War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Tulokset]

Warhammer 40.000 -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Tulokset]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Kuva

[40K] War Head Triad III -kutsuturnaus ja figukirppis 25.-26.11.2017

War Headin kompetitiivinen perinneturnaus Triad tekee tänä vuonna paluun ja tätä juhlistetaan tietysti myös uudella seurantaketjulla! Threadissa seurataan syyskauden mittaan Qualifier-turnaustuloksia, jännitetään pääturnauksen kutsuvieraslistan päivittymistä ja kurkistetaan jo mukaan valittujen pelaajien valmistautumisprosessiin. Kaiken kruunaa tietysti juuri ennen pääturnausviikonloppua järkättävä virallinen Triad III -voittajaveikkaus tuotepalkintoineen! Sotavasaran aiempaan Triad-seurantaketjuun voi tutustua täällä.

Maamme haastavin ja kovatasoisin 40K-turnaus on uinunut pari vuotta 2015 koetun jännitysnäytelmän jälkeen. Tuolloin taiturimainen Xenos-pelaaja Joonas Neva nousi lopulta voittajaksi piinaavien pudotuspelien päätteeksi ja riisti sotajumalan tittelin aiemmalta mestarilta Aleksi Meuroselta. Sankaritarinat jatkuvat, kun War Headin legendaarinen Triad-kutsuturnaus kokoaa jälleen marraskuussa Fight Clubille Suomen kovimpia 40K-osaajia mittelemään loistavassa ilmapiirissä huippupalkinnoista. Turnauksesta tekevät tänäkin vuonna erityisen paitsi sen poikkeuksellisen tasokas osallistujakunta, myös vaativa sääntöpaketti ja jännittävä single elimination -pudotuspelistruktuuri.

War Headin Triad on kansallisesti merkittävä kompetitiivisen 40K-pelaamisen näytönpaikka. Turnaukseen ei voi ilmoittautua erikseen, vaan pelaajat kutsutaan mukaan näiden meriittien sekä Qualifier-turnausmenestyksen perusteella. Finalisteille kertyvät kuusi pelikierrosta sekä single elimination -pudotuspelit ovat suomalaisittain ainutlaatuinen haaste, jota ei pääse kokemaan missään muussa turnauksessa. Triadissa myös pelaaja-aines on karsinta- ja kutsuprosessin ansiosta tavanomaista kovempi, eikä ensimmäisen kierroksen perinteisen "muksumassacren" varaan kannata laskea. Turnauksessa mitellään voitosta hyvässä herrasmieshengessä, mutta panokset ovat korkealla - voittajaa odottavat pokaali, Sotajumala-kunniakirja sekä 200€ War Head -figulahjakortti, jolla edistää vapaavalintaista armeijaprojektia tai vaikka henkilökohtaista maalivalikoimaa.

Kuva

Triad-historiikki

Kahden Triad-tapahtuman myötä turnauksen ympärille on jo alkanut muodostua perinteitä ja niihin liittyy myös monia huikeita (tai katkeransuloisia) harrastusmuistoja. Eetu "HerraMauno" Peltolan on tuskin mahdollista unohtaa 2014 finaalin dramaattista pelinlopetusheittoa, eikä Joonas "Aven" Neva olisi ehkä enää laittanut päätään pantiksi turnausvoittonsa puolesta menetettyään Bastionin, Eldrad Ulthranin ja Skyrunner Farseerinsa 2015 finaalimatsin ensimmäisellä vuorolla Joona "Strangelove" Pöppösen yllätysiskuun. Toistaiseksi perinneturnauksen historian aikana on kruunattu kaksi Sotajumalaa, eikä kumpikaan mestaruus irronnut ilman lukuisia dramaattisia käänteitä.

Vaikka turnaus on ensisijaisesti luonteeltaan kompetitiviinen, on myös armeijalistoissa nähty persoonallisia sävyjä. Mielenkiintoisimpia seurattavia ovatkin aina olleet pelaajat, jotka ovat lähteneet mukaan turnaushaasteeseen yksilöllisin buildein tai yllättävillä armeijavalinnoilla. Perinteisesti nämä pioneerit ja sankarit ovat myös olleet yleisöäänestyksessä "kansan suosikkeja" - uskaliaan underdogin toivotaan pärjäävän myös figupelikentillä. Kasiedikassa on vielä paljon tutkittavaa ja erityisesti loppuvuoden aikana ilmestyvät julkaisut tulevat luultavasti mullistamaan pelikentän monta kertaa ennen Triad-viikonloppua.

Turnauksien monet vakiokasvot ovat luonnollisesti ETC-vaikuttajia, mutta mukana on myös ollut muita kansallisissa turnauksissa menestyneitä kenraaleita. Triad onkin loistotilaisuus haastaa "ETC-turnausjyrät" näiden kotikentällä ja kerätä pari päänahkaa runkoturnauksen ja ehkä pudotuspelienkin aikana. Maajoukkuetoimintaan ahkerasti osallistuvien keskenäisiin otteluihin liittyy tietysti kipinöitä, kaunoja ja miehenpeluuta lukuisien yhteisien turnausreissujen ja vuosikausien treenaamisen ansiosta - Triadissa pelataan tietysti jokainen matsi war facen kera ja sarjatuli pohjassa.

Triadin ensimmäisen kierroksen räjähtäessä käyntiin kannattaa kuitenkin seurata Massacre-tuloksiin päättyviä otteluita - molemmat aiemmat Triad-turnaukset ovat huipentuneet 20-0 -tulokseen ensimmäisellä rundilla päätyneiden pelaajien revanssiin finaalipöydällä!

