Battlegroup Oulu

Oulun ja lähiseutujen peliporukka

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Wynn
Viestit: 729
Liittynyt: Ti 28.03.2006 23:01
Paikkakunta: Vantaa

Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Wynn » La 29.11.2014 12:19

Testasin tuota viikko sitten Miken kanssa ja hauskalta vaikutti. Aattelin että ois hyvä perustaa sille oma ketjunsa ni ei tarvi tuolta Masiinan seasta penkoa.
Kävin tuossa porukoilla penkomassa vähän ja alustavasti kouraan tarttui läjä saksalaisia mutta myös melko reippaasti ausseja. Onko Anzac-porukalle vielä missään kirjassa sääntöjä? Noilla näytti olevan aseina yks heitin, parit maximit ja läjä bren-guneja joten ihan käyttistä tossa näyttäs olevan.

Sakujakin löyty mut tiedän et niitä pitäs olla kyllä vielä lisääkin, nyt löyty vasta pari lieskaria ja yks MG42. Perus kp- sekä kiväärimiehiä toki oli aika reippaasti. Vaunut oli kokeneet kovia mut näyttäs siltä että ton Jagdpanzer IV:n sais ehkä fiksattuakin. Lisäksi oon suorittanut nyt aktiivista sotilastiedustelua paikallisissa marketeissa ja ainaki brittien, aussien ja skottien jalkaväkeä löyty limingantullin prismasta, ajoneuvopuolella en oo vielä oikeen yhyttäny ku Sdkfz 7 tykistöveturin, FlaK 88:n ja Hanomagin puolitelan lieskariversion. Eli jotaki pitäs ehkä tilatakki tahi vaihdella toisten pelaajien kanssa.
L:XVI/C:VIII

Wynn
Viestit: 729
Liittynyt: Ti 28.03.2006 23:01
Paikkakunta: Vantaa

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Wynn » Su 30.11.2014 21:46

Ja ratkesin sit Black Fridayn alennusmyynteihin joten krenatöörikomppania ja joukkueellinen panzernelosia tulossa. Ketäs Oulussa nyt muita pelaa tätä ku Mikke. Mölli ainaki kuulemani mukkaan?
L:XVI/C:VIII

Walz
Viestit: 441
Liittynyt: Ti 19.10.2010 12:57
Viesti:

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Walz » Ma 01.12.2014 10:28

Olen pelannut peliä Miken figuilla nyt jonkun about 5 kertaa ja juuri laitoin melko ison läjän saksalaisia baseihin. Omat figuni tilasin seuraavasta paikasta http://www.modelhobbies.co.uk/shop/

Pöytäprojektia on myös aloiteltu pikkuhiljaa. Eli mahdollisesti ensi vuoden puolella olis Toppilan kerhon käytössä 20mm maastoja ainakin yhden pöydän verran. Jos/kun pöytä on valmis niin 'Machinepelien yhteydessä voi pelata myös Battlegrouppia. Mikeltähän figuja ja maastoa löytyy sen verran, että hän pystyy pelaamaan mitä tahansa sodan vaihetta ja melkeinpä mitä tahansa armeijaa. Itse aion nyt keskittyä alkusodassa käytössä olleeseen kalustoon. Battlegroupin seuraava kirja käsittelee nimittäin sodan alkuvaiheita. Varovaisesti suosittelisin alkusotaan keskittymistä muillekin peliä aloitteleville jotta pelien järjestäminen olisi mahdollisimman helppoa, mutta jos loppusota kiinnostaa vaan eniten niin kyllä sinnekin varmasti pelejä saadaan aikaan.

Jos joku haluaa tosiaan demotusta niin kannattaa olla Mikkeen yhteydessä, josko hän ehtisi. Ainakin minut sai koukutettua mukaan erittäin tehokkaasti. ;) Mahdollisesti jossain vaiheessa ensi vuonna voin itsekin alkaa demoja vetämään jos niille kiinnostusta löytyy.
Puhutaanko politiikkaa?

