Mikäs tilanne?

Savonlinnan peliporukka

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Kain
Viestit: 453
Liittynyt: Ma 22.05.2006 10:39
Paikkakunta: Savonlinna

Mikäs tilanne?

Viesti Kirjoittaja Kain »

Otsikko kertookin kaiken eli mikä on figupelaajien tilanne Savonlinnassa ja minkäikäistä jengi on? Itse muutan töiden perässä Savonlinnaan ja pelaan Lotria, johon löytyy minaseja ja mordoria useammalla tuhannella pisteellä sekä vähän pienempiä porukoita muita.

Tarkoituksena on myös aloittaa Infinity, kunhan nyt kotiudun ensin. Olisi hauska saada peliseuraa kun ei tällä hetkellä tunne ketään sieltä päin...

Kain
Lisää rakentelusta/pelailusta, Mun blogi
Avatar
Plästik Dub
Viestit: 389
Liittynyt: Su 20.05.2007 10:41

Re: Mikäs tilanne?

Viesti Kirjoittaja Plästik Dub »

14v täällä, löytyy lotria, fabaa, 40k:ta, helldoradoa ja vähän warmachinea. Aika hiljaista täällä tuppaa olemaan, mutta mikäli sinua tai jotakuta muuta sattuisi pelailu kiinnostamaan niin voisi jotain yrittää järjestää. Ongelma taitaa täällä olla osittain se ettei ole minkäänlaista pelipaikkaa, ja pelailut ovat olleet kahden tai kolmen erikseen sovittuja juttuja.
Kolmastoista
Peliporukkavalvoja
Viestit: 815
Liittynyt: To 15.05.2003 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikäs tilanne?

Viesti Kirjoittaja Kolmastoista »

Mahtavaa, että täällä tapahtuu edes jotain. Pahoitteluni vastauksen viivästymisestä, mutta en ole itsekään enää vaivautunut tätä aluetta turhan usein selailemaan.

Savonlinnan figupeliskene on tällä hetkellä hieman jäässä, mutta toivoa heräilystä on näkynyt viime keväästä alkaen. Muutama uusi ihminen kiinnostui tällöin harrastuksesta, ja syksyksi on ilmeisesti suunnitteilla jonkinlaista LotR-kampanjaakin. Pelaajakanta on kuitenkin vielä aika epäaktiivista, syksyn tullessa kaikki palailevat kesälomiltaan ja koetamme parin ihmisen voimin ravistella porukkaa hereille.

Edustettuja pelejä on hankalahkoa luetella tällä hetkellä, koska niin moni pelaaja on vasta aloittelemassa harrastusta. Warmachine&Hordes lienee tällä hetkellä se "edustetuin", jos nyt kolmen pelaajan harrastajakunta paljoakaan sanoo. Tätä pelaan itsekin, juuri muutama viikko sitten sain 750 pisteen turnauskelpoisen listaparin pelikuntoon.
Infinityä ei täälläpäin pelata - vielä. Innostusta tämän pariin kylläkin löytyy, ja kolmen hengen voimin olisi kai suunnitteilla tätä aloitella. Tämäkin selvinnee tarkemmin syksyn tullen, mutta näin olemme parin tutun kanssa puhelleet. Toisin sanottuna kuulostaa oikein hyvältä, mikäli itsekin ajattelit Infinityä aloitella - samantasoista peliseuraa kun pitäisi löytyä riittämiin.
LotR-suunnitelma oli kovasti aktiivinen keväällä, mutta nyt kesän aikana suurin osa sitä kannattaneesta porukasta hajaantui kesälomille ympäri Suomea. En kykene mitään takaamaan tästä siis tällä hetkellä, mutta jonkinlaista kampanjaa lienee luvassa syksyn puolella. Itsenikin pitäisi pienehkä itäläisryhmä kaiketi tässä kasata, ihan vain kampanjaa varten vaikkei pelisysteemi niin valtavasti miellytäkään.
Lisäksi ihan viime päivinä on idea Flames of Warista nostanut päätään täälläpäin. Sekin on siis harkinnassa mahdollisena pelinä, ainakin itselleni ja parille muulle ihmiselle. Historiallisempi peli toisi ainakin vaihtelua ainaiseen fantsu- ja scifihöttöön.

