TaTape-pelihuhuiluketju

Tampereen peliporukka

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3521
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

TaTape-pelihuhuiluketju

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

Hoi

TaTapen aiempi Hervanta-toiminta on nyt pitkälti paketoitu ja kyseinen ketju sitä myöten vanhentunut. Samalla aikataulut ovat muuttuneet liukuvampaan suuntaan omien tilojen ansiosta, joten koordinoinnin tarve saattaa kasvaa. Siksipä ehdotan, että tänne saa huudella omia pelitarjouksiaan ja -hakemuksiaan. Eihän nyt maksettua tilaa sovi tyhjillään pitää. Sisältö ja tyyli on vapaa. Sekä kesto- että kertahaut kelpaavat mainiosti. Kerro myös esimerkiksi, pystytkö toimittamaan pelin perussälät tai jopa useamman pelaajan demosetit. Tai kiinnostaako esimerkiksi juoni-, kampanja-, tutustumis- tai kilpatyylinen pelaaminen. Lautapelitkin kuuluvat toimialaan, samoin maaston väsäys ja muu taiteellinen toiminta.

Nykyisen pelitilan osoitehan on Hatanpään valtatie 40, F-rappu, 2. kerros. 36 neliötä hienolla näköalalla ja lähes kaikilla palveluilla (lähistöllä) on käytettävissä periaatteessa vaikka 24/7. Perussorttista maastoa ja pöytiä on ns. tarpeeksi. Vuoden 2014 politiikkana on, että perusjäsenille pidetään avointa päivää sunnuntaisin. Muina aikoina tila on erikseen vuokrasta maksavien käytössä. Tutustumisvierailut ovat edelleen ilmaisia. (Kunhan eivät tapahdu viidesti viikossa. Jollain tämä pitää saada maksettuakin...) Liittymis/vierailu/ovenavauskäytännöistä voi kysyä vaikka julkisesti täällä tai sitten sähköpostiosoitteesta tampereentaktiikkapelaajat at gmail piste com. Tapaamisiin.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3521
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: TaTape-pelihuhuiluketju

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

Omia huhuiluja eli juttuja joita voisin pelailla:

* Kaikenlaista mythos/pulp-kamaa on isoon, pitkään tarpeeseen. Näin arkitasolla niillä on pelattu etenkin Strange Aeonsia ja sen Von Unaussprechlichen Kulten -varianttia. Molemmat ovat ripeitä skirmishejä pienille ryhmille. Ensimmäisessä yhden pelaajan hallitsema agenttiryhmä painii seikkailusta toiseen ja pelinjohtajantapainen tarjoaa vaihtuvat skenaariot. Jälkimmäisessä kaikki kampanjaan osallistuvat pelaavat omaa kulttiaan, joita on monta sorttia. Kaikki materiaali löytyy valmiiksi joten kysykää vain jos kiinnostaa. Tai jos tulee mieleen muita teemaan sopivia pelejä, saa ehdottaa niitäkin.

* Vähän samaa perusideaa hipoen mutta muutaman kymmentä vuotta aiemmin ja vanhalla mantereella odottaa viktoriaanis-goottilais-höyryinen skirmish-pelaaminen. Tähän soveltuvat mm. Empire of the Dead, In Her Majesty's Name, Wolsung ja mitä näitä nyt on. Hommaan liittyy herrasmiehiä, keksijöitä, hämärähemmoja, viranomaisia, vampyyreja, ihmissusia ja muuta hienoa. Tämä puoli on vielä kehittelyasteella. Saa osallistua.

* Vielä hiukan kauemmas historiaan palaten löytyy Vesper-Onin Carnevale, jossa seikkaillaan vuoden 1793 Venetsiassa. Kivaa pienryhmäkahakointia, jossa etenkin erilaiset liikemanööverit ja ripeä tehtävän suorittaminen nousevat esiin. Kokonainen maastosetti löytyy ja ryhmiä on monellakin jäsenellä. Tarkoituksena olisi myös ehostaa entisiä maastoja ja tehdä uusia.

* Keväällä 2014 aloitettiin laaja mutta rauhallisesti etenevä gladiaattoriprojekti. Jutun juonena on, että kuka tahansa asiasta kiinnostunut väsää parin-kolmen gladiaattorin sakin, joilla pelataan kevyeen tahtiin aina sopivan tilaisuuden tullen. Sääntöinä on vilkkunut tähän mennessä mm. Habet, Hoc Habet! ja Munera Sine Missione. Voidaan ottaa irto-otteluita tai kampanjaa jahka vähän rutiinia kertyy.

