Skirmish pelit nostavat päätään!

Kuopion ja lähiseutujen peliporukka

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Avatar
LAV-Kitsune-
Viestit: 1368
Liittynyt: Ke 26.08.2009 08:30
Paikkakunta: Kuopio

Skirmish pelit nostavat päätään!

Viesti Kirjoittaja LAV-Kitsune- » Su 04.03.2018 22:46

Kaukana sivistyksestä on muinainen rauniokaupunki, jonka huhutaan olevan täynnä aarteita ja rikkauksia. Värvää oma joukkosi palkkasotureita ja johdata heidät kohti kunniaa ja mainetta. Nyt on alkanut Fantsulla skirmish-pelien boomi!

Marko on työstänyt Fantsulle paljon upeaa modattavaa kaupunkimaastoa, jolla pystyy pelaamaan hyvin nyt kolmea upeaa skirmis peliä, joista jokainen on alkanyt löytämään omia peliporukoitaan. Lisää maastoa tulee koko ajan ja kaupunki vain kasvaa entisestään.

Frostgrave on tuore uutuus skirmis pelien osalta ja muistuttaa paljon ajatukseltaan Games Workshopin Mordheimia; pelaaja johdattaa palkkasoturit ryöväämään aarteita raunioituneesta kaupungista ja haastaa toiset samanlaiset joukkiot. Kampanja moodissa pelaajat saavat pelien välillä nostaa tasoja, varustaa joukkojaan ja tehdä jopa oman piilopaikan joukoilleen.

Peli eroaa Mordheimista mm. sillä, että Frostgravessa kehittyy vain velho itse, ei jokainen hahmo. Lisäksi Frostgravessa käytetään D20 mekaniikkaa, mikä luo peleihin paljon varianssia ja tekee taistelusta oikeasti vaarallista. Hyvin samaan tapaan kuin Warmachine & Hordesissa tässäkin pelissä pitää tasapainotella sen kanssa tuoko voimakkaan velhon keskelle taistelua vai uhraako omia perus joukkojaan sen sijaan.

Frostgravea on pelailtu lauantaisin ja se ei vaadi paljoa investointia, joten peliin pääsee helposti mukaan ihan muutamalla miniatyyrillä ja pienellä maalaamismäärällä. Miniatyyrejä tarvitsee vähemmän kuin esim. vaikka Mordheimissä, mikä tekee siitä loistavan pelin aloitteleville miniatyyriharrastajille. Olen kuullut huhuja, että Fantsulla olisi alkamassa myls Mordheim kampanja uusien maastojen innoittamana!

Toinen huikeasti suosiota saanut peli on Privateer Pressin Company of Iron. Tässä pelissä pelataan Warmachine & Hordes figuilla ja armeijoilla, mutta Frostgraven tapaan sinulla on käytössäsi vain pieni joukkio sotureita. Peliä on pelailtu läpi viikon WMH pelien ohella ja on ollutkin mukava huomata kuinka tämä on nostanut miniatyyripelaamisen määrää ja intoa Kuopiossa! Demotusta tähänkin peliin on saatavilla ihan pyynnöstä ja tuttuun tapaan PP jakaa säännöt tähänkin peliin ilmaiseksi:
http://files.privateerpress.com/company ... eRules.pdf

Ensi viikko onkin Kuopion Hyper hiihtoloma, mikä meinaa, että Kuopion kaupunki on ihan mainostanut Fantsun pelihäppeninkejä. Kannattaakin siis pelailla extra paljon ensi viikolla Fantsulla, sillä sinne saattaa tulla todella paljon uusia figuista kiinnostuneita harrastajia!

Palaa sivulle “Kuopio”