Pelaajatilastoa voisi lyhyesti yrittää kasata omien tietojeni perusteella.
WM&Hordes - kolme pelaajaa, tällä hetkellä pääasiassa satunnaista pelailua 350-500p listoilla
Hell Dorado - muutamia aloitusbokseja pelaajilla, ei tiedossa erityistä aktiivisuutta
Infinity - Alueen kenties aktiivisimmista harrastajista koostunut pieni porukka, joka kiinnostunut kovasti aloittamaan
LotR - Kampanjaa suunnitteilla, laajin mahdollinen pelaajakanta. Hieman epävarma, johtuen heikosta yhteydenpidosta viime aikoina
Flames of War - pari kolme kiinnostunutta, aloitus todennäköisesti jossain hamassa tulevaisuudessa, ellei jokin nosta tätä muiden projektien yläpuolelle
Warhammer FB/40K - Pari nuorempaa pelaajaa, mutta ei mainittavaa aktiivisuutta kuitenkaan

Savonlinnan tilanne on siis vielä aika hajanainen, mutta suunnitelmia tulevaa varten on paljon. Tänä syksynä sitten nähdään, saadaanko tämä kaupunki heräämään kunnolla. Kävi miten kävi, peliseuraa löytyy ainakin yksittäishenkilöistä.

- - -

Henkilökohtaista infoa vielä vähän lopuksi.

Itse olen 17-vuotias taidelukiolainen, pidempiaikainen figupeliharrastaja ja seudun jonkintasoinen figupeliaktiivi. Pääpelini on tällä hetkellä Warmachine, mutta olen kovasti kiinnostunut useista eri figupeleistä, Infinity ja FoW mainitsemisen arvoisina.
Mikäli pelailu kiinnostaa, ihmisiin haluaa saada yhteyden, harrastuksen suhteen on jotain ideoita tai muuten vain tarvitsee yhteys saada meidän hajanaiseen skeneemme, mie lienen se henkilö, jolle soittaa tai laittaa viestiä. Taidan oikeastaan olla tällä hetkellä ainoa ihminen täälläpäin, joka tuntee melkeinpä kaikki muut alueen harrastajat, joskin tähän pitäisi pian saada muutos.

Yhteyttä saa ottaa, jos on kysyttävää.
reikis
Viestit: 9
Liittynyt: Ke 03.09.2008 14:44
Paikkakunta: Kerimäki

Re: Mikäs tilanne?

Viesti Kirjoittaja reikis »

Joo, komppaan edellistä kirjoittajaa...

Savonlinassa todellakin on pelaajia, vaikka sitä ei foorumeista uskoisi; Pelaajien ikähaarukka on siinä 14-19 vuoden välissä, mikäli en aivan väärässä ole (korjaa , Eltsu, jos olen.), mutta pelaajaporukat ovat jakaanuneet about kolmeen osaan: yhdet pelaavat epäaktiivisesti FaBaa(kai, mikäli oikein muistan), toinen porukka on on masinisteja, ja kolmas porukka ilmestyi juuri tuon edellämainitun Lotr-kampanjan myötä.

Itsestäni voisin sanoa seuraavaa:
Olen 92-syntynyt opiskelijapoika Kerimäeltä, eli reilun parinkymmenen kilomeetterin päästä Savonlinnaa, jossa opiskelen Taidelukiossa musiikkia. Pelaan Warmachinea Cygnarilla, ja kiinnostusta on sekä Lotria, että Infinityä kohtaan niinkin paljon, että olen jo ehtinyt jo valita lempifaktionikin(jotka ovat BTW Minas Tirith ja Nomadit)...
Avatar
Plästik Dub
Viestit: 389
Liittynyt: Su 20.05.2007 10:41

Re: Mikäs tilanne?

Viesti Kirjoittaja Plästik Dub »

reikis kirjoitti:(jotka ovat BTW Minas Tirith ja...)...
Et petskules aloita Minas Tirithiä tai kampanjaan tulee (ainakin) kaksi samaa armeijaa 8D

Joo eli tuota, LoTR taitaa olla täällä se eniten pelattu/se joka kiinnostaa enemmistöä ihmisistä. Itsekin pidän lotrista, muttei se minun lempipelini ole. Täällä kun kaikki nyt hehkuttavat näitä vaihtoehtopelejään (infinity, warmachine, FoW) niin voisin kai minäkin örähtää, että HellDorado olisi peli joka ei vaatisi suunnattomia sijoituksia keneltäkään, valmiin armeijan kun saa 40e, tai maelstromista vieläkin halvemmalla.

