[Turku] WH40k: Lords of Apocalypse - Apoc-peli

Turun peliporukka

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Avatar
Velgar
Viestit: 425
Liittynyt: To 27.09.2012 15:22

[Turku] WH40k: Lords of Apocalypse - Apoc-peli

Viesti Kirjoittaja Velgar »

Sunnuntai 3.6. noin klo 10.00-we’ll see pelataan pienimuotoinen, mutta toivottavasti tarpeeksi iso Apocalypse peli Turun Fantasiapeleissä. Osallistuminen on ilmaista ja näin ollen tapahtumassa ei myöskään tulla tarjoamaan mitään palkintoja. Tarkoitus on vain viettää hauskaa aikaa räiskien isoilla pyssyjä, pistää noppaa pyörimään ja tehdä hulpeita tarinoita vielä tulevillekin figupolville kerrottavaksi.


Mukaan tarvittavia:

Armeijalista (itselle muistutukseksi siitä mitä kaikkea minne kuuluu), sääntökirjat (kaikilla kun on, pitäisi jonkun onnistua nopeasti tarkistamaan asioita joihin kuitenkin törmätään), nopat ja mitan.

Jälleen kannattaa varata einestä mukaan ja jos haluaa ottaa jotain tarjottavaksi asti, emme suinkaan kiellä. Kannattaa ottaa vähintäänkin juotavaa itselle, sillä tilasta voi tulla varsin lämmin. Jääkaappi on käytettävissä tapahtumassa. Myös isompi eväs voi hyvin olla pop, mutta jos suurempi väki näkee ruuan herkullisempana autoportin tuolla puolen, voidaan miettiä toisen vuoron jälkeen ruokataukoa.


Säännöt:

Vaikka pelataankin Power Levelleillä, pelataan Matched Play –säännöillä ja tullaan myös käyttämään kevään FAQssa tulleita Beta-sääntöjä.


Armeijanrakennus:

-100PL per pelaaja.

-Ei rajoituksia detuissa, ei dataslateissa, Forge/non-Forge, pure unadulterated madness!

-WYSIWYG, mutta ei maalauspakkoa!

-Ei CP:n palautustemppuja. Ei haluta lähteä viskomaan miljoonaa noppaa kun joku haluaa käyttää CP:n. Sitä vain kuluu nyt.

-Tehtävää varten armeija tulee jakaa kolmeen mahdollisimman tasavahvaan (PL:n näkökulmasta 33-33-34) osaan jotka sopii miettiä jo ennakkoon vuorojärjestyksessä ykkös-, kakkos- ja kolmosvuoron joukkoihin. Ensimmäisen vuoron osan täytyy sisältää pelaajan warlord. Kolmen erillisen osan ei tarvitse olla erillisiä detachmentteja vaan voivat sisältää yksiköitä useista eri detachmenteista.

-Mikäli et saa täyttä 100PL kasaan syystä tai toisesta, on täysin mahdollista lahjoittaa ylimäärä levelit jonkun toisen pelaajan käytettäväksi.

-Mikäli armeijassa on yksiköitä jotka voidaan deployata jonnekin muualle kuin pelipöydälle, voi näin edelleenkin tehdä, mutta noudattaen Beta-sääntöjä ja yksikön osan omaa vuororajoitetta. Mikäli yksiköllä on vaihtoehtoinen tapa tulla kentälle, se saa edelleen tehdä sen myöhemmällä vuorolla kuin mikä yksikön osan vuoro on, mutta ei aikaisemmin. Tarkoittaen: mikäli yksikkö on armeijan osassa kaksi, eli tulossa kentälle vuorolla kaksi, ja tämän lisäksi teleportariumissa, tulee se kentälle vuorolla kaksi tai kolme, jolloin se saa tulla kentälle teleportariumin sääntöjen mukaisesti. Mikäli yksikkö on armeijan osassa yksi, se saa tulla vuoroilla, yksi, kaksi tai kolme, mutta vuorolla yksi se voi tulla vain oman armeijan deployment zonelle. Huomaa, että Matched Playn mukaisesti yksiköt jotka eivät ole tulleet Tactical Reserveistä vuoron kolme loppuun mennessä mielletään tuhoutuneiksi matkalla.

-Mikäli yksiköllä ei ole vaihtoehtoista deployment sääntöä, tulee se omalla vuorollaan armeijan omalta pitkältä päädyltä liikkeensä verran (yksikkö voi myös Advancea), tai pienimmän mahdollisimman mitan tuodakseen yksikön kentälle, mikäli se muutoin olisi kykenemätön liikkeellänsä saapumaan pelipöydälle (tällöin yksikön mielletään Advanceen automaattisesti). Nämä yksiköt eivät voi jäädä odottamaan myöhempiä vuoroja.