Mikke
Viestit: 873
Liittynyt: La 21.09.2002 11:11
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Mikke » Ma 01.12.2014 20:06

Joo, tällä hetkellä ihkuomia figuja on mulla, Möllillä ja Valtterilla. Jupellekin nyt sitten tulee kivan kokonen porukka, josta saa hyvän pohjan oikeastaan kaikkiin aikakausiin, jos magnetisoi panzer IV:n piiput eri aikakausille.

Alkusotaan panostaminen voi olla tällä hetkellä viisainta, jos peli kiinnostaa ja arpoo armeijaa ja aikakautta. Toki ainakin minua vastaan voi pelata mitä aikakautta vain ja Valtterinkin figuista saa kaikkiin aikakausiin ihan fiksun armeijan, vaikka ne eritoten alkusotaa ajatellen on hankkinutkin. Tällä hetkellä olevista kirjoista Barbarossa on esimerkiksi hyvä valinta. Siinä on saksalaisten (panssaridivisioona ja jalkaväkidivisioona) ja venäläisten (mekanisoitu armeijakunta ja jalkaväkidivisioona) lisäksi listat suomalaisille, romanialaisille ja unkarilaisille. Ilmaiseksi Barbarossaan löytyy Iron Fist Publisihingin kotisivuilta slovakialaisten lista "Dispatches 2" julkaisusta. Keväästä ilmestyy Blitzkrieg kirja, jossa on listoja ranskalaisille, saksalaisille, puolalaisille, englantilaisille ja belgialaisille alkusotaan.

Minulta kannattaa kysellä ihan livenä, tässä ketjussa tai yksityisviestillä, jos peli kiinnostaa. Voin vetää demoja ja osaan neuvoa mistä saa helpoiten ja halvimmalla haluamiaan figuja.

Tässä muutama hyödyllinen linkki:

http://www.ironfistpublishing.com
Pelin kotisivut, josta löytyy melko niukasti tavaraa. Tieto on keskittynyt enemmän pelin foorumeille. Kuitenkin downloads osiosta löytyy kaikenlaista hyödyllistä, eritoten Dispatches 1 & 2 julkaisut, joista löytyy ilmaisia armeijalistoja (slovakialaiset, saksalaiset vuoristojoukot ja jugoslavialaiset partisaanit), lisäyksiköitä skenaarioita ja muuta hubaa.


http://www.guildwargamers.com/phpBB3/index.php
Osoitteesta löytyy pelin foorumit sponsoriosiosta. Warwick häärii siellä nimellä Brodir ja Piers on vain Piers. Molemmat vastaavat pelaajien sääntö- ja muihin kysymyksiin mielellään ja yleensä nopeasti. Muutoinkin guildi on loistava foorumi, jos pikku-ukot ja historia kiinnostavat. Iso osa sisällöstä näkyy vain rekisteröityneille käyttäjille. Varoituksen sanana sanottakoon, että tuolla iso-osa käyttäjistä on keski-ikäisiä englantilaisia herrasmiehiä ja käytöstapojen oletetaan olevan sen mukaisia. Kiittäkää, jos saatte kysymyksiinne vastauksia ja älkää perseilkö. Toleranssi flametukselle ja muulle kitinälle on hyvin pieni. Sen takia siellä on mukava tosin harrastuksesta jutellakin.

Valtterin mainitseman modelhobbiesin lisäksi jokunen muukin kauppa:

http://theplasticsoldiercompany.co.uk/
Battlegroup pelaajan kauppa nro. 1. Tuolta saa kaikkia pelin kirjoja ja lisäksi hemmetin hyviä figuja järkevään hintaan. Plastic Soldier Company rahoittaa ja myy peliä, joten niiden tukeminen varmistaa, että saadaan jatkossakin pelattavaa. Erityisesti nuiden omat tankit ja jalkamiehet on hinta-laatusuhteeltaan yksiä 1/72 skaalan parhaista, ellei parhaimpia.

http://www.shqminiatures.co.uk/Sitefiles/main.php ja http://earlywarminiatures.com/
Molemmat ovat pieniä autotallifirmoja, jotka tekevät metallisia/hartsisia ajoenuvoja ja figuja 1/72 skaalassa. Ovat selkeästi muovisia hintavampia, mutta laatu on hyvää ja valikoimasta löytyy vähemmän tunnettujakin ajoneuvoja ja aseita.

http://kuivalainen.mycashflow.fi/
Suomalainen kauppa, josta saa monien valmistajien (lähinnä pienoismalli) ajoneuvoja ja figuja. Valikoima on laaja ja olen tuolta monesti tilannut. Toimitukset eivät ole mainittavasti ulkomailta tilaamista nopeampia.

