Kiitoksia kovasti kaikille vastauksista!

Edellisessä pelissäni parhaiten menestyivät juurikin tuo predator täysillä lascannoneilla, joka kesti kiitettävästi kolmen hullpointinsa turvin ja oli niitä ainoita lähes varmoja skimmerin tappajia armeijassani, sekä Stormtalon joka näytti strafing runillaan miten lähes kokonainen yksikkö voidaan ampua vuorossa. Stormtalon valitettavasti ei pystynyt pudottamaan razorwingia (kiitos kaverin uskomattomien flickerfield heittojen) ja tuhoutui tämän toimesta seuraavaksi itse. Armeijassa oli myös yksi podi jonka sain naurettavuuksiin asti menevien deepstrikeyritysten jälkeen pöydälle vuorolla kolme. Sisällä ollut tactical squad sai hyvän tilaisuuden käyttää boltereita mutta mukana ollut meltagun oli täysin hyödytön. Flamerit olisi olleet todellakin tervetulleita koska boltertulituksen kohteena olleet wracksit käytännössä kestivät riittävästi, eivät perääntyneet ja omalla vuorollaan käristivät tacticalit liquifier guneilla.

Figuina löytyisi kyllä kaksi podia mutta en ole ikinä ymmärtänyt mikä hienous siinä on että yks tulee eka vuorolla ja toinen tokavuorolla, jos tulevat siis. Podien täytteeksi joudun kyllä nyt vakavasti harkitsemaan flamer porukkaa. Predator oli loistava mutta dakkadredi (as in 2xautocannon varmaankin mieluummin kuin lascannon/missilelauncher?) vois hoitaa samaa tehtävää eikä kaikki olis yhden kortin varassa. Samaten anti-air ei pitäisi olla stormtalonin varassa ainoastaan. Tuo raidereiden pudottaminen boltereilla vaatisi enemmän kuin cobat squadin kolme tai neljä bolteria mutta suurina määrinä tacticalit muuten voisivat toimia transporttien kanssa.

Ongelma tässä kyseisessä pelissä oli ehkä juuri se että oli vaikea varautua kaikkeen. Jos vastustajan listassa on vähän kaikkea kuten wrackseja, wychejä, venom truebornit, raider warrut, razorwing ja talos niin alkaa olla vaikea keskittää voimia sinne missä niitä eniten tarvitaan. Esim. talosia vastaan predator oli tietenkin se uskottavin vaihtoehto mutta sillä oli liian paljon muutakin ammuttavaa. Stormtalonia vastaan se taas saa jo savensa. Tällä hetkellä millään yksiköllä ei ole garvguneja mutta olen miettinyt bike squadin aseistamista niillä. Plasmagunit vaan tuntuu fixummalta vaihtoehdolta koska vaikka talosia vastaan grav olisi parempi, niin skimmereitä joutuisi sitten kuitenkin yrittämään nillä boltereilla. En tiedä. Jos jollain on kokemuksia niin kertokaa.

Mutta summa summarum, flamereita lisää, autocannondredi predan lisäksi, sekä anti-airia mahdollisesti storm raven tai se stalker plus se bike squad kunhan varusteet on selvillä. Ei se auta kun ruukata listaa... =)
"Opinions are like assholes, everybody has one."

Rascal91
Viestit: 904
Liittynyt: To 24.02.2005 19:44
Paikkakunta: Oulu

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Rascal91 » Ke 16.04.2014 11:12

Darkside kirjoitti:Kiitoksia kovasti kaikille vastauksista!