Kuva

Aiemmat Triad-tulokset ja Hall of Fame

2015 Sotajumala: Joonas Neva, Craftworld Eldar + Dark Eldar

2015 TOP8:

Joonas Neva, Eldar + Dark Eldar
Joona Pöppönen, Dark Eldar + Eldar
Eetu Peltola, Daemons
Otto-Ville Virkkunen, Farsight Enclaves + Tau Empire
Niko Ärväs, Grey Knights + Astra Militarum
Jouni Haavisto, Orks + Daemons
Pekka Koskivirta, Daemons
Miika Kalliokari, Eldar + Dark Eldar

2015 Yleisöäänestyksen voittaja: Shiwan

Triad II -turnausraportti ja kuvia

2014 Sotajumala: Aleksi Meuronen, Tau + Eldar

2014 TOP8:

Aleksi Meuronen, Tau + Eldar
Eetu Peltola, Eldar + Dark Eldar
Otto-Ville Virkkunen, Farsight Enclaves + Tau Empire
Pekka Koskivirta, Chaos Daemons + Chaos Space Marines
Emppu Niemi, Farsight Enclaves + Eldar
Jouni Haavisto, Adepta Sororitas + Astra Militarum + Inquisition
Jukka Halme, Space Marines + Astra Militarum + Inquisition
Jesse Nurminen, Chaos Daemons

2014 Yleisöäänestyksen voittaja: Shiwan

Triad-turnausraportti ja kuvia

Kuva

Päivittyvä kutsuvieraslista ja karsintaturnaukset

Joonas "Aven" Neva
Riku "Daimonos" Saressalo
Pekka "Ishmael" Koskivirta
Juha "Dod" Ottelin
Niko "Nickor" Ärväs
Eetu "HerraMauno" Peltola
Jesse "Jepe" Nurminen
Björn "chad666" Söderström
Jussi "Zerath" Salonen
Jere "Bhaal-" Kortemaa
Jouni "Inouj" Haavisto
Vili "Ilporogue" Urpilainen
Emppu "emniemi" Niemi
Erno "e.i" Ikonen (korvaavana pelaajana Eetu Torikka)
Jukka "Frank" Halme
JP "Gintonic" Kumpulainen

[40K] War Head Triad III Qualifier I "Alpha" 29.10.2017
[40K] War Head Triad III Qualifier II "Bravo" 5.11.2017


Kuva
Viimeksi muokannut Frenzy, Ke 29.11.2017 13:03. Yhteensä muokattu 13 kertaa.
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Triad 2017 -kutsuvieraslista

Joonas "Aven" Neva

2017 Triadin ensimmäinen pelaajakutsu lähtee hallitsevalle mestarille Joonas Nevalle, joka johti keisarillisen liittoumansa voittoon hiljattain myös War Headin "Crimson Horizon" -turnauksessa Fight Clubilla. Joonas on Suomen mittapuulla eturivin veteraanipelaaja, vuosien aktiivisuuden myötä moninkertainen turnausvoittaja sekä ETC-vakiokasvo, joka on sotinut kansainvälisissä skaboissa myös Walesin joukkueessa. Tervetuloa mukaan!

Riku "Daimonos" Saressalo

Suomen European Team Championships -ringin rokkikukko Riku debytoi tänä vuonna joukkueen kapteenin roolissa kesän vaikuttavien kisojen jälkeen - uskomaton 110/120 pistesaldo, puhdas kuuden voiton suora ja sijoittuminen koko 40K ETC:n seitsemänneksi tehokkaimmaksi pelaajaksi piirsivät jälkensä suomalaiseen figupelihistoriaan. Kesän sankariteot eivät myöskään johtuneet pelkästään pippurisista Razorwing Flockeista, vaan nousujohteiset turnaustulokset ja vakuuttavat otteet erityisesti Eldarien puikoissa ovat olleet Rikun tavaramerkkejä jo pidempään. Nähdään Fight Clubilla marraskuussa!

Pekka "Ishmael" Koskivirta

Pekka on yksi Suomen turnausskenen ja ETC-toiminnan isoja poikia, jonka menestyksekäs turnausura on jatkunut vuosikaudet läpi sääntölaitosten. Analyyttinen kenraali ja ahkera maalaaja on ollut kausi toisensa jälkeen solid ETC-pelaaja, josta kertovat myös viime kesän kisojen 5/6 voittoa ja 85/120 pelipistettä. Pekan demonien haltuun jäi myös 2017 Ropeconin toinen sija (ja samalla paras suomalaissijoitus Nick Nanavatin yllätyshyökkäyksen jälkeen). Tuoreimpana meriittinä mainittakoon Chaos Space Marine -painotteisin joukoin saavutettu kolmossija War Headin Crimson Horizon -turnauksesta. Pekka on myös ollut mukana Triadin toisen päivän TOP8-pudotuspeleissä molempina aiempina kertoina - mennäänkö tänä vuonna päätyyn asti?

Juha "Dod" Ottelin

Warhammer Fantasy Battle -veteraanina ja turnausjärkkärinäkin tunnettu Juha Ottelin on ottanut kuluvalla kaudella 40K:n futuristiset taistelukentät haltuunsa vakuuttavalla tavalla. Nopat & Taktiikka Talvisodan toinen sija, Ropeconin 40K-turnauksen pronssi, ETC-maajoukkuekeikka ja nyt Turku Fanaticin voitto ovat tuoneet kenraalille lukuisien palkintolahjakorttien lisäksi eturivin ranking-sijoituksen. Jupi tuo Triadiin vuosikausien edestä figupelikokemusta, ripauksen turkulaista katumuotia ja tummanpuhuvan keisarillisen armeijan, joka tuskin antaa koostumuksessaan senttiäkään siimaa kilpakumppaneilleen. Tervetuloa kannelle!

