Apocalypse 8th edition

Warhammer 40.000 -pelin palsta, jossa on tarkoitus keskustella kaikista niistä aiheista, jotka eivät sovellu muihin otsikoihin. Kysymyksiinkin vastataan, mutta käytä kuitenkin ensin hakua.
Nicholas Leaf
Viestit: 46
Liittynyt: La 21.10.2017 09:37

Apocalypse 8th edition

Viesti Kirjoittaja Nicholas Leaf »

Avaan keskustelun 8 edikan Aposta. Mitä ajatuksia herättää? Millaisilta uudet säännöt ja detut vaikuttaa? Entä mitä mieltä olet command asseteista ja d12 nopista? (Myös uusia bokseja ja modeleita tulossa, mitä odotat eniten?)

Nicholas Leaf
Viestit: 46
Liittynyt: La 21.10.2017 09:37

Re: Apocalypse 8th edition

Viesti Kirjoittaja Nicholas Leaf »

Säännöistä en osaa henkilökohtaisesti sanoa juuta tai jaata, mutta Admech, Imperial Knight boxit kiinnostaa ja Skitarien uudet transportit!

kokkoja
Viestit: 20
Liittynyt: Su 17.02.2008 17:58

Re: Apocalypse 8th edition

Viesti Kirjoittaja kokkoja »

Tässä kohtaa ainakin vaikuttaa hyvältä. Samantyyppistä "oikean" pelin mekaniikkaan kuin vanhassa Epicissa. Vuorotellen liikkuminen ja tappiot vasta lopuksi poistaa perus 40K suurimmat puuteet. Erikseen Anti tank ja anti personel varmaan toimivampi systeemi kuin nykyinen. Toivottavasti eivät kovin rumasti tee rahanteko mielessä siten että kaikki 40K heikot yksiköt ovat ylihyviä että saadaan Stompat ja Killa Kanit myytyä. Yhdessä Contrast paintien kanssa tulee tn jokatapauksessa lisäämään hyvin GW figujen myyntiä.

Sitten vaan toimittavasti perään kohta 40K Apocalypse Skirmish editionia , eli 40K 9ed..

Avatar
Lord of Carcassonne
Viestit: 5996
Liittynyt: Ke 18.01.2006 13:03
Paikkakunta: Orivesi

Re: Apocalypse 8th edition

Viesti Kirjoittaja Lord of Carcassonne »

Itsekään en noista apokki säännöistä viel perillä ole mutta kyllä apokkia tulee dominoimaan imperium kuten yleensä.
WHFB pelit 8.edikassa.(1.1.2014 alkaen)
Armeija V/T/H
Bretonnia 0/0/0
WH40k pelit (1.1.2014 alkaen)
Tau empire 10W/1T/9L Eldars(Iyanden): 2W/1T/7L CSM 6W/0T/10L Iron hands 6W/0T/3L

Avatar
Spreelock
Viestit: 310
Liittynyt: Ti 23.12.2014 20:47
Paikkakunta: Vantaa

Re: Apocalypse 8th edition

Viesti Kirjoittaja Spreelock »

Säännöt pääosin luettu ja assets kortit myös, vaikuttaa tosi hyvältä ja tasapainoiselta, yleisimmät ongelmat tätä myöten poistuneet. Siis nopan heittoon ei tarvitse ämpäriä, vuorottelu pitää molemmat aktiivisesti mukana, damage ratkotaan vuoron lopussa jolloin kaikilla figuilla ehtii vaikuttamaan.