Näiden lisäksi on valtavasti kauppoja ja valmistajia. Muistakaa kaupoissa katsoa tuotteiden mittakaava oikeaksi, eli 1/72, 1/76 tai 20mm. Näillä me ollaan pelailtu, vaikka Battlegroupia voi pelata 15mm figuilla myös. 1/72 (20mm) skaalaan on ylivoimaisesti paras valikoima toisen maailmansodan figuja ja suuri kilpailu varmistaa myös, että hinnat ovat varsinkin perusjutuilla kohdallaan. Kyselkää meikältä rohkeasti vinkkejä mistä kannattaa ostaa ja mitä valmistajia suosia hinnan tai laadun suhteen. Olen kolunnut vaihtoehtoja aika hyvin läpi ja alan olla valikoimista ja valmistajista perillä. Guildissa saa myös hyvin apua ostopulmissaan.

edit/
Plastic Soldier Reviewistä löytyy tosi hyvin kuvan ja arvostelun kanssa muovisten jalkaväkiboksien sisällöt. Helpottaa kummasti ostosten suunnittelua:
http://www.plasticsoldierreview.com/Index.aspx
"Concrete is heavy ; iron is hard - but the grass will prevail."
-Edward Abbey

Wynn
Viestit: 729
Liittynyt: Ti 28.03.2006 23:01
Paikkakunta: Vantaa

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Wynn » Su 14.12.2014 01:37

PanzerIV:t kasassa, vaikuttais siltä että ainakin tykit pystyy kohtuu helposti vaihteleen ilman magnetointiaki mut pitää noita irtopeltejä vielä miettiä.
L:XVI/C:VIII

Walz
Viestit: 441
Liittynyt: Ti 19.10.2010 12:57
Viesti:

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Walz » Su 14.12.2014 22:36

Miekin kattelin niiden lisäpeltien magnetisointia, mutta tulin lopulta tulokseen että meh. Liikaa hommaa :P
Puhutaanko politiikkaa?

Avatar
Tanan
Viestit: 1892
Liittynyt: Ke 28.04.2004 14:10
Paikkakunta: Oulu

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Tanan » Ti 23.06.2015 11:23

Eilen taas pieni sukellus battelgroupin ihmeelliseen maailmaan. Parissa pelissä mitä oon pelannut, niin tykistö on näyttäytynyt voimakkaana tankkien kurmottajana, mitä se varmaan oli myös oikeasti.

Mikke, olenko ymmärtänyt oikein jos tankit pidän tankit yli 20" päästä toisistaan jos viholliselta löytyy voimakasta tykistöä? HE roundeilla voi yrittää pinnata kriittisiä spottereita.
Oulun Höyryliiga Ropeconissa (taas). Katso raportti ja kuvat!

Mikke
Viestit: 873
Liittynyt: La 21.09.2002 11:11
Paikkakunta: Leppävirta

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Mikke » Su 28.06.2015 22:20

Ei kannata yleensä hajauttaa niitä tankkeja niin paljoa, keskitetty tuli on tykistön uhasta huolimatta niin arvokasta. Spottereiden eliminoiminen tai pinnaaminen sen sijaan on ykkösprioriteetteja, aivan niin kuin oli oikeastikin. Ei ole sattumaa, että Normandian kampanjan aikana varsinkin liittoutuneiden tykistön tähystäjien keskimääräinen elinajanodote oli todella lyhyt. Pistepeleissä myös counter-battery tulituksia ostamalla voi suojata tykistöään vastustajan keskityksiltä.
"Concrete is heavy ; iron is hard - but the grass will prevail."
-Edward Abbey

Kilpimuuri
Viestit: 3
Liittynyt: Su 13.09.2015 23:18

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Kilpimuuri » Ke 14.10.2015 22:43

Terve. Ollaan kaverin kanssa suunniteltu figusotapelin aloittamisesta ja tämä Battlegroup on alkanut kiinnostaa ehkä eniten. Kuinka suurilla joukoilla tätä minimissään tai maksimissaan voi tai kannattaa pelata? Ja olisiko tosiaan mahdollista nähdä demo peliäkin? Barbarossa kiinnostaa ja joukkoina tietenkin suomalaiset ja NL.

