[Warmachine & Hordes]: Yhteisen peliajan organisointi?

Kuopion ja lähiseutujen peliporukka

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Avatar
Xalav
Valvoja
Viestit: 82
Liittynyt: Ke 22.05.2002 16:00
Paikkakunta: Kuopio

[Warmachine & Hordes]: Yhteisen peliajan organisointi?

Viesti Kirjoittaja Xalav » La 12.12.2015 22:32

Testataas nyt jos joku vaikka sattuisi vielä Sotavasaraa seuraamaan:

Kuinkas me porukalla otettaisiin jotain tolkkua tähän orastavaan WarmaHordes harrastukseen, että mahdollisimman moni pääsisi pelailemaan toisiaan vastaan? Vaihtelu vastustajissa luo mielekkyyttä niin pelaamiseen kuin listan tekoonkin, ja etenkin näin alkuvaiheessa olisi pelin säännöt itse kunkin helpompi sisäistää porukalla toinen toistaan korjaten. Itse vaan en ainakaan jaksa peliä haikaillessani lähteä muuten vaan tilaan x kyttäämään, josko sinne sattuisi saapumaan joku saman ajatuksen saanut, vaan suunnittelisin mieluummin tulot ja menot kiinteiden sovittujen aikojen ympärille.

Tiistain Fantasiapelien WarmaHordes on oikein mukavaa, mutta sinne ei KuoFin poppoosta valtaosa ropettamiseltaan pääse, ja arkipäivät nyt ovat mitä ovat näin arkena töitä tekevälle(ja itse en useampana kuukautena vuodesta pääse arkena paikalle ollenkaan). Säännöllisen pelaajamäärän ollessa neljä, voi joukosta päätellä puuttuvan muitakin kuin KuoFilaisia, jos Lassin arvio pelin aloittaneista pitää kutinsa. Nyt ollaan myös parina lauantaina oltu siellä pelailemassa, mutta ilmeisesti lauantaitkaan ei kaikille viikottain sovi.

Tilojen puolesta KuoFin tilat ovat vallan loistavat figupelaamiseen(yllätys), mutta sinne ei yhdistyksen ulkopuolisilla (valtaosa aloittaneista käsittääkseni) ole asiaa paitsi torstain avointen ovien aikaan. Fantsulla vuorostaan torstaisin pelataan Netrunneria, jota osa WarmaHordes väestä myös pelaa.

Eli miten me oikein saataisiin väki pelailemaan? Haluaako väki edes pelata? Ovatko kiinteät viikottaiset pelipäiviät jees? Yksi, kaksi vai montako päivää? Mitkä päivät?

Puhetta on ollut myös jonkinlaisen Escalation / Journeyman Leaguen tyyppisen liigan aloittamisesta, jossa kierros kierrokselta siirrytään pelaamaan isompia pelejä. Pelien määriä, pistekokoja, kierrosten pituuksia yms. ei mitään ole vielä lyöty lukkoon. Ilmoille on heitelty myös ajatuksia mahdollisista KuoFin tiloissa järjestettävistä mini-turnauksista, joihin luonnollisesti yhdistyksen ulkopuolisetkin olisivat pientä maksua vastaan tervetulleita pelailemaan.

Jokin yhteinen viestintäkanava olisi myös mukava olla olemassa. Sotua ei taida kovin moni enää nykyisellään seurata, ja kaiken maailman Facebook-ryhmiä henkilökohtaisesti vastustan ihan periaatteesta, joten olisiko vaikka Whatsapp-ryhmä mitään? Bunkkerille ja Fantsulle listat joihin jokainen lisää numeronsa halutessaan mukaan ryhmään? Helpottaisi kummasti pelien sopimista paikasta riippumatta.

Miun mielestä sekä Kuofin että Fantsun tiloihin tarttis myös saada peliin hyvin soveltuvia tasaisia pelipöytiä ja muutakin kuin grim dark kaupunkiraunioita maastoksi. Siistejä akryyli templateja ja objective/zone markkereita saatetaan tulevaisuudessa saada teetettyä paikallisesti, ja noista objectiveista/zoneista löytyy jopa jo protot Fantsun alakerrasta.
<(oo<) <(oo)> (>oo)>

Scythas
Viestit: 821
Liittynyt: Ke 22.10.2003 15:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: [Warmachine & Hordes]: Yhteisen peliajan organisointi?

