30k:n pelaajakunta ja tulevat tapahtumat

Warhammer 40.000 -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Scythas
Viestit: 855
Liittynyt: Ke 22.10.2003 15:19
Paikkakunta: Kuopio

30k:n pelaajakunta ja tulevat tapahtumat

Viesti Kirjoittaja Scythas »

Hei,

Kuinkahan moni mahtaa olla saanut 30k-kärpäsen pureman? Kyse on siis Forge Worldin julkaiseman Horus Heresy "-sääntölisäosan" käytöstä täällä Suomessa. Onko monikin ihminen ehtinyt jo väkertää oman legioonalaisjoukkionsa taikka Mechanicum-armeijan? Onko ihmisillä innostusta tai halukkuutta aloittaa tällaisia armeijaprojekteja? Isossa maailmassa näyttäisi olevan useitakin porukoita ja jopa tapahtumia sijoittuen 30k-maailmaan, joten miksipä ei meilläkin?

Pointtina on siis kartoittaa suomalaisten halukkuutta pelata jossain muodossa "30k:ta". Oma paikallisosasto ei vielä ole päässyt tähän innostukseen rytinällä mukaan, mutta halukkuutta ja etenkin mielenkiintoa löytyisi. Tarkoituksena olisi itse alkaa kasaamaan jonkinlaista legioonalaislistaa ja pitäähän näillä päästä edes kerran vuodessa pelaamaankin. Onko Suomessa sen verran porukkaa, että voisin esimerkiksi ensivuoden Ropeconiin järjestää kampanjapeliä sijoittuen 30k-maailmaan, joko betrayal-ajanjaksoon tai sitten ihan vaan great crusade -ajanjaksoon. Saadaanko täältä esimerkiksi 4vs4 pelipä pystyyn, edes xenoja vastaan? Vai onko ihmisillä halua pelata pienimuotoista kampanjaa? Mikäli tällaisesta on enemmänkin ihmisiä kiinnostunut, niin tarpeen vaatiessa tulevina vuosina voin järjestää täällä Kuopiossa Horus Heresy -viikonloppuja, mikäli halukkaat niche-alueen harrastajat jaksavat tänne sitä varten tulla.

Mutta oletko kuullut, että jollain olisi hieno Heresy-era armeija tai oletko itse vastaavan omistaja? Pelataanko esim. pääkaupunkiseudulla 30k-pelejä enemmän tai vähemmän aktiivisesti? Normaalia 40k-min-max-turnauspelaajaa enemmänhän tämä osa-alue houkuttelenee myös figujen konvertointi- ja maalausharrastajia pelkän pelaamisen sijaan, joten onko heillä mitään sanottavaa? Millaisia tapahtumia näihin liittyen toivoisit?

Sana on vapaa.
Viimeksi muokannut Scythas, Ti 19.05.2015 22:37. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Jussi Nurro
Kuopion Figupelaajat KuoFi ry
KuoFi.net
Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Mulla on suunnilleen 2k mechanicum-joukkoja valmiina, ja parikytmarinea sekä pari rhinoa+proteus imperial fistejä, ties vaikka niitä ois sit esim coniin jo enempi :P
Yks tuolla kotkassa pelaileepi kyllä silloin tällöin sons of horus-sääntösetillä, napit ei vaan ihan vastaa kutsuun. Oisko ollu Gorzag se Oskarin nimimerkki täällä, mut siltä löytyypi jos ei kokonaista armeijaa niin ainakin muutama squadi aika montaakin joukkoa. Muuten ei oo hirveesti näkyny.
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."
Sipsikäsi
Viestit: 718
Liittynyt: Ke 15.04.2009 21:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Sipsikäsi »

Itse fanitan kyllä ko. kirjasarjaa ja oon fiilistelly noita figujakin. Vielä ei oo tullut tilattua tällä rahatilanteella, mutta jos sitä edes jonku pienen joukon saisi kasattua lähitulevaisuudessa. Oishan se hienoa legioonajoukoilla pelata vaikka megamättö örkkejä vastaan ja sit Ullanorin voitonparaati siellä Dipolin baarissa.