Niko "Nickor" Ärväs

Alpha Qualifier -voittaja, young gun, ETC-veteraani.

Eetu "HerraMauno" Peltola

Alpha Qualifier runner-up, monivuotinen ETC-veteraani, moninkertainen turnausvoittaja (mm. Ropecon, Turku Fanatic).

Jesse "Jepe" Nurminen

Alpha Qualifier -pronssimitalisti, Triad 2014 TOP8.

Björn "chad666" Söderström

Bravo Qualifier -voittaja.

Jussi "Zerath" Salonen

Bravo Qualifier runner-up.

Jere "Bhaal" Kortemaa

Bravo Qualifier -pronssimitalisti.

Kuva
Viimeksi muokannut Frenzy, Ma 06.11.2017 16:42. Yhteensä muokattu 6 kertaa.
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Kuva

+++ Triad III -pelaajahaastattelu: Riku Saressalo +++

Kuvaile, mistä yksittäisistä syistä huikea ETC 2017 päättyi kohdallasi 110/120 pisteeseen ja kuuteen voittoon?

Joukkueen tekemät hyvät paritukset, kapteenin laskema huippulista mitä muut maat eivät oikein tajunneet ja lisäksi oma pelaamiseni oli parhaalla tasolla tähän mennessä. Hyvää noppatuuria oikeissa paikoissa ei myöskään saa unohtaa.

Minkälaisin fiiliksin olet ottanut kasiedikan vastaan? Mikä pelissä mielestäsi toimii / ei toimi tällä hetkellä?

Olin aluksi vähän muutosvastarintainen, mutta nopeasti kuitenkin opin pitämään nykyisestä laitoksesta. Pidän sääntösetistä joka on yksinkertaisuudessaan todella monipuolinen ja tarjoaa useita taktisia mahdollisuuksia. Vähän kuitenkin karsastan nykyistä psyykkistä osaa pelistä; edellisessä edikassa pelasin Seer Councilia ja pidin psychic phasen noppakimarasta. Omalla tavallaan myös harmittelen maastosääntöjen tylsyyttä, vaikka peli on nopeutunut maastojen yhtenäistymisen myötä. Säännöt itsessään ovat hyvät, mutta tarjoavat liikaa mahdollisuuksia vähän yököttävien listojen rakentamiseksi.

Mitä maalauspöydälläsi on tällä hetkellä? Onko rakenteilla mitään ihan uutta armeijaprojektia?

Muun muassa wanhan mallinen Dark Eldar Raider ja vanhoista DE Reavereista ja uudemmista Hellioneista kasattuja Harlequin Skyweavereita.

Joku uusi armeijaprojekti olisi tarkoitus aloittaa, mutta en ole vielä saanut oikeanlaista inspiraatiota. Lähitulevaisuuden Eldar-dexiä odotan vesi kielellä, sillä Eldarit ovat lunastaneet paikkansa sydämestäni jo edellisen edikan aikana. Ynnari is love.

Mitä muita turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

Olen kolunnut aika hyvin PK-seudun 40K- ja 30K-turnauksia ja käväisin Jyväskylässä yhdessä turnauksessa keväällä. Kulunut vuosi on ollut sijoitusten suhteen hyvä ja hyviin suorituksiin lukeutuu mm. ETC-hakijoiden kutsuturnauksen voitto, Talvisodan kolmas sija, voitto War Headin viimeisestä kilpailullisesta 7th ed-turnauksesta, toinen sija em. Jyväskylän turnauksesta ja kevään Fanasta sekä viides sija Ropeconista.

Mitkä ovat parhaat muistosi aiemmista Triad-turnauksista?

En ole aikaisemmin Triadissa pelannut, mutta parhaat muistot liittyvät turnauksen seuraamiseen. 2014 olin Triadia edeltävä perjantaina Pietarissa keikalla bändini kanssa ja lauantaiaamun paluujunassa seurasin striimiä unettoman yön jälkeen huonolla verkkoyhteydellä. Tilanteessa oli suurta urheilujuhlan tuntua ja se sytytti palon kilpailulliseen pelaamiseen.

Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Aiotko osallistua Qualifier-turnauksiin?

Mielenkiintoisia matseja, jännitystä ja hyvää fiilistä. Osallistun ensimmäiseen, Alpha-nimellä kulkevaan Qualifieriin.

Oletko lyönyt lukkoon Triad-armeijavalintasi? Minkälaista listaa saattaisit pelata?

En ole ihan vielä lyönyt lukkoon armeijaani, faktion tosin. Ei varmaankaan tule kenellekään yllätyksenä, että pelaan Ynnareilla, mutta muuta en vielä viitsi paljastaa.

Mitkä kolme "Codex Factionia" arvioisit tällä hetkellä itsenäisinä kokonaisuuksina kolmen parhaan joukkoon?

Tässä vaiheessa edikkaa tuntuu siltä, että suurin osa Factioneista on pelattavaa kamaa, mutta muutama mielestäni kova nousee esille:
Astra on ollut Indexistä lähtien mielestäni todella vahva, eikä uusi Codex ainakaan kaartia huonontanut. Ynnarit lukeutuvat parhaiden joukkoon. Monta erilaista buildia, joilla voi kaikilla pelata kilpailullisesti. Space Marineilla on myös hyvin pullat uunissa, ja Ravenit ja Repulsorit Guillimanilla alkavat olla jo liiankin hyviä.