* Blood Bowliin on joukkue minulla ja monilla muilla. Yksi lauta on jatkuvasti kerhon kaapissa valmiina matsausta varten.

* Uncharted Seas -laivasto löytyy. Merimaastot, kirjat ja muut härpäkkeet myös.

* Koska faba-ajoilta on edelleen tallella pari järeää armeijaa, voisin joskus testata etenkin harvinaisempia fantasiasotasäännöstöjä. Näitä ovat mm. Armies of Arcana, God of Battles ja Fantasy Warriors. Kaikissa pointtina on keskittyä varsinaiseen toimintaan eikä taikaesine-metan hinkkaamiseen ja armeijan uusintaan joka editiovaihdoksen myötä. (Tästä voikin jo terävämpi päätellä, että takaisin perus-fabaan ylipuhuminen voi jo olla työläämpää. Saahan sitä yrittää.)

* Ikuisuusprojekteja-osastolla on scifin ja apokalyptisen välimaastossa pyörivä pyssyhippa, taaskin pienehköillä ryhmillä. Tähän on kourallinen figuja, ajoneuvoja ja maastoa. Sopivaa säännöstöä ja muita yksityiskohtia voidaan tuumata sitten jos tästä jotain syntyy.

* Masiinaan ja Malifauxiin on jotain kamaa odottamassa uutta inspiraatiota.

* Tykkään maastosta. Ostelen hartsia sun muuta ja rakennan myös itse. Kaikenlaista materiaalia on kasapäin. Nyt kun tilat sallivat useammalle päivälle ulottuvat sessiot, jotain säätöpäiviä voisi järjestää. Utopistisena tavoitteena on siirtää kerrankin edes yksi pahamaineinen Projekti (TM) ikuisuudesta aikaan. Työn sankari -palkinnon saa korjaamalla hyllystä entisiä maastoja, joista monin paikoin paistaa taas sininen foami.

* Lauta- ja korttipelejä on.


Jos nyt näillä alkuun. Noudatan pääosin puolikunniallisen duunarin aikataulua, eli normiviikolla onnistuu iltaisin ja viikonloppuisin. Kesälomilla olen joko seutukunnalla tai muualla ja siitä riippuen sopivia aikoja voi löytyä pitkin viikkoa. Mitä pelityyliin tulee, nykyisin etsin lähinnä mielenkiintoisia elämyksiä ja itse tekemisen meininkiä. En enää näe ykköstavoitteena rikkoa pelejä jo etukäteen meta-tasolla, koska aika monet niistä myöskin menevät rikki ja ovat sen jälkeen elämyksenä köyhiä. Mieluummin etsin keinoja tuoda kehiin jotain uutta ja mielekästä kuin ulkoilutan ns. nähtyjä standardisettejä. Sääntöjen rassaus tarpeen mukaan on OK, ettei tarvitse juuttua typeryyksiin. Kampanjoiden, osanottopelien ja muiden jännien tarinoiden sorvaus kiinnostaa myös.

Yhteyttä voi ottaa esim. YV:llä tai muita reittejä pitkin. Näkemisiin.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Avatar
marke
Viestit: 932
Liittynyt: Ti 24.12.2002 13:34
Paikkakunta: Tampere

Re: TaTape-pelihuhuiluketju

Viesti Kirjoittaja marke »

Tuo aloittamani "Warmahordesiin pikkupelejä" -ilmoitus on edelleen voimassa.

Olen siis juuri aloittanut pelaamaan Warmachine/Hordes:a, ja pelaamaan pääsen aikalailla koska vaan. Vuokraa maksan Hatanpään tiloihin tällä hetkellä, joten omalta osalta viikollakin käy (kunhan joku avaa oven). Rajoituksena vielä hetken aikaa pieni pistekoko. 35 pistettä alkaa olla maaleissa paria pikkunappia lukuunottamatta, mutta 50 pongon peleihin vielä hetki vierähtää. Kesän mittaan valmistunee se "virallinen" pistekokokin.