Kukahan tuolla Poromagiassa(liike Pasilassa) on tehnyt useammankin 30k -armeijan sinne vitriiniin? Löytyy ainakin World Eaterssejä + Angron ja mitäs muuta siellä oli?
Kidhidalco
Viestit: 461
Liittynyt: Pe 23.04.2004 19:32
Paikkakunta: Helsinki

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Kidhidalco »

Miten 30k eroaa 40k:sta sääntöjen puolesta? Isokin harppaus vai vaan lisää unitteja?
Oudot ovat tutut kasvot dementikolle
Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Kidhidalco kirjoitti:Miten 30k eroaa 40k:sta sääntöjen puolesta? Isokin harppaus vai vaan lisää unitteja?
Lisää wargearia ja special ruleja (vaikka enchanced targeting array admechin roboteilla: -1 coveriin vihulle ja +1bs ampujalle, tai sit wrecker joka auttaa rakennusten ja sellasten rikkomisessa), ennen nykyedikkaa 30k FOCissa oli erikoisena se yksi LOW-slotti esim titaaneille, superheavytankeille tai primarkoille->kolmas selkee ero onpi ne veikatut lisäyksiköt. Jotain skenaarioita tuolla on tietty kanssa, ja mariinilegioonilla on sen pari edikkaa vanhan SM codexin tyyliin valittavana erilaisia rites of wareja listaa tehdessä joista saa jotain plussia ja miinuksia. Esim IF:n oma riitti antaa ottaa niiden omia eliittibreachersquadeja trooppina ja antaa kaikille kilpisquadeille uuden special rulen, mutta pakottaa ottamaan compulsory trooppeina normibreachersquadit. Termarien deepstrike-kyky on sidottu myös yhteen riittiin, mutta muistaakseni ainakin Abaddon antaa sen omilla special ruleillaan kanssa.

Noi on ilmeisesti tasapainotettu keskenään (HH sääntisten alkutekstien perusteella) eli marinet vs marinet-tappeluihin, ja oon kuullu kommentteja pelien toimimisesta paremmin isoissa otteluissa mut emt ihan kivasti 1500pts tms pelitkin on menny.
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."
Kidhidalco
Viestit: 461
Liittynyt: Pe 23.04.2004 19:32
Paikkakunta: Helsinki

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Kidhidalco »

Ok, kuullostaa siltä että core säännöt on samat. Kilkettä ja gearia vaan lisätty. Sitähän voisi jatkaa tuon SW armeijan kasaamista pre heresy henkisillä yksiköillä. Pitääpä pistää korvan taakse. Kiitos vinkistä.
Oudot ovat tutut kasvot dementikolle
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6174
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

Ite kans harkinnut 30k armeijaa. Joko tekisin Iron handit, world eatersit tai salamander space marinet.
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
Scythas
Viestit: 855
Liittynyt: Ke 22.10.2003 15:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Scythas »

Muutamia intomielisiä löytyy siis. Pitäisikös sitä vaikka alkaa jo nyt sitten suunnittelemaan ensivuoden Reopeconiin vaikkapa Ullanor-kampanjan peliä jollekin päivälle, mikä ei menisi 40k turnauksen kanssa päällekäin, mikäli mahdollista. Great Crusaden kohokohta ja ei tarvita edes monta heresy-armeijaa, jos vastapuolelle saadaan paljon örkkejä.

Meikäläiseltä voisi tulla ainakin legioonalaisjoukkio, sekä parilla tonnilla örkkejä, jos joku muu niitä ulkoiluttaisi. Mechanicus taitaa myös olla erittäin suosittua porukkaa, johon useampi on jo rakentanut listaa tai ilmoittanut kiinnostuksestaan. Se ei tietenkään haittaa vaikka puolet joukoista olisikin Mechanicusta.

Realistisesti sujuvuutta ajatellen voisi ajatella vaikkapa 4vs4 peliä, jossa vastapuolella on örkkejä. Pistekokona voisi toimia ehkäpä 2000-3000 pistettä per pelaaja. Edellisvuosien Apocalypsetapahtumista oppia ottaneena ehdottaisin ihan perus Age of Darkness (AoD)-säännöillä menemistä Apocalypsesääntöjen sijasta, mm. 25 % Lords of War rajoitus. Örkeille sitten tietysti tämä sama AoD FOC. Pitääkin tutkia millaisia skenaarioita niissä on Ullanoriin tarjolla, jos saisi jotain järkevää aikaan.

Toisaalta Ullanorissa oli ilmeisesti taisteluissa vain Horuksen, Guillimanin ja Khanin legioonat, vaikka 14 legioonaa ja 9 primarkkia olikin voitonparaatissa mukana. Onko tällä väliä vai onko ihmisillä ehdottaa jotain vaihtoehtoista Great Crusaden aikaista kampanjaa jossa on Imperium useine SM legioonineen vs. tietty xenos-armeija (Orks?). Tai sitten ihan Betrayal-peli, jos saadaan tarpeeksi legioonalais/mechanicum pelaajia.