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2017?

Unelmamatsi olisi varmasti sellainen joka olisi tiukka ja tasaväkinen, mutta kuitenkin sellainen, minkä voittamiseen olisi avaimet hallussa.

Mikä on suosikkistratagemisi?

Pitkään olin sitä mieltä, että Command Re-Roll olisi suosikkini, mutta liian monen ykkösestä ykköseksi re-rollatun heiton jälkeen se on menettänyt statuksensa. Suosikin paikka on tällä hetkellä jaettu Counter-Offensiven ja kortinvaihdon (en nyt muista kyseisen stratagemin nimeä) välillä. CO:llä voi kääntää combatit edukseen ja korttien vaihtaminen on osoittautunut todella arvokkaaksi vaikka nostankin joka kerta huonompia kortteja tilalle...

Anonyymi fani on toivonut Dark Eldar Wychejä Saressalon Triad-listaan. Toteutuuko toive?

Mahdollisesti! Jos totta puhutaan, olen vähän rakastunut Wycheihin. Niissä on asennetta!

Kiitos Riku ja tsemppiä Triad-valmisteluihin!

Kuva
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Pelaajahaastattelut]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

War Head Triad III -kutsu: Juha "Dod" Ottelin

Warhammer Fantasy Battle -veteraanina ja turnausjärkkärinäkin tunnettu Juha Ottelin on ottanut kuluvalla kaudella 40K:n futuristiset taistelukentät haltuunsa vakuuttavalla tavalla. Nopat & Taktiikka Talvisodan toinen sija, Ropeconin 40K-turnauksen pronssi, ETC-maajoukkuekeikka ja nyt Turku Fanaticin voitto ovat tuoneet kenraalille lukuisien palkintolahjakorttien lisäksi eturivin ranking-sijoituksen. Jupi tuo Triadiin vuosikausien edestä figupelikokemusta, ripauksen turkulaista katumuotia ja tummanpuhuvan keisarillisen armeijan, joka tuskin antaa koostumuksessaan senttiäkään siimaa kilpakumppaneilleen. Tervetuloa kannelle!
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Pelaajahaastattelut]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Kuva

+++ Triad III -pelaajahaastattelu: Pekka Koskivirta +++

Olet osallistunut aika moneen ETC:hen - miten rankaisit viime kesän skabat Salamancassa muihin nähden? Mikä oli oma henkilökohtainen huippuhetkesi tai onnistumisen elämys pelien aikana?

Pelien ulkoisilta puitteilta parhaita ellei paras ETC, missä olen ollut. Erityinen hatunnosto sujuvalle ja maittavalle ruoka- ja juomatarjoilulle. Pelillisellä puolella pöydät ja maastot olivat aika kamalia ja tuoreen kahdeksannen laitoksen nopean käyttöönoton aiheuttamat spämmilistat eivät kaikkia miellyttäneet. Tämä oli kuitenkin pientä, ja pääosin turnausjärjestelyt ja infra kuten ilmastointi ja vessat toimivat hyvin.

Pelasin itse tänä vuonna pitkästä aikaa myös singleturnauksessa ja varmaankin hyvin osuneiden peliparien ansiosta pelasin viimeisen kierroksen kakkospöydässä mirrormatsia, eli vastustajan armeija oli kuin peilikuva omastani. Tällaista en ollut harjoitellut kertaakaan. Hävisin pahasti. Päädyin samanlaiseen matsiin tiimiturnauksen viimeisellä kierroksella Skotlantia vastaan paljon oppineena. Heti kun vastustaja deployasi ensimmäisen yksikkönsä, tiesin, että hänellä ei ollut samanlaista ymmärrystä matsista ja että minun pitäisi voittaa, niin kuin voitinkin!

Minkälaisin fiiliksin olet ottanut kasiedikan vastaan? Mikä pelissä mielestäsi toimii / ei toimi tällä hetkellä?

Olen tykännyt. Kantavana ajatuksena edikassahan on tuoda sodat takaisin armeijoiden eikä armeijankokoisten superyksiköiden välille, ja siinä on onnistuttu. Monimutkaisuutta, aloittamiskynnystä ja sääntöjä on vähennetty oikeista paikoista, mutta joissain kohdissa on turhaa ajanhukkaa, esimerkiksi paluu vuorotellen deployaukseen.

Mitä muita turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

Kasiedikkaa pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa kesällä Jyväskylässä Eightfold Path –turnauksessa Tyranideilla. Se meni vielä oppirahojen maksuun. 23/60 pistettä, sija 9/12. Ropeconin 40k-turnauksessa pelasin ETC-demonilistaani, joka oli vasta edikkaa aloitteleville vastustajille liian kova pala. Yllätysjenkkivahvistus Nick Nanavati pääsi näyttämään sitä, mitä aavistelinkin, eli että spämmi on keskinkertaisia pelaajia varten. Sain kuitenkin ainoana suomalaisena Nickistä nollaa enemmän pisteitä! 83/100 pistettä ja sija 2/36. Viimeisimpänä War Headin Crimson Dawn –turnaus, mistä kaaosallianssi saalisti 49/60 pistettä ja sijan 3/18.

Mitä maalauspöydälläsi on tällä hetkellä? Onko rakenteilla mitään ihan uutta armeijaprojektia?