Viesti Kirjoittaja Scythas » Su 13.12.2015 01:00

Hei,

Henkilökohtaisesti en Warmachine & Hordesia ainakaan vielä pelaa, mutta mielestäni olisi erittäin mukava jos tämänkin pelin pelaajia saataisiin Bunkkerille lisää. Pelitilamaksuhan on vain reipas 10 euoa kuussa opiskelijoilta/työttömiltä/eläkeläisiltä ja tuplat työssäkäyviltä, joten hinta ei paljon päätä pakota. Ja tuo summahan menee suoraan harrastuksen edistämiseen paikallisesti, eikä kenenkään omaan taskuun.

En nyt nimimerkin takaa sinua tunnista, mutta meillä on KuoFissa vapaana/hakusessa Warmachine & Hordes -vastaavan pesti, jos sinua kiinnostaisi organisoida ja järjestää tapahtumia ko. pelistä meillä. Edellyttäen tietty jäsenyyttä ja pelitilamaskua, tosin ilmaisella jäsenyydellä vasta-alkajatkin pääsevät kuusi kertaa vuodessa bunkkerille ilmaiseksi, joten pari ensimmäistä kuukautta on ilmaista hupia.

Yhdistyksen puolelta voisimme jopa harkita pelitarvikkeiden hankkimista yhteiseen käyttöön, jos olisi joku joka niistä jotain tietäisi. Keskustelussa jäseneten välillä on ollut tuo Kuofi.net ShoutBox aika aktiivisessa käytössä pelikaverien huutelun merkeissä, mutta viikottainen tai edes kuukausittainen pelipäivä jonkun ko. pelin pelaajan järjestämänä olisi todella hieno asia!

Ehdotankin, jos kiinostusta ja intoa riittää, että ryhdyt yhdistyksemme Warmachine & Hordes -vastaavaksi ja liityt jäseneksi, jos et jo ole. Näin voisit organisoida pelipäiviä ja hyödyntää yhdistyksemme tiloja tämänkin hienon pelin osalta. Meillä nimittäin on useita kiinnostuneita pelaajia, joilla on armeijatkin, mutta kukaan ei oikein ehdi/jaksa rueta organisoimaan tapahtumia tai pelipäiviä.

Jos on mitään kysyttävää, niin ota ihmeessä yhteyttä osoitteeseen [email protected] ja pohditaan yhdessä vaihtoehtoja.

Ystävällisin terveisin,
Jussi Nurro,
hallituksen pj.
KuoFi ry
Jussi Nurro
Kuopion Figupelaajat KuoFi ry
KuoFi.net

Avatar
LAV-Kitsune-
Viestit: 1368
Liittynyt: Ke 26.08.2009 08:30
Paikkakunta: Kuopio

Re: [Warmachine & Hordes]: Yhteisen peliajan organisointi?

Viesti Kirjoittaja LAV-Kitsune- » La 19.12.2015 19:58

Näistä uusista aloittaneista ainakin kaksi on ollut syksyn ja joulun seudun kovin kiireisiä (Marius ja Juhani) eivätkä siksi ole käyneet edes korttia pelailemassa fantsulla ja yhdellä pelaajalla kuoli ilmeisesti äiti, eikä sen vuoksi ole hirveästi intoa pelailla. Teemu on ollut kiinni pitkälti 40k kampanjassa, johon hänet värväsin, mutta nyt kun alkaa hälläkin pelit siinä loppumaan ja loppuu myös harjoittelu, voinee hän alkaa pelailemaan warmahordesia säännöllisemmin (kuten toivon mukaan itsekin, hitto kun ole ollut aikaa edes maalata nappeja). Kuofilaisistahan Antti käsittääkseni oli jo päättänyt, että alkaa pelailemaan figuilla ja ropettaa muina aikoina, mutta olisi sielläkin Eliaksella ja Muhosella ainakin nappeja joilla tulla pelailemaan.

Pelipöydästä sitten, että sen + maastoja voin hommata heti kun vain päätetään, että mitä halutaan. Käydään vaikka Aatamin ja sinun kanssa pientä palaveerausta siitä mitä laitetaan tulemaan ja tilaan sitten. Niin, ja hommasin lopultakin sen lampun sinne pelipöydän luo =P

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kuopio”