Kivenkovaa haastetta minua vastaan pelaamisesta ei ihan vielä saa, mutta siis peliseuraa kylläkin. Olen kohtuu fanaattinen luonne, eli jos jotain päätän aloittaa, niin mielenkiinto ko. asiaa kohtaan on aikalailla loputon (enkä hermostu häviämisestä - saatan kyllä hävittyäni haluta pelata lisää ja mielummin heti ;) YV:llä saa hyvin kiinni.

Infinityä tekisi mieli aloitella myös (koska hienot figut), mutta se tuntuu olevan jollain tavalla kerholla jäissä.

Elämäntilanne on tällä hetkellä sellainen, että aikaa löytyy, joten muihin peleihin (lautapelit jne.) mua saa yrittää täyttämään mahdollista miehistövajausta, mutta en lupaa mitään.

-Markus
Wilunki
Viestit: 21
Liittynyt: Ma 16.04.2012 14:25

Re: TaTape-pelihuhuiluketju

Viesti Kirjoittaja Wilunki »

Ovien avaamisen ei pitäis olla mikään ongelma. Mm. kahdella masiina-aktiivillakin on avaimet ja lisäksi tulevaisuudessa meiltä saanee avaimet lainaa, kun vaan ajoissa osaa pyytää. Mutta siitä järjestelystä ei nyt vielä ole varmuutta.

Infinity on tosiaan jäissä, koska peli on kuitenkin aika raskas oppia ja pelata niiden miljoonien ase- ja skilli- yms. sääntöjen kanssa. Lisäksi se vaatii aika kohtuuttomasti sopivaa maastoa, mitä kerholta ei tällä hetkellä löydy. Figuja peliin kyllä löytyy aika monelta pelaajalta. Ja onhan se hyvä peli, jos jaksaa vaan nähdä kaiken tuon vaivan.

Mutta jos nyt jotain peleistä pitää huhuilla, niin itse olen tuomassa kerholle pelivalmiina 15mm-versiona Musket & Tomahawks -peliä. Eli siis 1750-luvun kanadassa ranskalaisten, brittien ja intiaanien välisiä konflikteja. Tavoite olisi jo sunnuntaille 13.7 saada ekan kerran pelikuntoon tämä paketti. Mutta katotaan nyt...
Joonatin
Viestit: 519
Liittynyt: Pe 21.03.2008 01:01
Paikkakunta: Tampere

Re: TaTape-pelihuhuiluketju

Viesti Kirjoittaja Joonatin »

Laitetaan tämä tännekin:

Roolipelikampanjasta kiinnostuneille

Onko ryhmässä mahdollisesti innokkaita ropeltelijoita, jotka olisivat kiinnostuneita pelaamaan kerran viikossa tai kahdessa? Pari mahdollista pelaajaa on tiedossa, mutta tarkoituksena olisi haalia kasaan esimerkiksi kuudesta kahdeksaan pelaajaa, joista neljä tai viisi pääsisi sovittuna aikana paikalle. Joka kerta ei tarvitse päästä paikalle, kehitys on suht hidasta ja hahmot todennäköisesti vaihtuvat alkuun kiivaaseen tahtiin.

Tavoitteena olisi ensisijaisesti pelata arki-iltaisin, mahdollisuuksien mukaan myös viikonloppuisin, jos minulla on aikaa, eli käyttömaksun maksaneet ovat etusijalla. Tässäpä myös oivallinen syy maksaa käyttömaksu, mikäli sitä ei ole vielä tehnyt.

Aikaisemmalla pelikokemuksella ei ole niin väliä, kunhan intoa riittää ja pöydän vieressä ei istuta ihan tuppisuuna ja keskitytä vain nopan nakkelemiseen. Itsekään en ole kokenut pelinjohtaja. Mikäli K-P on mukana pelissä, on syytä varautua pitkiin monologeihin erinäisistä enemmän tai vähemmän peliteknisistä asioista.

Sääntösysteemin virkaa toimittaa Lamentations of the Flame Princess tarvittavin lisäyksin muista peleistä, jos sattuu siltä tuntumaan. Taikasysteemi todennäköisesti muutetaan "hauskemmaksi." Peli on hyvin lähellä D&D:n ensimmäistä edikkaa, eli todella simppeli. Säännöt löytyvät ilmaiseksi LotFP:n sivuilta, niiden osaaminen ei ole välttämättä, mutta hahmonluonti olisi hyvä käydä läpi alustavasti jo etukäteen.