Tätä kirjoittaessa pöydälläni on kaaoskultisteja. Ei kauhean jännittävää, mutta peliympäristö vaatii tällä hetkellä uhrattavia yksiköitä suojaamaan arvokkaampiaan. CSM:ää voisi oikeastaan kutsua uudeksi armeijaprojektiksi, sillä kutosedikassa ”armeija” jäi Heldrakeihin ja liittolaisiin. Death Guardin kirja odottaa kaapissa. Voi olla, että talven tultua zombeja alkaa nousemaan haudoista…

Mitkä ovat parhaat muistosi aiemmista Triad-turnauksista?

Jännitys on vuosien myötä kadonnut useimmista turnauksista, mutta Triadeissa se on käsinkosketeltavaa. Mulla on historiassa parin vuoden kausi MTG-turnauksia, ja niistä ajoista ”playoffit” ovat jääneet kutkuttavina sekä pelata, että seurata. Pelillisesti jännintä oli 2014 puolivälierä Jouni Haavistoa vastaan, jossa loppumetreillä unohdin omistamani chargematkan miinustuksen ja St. Celestine tappoi multa parikymmentä scoraajaa, sitten Jouni unohti hit and runaa objektiiville ja sitten peli loppui nopanheittoon ja voitin kahdella scoring modelilla. Stuff of legends.

Mitä odotuksia sinulla on tämän vuoden Triadille? Aiotko osallistua Qualifier-turnauksiin?

Tavoitteena on voitto, ei vähempää. Karsintoihin ei valitettavasti riitä aikaa, syksyllä on muitakin turnauksia.

Oletko lyönyt lukkoon Triad-armeijavalintasi? Minkälaista listaa saattaisit pelata?

Kyllä se jostain kaaosfaktion sisältä tulee, mutta tarkemmat pohdinnat pidän salaisuutena.

Onko 2000 pistettä mielestäsi listojen optimikoko? Mitä suosisit mieluummin?

2000 on ihan ok, jos pelataan vähän kaikkea sisältävillä armeijoilla. Mutta pelissä on 3-4 pisteen modeleita joita saa tosi paljon jos haluaa ja se hidastaa. En suoranaisesti pahastuisi pienemmistä pistemääristäkään esim. jotain 1500 ja 2000 väliltä.

Mikä on suosikkistratagemisi?

Veterans of the Long War ei ole superraflaava, mutta hoitaa homman kuin homman kotiin.

Minkälaisia vinkkejä tai rohkaisua antaisit ensimmäistä turnausreissuaan suunnittelevalle pelaajalle?

Lähde ihmeessä! Maailma avartuu ihan eri sfääreihin, kuin mihin pääsee vain kaverien kanssa pelaamalla. Todennäköisesti kotiin vietäväksi tulee figuideoita, ennennäkemättömiä peliliikkeitä, uusia vastustajia ja yhteisö, jonka tapaa uudestaan taas seuraavassa turnauksessa. Pelipuolella kehittymiseen tärkein neuvo on yrittää nähdä peli nopanheittojen takaa – mitä tapahtui, että tästä nopanheitosta tuli niin merkittävä – sen sijaan että syyttäisi tappiosta noppaa. Vastustajan näkökulman kysyminen pelin jälkeen auttaa myös eteenpäin.

Voiko kaaoksella edes enää pärjätä ilman Warp Taloneita?

Joku saattaa väittää muuta, mutta on väärässä!

Kiitti Pekka, sitten vain lisää kultisteja väreihin!

Kuva
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Pelaajahaastattelut]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Kuva

Triad III Qualifier: Alpha

Triad-sodankäynti käynnistyy virallisesti ensi sunnuntaina, jolloin Fight Clubin kapasiteetti otetaan käyttöön kahdenkymmenen keskittyneen komentajan (ja lähes yhtä monen Guillimanin) voimin! Turnauksen armeijalistakokoelma löytyy tästä osoitteesta, johon päivittyy turnauksen myötä myös live-tulospalvelu ja lopputulokset. Sunnuntaina panoksena on tuotepalkintojen lisäksi kolme kutsua marraskuun odotettuun Triad III -pääturnaukseen!
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Pelaajahaastattelut]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Kuva

Ensimmäiset karsinnat on sodittu ja Triad III -pääturnauksen vieraslista täydentyy! Vaikka Alpha Qualifierin armeijajakauma ei ollut erityisen värikäs, löytyi TOP3:sta ilahduttavasti kolme toisistaan selkeästi poikkeavaa kokoonpanoa. Niko Ärväs voitti turnauksen tyylipuhtaasti kolmella Massacrella ja Eetu Peltola kirjasi samoin nimiinsä kolme voittoa. Kolmossijalle oli pelipisteiden puolesta tunkua, mutta tiebreakerit laskettuamme Jesse Nurmisella oli selkeästi vahvin strength of schedule ja kolmas Triad-kutsu lähtikin kotiinviemisiksi Turkuun. Onnea kaikille herrasmiehille!

Triad III Alpha Qualifier -lopputulokset ja armeijalistakokoelma

Jos pääturnauspaikkaa ei vielä herunut, on samaa herkkua luvassa lisää heti ensi viikonloppuna War Head Fight Clubin Triad III Bravo Qualifierissa! Ensimmäisten karsintojen jälkeen kutsuvieraslista näyttää kuitenkin tältä.

