20.2 lotr megabattle

Humppilan peliporukka

Valvoja: Peliporukkavalvojat

Vaul
Viestit: 54
Liittynyt: Su 30.10.2005 22:27

20.2 lotr megabattle

Viesti Kirjoittaja Vaul »

Saatuani 4 siege ladderia (+2 kappaletta 40k:n tikkaita) ja 2 demolition chargea, ajattelin, että voisi koittaa lotrin megabattlea. Olen kuullut, että kyseinen peli alkaa väsymään joskus yli 1000 pisteen peleissä, jonka takia wotr on olemassa. Jatkuvat turhat ampumiset ja paikallaan junnaavat lähikset vastustajan korkean defencen takia ovat arkipäivää, mutta rajansa kaikella etenkin useamman pelaajan kanssa. Se on perus lotr sbg:tä. Jopa hobitin sääntökirja valittelee, että advanced sääntöjen siegeosio monimutkaistaa peliä niin pirusti. Ne kun tekivät sääntösarjan omien maastojen perusteella ja neuvovat sopimaan siege/maastokohtaiset säännöt pelaajien kesken. Meidän ei tarvitse pelata helm's deepiä tai minas tirithin puolustusta ja maastojen perusteella haluaisin pelata hyviksien puolustamaa kylää, jota ympäröi muuri, johon vastustajat yrittävät hyökätä. Fluffillisuus helvettiin kunhan on hyvä vs paha.

Sääntöpakettina: taiat, warhornit yms säännöt toimii koko joukkueelle (hyvä/paha) eli aura-kykyjen oletuksena on KYLLÄ. Ehkä mahdollinen volley fire jousiampujille aka osuu kutosilla jos ampuu epäsuorasti puolustavien talojen yli yms.

Objektiivit: pahikset yrittää tuhota portit, tornit tai rakennukset. Rakenteiden woundit ja defence pitää päättää etukäteen - talot mahdollisesti syttyy tuleen kunhan vihollisia on kiinni niissä. Kaikki on kiinni siitä, että minkälaista maastoa saadaan pöydälle. hyökkäävien arsenaaliin kuuluu automaattisesti viestin alussa ilmoittamani kamat ja enemmän jos niin haluamme. Todennäköisesti haluamme battering rameja eli vähimmillään puunrunkoja, joilla työnnetään portteja alas. Lukekaa säännöt niiden suhteen. Balanssi pitää löytyä, ettei hyökkääjät menetä piiritysvälineistöään parissa vuorossa ja ihmettele loppupelin muurien ulkopuolella. Koska meillä ei ole kokemusta, se tarkoittaa että ylimäärä tätä välineistöä on ok, etenkin koska ne vaativat kantamista yms. Pitää pitää mielessä myöskin, että koska Aki on todennäköisesti pelissä, se tarkoittaa, että pahiksilla on mumakil, joka nyt paskoo kaiken mitä eteen sattuu (silti se ei pääse kaikista ahtaista tai matalista väleistä.

Muut säännöt joita ehdotan:

-Jokainen armeijakunta=pelaaja breikkaa omine luvuinensa. 50% tuhouduttua per pelaaja alkaa testit.
-Jokainen pelaaja deployaa armeijansa yhtenäisesti. En sano mitään tiettyä tuumalukua kuten 6", koska ihmisten armeijat eroavat toisistaan, mutta tarkoitukseni on nopeuttaa peliä jos esimerkiksi kaksi erillistä vastapuolilla olevaa armeijaa sattuu hyökkäämään/puolustamaan samaa kohtaa nimenomaista kylää niin kyseiset kaksi pelaajaa voivat käydä shooting ja fight phasen läpi keskenään nopeahkosti. Josta pääsen seuraavaan:
-Oletetaan, että ihmiset heittävät noppaa reilusti. Esim. 5 haltiaa ampuu jousilla jotakin lähintä vihollisörkkijoukkoa kohti. Koska pelissä ei ole saving throweja, ainoa kysymys on täten "mikä on näiden örkkien defence" (vastustajan ei tarvitse puuttua puolustamiseen joka välissä). Se säästää vastaanottavan osapuolen toimintaa ja ajatustyötä jos meidän luottamus on molemminpuolinen heittojen suhteen. Ja se säästää aikaa, joka on tämän postauksen toisen virkkeen pointti. Käytännössä monesti käy niin, että "ai tää kuoli vai", mutta tässä kyseisessä pelissä, josta kirjoitan on tällä ajansäästöllä väliä. Tämän lisäksi woundit, might, will ja fate olisi kiva lisätä lapulle etukäteen. Ja jos ei tiedä hahmoaan niin lisää lähisfightin, strenan ja attackit. Pahiksilla on myös kummiskin jotan terroria aiheuttavaa, joten courage olisi hyvä olla käsillä ilman sourcebookia.