Alustavan halukkuutensa ensikesän Ropeconin tapahtumaan osallistumiselle voi myös kertoa ja millaisia legioonalaisjoukkoja/mechanicumia/imperial armyä haluaa käyttää. Ilmeisesti seuraavassa kirjassa ennen joulua tulisi imperial armyllekin omat sääntönsä.
Jussi Nurro
Kuopion Figupelaajat KuoFi ry
KuoFi.net
Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Mua kiinnostaa kyllä, en tosin tiiä miten innokas olisin valvomaan kolmea päivää ropeconissa. Vois tietty vaikka jättää turnauksen välistä... :o Ullanorissa on tosiaan toi huono puoli kun ei kaikki legioonat oikein sovi siihen, ja örkeille ei ole 30k-settiä vaan joutuisivat pelaamaan samoilla leluilla kuin normaalistikin. Legioonat ja admechit vastakkain (sekaisin, mielellään tietty pahikset ja hyvikset ei toisiaan vastaan, toisaalta admechiä on molemmilla puolilla ja kaikissa legioonissa oli ainakin kompania ellei ihan chapteri täynnä väärän joukkueen sotureita...) toimisi siinä mielessä paremmin/mielekkäämmin imo.

Jos se neljäs HH-kirja ehtiipi tulla, on olemassa vaara että saatais dark mechanicumin säännöt kanssa, siinä vaiheessa mie oisin lojalistien puolella suht tiukasti jo nykykirjojen mukaan kootun admechini ja IF:n kanssa. Tietämättä yhtään kuinka paljon päällekkäisyyksiä pahismekaanikoilla ja hyvismekaanikoilla on keskenään.
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."
Scythas
Viestit: 855
Liittynyt: Ke 22.10.2003 15:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Scythas »

Nyt kun päivän on selaillut internetin ihmeellistä maailmaa, voisimme ottaa mallia Australiasta: linkki 1 ja linkki 2.

Pointtina siis 1000 pisteen yhden päivän turnaus, jossa pelataan viisi peliä. Osallistujista 5 lojalistia ja 5 traitoria. Tuo 1000 pistettä olisi helppo vuoden aikana kasata, konvertoida ja maalata kiinnostuneille vaikkei 30k-armeijaa vielä löytyisikään. Turnaus keskittyisi pelkän pelaamisen sijasta hienojen armeijoiden fiilistelyyn, reiluun meininkiin ja myös tuo Heresy-triviakisa olisi hyvä bonari ja piste i:n päälle. Aikataulullisestikin tuon saisi coniin varmasti yhdelle päivälle mahdutettua.

Meikäläisen ja Oberonin jälkeen tarvitaan siis vielä 4 lojalistia ja 4 traitoria.
Who's in?
Jussi Nurro
Kuopion Figupelaajat KuoFi ry
KuoFi.net
Avatar
Oberon
Viestit: 9116
Liittynyt: Ke 02.03.2005 18:25
Paikkakunta: Loviisa

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Oberon »

Kannatetaan. Tonni tuntuu kovin vähältä mutta jos kerran nollasta pitää aloittaa niin menköön :D

Kun mainitsit Australian, hetken odotin urleista löytyvän http://www.ww40k.com/ ton jengin juttuja, traitor's hand-nimellä kulkevat battle reportit noilta esittelevät ihan kivasti 30k-pelaamista. Useimmiten world eaters vs joku muu jengi-konseptilla tosin, porukan aktiivi kun pelaapi niillä :P
MYYN CSM&DA-armeijaa!

"Tervetuloa Orivedelle pelaamaan. Täällä sorsankin saa piiloon."
Sipsikäsi
Viestit: 718
Liittynyt: Ke 15.04.2009 21:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Sipsikäsi »

Ropeconiin mennessä voisi kyllä 1000 p onnistua. Lojalistejä mielellään.

Megabattleen liittyen, jos pelaisi lojalistit vastaan kapinalliset, niin demoneja voisi tietysti peluutta, vaikkei 30k sääntöjä sinällään löydykään.
Scythas
Viestit: 855
Liittynyt: Ke 22.10.2003 15:19
Paikkakunta: Kuopio

Re: 30k:n pelaajakunta

Viesti Kirjoittaja Scythas »

Tossa tonnissa olisi siis ideana, että myös ehtisi pelata ne viisi peliä fiksussa ajassa sekä porukka voisi keskittyä saamaan ne hyvään visuaaliseen standardiin. Tonniin kuitenkin mahtuu aika paljon porukkaa, jos esim. katsoo noita listoja mitä linkki 2:ssa oli. Pelit mahtuu näin myös pelata 4'x4' alustalla, joten voin tuoda tarvittavat maastot/pöydät mukanani. Saadaan tällä tavoin myös näyttävä esittely 30k:sta, jossa kaikki ei ole vain pelkästä toisen nokittamista keinolla millä hyvänsä.

