Warhammer sige säännöt

Haminan ja Kotkan peliporukat

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Eglardion
Viestit: 121
Liittynyt: Ma 28.05.2007 16:42

Warhammer sige säännöt

Viesti Kirjoittaja Eglardion » Ke 28.11.2007 12:50

Nämä säännöt perustuvat osittain 6 edition sige saantöihin, mutta niitä on yksinkertaistettu ja muokattu 7 edition muihin sääntöihin sopiviksi.

Linna:
Linnassa koostuu neljästä eri asiasta: torneista, muureista, linnanportti talosta ja linnan pihasta. Muurinharjat (torneilla ja muurilla) lasketaan hard coveriksi, eli kaikki ampuminen - 2 osumiseen. Yksikkö muurilla, linnan portti talossa tai tornissa lasketaan hallitsevan koko aluetta samalla tavalla kuin taloa.

Linnan muureja tai torneja ei pysty vahingoittamaan, mutta itse portti on suhteellisen heikko. Käsitaistelussa porttiin osuu automaattisesti. Laske yhteen osumien määrä ja niiden strength. Jos tulos on yli 10 niin portti menettää yhden woundin. Jos osumien ja strengthin yhteenlaskettu määrä on esimerkiksi 15 ovat loput viisi hyödyttömiä. Portti ei voi ottaa puolikkaita woundeja. Porttia voi myös ampua aseilla. Ne vahingoittavat sitä aivan samalla tavalla. Jos ase tekee d6 woundeja, lasketaan ne hyökkäyksiksi (esimerkiksi great cannon joka osuu porttiin ja heittä 4 woundia on se tehnyt 4 woundia!). Portilla on yhteensä 5 woundia. Puoli joka hallitsee linnanportti taloa voi avata ja sulkea sen liikkumisvuorollaan.

Linnan muurien puolustaminen:
Kaikki yksiköt linnan muureilla ja torneissa ovat skirmisherietä. Kun linnan muurille hyökätään, saavat kaikki sitä aluetta puolustavat yksiköt liikua 2 tuuma vihollista päin. Jos yksikään puolustaja ei pääse taistelu kosketukseen, saavat hyökkääjät tulla muurin harjan yli heidän seuraavalla vuorollansa. Puolustavien yksiköiden lasketaan taistelevan puolustetun esteen takaa, niin kuin sääntökirjassa kerrotaan. Lisäksi hyökkäävien yksiköiden on heitettävä 6' osuakseen ennen kuin ovat voittaneet yhden kerran taistelussa. Puolustavalla yksiköllä lasketaan olevan higher ground bonus. Rank ja outnumber bonuksia ei kuitenkaan lasketa kumminkaan puolin.

Hyökkäävät yksiköt:
Kaikilla hyökkäävillä yksiköillä lasketaan olevan tikapuut. Tikapuiden avulla yksiköt voivat hyökätä linnan muureille. Tikapuut eivät ole tarpeeksi pitkiä torneihin hyökkäyksiin. Kun yksikkö hyökkää tikapuilla saa ensimmäinen rivistö taistella normaalisti. Keihäistä ei siis ole hyötyä tulevissakaan vuoroissa muureilla taisteltaessa.

Kaikilla skirmisherillä on heitto köydet. Ne toimivat täysin samalla tavalla kuin tikapuut, mutta niiden avulla voi hyökätä torneihin.

Valtaustorni (sige tower) maksavat 75 pistettä kappale
Valtaustorni asetetaan keskelle jalkayksikköä. Skirmisherit eivät voi työntää sitä. Torni asetetaan yksikön keskelle, ja se vie 4 miehen levyyden ja 6 syvyyden. Joukkoja voi laittaa torniin (tännen tulee command group ja characterit). Tornin kummalakin puolella on pakko olla joukkoja. Loput voit laittaa tornin taakse. Yksikkö joka työntää tornia lasketaan lagre targetiksi.

Pelin alussa torni liikkuu 2d6 tuumaa. Se voi kääntyillä miten haluaa. Torni ei saa marssia missään vaiheessa peliä. Liikkumista ei kaksinkerataista kun se hyökkää.

Kun torni pääsee käsitaisteluun yksikkö sen sisällä taistelee aivan normaalisti yllä selitettyjen sääntöjen mukaan. Figut tornin sisällä ja päällä voivat tulla muurille lähi taisteluun. Yksikkö osuu kuitenkin aivan normaalisti, sillä puolustavan yksikön ei lasketa puolustavan estettä, eikä puolustava yksikkö liioin saa higher ground bonusta.

Valtaustornilla on toughness 7 ja 4 woundia. Jos esimerkiksi rock lobban template osuu myös torniin vaikka se koskettaisikin vain sitä työntävää yksikköä.

Joukkojen asetus:
Puolustajilla on puolet vähemmän pisteitä kuin hyökkääjillä. Kaikkien hyökkäävät yksiköt on asetettava ensin. Yksiköt joilla on erikois deployment sääntöjä eivät voi käyttää niitä tassä pelissä. Hyökkäävät yksiköt voidaan asettaa ihan minne vain, kunhan ovat vähintään 24 tuuman päässä linnasta.

Pelin voittaminen:
Linna jaetaan osiin. Jokainen muuri on oma osa-alueensa, samoin kuin jokainen torni. Linnanpiha jaetaan kolmeen osaan. Se joka 7 vuoron lopussa hallitsee eniten osia on voittaja. Jotta yksikkö voisi hallita osaa, täytyy sen olla unit strength 5 tai enemmän. Yksikköl ei myöskään saa olla lentävä. Jos samalla alueella on vastustajankin yksikkö, joka on unit strength 5 tai enemmän, ei kukaan hallitse sitä aluetta.

Noppa Jumala
Viestit: 192
Liittynyt: To 16.08.2007 14:27

Re: Warhammer sige säännöt

Viesti Kirjoittaja Noppa Jumala » Ke 28.11.2007 18:10

Mistä hommaat tornit linnaan (vai leikitäänkö että jossain kohtaa on torni) ja eikö 24 tuumaa ole aika paljon… ja mihin osiin linna jaetaan?

Eglardion
Viestit: 121
Liittynyt: Ma 28.05.2007 16:42

Re: Warhammer sige säännöt

Viesti Kirjoittaja Eglardion » Ke 28.11.2007 18:32

24 tuumaa on armeijoiden ero tavallisessakin taistelussa. Sitä paitsi peli kestää 7 vuoroa. Niin ja meidän pitää vain ajatella että linnakeen kulmissa on tornit. Saatan onnistua tuomaan kaksi tornia, mutta en ole ihan varma. Voin tuoda yhden tavallisen tornin jota voitte käyttää valtaustornina. Jos haluatte enemmän kuin yhden valtaustornin pitää teidän itse tuoda jotain vastaavaa.

Noppa Jumala
Viestit: 192
Liittynyt: To 16.08.2007 14:27

Re: Warhammer sige säännöt

Viesti Kirjoittaja Noppa Jumala » Ke 28.11.2007 20:15

Minulla on neljä tornia…

Mutta tuo kumminikin ne sinun 2 tornia

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hamina & Kotka”