Pistehintoja ei olla päätetty, mutta ihan pelin takia hyviksillä on paljon kalliita sankareita, ainakin jos ei ole muuten figuja. Yhtenä esimerkkinä että mumakilin hinnalla saa Gondorin Boromirin ja vähän päälle. Mitään absoluuttista balanssia ei etsitä, etenkin kun pahikset ovat hyökkäävässä asemassa. Jos joku kellä ei ole armeijaa (Jyke, Saku, Karri) haluaa pelata, niin tämän takia tämä viesti on olemassa: jotta saadaan edes vähintään pistetasapaino kehiin. Henkilökohtaisesti en halua nähdä hyviksillä kaikkia sormuksen ritareita :P

Hyvä:
Jere
Janne

Paha:
oletan Aki
oletan Tapio
Jani?
Joonas?

Ja mitä tulee siege targetteihein (battlefield targettien sijasta) niin mun gondorilla on siege bow, akilla on mumakil ja pahiksilla on muutenkin nuo aluksi mainitsemani välineet. Kellään ei ole katapultteja, mikä on ok.
Avatar
Zere
Peliporukkavalvoja
Viestit: 533
Liittynyt: Su 14.11.2004 20:21
Paikkakunta: Turku

Re: 20.2 lotr megabattle

Viesti Kirjoittaja Zere »

Multa löytyy myös faban Battering Ram ja Siege Tower. Eivät tosin ole kasassa, mutta saadaan pelattavaan kuntoon kyllä tarvittaessa.

Mulla "ei ole" pahiksia, mutta lainaan saa niitä muutamia erikoisuuksia mitö muilla ei ole.

Hyviksistä löytyy tietenkin fellowship, pari ryhmää mirkwood/lothlorien haltioita, rohanilaisia ja kääpiöitä. Lisäksi se järkyttävä määrä hobitteja, mutta eihän ne yksinään mihinkään riitä.

Mikähän se pisteraja olisi ja montako pelaajaa per puoli? Ja kuinka iso pöytä? 6'x4' se uusi matto vai peräti 8'x4' niitten vihreitten levyjen kanssa? 6'x6' vois ehkä olla mahdollista laattojen kanssa myös.
WH40K: Daemons of Tzeentch, Thousand Sons
AoS: Disciples of Tzeentch, Kharadron Overlords
LotR: Forces of Good, Forces of Evil
WM: Undead, Bretonnia
WHFB: Bretonnia
Avatar
saku-san
Viestit: 39
Liittynyt: Ti 20.06.2006 18:26
Paikkakunta: Suoraan takanasi!

Re: 20.2 lotr megabattle

Viesti Kirjoittaja saku-san »

Itse taidan passata. Kiinnostaisi kyllä sinänsä, mutta en taas tavan mukaan osaa sanoa tuosta 20. päivästä yhtään, joten en halua herättää turhia toiveita huutelemalla puolilupauksia. Toisekseen, systeemi on vielä niin vieras, niin peli ei rullaisi eli olisin hidas, kun kaikki täytyisi minulle selittää. Kolmanneksi, haluaisin kuitenkin pelata pahiksilla, joita taitaa kuitenkin olla enemmän, ettei sitten menisi 2 vs 5 matsiksi. Ehkä jos minulla olisi esim pelkkä balrog joka lollottelee suoraan eteenpäin, niin onnistuisikin, mutta jollain pienillä counts-as armeijantyngillä sekä "jaamitentäänytmeni" pelitaidoilla pelaaminen ei ehkä ole mielekästä.
Kykenemättömyys on kuin kaksiteräinen banaani.
Vaul
Viestit: 54
Liittynyt: Su 30.10.2005 22:27

Re: 20.2 lotr megabattle

Viesti Kirjoittaja Vaul »

Ja päivitystä näin viikkoa ennen kyseistä matsia. Aluksi ajattelin 600 pisteen listoja, mutta ne eivät tarjoa kovin suurta vaihtelua normipeliin, joten päätimme Akin kanssa pistekooksi 750p, joista toivottavasti ns. viimeiset 150p käytettäisiin johonkin kunnon sankariin tai hirviöön. Sen tarkempaa ohjetta en halua antaa, mutta en myöskään halua liian montaa figua pöydälle. Toivon kai lähinnä, että jokaisella olisi jonkunlainen supersankari/kuolemantähti.

Joukkueet:

Hyvä:
Janne (Gondor)
Jyke (High elves)
Jere (Wood elves&Dwarves)

Paha:
Aki (Harad)
Tapio (isengard)
Jani (isengard/mordor meikältä)

Tuntuu, että normaalisti piiritystehtävissä hyökkäävällä osapuolella on ylivoima niissä skenaarioissa, joita olen katsonut, mutta se jää nähtäväksi tässä kyseisessä testipelissä. Kuitenkin hyökkääjät saavat 2 pommia ja 4-6 tikasta mukaansa.
Avatar
Zere
Peliporukkavalvoja
Viestit: 533
Liittynyt: Su 14.11.2004 20:21
Paikkakunta: Turku

Re: 20.2 lotr megabattle

Viesti Kirjoittaja Zere »

Muistakaa laskea modeli ja varsinkin break point etukäteen. Eli modelimäärä jaettuna puoliksi ja pyöristettynä ylöspäin.
WH40K: Daemons of Tzeentch, Thousand Sons
AoS: Disciples of Tzeentch, Kharadron Overlords
LotR: Forces of Good, Forces of Evil
WM: Undead, Bretonnia
WHFB: Bretonnia
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Humppila”