Joonas "Aven" Neva
Riku "Daimonos" Saressalo
Pekka "Ishmael" Koskivirta
Juha "Dod" Ottelin
Niko "Nickor" Ärväs
Eetu "HerraMauno" Peltola
Jesse "Jepe" Nurminen


Kiitokset kaikille karsintaturnaukseen osallistuneille ja kiinnostusta osoittaneille!
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Pelaajahaastattelut]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Kuva

Triad III Qualifier: Bravo

Huomenna jaetaan jälleen sankarillisien sotatoimien seurauksena kolme Triad-kutsua Bravo Qualifierin kolmen parhaan joukkoon sijoittuneille sotureille! Armeijalistakokoelma on nyt eetterissä ja turnauksen tulospalvelu käynnistyy samassa osoitteessa aamulla kello 9:00.
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Pelaajahaastattelut]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Kuva

Triadin karsintaturnaukset ovat ohi - viime sunnuntaina jaettiin pelimenestyksen perusteella kolme ansaittua kutsua marraskuun lopun päätapahtumaan. Bravo Qualifier oli mielenkiintoinen turnaus, jonka faktiojakauma poikkesi aika tavalla edeltäjästään; mukana nähtiin vain yksi Marinearmeija, eikä ainuttakaan Stormraven Gunshipia. Lopputuloksia tarkastellessa päädyttiin myös historialliseen tilanteen, jossa TOP3 osui täsmälleen samoihin loppupisteisiin! Vastaavaa ei ole tainnut tapahtua Suomessa koskaan aiemmin ja nyt lopullinen ranking laskettiin tiebreakerien perusteella.

Sunnuntain TOP3-sankareista (Björn Söderström, Jussi Salonen, Jere Kortemaa) saadaan mielenkiintoista väriä Triadin kutsuvieraslistalle, sillä yksikään kenraaleista ei ole pelannut War Headin kutsuturnauksessa aiempina vuosina. Samoin uuden kirjan myötä vahvistuneita Eldareita tullaan takuulla näkemään myös pääturnauksessa muutaman viikon päästä!

Triad III Bravo Qualifier -lopputulokset ja armeijalistakokoelma

Kutsuvieraslista näyttää tällä hetkellä tältä, viimeiset kutsut lähetetään kansallisen rankingin ja muiden ansioiden perusteella.

Joonas "Aven" Neva
Riku "Daimonos" Saressalo
Pekka "Ishmael" Koskivirta
Juha "Dod" Ottelin
Niko "Nickor" Ärväs
Eetu "HerraMauno" Peltola
Jesse "Jepe" Nurminen
Björn "chad666" Söderström
Jussi "Zerath" Salonen
Jere "Bhaal-" Kortemaa
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Pelaajahaastattelut]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Kuva

+++ Triad III -pelaajahaastattelu: Joonas Neva +++

Pelasit kesän ETC-turnauksen Walesin joukkueessa. Minkälainen yhteishenki oli ja miten joukkue eroaa mielestäsi Suomen squadista?

Joukkuehenki oli erinomainen, upeita tyyppejä jokainen. Kokenut, hieman Suomen joukkuetta keskimäärin vanhempi, ehkä hieman rennommin ja rauhallisemmin ETC:hen suhtautuva.

Minkälaisin fiiliksin olet ottanut kasiedikan vastaan? Mikä pelissä mielestäsi toimii / ei toimi tällä hetkellä?

Positiivisillä fiiliksillä, paras edikka sitten viidennen ja nykyisellä FAQ/nerf-tahdilla kohta mahdollisesti paras. Peli on virtaviivaistunut yksinkertaistaen ja nopeuttaen pelaamista, kuitenkaan liiemmin supistamatta pelaajan vaihtoehtoja ja pitäen näin pelin taktisena. Parasta on varmaan, että mikään yksikkö ei ole hirveän paska, vaan kaikki toimii. Ongelmiakin on. Aseet on liian tehokkaita, mikä tekee ensimmäisestä vuorosta tai ensivaikutuksen tekemisestä liian voimakkaan. Tämä näkyy muun muassa Stormraven- ja droppiplasma-armeijoiden suosiossa. Samoin hahmojen targetointisäännöt tekevät lukuisien halpojen hahmojen pelaamisesta turhan tehokasta. En myöskään pidä Lord of War -trendistä, jossa joka armeijalla on yksittäismodeleita, jotka maksavat useita satoja pisteitä (Guilliman, Magnus, Baneblade, Yncarne...).

Mitä maalauspöydälläsi on tällä hetkellä? Onko rakenteilla mitään ihan uutta armeijaprojektia?

Kirjoitushetkellä pöydällä on Azrael ja parikymmentä Primaris Reiveriä, erillisiin projekteihin. Sain juuri viime viikolla konvertoitua Dark Angels -armeijani Ravenwing speederit Turku Fanatic -listaani varten. Nykysin tuntuu, että suurin osa figuista löytyy jo kaapista ja joutuu pääasiassa vain tekemään joitain lisäilyjä.

Mitä muita turnauksia olet pelannut vuoden sisään ja minkälaisella menestyksellä?

Aika tarkkaan vuosi sitten kävin Ruotsin Umeåssa sijoittumassa toiseksi noin sadan osallisistujan turnauksessa. Sen jälkeen kävin häviämässä Turun Syys-Fanaticissa ja ETC:n sisäisessä kutsuturnauksessa. Talven vietin pääasiassa Malifauxia pelatessa. Tuossa aiheessa olin aika kypsä sen hetkisen 40K:n tilaan. Keväällä kuitenkin aktivoiduin pelaamaan ja viimeisiä ETC-tiimipaikkoja tavoittelemaan. Kävin sijoittumassa War Headin Fight Club -turnauksessa ja voittamassa NWG:n Jyväskylän turnauksen. Kasiedikassa olen käynyt sijoittumassa Ropeconissa ja tietenkin pelannut Walesin joukkueessa yhdeksännelle sijalle ETC:ssä. Oma henkilökohtainen pistesaalis oli 66/120, mikä pisteinä on aika keskinkertainen, mutta verrattuna ennakoituihin pisteisiin todella yläkanttiin. Nyt viimeisimpinä voitin War Headin Crimson Horizon -turnauksen ja sijoituin Turussa.