-Lopulta kumpikin puoli yhdessä sopii yhden armeijoidensa warlordin, joka tulee kantamaan titteliä Warmaster (ei tarvitse olla Horus) ja vastuuta koko sotaoperaation kulusta. Tästä huolimatta kuitenkin jokainen armeija toimii omana kokonaisuutenaan ja kykenee käyttämään CP:tään ja Stratagemejään vain omiin joukkoihinsa, siitäkin huolimatta, että kanssa armeijassa olisi täsmälleen saman porukan väkeä muiden armeijoiden leivissä. Pimeässä tulevaisuudessa luotetaan vain niinkin pitkälle liittolaisiin. Jopa oman väen liittolaisiin...


Deployment:

Kenttä tulee koostumaan 12x4 alueesta jonka keskelle pelin alussa depotaan neljä objektiivia (yli 12” kummastakin leveästä päädystä ja toisista objektiiveista ja yli 6” lyhyistä päädyistä), aloittaen puolesta joka voittaa roll-offin.

Tämän jälkeen viimeisimmän objektiivin deponnut puoli valitsee kumman pitkän reunan valitsee omaksi deployment zonekseen. Viimeiset kaksi objektiivia depotaan kummankin puolen omalle zonelle, jatkaen puolesta joka ei päässyt valitsemaan deployment zoneaan.

Kahden viimeisen objektiivin jälkeen aloitetaan depoamaan joukkoja puolesta joka ei saanut valita deployment zoneaan. Jokainen puolen pelaaja depoaa yhden yksikön kerrallaan siitä kolmanneksesta armeijaa, joka sisältää pelaajan warlordin. Tätä jatketaan kunnes kummallakaan puolella ei ole enää yhtään yksikköä depottavaksi.

Viimeiseksi heitetään roll-off aloittajasta, johon puoli josta enemmistö sai depottua joukkonsa ensimmäisenä (tarkoittaen siis kolmea pelaajaa) saa +1. Mikäli puoli valitsee itsensä ensimmäisenä vuoroon, voi vastapuoli yrittää vielä perinteisesti seize initiative –heittoa.
Toisen vuoron movement phasessa kentälle saapuu kultakin pelaajalta heidän armeijansa toinen osa ja kolmannella vuoroa kolmas, edellä jo mainituin ehdoin ja rajoittein.


Pisteet:

Jokaisen vuoron jälkeen (ei vain vuoro-parin) tarkistetaan kuinka monta objektiivia puolella on hallussaan. Näistä puoli ansaitseen 0pt omasta objektiivista (sitä nyt vähän kuin pitäisikin vahtia), 2pt jokaisesta keskellä olevasta ja 4pt vastustajan deployment zonella olevasta (mikä on juuri se syy miksi sitä ei pidä antaa kaverille).

Tuhottujen yksiköiden PL otetaan myös ylös (ja palkitaan yksikköä vastustaneelle armeijalle vaikka omat onnistuisi tappamaan yksikön jotenkin).
Näiden lisäksi pelissä on Warmaster Kill (huomatkaa -master, ei vain -lord), First Strike (tapa jotain ensimmäisellä vuorolla, minkä kumpikin puoli voi saavuttaa) ja Linebreaker (jotain omasta puolesta vihollisen deployment zonella pelin loppuessa).

Lopulliset voittopisteet lasketaan objektiiveista ja kolmesta lisäobjektiivista (Warmaster, Strike ja Breaker), joiden yhteinen lukumäärä kerrotaan kymmenellä. Tähän lisätään vastustajalta tuhoutuneiden yksiköiden PL suoraan. Puoli joka nettoaa enemmän kokonaispisteitä, voittaa.

Lisäksi. Pelissä tullaan jokaiselle pelaajalle arpomaan omat henk. koht. salaiset objektiivit, joita ei tule paljastaa kanssapelaajille, vastustajille tai omille. Näistä kerätyt pisteet eivät vaikuta pelin kokonaisvaltaiseen voittoon, mutta suovat mittavat bragging rightsit pelaajalle, joka kerää niitä eniten. Mikäli pelaaja tämän lisäksi kuuluu koko pelin voittaneeseen osapuoleen, on hehkutus vain sen suurempi.

Osallistujat:

"Impeeriumin sankarit"
1. Jani – Grey Knights
2. Antti – Dark Blood Angels
3. Marko – Drukhari
4. Juhani – Space Marines
5. Miko - T'au

"Impeeriumin roistot"
1. Sami – Imperial Knights
2. Timo - Orks
3. Kari – Chaos Space Marines and Daemons
4. Juho – Tyrannids
5. Jorma - Death Guard and Daemons

Pidätämme oikeuden muutoksiin. :D
Jo pieninkin kivi voi aloittaa maanvyöryn, mutta silti suurinkin järkäle voi osua tyhjään.

--

Even the smallest of stones can start an avalanche, but even the greatest of boulders can hit nothing.

Palaa sivulle “Turku [Ordo Aboensis]”