Eli nyt meitä olisi siis:

Lojalistit:
1. Oberon
2. Nagarythes Heir
3.
4.
5.

Petturit:
1. Scythas
2.
3.
4.
5.

Jos tähän ei saa tarpeeksi porukkaa, niin sitten voisi miettiä yhtä isompaa moninpeliä.
Jussi Nurro
Kuopion Figupelaajat KuoFi ry
KuoFi.net
Avatar
Henkinen Johtaja
Viestit: 938
Liittynyt: La 09.09.2006 11:50
Paikkakunta: Arvaa missä

Re: 30k:n pelaajakunta ja kampanja ensi Ropeconiin

Viesti Kirjoittaja Henkinen Johtaja »

Tartteeko olla forgen figut vai käykö omat (hienot) tekeleet? 30k kiinnostaisi Iron Warrioreilla ja jos nyt kerta pistetään Ropeconiin kamppanjaa pystyyn niin sais motivaatiota tehdä nuo konversiot loppuun :)
Tuosta...
Ruttster
Viestit: 26
Liittynyt: Ti 04.06.2013 11:53

Re: 30k:n pelaajakunta ja kampanja ensi Ropeconiin

Viesti Kirjoittaja Ruttster »

Darn

kait se seuraavan projektin saa näinkin valittua ja 1000 pistettä kuulostaa äkkiseltään sen verran miellyttävämmältä kuin joku massiivinen 2000 pistettä marsuja eli toisin sanoen minut saattaa kuopion porukka nähdä bunkkerilla hyvin tiiviisti 30k kirjaset sylissä sohvan nurkassa majailemassa. Onneks seuraavaan rooeconiin on vielä aikaa.
Ville Muhonen
Kuopion Figupelaajat KuoFi ry
http://www.facebook.com/figupelaajat
Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 6174
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: 30k:n pelaajakunta ja kampanja ensi Ropeconiin

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

Millos seuraava Ropecon on?
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L
Avatar
tneva82
Viestit: 8658
Liittynyt: To 15.08.2002 11:51
Paikkakunta: Salo

Re: 30k:n pelaajakunta ja kampanja ensi Ropeconiin

Viesti Kirjoittaja tneva82 »

Lord of Carcassonne kirjoitti:Millos seuraava Ropecon on?
"aikaisintaan toukokuun puolivälissä ja viimeistään heinäkuussa. Tarkat päivämäärät tullaan ilmoittamaan viimeistään marraskuun loppuun mennessä. "
https://middleagedstrategybattlegamers.home.blog/ <- Turun suunnan LOTR pelaajien blogi
Avatar
Merimetsä
Viestit: 2303
Liittynyt: Ma 06.03.2006 20:18
Paikkakunta: Helsinki

Re: 30k:n pelaajakunta ja kampanja ensi Ropeconiin

Viesti Kirjoittaja Merimetsä »

Lord of Carcassonne kirjoitti:Millos seuraava Ropecon on?
Missä seuraava Ropecon on? (Dipoli vissiin rempassa)
“Common sense is not so common.” -Voltaire
“Most people would sooner die than think; in fact, they do so.” ― Bertrand Russell
Sipsikäsi
Viestit: 718
Liittynyt: Ke 15.04.2009 21:26
Paikkakunta: Vantaa

Re: 30k:n pelaajakunta ja kampanja ensi Ropeconiin

Viesti Kirjoittaja Sipsikäsi »

Niin joo, tarkennuksena vielä, että oon mukana jos ei mee 40k:n päälle toi homma.
Avatar
Haizelhoff
Valvoja
Viestit: 2181
Liittynyt: To 15.05.2008 18:30
Paikkakunta: Tapiola

Re: 30k:n pelaajakunta ja kampanja ensi Ropeconiin

Viesti Kirjoittaja Haizelhoff »

Merimetsä kirjoitti:
Lord of Carcassonne kirjoitti:Millos seuraava Ropecon on?
Missä seuraava Ropecon on? (Dipoli vissiin rempassa)
Dipolissa järjestetään. En osaa sanoo ajankohdasta, mutta juurikin rempan takia se käsittääkseni siirrettiin toukokuun kieppeille.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “40k: Yleiset keskustelut”