Mitkä ovat parhaat muistosi aiemmista Triad-turnauksista?

Ehkä kutkuttavan jännittävät käännöt ja varastukset, joita Triad-finaaleissa on totuttu näkemään. Triadiin kuuluu sellainen tietynlainen suuren urheilujuhlan tuntu, jota erityisesti odotan.

Oletko lyönyt lukkoon Triad-armeijavalintasi? Minkälaista listaa saattaisit pelata?

Armeija on todennäköisesti Marine- tai Eldar-pohjainen. Ei paljasteta tässä liikaa.

Voitit syksyn mittaan ETC-ringin "fluffiliigan" Space Marineilla. MIten kuvailisit Marinecodexin sisäistä balanssia?

Hyvä isossa mittakaavassa, muutama aika räikeä ylilyönti.

Mikä on 40K-puolella suosikkiyksikkösi tällä hetkellä / kautta aikain?

Niitä on monta, mutta jos yksi pitää mainita niin ehkä Avatar of Khaine, tai Tappaja-Marshal, tai Mephiston...

Mikä olisi unelma-matchup Triad-finaaliin 2017?

Voisin ehkä niputtaa Jounin siskot klassisella Eldrad/Avatar-combolla.

Kiitti Joonas, Triadissa nähdään!

Kuva
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Pelaajahaastattelut]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

War Head Triad III -kutsu: Veteran Squad

Karsintaturnaukset on pidetty ja näytöt annettu, on aika täydentää pääturnauksen kutsuvieraslista! Varasijoja ei listata erikseen, vaan organisaatio täydentää miehitystä tarpeen mukaan kyvykkäistä Fight Club -vakkareista ja ETC-aktiiveista.

Jouni "Inouj" Haavisto: ETC-veteraani ja monivuotinen kapteeni on miehittänyt turnauksien kärkisijoja edikasta toiseen ja edustaa myös kompetitiivisella tasolla usein vähemmän pelattuja underdog-factioneita. Jounilla on nimissään myös kaksi aiempaa Triad TOP8-sijoitusta.

Vili "Ilporogue" Urpilainen: Innovatiivinen listanikkari ja erityisesti viime vuosina aktivoitunut turnauspelaaja on kerännyt hyviä sijoituksia muun muassa War Headin ja Nemesis Wargamingin tapahtumissa - myös Triad III Bravo Qualifier TOP3 -sijoitus jäi täpärästi yhden turnauspisteen päähän.

Emppu "emniemi" Niemi: Fight Clubin ehdoton vakiokasvo on tunnettu erityisesti Tau Empire -pelaajana, joka keräsi nimiinsä useita turnausvoittoja ja palkintosijoja seiskaedikan aikana. Emppu on varmasti yksi Suomen aktiivisimpia pelaajia ja myös European Team Championships -veteraani.

Erno "e.i" Ikonen, Jukka "Frank" Halme, JP "Gintonic" Kumpulainen: hyvällä turnausaktiivisuudella, vaikuttavalla kansallisella Ranking-sijoituksella ja kauden aikana annetuilla näytöillä on tärkeä painoarvo Triad-pelaajavalintoja tehtäessä!

War Head Triad III Squad

Joonas "Aven" Neva
Riku "Daimonos" Saressalo
Pekka "Ishmael" Koskivirta
Juha "Dod" Ottelin
Niko "Nickor" Ärväs
Eetu "HerraMauno" Peltola
Jesse "Jepe" Nurminen
Björn "chad666" Söderström
Jussi "Zerath" Salonen
Jere "Bhaal-" Kortemaa
Jouni "Inouj" Haavisto
Vili "Ilporogue" Urpilainen
Emppu "emniemi" Niemi
Erno "e.i" Ikonen (korvaavana miehenä Eetu Torikka)
Jukka "Frank" Halme
JP "Gintonic" Kumpulainen

Nyt kun pelaajalista on selvillä, pyytäisimme kutakin kutsuttua varmistamaan aikeensa osallistua turnaukseen yksityisviestitse perjantaihin 17.11. mennessä. Tervetuloa mukaan!

Kuva
Viimeksi muokannut Frenzy, To 23.11.2017 01:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Avatar
Frenzy
Viestit: 2373
Liittynyt: Ti 27.08.2002 11:54
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Armeijalistakokoelma]

Viesti Kirjoittaja Frenzy »

Triad III Armeijalistat ja voittajavisa julki

Suomen kompetitiivisen Warhammer 40K:n kovatasoisin ja vaativin turnaus pelataan tulevana viikonloppuna! Kaksipäiväiseen turnaukseen kuuluvat perinteen mukaan jännittävä kolmen kierroksen runkosarja sekä toisen päivän haastavat pudotuspelit kahdeksan parhaiten sjoittuneen kesken. Vaakalaudalla on huippupalkintoja ja tavoiteltu Sotajumalan titteli rehentelyoikeuksineen.