Muutama highlight;
- iron hands kortit tosi hyviä, samoin bolter drill
- blood claws troopit saavat jump packs option
- death watch troopit saavat 4x heavy weapon
- Grey Knights kortti (tais olla vortex of Doom) tosi kova

Ainut miinus on command radius, yksiköt jotka ovat yli 12" detachmentin commanderista tuhoutuvat heti kun ottavat damagee.
https://firstblood84.wordpress.com/

Imperium 40k (21600)
Necromunda (escher, goliath)
Mordheim (marienburg, skaven)

Mordekai
Viestit: 82
Liittynyt: To 13.02.2003 21:26

Re: Apocalypse 8th edition

Viesti Kirjoittaja Mordekai »

Pelasimme ekan pelin 150 pinnan armeijoilla. Nelkkaripisteissä voisi puhua ehkä sellaisesta reilusta 2k armeijoista (2200-2500 lonkalta heitettynä), mutta vertailu on toki turhaa, eri peli kuitenkin kyseessä. Tosi hyvä ensifiilis jäi, ihan kuin olisi pelannut epicciä 28 mm ukoilla. Mekaniikka on varsin linjakasta, ja maltillisemmat noppamäärät ovat mielestäni positiivinen kehityssuunta.

Pelissä on ehkä aikaisempaa enemmän "oikean" taistelun tuntua, kun yksiköiden pitää toimia tiiviimmin yhdessä. Saman detachmentin yksiköt tulee tosiaan pitää 12" etäisyydeltä johtoyksiköstä (charru johtajana tuo bonusta, mutta voi olla oikeastaan mikä vaan), ja käskyt ovat detachment-kohtaiset, joten toimintaa pitää hieman pohtia eri tavalla. Lisäksi armeijan kokoaminen on mielenkiintoista, kun tavallaan detachment pitää pohtia taktisen tehtävän, ei pelkästään CP-optimointi-cherrypickaamisen kannalta. Markkinamiehet ovat onnistuneet, koska heti tuli fiilis että pitää hieman rivejä vahvistaa uusilla yksiköillä.

Vuorottainen aktivointi, erikoistemppujen toteutus korteilla ja tappioiden ratkominen vasta vuoron lopussa tuntuivat kaikki tosi hyviltä ominaisuuksilta. Peli on nelkkaria intensiivisempää, kun vuorotellen mennään, ja luppoaikaa ei juuri synny. Uskoisin että tuollainen 150-200 pinnan peli on myös aika nopea (pari tuntia kenties), kunhan säännöt ja kortit ovat hanskassa, eikä koko ajan tarvitse katsoa yksiköiden statteja yms. triviaalia. Isompaan peliin tarvittaneen jo isompi pöytä, mutta näkisin että 200 pinnaan asti standardikoolla pelaa mainiosti.

Suosittelen testaamaan, jos nelkkari tuntuu jotenkin nihkeältä, ja ukkoja on hyllyt väärällään. Hieman suolainen hintahan apocilla on, ja bisnesmalli on viheliäinen, kun jokaisen pitää käytännössä ostaa oma boksi+lisäkortit, jos nyt edes puolitosissaan aikoo pelata. Mutta jos niitä codexeja ei tarvitsisi koko ajan ostaa niin ehkä se hieman kompensoi.

Avatar
Terminator Sergeant
Viestit: 1768
Liittynyt: Ti 10.05.2005 15:39
Paikkakunta: Helsinki, henkisesti ikuinen savolainen

Re: Apocalypse 8th edition

Viesti Kirjoittaja Terminator Sergeant »

Säännöt luettu, läjä raportteja katsottuna ja luottavainen fiilis sinänsä, kunhan pelitoverien kanssa on valmis säätämään datalevyjen omituisuuksia linjaan (kaaoksen Leviathan dredillä on kaksi haavaa kun lojalisteilla ja Deredeoilla on 3, wtf). Erityisesti tykkään siitä, että vaikka säännöt löytyvät kaikelle kasilaitoksen nelkkarikamalle, itse peli on vähemmän viimeisiin jäppisiin asti brutalisoiva ja viidennen vuoron lopussa kentällä on yleensä reippaasti nappeja jäljelläkin.

Bonuksena systeemi vaikuttaa myös triviaalisti 6-milliseen skaalaan taipuvalta, vähän Epicin ukkoja kun laittaa maaleihin ja lyö Titanicus-napit viereen niin johan alkaa tulla matseille kokoa siinä mitassa minkä 40k ansaitsee.
"The inhabitants of this earth are of two types. Those with brains but no religion, and those with religion but no brains."

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “40k: Yleiset keskustelut”