Sivu 1/1

Vanguardia Jykylässä

Lähetetty: La 24.11.2018 11:51
Kirjoittaja Ipp3
Moikat,

Manticilta on juurikin tullut fantasiaskirmari Vanguard, ja siihen liittyen kartoittelen sekä testihaluja, että esimerkiksi mahdollisuutta kampanjan pyöräyttämiseksi.

Kyseessä on siis varsin perinteiseen high fantasy-settingiin sijoittuva skirmishpeli, jossa on perinteisiä fantasiaporukoita (haltioita, örkkejä, kääpiöitä jne) joista kasataan 6-20 tyypin warbandejä. Kustomointioptioita on paljon, ja tyypeilleen voi ostaa mitä tahansa paremmasta aseesta ratsuun. Näillä sitten suoritetaan tehtäviä, joissa usein on hyökkääjä/puolustaja-asetelma. Pelissä on isosti narratiivisuutta sillä pelaajalla on paljon valintoja tehtävänä ja peli on varsin intensiivinen temponsa puolesta. Tyypillinen peli kestää tunnista kahteen, aloitellessa enemmänkin.

Jossain olen kuullut verrattavan Mordheimiin, mutta en ole itse kyseistä peliä pelannut niin en uskalla sanoa sen enempää.

Pelin core-säännöt ovat saatavilla Manticin sivuilta ilmaiseksi http://www.manticgames.com/free-rules.html. Tuolta löytyy myös starter-warbandit ja warbandin rakennustyökalu löytyy osoitteestahttp://vanguard.easyarmy.com/. Sinne tulee aikanaa lisää yksiköitä, nyt on vasta starteryksiköt.

Mitä figuihin tulee, on Manticin pelien ympärillä yleensä hobby-ystävällinen ilmapiiri, eli kukaan ei oleta pelaajien pelaavan juuri Manticin figuilla vaan ajatus on pelata juuri niillä napeilla, joista itse pitää. Konversiot ovat täysin sallittuja ja yleisiä, eli omia figujaan saa muokata juuri sellaisiksi kuin ne haluaa ilman, että pelien harrastemetaa vastaan.

Löytyisikö mielenkiintoa?

Re: Vanguardia Jykylässä

Lähetetty: To 24.01.2019 18:06
Kirjoittaja Pseudok
Leppoisalla tahdilla mukana olen mieluusti, kun kampanjavetoisempaa peliä on tullut kaipailtua.