Mittakaavojen sekamelska aiheuttaa jonnin verran ahdistusta.. Esimerkkinä onko cp modelsin AT tykkimiehet sopivia plasticsoldierin tykin miehistöksi. Kuinka suuria kokoeroja joukoissa kärsii olla ennen kuin se alkaa häiritä silmää liian pahasti?

http://www.cpmodelsminiatures.co.uk/CP% ... INLAND.htm

http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1374

Walz
Viestit: 441
Liittynyt: Ti 19.10.2010 12:57
Viesti:

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Walz » La 17.10.2015 01:57

Battlegroup venyy aika hyvin pelikokojen molempiin suuntiin. Itse tehdyillä skenaarioilla olemme Miken kanssa pelanneet todella pieniäkin pelejä (2-3 ryhmää jalkaväkeä + pari kevyttä ajoneuvoa), todella isoista matseista Mikke osaa kertoa paremmin kuin minä. Normaalisti itse olen pelannut pelejä joissa saksalaisilla on 1-2 platuunaa jalkaväkeä + satunnaiset erikoismiehet ja 5-10 ajoneuvoa/tankkia. Tuon kokoluokan pelit toimivat omasta mielestäni battlegroupissa parhaiten.

20mm ja 1/72 ukot ovat yleensä aika yhteensopivia valmistajasta riippumatta. Itselläni on jalkaväessä sekaisin Italeria, Caesaria, Plastic Soldier Companyä ja vielä jotain firmaa jonka nimeä en muista. Oikeita miehiäkin tulee erikokoisina niin harvoin pelipöydällä pistää silmään. Plastic soldier review on tosi hyvä paikka selvittää onko joku kitti ihan turaa ja Mikeltä voi koettaa kysyä noista eri firmoista kun hän omistaa aikalailla kaikkien olemassaolevien valmistajien figuja jossain muodossa. :P Olisin aika yllättynyt jos nuo CP modelsin miehet ei menis plastic soldierin tykkien miehistöiksi ihan heittämällä.

Demopelejä voidaan järjestää kerholla ja vielä erittäin mielellään. Tuolta 'Machinepelit ketjusta ylempää voi katsella että milloin pelaillaan, pelaamme yleensä Battlegrouppia kerholla Warmachinen ohessa. Jos viikolla ei pääse pyörähtämään niin yv:llä saadaan varmasti katsottua sopiva aika sitten jollekin viikonlopulle. Nyt on turnaushässäkät tulossa päälle niin se vähän vaikeuttaa asioita mutta ei se varmastikaan ole mikään ylitsepääsemätön este. :)
Puhutaanko politiikkaa?

Kilpimuuri
Viestit: 3
Liittynyt: Su 13.09.2015 23:18

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Kilpimuuri » Ke 21.10.2015 18:34

Voisin tulla nyt torstaina kattelemaan. Tuun ehkä kaverin kans jos sen aikataulut järjestyy. Kannattaako tulla heti klo 17 vai hieman myöhemmin?

Walz
Viestit: 441
Liittynyt: Ti 19.10.2010 12:57
Viesti:

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Walz » Ke 21.10.2015 21:01

Ite menen tekemään pöytiä hieman ennen viittä ja tämän viikon BG-peli saadaan käyntiin siinä puoli kuuden aikaan. Jos haluaa suoraan tulla peliä seuraamaan niin se 17.30-18.00 on varmaan aika sopiva aika. :)

Minun yhteystiedot löytyy masiinapelien ketjun ekasta viestistä, jos ei kerhotilat meinaa löytyä jne.
Puhutaanko politiikkaa?

Kilpimuuri
Viestit: 3
Liittynyt: Su 13.09.2015 23:18

Re: Battlegroup Oulu

Viesti Kirjoittaja Kilpimuuri » Ke 21.10.2015 23:07

Me tullaan lo 18 aikaan. :)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Oulu”