Kampanja sijoittuu n. 1600-luvun melkein Eurooppaan. Pelinjohtaja ei ota vastuuta maantieteellisistä, tai historiallisista virheistä kampanjan edetessä. Ranskalaiset saattavat osoittautua hobiteiksi tms. Pelillä tulee olemaan, tai ei välttämättä, suuruudenhullu pääjuoni joka selviää kampanjan edetessä.

Sääntösysteemi on tappava matalan levelin hahmoille, koska taisteluissa pelkkä nopanheitto on aika fifty-sixty pelaajien ja mörköjen välillä. Ensimmäisen levelin hahmo on hieman tavallista maajussia parempi omalla alallaan, mutta ei paljoa, eli kovinkaan suuria runoiluja hahmonsa historiasta on turhaa kehittää, kunhan tällä nyt jotain tavoitteita on seikkailuissa ja jotain luonnetta on hyvä löytyä.

Tyhmyydestä sakotetaan ja nokkeluudesta palkitaan. Expaa saa aarteista paljon, hirviöistä aika mitättömiä määriä, jos lainkaan. Pelinjohtaja on kiero mulkvisti, joka ei tunne sääliä ja mielialat vaikuttavat pelin kulkuun. Välillä luolassa voi tulla vastaan kolmekymmentä puutarhatonttua, välillä yksi kuolematon monsteri ja läjä ansoja.

Näillä näkymin ensimmäiset pelit olisivat n. viikon päästä, jos porukkaa saadaan kasaan. Esimerkiksi 13. päivä keskiviikkona voisi olla sopiva. Yhteyttä voi ottaa täällä yksityisvitsillä, tähän ketjuun, Facebookiin, jäljittää minut Tampereelta, tai astraalitasolla.
Painting miniatures is like making love to a beautiful woman... It doesn't happen in real life.
Oi, maalattuja figuja, kuinka söpöä

Öljyväri-tutoriaali
Avatar
Dolmot
Valvoja
Viestit: 3521
Liittynyt: Su 04.08.2002 23:10
Paikkakunta: HenkisESti tamperelAinen

Re: TaTape-pelihuhuiluketju

Viesti Kirjoittaja Dolmot »

Hoplaa.

Kovin täyden talven ja rankan kevään jälkeen saattaisi taas vähitellen löytyä aikaa pikku-ukkojen siirtelyyn ja muuhun väsäykseen. Kattavampi lista vaihtoehdoista löytyy ylempää, mutta näin kausipäivityksenä kuumista aiheista:

- Ehkä eniten himottaisi juuri nyt testata Pulp Alleyta. Mainospuheita voi lukea linkatulta sivulta, mutta lyhyesti sanottuna kyseessä on klassisten seikkailutarinoiden/leffojen hengessä toimiva, skenaariovetoinen pienryhmäpeli. Mielikuvaharjoittelun voi aloittaa vaikka Indyistä. Figuja (useammalle) ja perussääntis löytyy. Muutamia käypäisiä maastovariantteja pitäisi syntyä kans, vaikka konkreettiset kujat ovat vielä työn alla.

- Strange Aeonsin kakkosedikka on myös uusinta uutta.

- Carnevalen lämmitelystä on puhuttu. Siitäkin tuli juuri uusi laitos. Voisin palata maaston tuunaukseen jos tähän lajiin on osanottajia.

- By Fire and Sword -figuja on työn alla useammallakin hepulla. Historiallisista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä tämän tiimoilta.

- Empire of the Dead ja In Her Majesty's Name ovat myös jossain kohtaa listaa. Vaativat vähän työstöä, mutta isoja ryhmiä ei näihinkään tarvita.

Moniin näistä voin toimittaa muutamia ylijäämäfiguja suoraan projektilootasta tai sitten tarjota synergiaetuja tilauksiin. Yhteydenotot esim. täällä tai mirkissä.
Peikkojen äly on hitaanlainen ja ne epäilevät kovasti kaikkea mikä on niille uutta.
Tooninki
Viestit: 551
Liittynyt: To 05.06.2003 19:09
Paikkakunta: Nokia

Re: TaTape-pelihuhuiluketju

Viesti Kirjoittaja Tooninki »

Jeps!
Josko tätä kautta löytyisi huomiselle (perjantai) WM/H pelaaja jolla olisi aikaa vetää ns. kertauskurssi Mk 2:n perusteista Tampereella/lähistöllä.
Iron within iron without, Iron within iron without, Iron within iron without, Iron within iron without, Iron within iron without.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tampere”