Myös me "epäaktiivisemmat pelaajat" (ainakin minä) saattaisimme muuttua aktiivisemmiksi, mikäli olisi paikka jossa pääsisi säännöllisin välein tapaamaan muita figuttajia ja pelailemaan. Nyt kun pelaajakunta on vanhempaa ja pelaaminen juuri tätä parin kolmen ihmisen puhelimitse sovittua pelailua, on hieman vaikea soluttautua näiden isojen ja pelottavien taikkarilaisten asuntoihin, jolloin kehittyminen figuilijana ja aktiivisuus on luonnollisesti vähäisempää.

Toivon, että joku vanhempi ja kokeneempi tällaisissa asioissa rupeaisi kyselemään eri tahoilta tilaa, jonka saisi esimerkiksi viikottain käyttöön pelailua varten. Tällaisia järjestelyitä on ollut muilla kaupungeilla (lähes kaikilla muilla, katsokaa vaikka peliporukoista), joten ei tuntuisi mahdottomalta, että tällainen tila olisi saatavilla savonlinnassakin.
Kolmastoista
Peliporukkavalvoja
Viestit: 815
Liittynyt: To 15.05.2003 13:14
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mikäs tilanne?

Viesti Kirjoittaja Kolmastoista »

Plästik Dub kirjoitti:Toivon, että joku vanhempi ja kokeneempi tällaisissa asioissa rupeaisi kyselemään eri tahoilta tilaa, jonka saisi esimerkiksi viikottain käyttöön pelailua varten. Tällaisia järjestelyitä on ollut muilla kaupungeilla (lähes kaikilla muilla, katsokaa vaikka peliporukoista), joten ei tuntuisi mahdottomalta, että tällainen tila olisi saatavilla savonlinnassakin.
Hopsan.
Kain
Viestit: 453
Liittynyt: Ma 22.05.2006 10:39
Paikkakunta: Savonlinna

Re: Mikäs tilanne?

Viesti Kirjoittaja Kain »

Nonniin, on taas se aika vuodesta kun kysellään Savonlinnan seudun pelaajia.

Onko tullut uusia pelaajia, vanhat pelaajat vanhentuneet edelleen, uusia pelejä/armeijoita VAI onko kaupunki yhtä kuollut pikku-ukkoilun puolelta kuin ennenkin =)
Lisää rakentelusta/pelailusta, Mun blogi
Avatar
Plästik Dub
Viestit: 389
Liittynyt: Su 20.05.2007 10:41

Re: Mikäs tilanne?

Viesti Kirjoittaja Plästik Dub »

Kain kirjoitti:Nonniin, on taas se aika vuodesta kun kysellään Savonlinnan seudun pelaajia.

Onko tullut uusia pelaajia, vanhat pelaajat vanhentuneet edelleen, uusia pelejä/armeijoita VAI onko kaupunki yhtä kuollut pikku-ukkoilun puolelta kuin ennenkin =)
Melko epäaktiivinen jakso taas (vaihteeksi) menossa. Masiinaa/hordesia tai FaBaa pystyisin pelailemaan, kun vain kasaisin itseni ja (maalaisin) armeijani. ^^ Eipä täällä taida juuri aktiiveja olla, mutta varmaan saisi houkuteltua epäaktiivisia ihmisiä pelailemaan jos jostain hankitaan paikka ja aika sellaiselle toiminnalle.
[Acid]
Viestit: 94
Liittynyt: La 21.06.2008 11:35

Re: Mikäs tilanne?

Viesti Kirjoittaja [Acid] »

Mikäs tilanne nykyään savonlinnassa päin on? Koulu kutsuu tuhlaripoikaa taas ja kaupunkia pitäis vaihtaa? Löytyykö alueelta 40k harrastajia?
Voiko mato kaatua?

Mikäs siinä. Antaa madon tehdä mitä mato haluaa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Savonlinna”