War Head Triad III -armeijalistat löydät kootusti täältä

Triadin sivutapahtumana järjestetään tänäkin vuonna myös avoin yleisövisa! Tsekkaa turnauksen armeijalistat läpi, poimi niistä voittajasuosikkisi ja postaa sen jälkeen pelaajan nimi tähän ketjuun viimeistään perjantain 24. marraskuuta aikana. Triadin voittajan ennustaneiden kesken arvotaan turnauksen jälkeen 40K-figutuotepalkinto!
Coveria ei jätetä.

WAR HEAD

Eduboy
Viestit: 1261
Liittynyt: Ke 11.01.2012 19:30
Paikkakunta: Helsinki/Hamina

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Armeijalistakokoelma ja voittajavisa!]

Viesti Kirjoittaja Eduboy »

Vili Urpilainen vie

Avatar
tneva82
Viestit: 8590
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Armeijalistakokoelma ja voittajavisa!]

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Saisiko hiukan sääntötarkennuksia? Olen tainnut jotain missata mutta tuolla on IG armeija jolla tuntuu saman detachmentin sisällä olevan useampia regimenttejä. Mordiania ja Valhallaa sekaisin. Codexissa lukee:

IF your army is ba5ttle forget all blaa blaa blaa gain regimental doctrine as long as every unit in that detachment(apart from exceptions noted opposite) is drawn from the same regiment.

Conscripteja ja mortareita ei poikkeusten listassa mainita.

Minä missaan varmaan jotain joten IG pelaajana kiinnostaisi tietää mitä tuolla tapahtuu.
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi

Avatar
Dod
Viestit: 386
Liittynyt: Ke 31.07.2002 20:33
Paikkakunta: åbå

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Armeijalistakokoelma ja voittajavisa!]

Viesti Kirjoittaja Dod »

tneva82 kirjoitti:
To 23.11.2017 06:55
Saisiko hiukan sääntötarkennuksia? Olen tainnut jotain missata mutta tuolla on IG armeija jolla tuntuu saman detachmentin sisällä olevan useampia regimenttejä. Mordiania ja Valhallaa sekaisin. Codexissa lukee:

IF your army is ba5ttle forget all blaa blaa blaa gain regimental doctrine as long as every unit in that detachment(apart from exceptions noted opposite) is drawn from the same regiment.

Conscripteja ja mortareita ei poikkeusten listassa mainita.

Minä missaan varmaan jotain joten IG pelaajana kiinnostaisi tietää mitä tuolla tapahtuu.
Detachmentti ei ole "pure" koska sisältää useita regimenttejä. Eivät saa regimental doctriineja, ei muuta vaikutusta.

Avatar
tneva82
Viestit: 8590
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Armeijalistakokoelma ja voittajavisa!]

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Dod kirjoitti:
To 23.11.2017 08:01
Detachmentti ei ole "pure" koska sisältää useita regimenttejä. Eivät saa regimental doctriineja, ei muuta vaikutusta.
Hmm tuo tuntuu oudolta ratkaisulta kilpahenkiseen turnaukseen. Luopuu ilmaisesta bonuksesta kun ei julista detachmenttia yhteen regimenttiin. Olisin odottanut että turnauksissa ainakin tuon verran otetaan kun ei ole muuta vaatimusta kuin rivi armeijalistalle.

Kaikkea sitä näkee :D Tässähän tekee mieli kannustaa häntä ihan vain tuon tyylitempun vuoksi!
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi

Avatar
Ishmael
Valvoja
Viestit: 2121
Liittynyt: Ke 22.05.2002 23:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Armeijalistakokoelma ja voittajavisa!]

Viesti Kirjoittaja Ishmael »

Murskataan nyt haaveita siitä, että tämä olisi tyylitemppu. Kyse on siitä, että mahdollisuus useampaan regimentkohtaiseen käskyyn/stratagemiin/reliciin on kovempi valinta kuin doktriinit kyseisillä yksiköillä.
Oberon kirjoitti:On ne RF-tiimin pojat kovia kyllä

Wynn
Viestit: 763
Liittynyt: Ti 28.03.2006 23:01
Paikkakunta: Vantaa

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Armeijalistakokoelma ja voittajavisa!]

Viesti Kirjoittaja Wynn »

Veikataan Hive Mind Jouni "Inouj" Haavistoa ja uusia nidikikkoja.
L:XVI/C:VIII

Avatar
tneva82
Viestit: 8590
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Armeijalistakokoelma ja voittajavisa!]

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Ishmael kirjoitti:
To 23.11.2017 10:28
Murskataan nyt haaveita siitä, että tämä olisi tyylitemppu. Kyse on siitä, että mahdollisuus useampaan regimentkohtaiseen käskyyn/stratagemiin/reliciin on kovempi valinta kuin doktriinit kyseisillä yksiköillä.
Aaah eli missasin jotain sitten. Noh olisikin ollut kumma juttu et olisi luopunut ilmaisesta bonuksesta ilman mitään takaisin. Figutkaan kun ei voi olla syynä.
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi

Avatar
Sleep
Viestit: 278
Liittynyt: Pe 28.06.2002 18:11
Paikkakunta: Helsinki

Re: War Head Triad III 2017 -turnausseuranta [Armeijalistakokoelma ja voittajavisa!]

Viesti Kirjoittaja Sleep »

Jouni "Inouj" Haavistolla munaa ottaa Carnifexiä pöydälle. Helppo ja varma voittajaveikkaus!
Tsemit kaikille turnaukseen!
Huumorilla, huumorilla.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “40k: Yleiset keskustelut”