Edellisessä pelissäni parhaiten menestyivät juurikin tuo predator täysillä lascannoneilla, joka kesti kiitettävästi kolmen hullpointinsa turvin ja oli niitä ainoita lähes varmoja skimmerin tappajia armeijassani, sekä Stormtalon joka näytti strafing runillaan miten lähes kokonainen yksikkö voidaan ampua vuorossa. Stormtalon valitettavasti ei pystynyt pudottamaan razorwingia (kiitos kaverin uskomattomien flickerfield heittojen) ja tuhoutui tämän toimesta seuraavaksi itse. Armeijassa oli myös yksi podi jonka sain naurettavuuksiin asti menevien deepstrikeyritysten jälkeen pöydälle vuorolla kolme. Sisällä ollut tactical squad sai hyvän tilaisuuden käyttää boltereita mutta mukana ollut meltagun oli täysin hyödytön. Flamerit olisi olleet todellakin tervetulleita koska boltertulituksen kohteena olleet wracksit käytännössä kestivät riittävästi, eivät perääntyneet ja omalla vuorollaan käristivät tacticalit liquifier guneilla.

Figuina löytyisi kyllä kaksi podia mutta en ole ikinä ymmärtänyt mikä hienous siinä on että yks tulee eka vuorolla ja toinen tokavuorolla, jos tulevat siis. Podien täytteeksi joudun kyllä nyt vakavasti harkitsemaan flamer porukkaa. Predator oli loistava mutta dakkadredi (as in 2xautocannon varmaankin mieluummin kuin lascannon/missilelauncher?) vois hoitaa samaa tehtävää eikä kaikki olis yhden kortin varassa. Samaten anti-air ei pitäisi olla stormtalonin varassa ainoastaan. Tuo raidereiden pudottaminen boltereilla vaatisi enemmän kuin cobat squadin kolme tai neljä bolteria mutta suurina määrinä tacticalit muuten voisivat toimia transporttien kanssa.

Ongelma tässä kyseisessä pelissä oli ehkä juuri se että oli vaikea varautua kaikkeen. Jos vastustajan listassa on vähän kaikkea kuten wrackseja, wychejä, venom truebornit, raider warrut, razorwing ja talos niin alkaa olla vaikea keskittää voimia sinne missä niitä eniten tarvitaan. Esim. talosia vastaan predator oli tietenkin se uskottavin vaihtoehto mutta sillä oli liian paljon muutakin ammuttavaa. Stormtalonia vastaan se taas saa jo savensa. Tällä hetkellä millään yksiköllä ei ole garvguneja mutta olen miettinyt bike squadin aseistamista niillä. Plasmagunit vaan tuntuu fixummalta vaihtoehdolta koska vaikka talosia vastaan grav olisi parempi, niin skimmereitä joutuisi sitten kuitenkin yrittämään nillä boltereilla. En tiedä. Jos jollain on kokemuksia niin kertokaa.

Mutta summa summarum, flamereita lisää, autocannondredi predan lisäksi, sekä anti-airia mahdollisesti storm raven tai se stalker plus se bike squad kunhan varusteet on selvillä. Ei se auta kun ruukata listaa... =)
Noniin! Loistavaa, itse pelaan 2:hta dakkadrediä (tupla ac) ja kyllä ne niitä av 10-11 lentureita erittäin kiitettävästi tiputtelee, skimmereitä puhumattakaan.

Avatar
Dr. Icchan
Viestit: 3290
Liittynyt: Ti 28.07.2009 21:51
Paikkakunta: PK-seutu
Viesti:

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Dr. Icchan » Ke 16.04.2014 12:43

Podeja pitäiskin ottaa kolme niin saat kaksi niistä tuoda kentälle heti ekalla vuorolla. Podeissa ne ukot on myös turvassa vaikka vihollinen onnistuisi varastamaan aloituksen.
Siihen kolmanteen podiin laitetaan sitten se kaikkein halvin mahdollinen valinta.

Avatar
Vasara_
Viestit: 1118
Liittynyt: Ma 10.01.2011 21:18
Paikkakunta: Hesa

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja Vasara_ » Ke 16.04.2014 15:33

Dr. Icchan kirjoitti:Podeja pitäiskin ottaa kolme niin saat kaksi niistä tuoda kentälle heti ekalla vuorolla. Podeissa ne ukot on myös turvassa vaikka vihollinen onnistuisi varastamaan aloituksen.
Siihen kolmanteen podiin laitetaan sitten se kaikkein halvin mahdollinen valinta.
Tai se otetaan sille dakkadredille ja jätetään tyhjäksi
katoppa tätä

jiivee93
Viestit: 28
Liittynyt: Ke 21.07.2010 16:54

Re: Space Marines Vs. Dark Eldar

Viesti Kirjoittaja jiivee93 » Su 25.09.2016 18:46

10v kokemuksen Mariinipelaajana voin antaa muutaman idean muiden ehdotuksia maustamaan.

Kuten moni totesi, rifleman-Dreadit toimii: nykyisin kun vielä saa 3 kpl yhtenä Elite-choicena ni kyllä kelpaa ampua kevyet Deldar-leijat alas, varsinkin jos riflemanit pönöttävät suojassa rauniossa, Aegis-linjan takana tai SKyshieldin päällä. Stormtalonit nyt on rautaa lähes missä kohtaa vain: Strafing Run lennokilla jolla on twinnattu assault cannon ja twinnattu HB tai typhoon ohjukset niin kurmotus on real. Mutta mitä Podeihin tulee, teen tasan yhden lisäyksen hyvään taktiikkaan: käytä Salamanders Chapter Tacticsia ja He'stania.

Salamandersit saa re-rollata failatut AP- ja wound-rollit pääsääntiksen listaamilla flamer-aseilla eli joka liekkärillä mitä mariini-Codexista löytää. Poditat puskapartioivan Deldar-poppoon naapuriin Sternguardeja heavy flamerein ja Coverit ignoravin bolterein niin se Deldar-ryhmä vaan lakkaa olemasta, piste. He'stanilla on tuosta hyötyvä heavy flamer + tekee kaikista Detachmentinsä melta-aseista Master-craftedeja (uuden FAQ:n mukaan jopa combi-meltan bolter muuttuu Master-craftediksi: Sterneillä murhaavan hyvä kombo). Jo toisen pelin jälkeen tuntemani Deldar-pelaaja ihan totesi että ilman 3 lenturia ja joka ryhmälle jaettavaa suojissa nököttävää transportia hänen solttunsa eivät vain kestä kentällä kun BBQ-juhlinta alkaa.

Viimeinen yksikköehdotukseni on Legion of the Damned. Harva äkkää kuinka julmetusti ne pystyy riehumaan kunnes kohtaavat sen itse, ja sitä ei unohdakaan. Ensinnäkin nykyään Legioonalla on sekä 3+ armour että 3+ inv. save joka jannulla, joten AP3-aseillakin on kivaa yrittää pärjätä niitä vastaan. Sitten ne on Slow & Purposeful, eli hitaita Relentlessejä, ovat Fearlessejä, aiheuttavat Feariakin ja voivat re-rollata scatter-tuloksen deep strikettaessaan. Ja sit tämä: niiden KAIKKI ampuminen on varustettu säännöllä Ignores Cover - arvatkaa miten käy kun Legioonalaisille länttäsee plasma cannonin tai IT-laakillisen singon sekä plasma gunin ja telettää 12" päähän vihusta! Parasta/pahinta on se, että 10 miehen Legioona tulee halvemmaksi kuin samoilla aseilla ja miesmäärällä pumpattu Sternguard-ryhmä Podissa - nyt ne todella on OP-yksikkö jos eivät aiemmin olleet, ja vihu nyt ainaskin kiroaa niitä ja GW:n poppoota jahka palavan luisevat mariinit mustissa poistavat muutaman yksikön kärsien vain 2-3 figun tappion. Koska liki joka legioonalaisella on boltteri, niin ne on hyvä lisä kun käytät Imperial Fists Chapter Tacticsia - no joo, tuo CT nyt pumppaa kaikkia "marsuja" jotka käyttää bolter-asetta, joten pikkuleijat tippuu taas himpun helpommin.

Tämä siis henk.koht. ottoni asiaan. Toivon mukaan auttaa Deldareita vastaan.
Pelissä voi voittaa aina - se vain riippuu siitä, aikooko olla paras vai haluaako pitää hauskaa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “40k: Taktiikat”